Şimdi Ara

HECO hoparlör kullananlar ve paylaşım başlığı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
719
Cevap
25
Favori
41.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yamaha N-R602 ve Heco victa prime 302 aldım..
    Gönül Kule 702 / 502 isterdi ama çook ses olur, 16 m2 dinleme alanına çok gelir, Kulede 20 m2 altında Bass boğar diyerek RAF aldım..Hayırlısı

    Şimdilik tam denemedim ama istediğim Bass ayarlama seviyesi iyi, fazla gürültü yapmıyor ses açmadıkça..

    Ama çok Büyükmüş bu HECO lar :D Kocaman meret..Arka kısım uzun..

    bi-Wire yapmadım, eksi artı, oluru olmazı tartışılan konu..

    Beni Sağ ve sol Kablo eşit 2,50 CM , böyle tavsiye ediliyor ama Anfi ile haporlorler. arası eşit değil TV dolabı sebebi ile sağ taraf yakın, sol uzak..kabloları kısaltmak (birini 2,5 mt, diğerini 1,5 metre gibi.). farklı uzunluk sesi etkiler mi?

    Haporlor ve Kabloların ısınma/olgunlaşma saati varmış..Kullandıkça açılırmış..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 2 Mart 2017; 21:22:15 >
  • dost..:) kullanıcısına yanıt
    RN500 ile devam edin..
  • Bugün aldığım heco victa 302 hopları lepai lp-2020+ ile tv nin kulaklık çıkışına bağlayarak kullanmaya başladım kaynağın kötü olmasına rağmen çıkan ses beni fazlasıyla mutlu etti fiyatının çok üstünde çalan bir hop sisteme yavaş yavaş 502 front ve 102 center alarak sistemi tamamlamak istiyorum satmak isteyen arkadaşlar pm ile iletişime geçebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victa serisi kullanan arkadaşlara uzun süreler bir çok heco ve victa modeli kullandığım için bazı önerilerim olacak.. Arada bu önerileri yapıyorum victa serisi popüler bir seri fiyatının uygun olması ve sesinin de hiç de fena olmamasından ötürü çok tercih ediliyor.

    1) Victa serisinini özellikle 300 - 500 - 700 ve 301 - 501 - 701 gibi modellerinde kullanılan jumperlar çok kötü kalitede. Hoparlörleri single wire kullanan arkadaşlar bu tenekemsi jumper plakaları mutlaka çıkarıp en kötü ihtimalle yerine kullandıkları kablolardan oraya uygun kesitler kesip taksınlar.

    2) Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus da mutlaka metal spike ayaklar kullanın. Eğer imkan varsa da zeminle hoparlör arasına hoparlörün alt tabanı büyüklüğünde bir granit kestirip koyun.

    3) Mümkünse tül perdeleri çıkarıp hoparlörleri o şekilde kullanın. Yüzde 0.1 bile sese olumsuz etki etse bu tüller sonuçta kaybımız var demektir. Bu hiç istemeyeceğimiz bir durum demek.

    4) Dinleti yapılan bölgeye doğru hoparlörlere açı verin yani toe-in yapın (Hoparlörlerin sadece ön kısımlarını göreceğiniz şekilde içeri doğru hoparlörlere açı verin) Bu işlem sweet-spot olarak adlandırdığımız stereo ve sahne etkisinin en iyi hissedildiği bölgenin oluşmasına yardım edecektir.

    5) Arkadan portlu bir hoparlör olduğu için hoparlör ile duvar arasındaki mesafenin mümkün olduğunca çok olmasına dikkat edin. Duvar ile hoparlör arası mesafe kısa olursa alt frekanslarınızın tepkimesi artar fakat bu sefer alt frekanslar şişebilir boomy olabilir.

    6) hoparlörlerin yan taraflarında duvar var ise yerleşim odanın tam köşesine denk geliyorsa çok dikkat edin yan duvarlardan en az 70cm ile 100cm arasında boşluk vermeye çalışın. Köşelere konumlanmış bir hoparlör gerçek performansının çok altında bir performans gösterir.

