Şimdi Ara

Hearthstone: Heroes of Warcraft [ANA KONU] (1086. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26.759
Cevap
72
Favori
674.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10841085108610871088
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gold5555

    Günlük görev gelmedi yazık şu oyunu ciddi bir şekilde oynayanlara ya

    Günlük görev peşinde koşan biri zaten oyunu ciddi bir şekilde oynamıyordur...
  • youtube'da birkaç warrior destesine baktım ( garrosh - dead man hand olan deste ) baktım dust yetmiyor hiç oynamadığım ama golden diye sakladığım bazı golden kartları bozdum.6k dust çıktı ama bunlar common ve rare olanlardı epic ve legend olanları bekletiyorum son çare olarak.
    bu zamana kadar iyi bekletmişim bu kadar kartı.

    şu aralar haftada belki 5 oyun bile oynamıyorum ama hazırda control paladin,demon warlock,mill warrior ve mill rogue desteleri var.warlock ve warrior golden olana kadar bu desteyle oynarım büyük değişiklik olmassa.
  • blizzard gibi bi firmanın dünya e-spor'unda ilk 5'te olan bir oyunu bu şekilde heba ettiğine gerçekten inanıyor musun? oyun ilk çıktığında da böyleydi; el oğlu redditte deste,meta tartışırken bizim yayıncılar ve arena'dan farmdan bihaber oyuncular "hearthstone p2w mi f2p mi" diye cebelleşiyordu. zaten oyunu bitiren yanlış kararlar veya "ne gibi yeni mekanikler oyunu kurtarabilir?" tarzı analizler yerine "hajum pack sattırmaya çalışıyorlar len bilmiyonmu" diyip aradan sıyrılmak çok daha kolay.
  • http://www.hearthpwn.com/decks/40688-rank-2-control-priest-so-versatile



    https://tempostorm.com/hearthstone/decks/big-priest-standard-meta-snapshot-august-19-2017



    2014 meta destesi (5k dust) ve 2017 meta destesi (10k dust). Ve 2017 meta destesinin birçok kartının adventureden geldiğini söylemiyorum bile.



    Pack satmaya çalışıyorlar deme sebebim oyunun powercreepe yanaşması ve getirdikleri yeni kartlarla olan interaksiyonları yüzünden eski kartları çöpe atmalarıydı. Aradan sıyrılmaya çalıştığımı düşünüyorsanız detaylıca yazayım.



    Eski control warrior bir yandan zırh stacklerken diğer yandan rakibin tehditlerini olabildiğince hızlı bir şekilde eriterek fatiquede rahatça oyunu alıyordu.



    Yeni control warrior da aynı amacı güdüyor ama küçük bir farkla; daha hızlı zırh kasıyor, fatique yemiyor, çok daha hızlı kart çekiyor vs.



    Jade idol diye bir kart getirdiler, resmen oyun mantığına aykırı idi. Burda sizin dediğiniz gibi herkes tartışmaya başladı;

    Neden fatique mekaniğini öldüren bir kart getirdiler? Neden sınırsız kartopu etkisi yaratabilen bir kart getirdiler? 2. Seçeneği "desteye 3 tane 1 manalık jade golem yolla" olarak değiştirseniz olmaz mı?



    Ve blizzard EPIC bir tech kartı üretti. Ne kadar etkili olduğunu tier listin "S tier" kısmına bakarak anlayabilirsiniz.



    https://tempostorm.com/hearthstone/meta-snapshot/standard/2017-09-03



    E-spor deyince neye göre derecelendirme yapıyorsunuz bilmiyorum. Eğer rekabetçi ortama ve oyunculuğun ne derece ödüllendirildiğine göre ise;

    2014: Firebat TiddlerCelestial Kranich Dtwo

    2015: Ostkaka Hotform ThijsNL Kno

    2016: Pavel DrHippi Che0nsu JasonZhou



    Birincileri, ikincileri ve üçüncülüğü paylaşanları yazdım, neden aynı isim iki kere yok? Her sezon bir önceki senenin 4 şampiyonundan daha iyi birileri mi çıkıyor piyasaya? Demek ki oyunun kompetitif yönünü zedeleyen bir (ya da birden fazla) faktör var ve blizzard bu konuda bir ilerleme kaydetmemiş.



    https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_International_(Dota_2)

    Olması gereken ise böyle bir şey işte. Halbuki Dota, LoL, CS:GO gibi oyunlarda yeni takımların-oyuncuların yetişme potansiyeli HS ile kıyaslanınca ÇOK DAHA FAZLA.



