Şimdi Ara

Headend Sistemli Sitede Tivibu UYDU erişimi sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Sitemizde üç adet çanak var. Bu çanakların bağlı olduğu -henüz sistem cihazlarını göremediğim- bir headend sistemi var. Bu sistem ile D-Smart'ın bir kıyağı olarak(kıyak?) ücretsiz ulusal kanallar normal anten girişinden izlenebiliyor(En azından bana söylenen bu).

    Halen Digitürk abonesiyim. Fakat numara taşıma yaptığım için aylık 1TL'ye Tivibu abonesi de oldum. Tivibu receiver geldi. Denemek için taktığımda Turksat'ı bulamadı. Disecqlere 3 adet Eutelsat ve Turksat'ı seçtiğimde Digitürk'ün bazı kanalları çıktı, listelendi ama "başka platform kanalı bunlar" gibisinden bir mesaj diyerek hiç birini izletmedi. TRT kanallarını bile izletmedi.

    Bugün site yönetimine gittim. Biraz sıkıştırdım, bana "Yukarıda sadece Eutelsat'a yönelik digital sistem var, diğer ikisi eski analog sistem, headend ile dağıtılan yayınları serverdan D-Smart'ın izni ile dağıtıyor, D-Smart abonesi olmak isteyenlere gelen receiverda ayar yapıyorlar da paralı kanalları izleyebiliyorlar" gibisinden yanıtlar aldım.

    Bu durumda kafam karıştı

    *D-Smart'ın server sistemi de ne? Internetten mi geliyor yayın da izin ile dağıtılabiliyor? Sitede Süperonline Fiber var. O fiber üzerinden D-Smart iptv gibi bir yayın mı gönderiyor?

    Benim tahminim muhtemelen çanaklardan biri Turksat'a yönelik ve D-Smart abonelerine kendi receiverları üzerinden yapılan ayar ile o headend ile birlikte gelen bir frekans vs. ayar üzerinden Turksat sinyaline erişilebiliyor. Bu ayarı bir şekilde Tivibu receiverda da yapabilir miyiz?

    Veya başka bir durum mu söz konusu? Bilgisi ve/veya fikri olan var mıdır? İstanbul Küçükçekmece civarında bu sistemi gelip çözebilecek bir servis tavsiye edebilir misiniz?

    Teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.