    7) Hoparlör arkası kablo bağlantılarını KIRMIZI bağlantı ucu üst bölüme, SİYAH bağlantı ucu da alt bölüme denk gelecek şekilde yapın bu bağlantı şekli Totem de dahil olmak üzere bazı markaların bi-wire bağlantı imkanı olan hoparlörleri single-wire olarak kullananlar için yapılan bir öneridir.

    8) Kesinlikle ve kesinlike tamamen oksijenden arındırılmış saf bakır yüksek kalitede hoparlör kabloları kullanın. Gümüş kullanabiliyorsanız ona da hayır demeyiz ama en kötü ihtimalle saf bakır olsun (minimum 2.5mm2 öneririm ama bu bir kıstas değildir 1.6mm2 olup 2.5mm2 den iyi etki sağlayan çok kablo gördüm)
    ve market ürünleri olarak tabir edilen yani media-markt, teknosa gibi yerlerde satılan kablolardan kaçının esas işi kablo üretmek olan işinin ehli markalara yönelin.

    Bu önerileri uygularsanız özellikle victa serisinde seste mutlaka bir iyileşme hissedeceksiniz.

    Son bir dipnot eklemek istiyorum victa serisi lambalı ile coşar, adeta bambaşka çalar imkan varsa bunu da deneyin derim.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 3 Mart 2017; 9:41:6 >
  • 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alper kardeşim eline sağlık faydalı bir yazı olmuş.

    selamlar.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    7- madde, A olarak Kırmızı sol siyah Sağda..Altta yine Kımızı-Siyah ikili var normalde yanyana ama dediğinze göre Kırmızı üst, Siyah altta Çapraz oluyor 302 de.. Birinci resim gibi oldu doğrumu..Ara Aparatı çıkarmadım

    Tek Kablo ile Bi-Ware mi oluyor??

    Duvardan en fazla 20 cm uzaklaştırdım zira yerim yok..40 cm vs yeri kapıyor Haporlor :(Ama 20 cm bile farketti

    Böyle oldu..ara aparat çıkarmadım...**Amfi tarafını da Kırmızı üst (A) siyah alt (B) yapmak gerekmez mi?? ve bu şekilde A+b kullanmak gerekmez mi..

     HECO hoparlör kullananlar ve paylaşım başlığı

    Aparat çıkacak mı ??

     HECO hoparlör kullananlar ve paylaşım başlığı

    Şöyle birşey var? küçük ara kablo yapmış adam?

     HECO hoparlör kullananlar ve paylaşım başlığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 5 Mart 2017; 19:43:36 >
  • atalayalper arkadaşın dediği de zaten o son resimdeki arkadaşım.o zımbırtılar çok dandik,gerekirse kablonuzun ucundan kesip köprü yapın diyor.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Bu çok değerli bilgiler için teşekkür ederim
  • Bu Bi-Wire olayında çok değişik yorumlar var ama mantıklısı şu :

    Eğer Anfide iki ayrı Güç Dagıtıcı var ise (A ve B olarak ayrı), bi wire yaparak iki gücü de kullanmak bir bakıma etki yapabilir, kabloya yüklenen direnç te düşer deniliyor..

    Eğer anfide tek güç dağıtımı varsa bi-wire yapmanın bir anlamı, faydası olmayacağı görüşü var..

    Yine her durumda bu bi wire olayının psikolojik etkisi olduğuna, fark olmayacağına inanan insanlar da var..Bu bağlantıyı yapıp verim alamayan/fark hissetmeyip eski usule dönen de var..

    ***Tahminim aynı standart bir müzik üzerinde deneme yapılmıyor, farklı kayıtlar dinlenildiğinde farklı zamanlarda, saatlerde, ruh haline, bünye-kulak-beyin durumuna, ortam akustiğine göre müzikten alınan SES değişiyor..Bunu tets etmişler, Kablo değiştirdim ses daha güzel oldu diyen olduğu gibi hiç alakası yok aynı diyen de var :D

    Kabloların yapısının hiç önemi yok diyen de var, asıl problemin Haporlere yapılan bağlantı kısmında tam temas olmaması diyen de var..