    Eğer etkinlikler içinde dönen paraya bakıyorsanız; o paranın gökten zembille inmediğini, oyuncular tarafından firmaya içerik satın almak için aktarıldığını biliyorsunuzdur. Ve paket almak ile kostüm almak aynı şey değil.



    Farmlamak terimini HS için sarfetmek biraz saçma oldu. Tanesi 10 dakikadan 30 oyun kazansa 15 de kaybetse, 450 dakika. 2 pack için 900 dakika eder.

    15 saatlik oynanışın 3$'a tekabül etmesi size mantıklı geliyor mu? Daily questleri hesaba katmıyorum zaten oyuna para ödeyen de ödemeyen de oldukça zahmetsiz bir şekilde görevleri bitirebiliyor.



    Arena için diyorsanız, birinin kazanırken öbürünün kaybettiği bir sistemi "farm" olarak nitelendirmek pek akıl kârı olmaz sanırım. Yani oyun içerik elde etme yollarını stratejik bir şekilde sınırlandırmış durumda...

    "Oyun p2w mi f2p mi?" tartışması zaten saçma o konuda katılıyorum size. Performansı etkileyen bir içeriği para ile alabilmek direkt olarak p2w diye bağırıyor. İlk çıktığında da p2w idi hâla p2w. Ama para yatıran ile yatırmayanın farkı (yeni gelen kartların deste potansiyelini aşırı artırması sonucu) çok büyüdü. Oyunun kompetitif yönünü yitirmeye başlaması da bu yüzden.

    Turnavalara gelirsek, s4 league bile kompetitif ortam sağlamayı başarabiliyorsa HS gibi bir oyunun yapabilmesi bi artı sayılmaz. Ve biz turnuvada oynamıyoruz...



    Bu konunun Türklere has olmadığını da belirtmek gerek. Oyunun kendi forumuna girin de "elin oğlu" oyun hakkında ne kıyaslamalar yapıyor, nasıl da oyun p2w, oyun şans tabanlı, oyun powercreep dolu diye yakınıyor görün. Aynı şekilde redditteki deck tartışmalarına katılan bir ton Türk de vardı. Doğal olarak ingilizce yazışıyorlardı.



    Ama hâla yapıcı eleştiri istiyorsanız;



    N'zoth-Yogg gibi deste değerini direkt olarak katlayan kartların silinmesi.



    Jade idol gibi potansiyel limitini yokeden kartların silinmesi



    Her sezon gözde kartlar çıkartıp kemik meta oluşturduktan sonra kartları nerflemek yerine eski ve zayıf kartların kullanılabilir hale getirilmesi.



    100gold limitinin kaldırılması ya da 3 zafer ödülünün bir nebze artırılması.



    Oyuna kaliteli searcher kartları eklenerek oynanıştaki şans faktörünün zayıflatılması.



    Mevcut oynanışı zedeleyen kartların wilde yollanmak yerine nerflenmesi.

    Gibi kolayca akıl edilebildiği halde blizzardın uygulamayı reddettiği fikirler var. Ben 10 sayfa yazsam da uygulamayacaklar, biz 100 sayfa tartışsak da. Neden ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuIminata -- 23 Eylül 2017; 15:6:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goldstein

    blizzard gibi bi firmanın dünya e-spor'unda ilk 5'te olan bir oyunu bu şekilde heba ettiğine gerçekten inanıyor musun? oyun ilk çıktığında da böyleydi; el oğlu redditte deste,meta tartışırken bizim yayıncılar ve arena'dan farmdan bihaber oyuncular "hearthstone p2w mi f2p mi" diye cebelleşiyordu. zaten oyunu bitiren yanlış kararlar veya "ne gibi yeni mekanikler oyunu kurtarabilir?" tarzı analizler yerine "hajum pack sattırmaya çalışıyorlar len bilmiyonmu" diyip aradan sıyrılmak çok daha kolay.

    Blizzardın naxxtan sonra oyunu düzeltmek için ciddi(kendimce) bir değişiklik yaptığını görmedim. Oyunu betasıyla karşılaştırırsak sadece yeni mekanikler getirerek olumlu katkıda bulundular.

    Oyun naxx zamanına göre geri gittiği noktalar;

    1. Removal kartlar eskisi kadar etkili değil. Düşük manaya yüksek statslı minionlar, 1 turda masaya yüksek adetli minion inip yok edildikten sonra yine rakibin masayı doldurabilmesi bunlar oyuna büyük zarar verdi.

    2. Removal kartların doğru zamanda doğru yerde kullanılması diye bir vardı buda yok edildi. Artık removal kartlar genelde ilk fırsatta kullanılıyor çünkü oyun eskisinden çok hızlı. Bu olay oyundaki hamle şansını çok çok azaltıyor. Dolayısıyla e-spor'a çok zarar veriyor.

    3.Kart çekme mekaniği aşırıya kaçıldı.Eskiden çok sayıda low cost kart kullananların elindeki kart sayısı bir süre sonra bitiyordu, doğru zamanda removal kullanarak cezalandırabiliyorduk bu büyük ölçüde kalktı.

    4.Standard mod'un gelmesiyle Loatheb gibi oyunun en işlevsel kartlarından biri oyundan silindi(mecazi anlamda). Doğru zamanda kullanılarak oyun cevirebilen bir karttı.

    5.RNG faktörü aldı başını gitti. Kart çekmenin dışında kartlara gelen discover vb. mekaniklerin tek başına oyun kazandırması. Ragnaros'un rng'sı diğerlerinin yanında masum kalıyor.

    6.Zamanında güclü diye nerflenen kartlardan daha güçlü kartlar çıkarılması ve abartı kombolar. Oyun başı 10-10 vancleef veya Vicious Fledgling gibi

    7.Tamamen ticari meselelerden dolayı Azure Drake, Sylvanas Windrunner ve Ragnaros kartlarının classic ten çıkarılması.

    ***Yeni başlayacak birine kesinlikle tavsiye etmem çünkü oyunu oynayarak günceli yakalamaları imkansız. Şu oyun başka bir ekibin elinde olsa bambaşka bir yere gelebilirdi. Potansiyeli çok fazla ama mevcut ekibin elinde heba oluyor. Bence HS şuan ki haliyle e-spor için yetersiz bir oyundur. Bir oyun düşününki betadan beri oynuyorsunuz, rakibin yapabileceği tüm hamleleri tahmin edebiliyorsunuz, elinizdeki en doğru hamleyi yapıyorsunuz fakat oyuna 1 hafta önce başlamış ve hatta o oyunda yanlış hamleler yapmış birine kaybediyorsunuz. Bu olay çoğu kişinin başına gelmiştir. Bu bence e-spor ruhuna aykırı bir olay. Aynı şekilde Dünya şampiyonasında 1. turn 10-10 Vancleef'in masada olmasıda bir e-spor turnuvasına yakışmayacak bir olay.
    edit: Baya uzun oldu yazım hataları olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 23 Eylül 2017; 16:15:48 >




  • Forum yine formunda. 30 dk da 1 mesajı atamıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 23 Eylül 2017; 16:14:39 >
  • buraya yazıyorum sonraki hs dünya şampiyonu 5'te raza 8'te anduin çeken kimse o olacak
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Benim gibi düşünen biri daha. Başını işten-dersten-antremandan kaldırınca kafa dağıtmak için harika bir oyun. Basit yapısı, RNG'si, çeşitliliği insanı kendine çekiyor. İzlemesi ve oynaması zevkli ama oyun apaçık kâr amaçlı.

    Normal şartlarda para vermeyi kabul ederim çünkü oynamaktan zevk alıyorum. Sen bana 0 reklamlı eğlence sunacaksın bende beleşe oynucam var mı böyle bir şey? Ama oyun parayı hak etmek yerine talep edince gıcık oluyorum. Tek seferde 135 tane kart getir oyuna, kaliteli olanlarının %80i epic-legendary olsun, ben de bedava deste tamamlıcam diye para ile ilk günden güçlü kartları alıp meta destesi oluşturanlara karşı ezile ezile haftalarca oynayayım.



    Oyunu aylık 5$ yapıp bütün koleksiyonu oyunculara sunsalar hem düzenli gelirleri olduğu için "nasıl daha çok para kazanırız" değil, "nasıl daha çok oyuncu kazanırız" diye düşünürler hem de mevcut oyuncuları kaçırmamak için dengesiz kart ve mekanikler eklemezler. Herkes için daha iyi olur. Şahsen arena ücretsiz ve 0 ödül olsa sabaha kadar sıkılmadan oynardım. Yeni oyuncular için harika olacağından bahsetmiyorum bile.