    Üst mesajda Tek kabşo ile bi wire tavsiye ediliyor ama soruma cevap gelmedi, Kablonun Hap. tarafı tama alt-üst, peki amfi çıkışı da alt üst mü olmalı? Haporlordeki ara temas noktası çıkarılmalı mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 5 Mart 2017; 23:26:18 >
  • Yukarıdaki 2.çizimde köprüler çıktığı için ses alamazsınız.

    İlk çizim ise biwire bağlantı değil. Klasik bağlantı şeklinin bir varyasyonu. Kimi yerde olumlu yönde etkisi olduğu söyleniyor ama şahsen ben bir fark göremedim.



    Biwire için aradaki köprüler çıkmalı ve o dört bağlantı noktasına da bağlantı yapılmalıdır. Yani bir hoparlör için 2 kablo gelmelidir yada 4'lü özel biwire kablo kullanmanız gerekiyor. Alttaki linkteki gibi

    https://www.canhifi.com/kablo-ve-konnektor/hoparlor-kablolari/supra-cables-rondo-4x25-18.187.109.637.aspx



    Biwire mantığı hoparlörün tizlerinin ve baslarının ayrı ayrı beslenmesidir. Genelde biwire bağlantıda stereo amfilerin A çıkışları bas, B çıkışları ise tiz sesleri verecek şekilde ayarlı olur. Ve de amfinin hem A hem de B çıkışları aktif edilir. Yine genel kanı giriş seviyesi amfi yada hoparlörlerde pek bir etkisi olmadığı yönünde.



    Konu hakkındaki bilgilerim bu şekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 1 Hafta oldu yeni aldığım Yamaha N-R602 ve Heco Victa Prime 302 Raf Hap..satıyorum..

    Cihaz çok güzel, Network özellikleri, Cep Telefon uygulaması ama benim kullanım amacıma uygun gelmedi..Kulaklık ile müzik dinlemeye alışmışım, harici stero ile dinlemeye alışamadım

    Fazla müzik dinleyemiyorum, cihaz da beni dinle diyor..

    İstekli varsa PM

    İstanbul/Üsküdar görüp dinleyebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 7 Mart 2017; 19:43:32 >
  • Merhaba, Heco Victa 302 ile net ses alamıyorum her müzikten?

    Yamaha R-N602 ile kullanıyorum, duvardan 20 cm uzakta (Max bu), iki haporlor arası 170 cm..

    Türkü, Slow Müzik, Entrumentalde güzel ve net ama Pop tarzı, Rock tarzı müziklere ugultu, derin ses geliyor?

    Nedendir? Haporlorün yapısı mı

    Kısık sesle dinliyorum sesi açınca rahatsız ediyor..

    Bass ayarı ayarlanıyor bazen çok kötü geliyor BASS..Bazen dengeli..

    DSD müzik dinledim birkaç örnek ses çok güzel..Kaynak çok iyi değilse o sesi alamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdcvn

    Merhaba, Heco Victa 302 ile net ses alamıyorum her müzikten?

    Yamaha R-N602 ile kullanıyorum, duvardan 20 cm uzakta (Max bu), iki haporlor arası 170 cm..

    Türkü, Slow Müzik, Entrumentalde güzel ve net ama Pop tarzı, Rock tarzı müziklere ugultu, derin ses geliyor?

    Nedendir? Haporlorün yapısı mı

    Kısık sesle dinliyorum sesi açınca rahatsız ediyor..

    Bass ayarı ayarlanıyor bazen çok kötü geliyor BASS..Bazen dengeli..

    DSD müzik dinledim birkaç örnek ses çok güzel..Kaynak çok iyi değilse o sesi alamadım

    Merhaba,

    Neden satıyorsunuz?