    E-spor kısmına gelince, dediğiniz gibi betadan beri oynayan adamın rank25 oyuncuya yenildiği oluyor ne e-sporundan bahsediyoruz anlamadım. Ben daha ne dota'da ne LoL'de ne SFIV'de ne de MKX'de ilk 5.000deki adamın ilk 500.000'deki adama yenildiğini görmedim. görmemem gerekiyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Moorabi legendi çıktı şaman için işe yarar mı öze mi dönüştürmeliyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bikaç hafta önce tavern brawlda oynamıştım freeze shamanı. Çok zevkliydü ama mümkün değil meta destelerine karşı iş yapmaz. Dust ihtiyacı olan biriyseniz kırın gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Freeze shaman ölü doğan bir deck tipi, ladderda yükselmek istiyorsanız bozun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden sana tavsiye herhangi bir legendary i asla dust etme..İleri de sıkıntılar yaşarsın..şimdi çöp olabilir gelecek expansion ne olacagi belli olmaz. Tecrübeyle sabit ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biseydenicem

    Benden sana tavsiye herhangi bir legendary i asla dust etme..İleri de sıkıntılar yaşarsın..şimdi çöp olabilir gelecek expansion ne olacagi belli olmaz. Tecrübeyle sabit ;)

    Oyuna düzenli olarak para yatırmıyorsanız oyun kötü kartları dustlamaya zorluyor. İsterseniz betada başlamış olun mümkün değil günceli yakalayamazsınız. Hiç bir şekilde metaya girme potansiyeli olmayan bir kartı koleksiyonda tutmak gereksiz.
  • Arcane Mastery kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni açtım hesabı 7 tane pack birikmişti gorevlerle ondan çıktı para yatırmak istemediğim için gereksiz epikler falan var onlari dustlayip ucuz maliyetli bir deste yapmayi düşünüyorum ama hangisi iyidir bilemedim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela Illidan bu kart metaya ne zaman girdi veya değiştirilmeden girme imkanı var mı? Metayı yakalamak için kartları toza çevirmek zorunda bırakılıyor oyuncular.
  • morabi çöp oğlu çöp. shaman dksı bile evolve freeze shaman'ı fun deck olarak çıkardılar.

    ayrıca daha önce prophet velen'e kötü kart demiştim ama (hala bir ragnaros dr.7 değil) priest mirror'u velen olmadan kazanamıyorsun (çok iyi çekmezsen) craftladım mecbur. wild priest listelerimden de nzoth çıkarıp mirage caller + emperor + mind blast buildine gittim.

    şekil a; karşıdaki priest renosunu çoktan attı ve daha razayı bulamamıştım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bruce Dickinson -- 24 Eylül 2017; 15:53:10 >




  • Oyuna para yatırmadan daha ilk zamanlarda meta yakalanmaz ki..Zaten bu oyuna da yeni başlamak saçmalık olur ya hadi neyse. Arena yapın orada hem pack hem gold kazanın tecrübe edindikçe kazandığınız ödüllerde artacaktır. Üstelik o dust ettiğiniz çöp dediğiniz legendary dust ederek yeni çıkacak belki de işinize çok yarayacak leg in çıkma olasılığını düşürüyorsunuz duplicate ile..şimdi leg düşme oranı ne ki onun oranını düşünelim diyenler de olur peki devam edin ben sadece fikrimi söyledim almak isteyen alır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biseydenicem -- 24 Eylül 2017; 15:54:21 >
  • Biseydenicem kullanıcısına yanıt
    WotoG zamanı 3 kere üst üste sergeant sally açan biri olarak tavsiyenizi +'lıyorum hiçbir ihtimali küçümsememek gerekiyor.

    Ayrıca en leş kartın goldeni bile çıksa amaçsızca dustlamamak gerekiyor. O an çok cazip geliyor ama koleksiyon ilerlemesi aşırı yavaşlıyor. Ha desten için 1 kart eksiktir dust yoktur belki o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bruce Dickinson kullanıcısına yanıt
    Karşı priest ne kadar greedy oynuyorsa artık eater secrets bile koymuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 win rate secret mage deck

  • 
Sayfa: önceki 10841085108610871088
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.