    Tavsiyem cihazı subwoofer ile kullanmanız yada elinizdeki Hecolar yerine farklı bir speakera yönlenmeniz. Kule tipi hoparlörlere bakabilirsiz zensor 7 ya da Heconun ses karakteristiğini beğendi iseniz gene Heco 702lere bakabilirsiniz.
  • Ev de ses sistemi fikri bana zaten sıcak gelmiyordu..Sese karşı hassasım, Ev ortamında anfi+haporlor uyumunu da dinlemeden anlamak zor..Demo magazalarda da size dinletilen ses (Temizkaynaktan gelen ses elbette güzel gelir) ile de olmuyor

    Sub olayı zaten benim istemediğim birşey..Müzikteki BASS ayarı dengeli değilse rahatsız ediyor beni..O denge de çok hassas..Bazen her farklı şarkıya göre ayar gerekebiliyor..

    Yeni bir haporlor al onu dene yapamam..Risk aldım Anfi+Heco 302 aldım ama işte alışamadım veya bana uygun gelmedi..

    Komple satıp Cep telefonu ile kulaklıktan arada dinlerim veya PC den..

    Kule olayı da aynı sebepten, dinleme ortamım küçük..15-16 m2, bu mesafede kuleler sesi boğar deniyor..Nerden baksam tam perfonmans alamıyorum

    Tek tarz dinleyen birine Slow,Enstrumental,Jaz belki güzel benim sistemle ama Rock/Pop deyince işler bozuluyor..Eee ben de Türkü de dinlerim Rock ta..Zaplıyorum Radyoda..Her tarz eşit güzel istiyorum da yok gibi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 8 Mart 2017; 17:50:40 >
  • Akadaşlar, Heco 302 de 0,5 mm kablo kullanıyordum ona ragmen ses güzel..Değiştireceğim, fark eder mi ses te?

    Kule fikri güzel ama dinleme mesafem haporlorleri duvardan 20 cm açınca 2 metre...Kulede 40 cm açsam mesafe daralacak ve dar alanda kule tavsiye edilmiyor...

    Gönül kule istiyor amma..Rafla devam..

    Toe-In yaptım, dinleme açısı verdim seste farkettei..Kaynak güzelse zaten se çok güzel...Ama tam randıman açamıyorum apartman hali..

    Alışmak zaman alıyormuş bu ses olayına, yanma süresi--Kablo ve Anfi--kulağın adapte olması, ruh hali..

    tez canlıyım hemen randıman bekleyinse sıkılıyorum :( Koç burcu olunca
  • 0,5mm'lik kablo ile bas performansı beklemeyin zaten.



    Linkteki gibi bir kablo alın ve sesin ne kadar canlandığını görün.

    https://www.canhifi.com/kablo-ve-konnektor/hoparlor-kablolari/supra-cables-ply-2x20-18.187.109.625.aspx



    Ayrıca ince kesitli kabloda direnç daha yüksek olduğu için bas performansı düşüyordur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Pky 2.0 aldım..Ama pek bişi farketmedi gibi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdcvn

    Pky 2.0 aldım..Ama pek bişi farketmedi gibi :)

    Tavsiyem hecoyu elden çılarıp ikinci el zensor 5 slim ile Yamaha üzerinden ilerlemeniz. Alın amfinizi zensor 5 satan bir yerde demo yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iş çok değişkene tabi..Haklısınız..Ama Evde dinlemeden bu iş olmaz kanımca..Dinleyeceğim yerde ses güzel gelebilir, özel oda akustik vs..Ortama göre de insan bünyesi farklı hissediyor..

    Aslında olması gereken, Kira parası verip 3-5 model alıp evde dinlemek 1-2 gün, Hoşa gideni alıp gitmeyeni kira parasını vermek..

    Dinlemeden ev ortamında kurmadan biraz zor..

    Heco belki yanlış seçim fena değil..Ama ilerleyen zamanlarda Cihazı satamazsam alternatiflere yönelirim..

    Kulalerden korkum Küçük dinleme alanımda Uğultu yapması
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.