Şimdi Ara

HDPli Vekillerin Göz Altına Alınması [Ana Konu] (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.001
Cevap
12
Favori
49.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mısırdaki Dayım


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mısırdaki Dayım

    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mısırdaki Dayım


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mısırdaki Dayım


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mısırdaki Dayım


    quote:

    Orijinalden alıntı: sakingozcu


    quote:

    Orijinalden alıntı: RadioheadTR


    quote:

    Orijinalden alıntı: ÖZELKUVVET


    quote:

    Orijinalden alıntı: RadioheadTR


    quote:

    Orijinalden alıntı: ÖZELKUVVET

     HDPli Vekillerin Göz Altına Alınması [Ana Konu]


    Nick-foto-yorum uyumu

    Ç O M A R

    Zoruna giden bir şey mi oldu?

    Hala bu yolun terörü çözeceğini inanmanız cidden acizlik ve cahillik

    Napalım sayın muhalif çözüm sürecine geri dönelim mi ?

    Ne oldu üç gün önce öve öve bitiremediğiniz sürece mi bok atacaksın şimdi de?

    Teröristin en iyisi ölüsü. Tutuklama falan hikaye sıkın kafasına geçin. Ama hala burada kalkıp da o 15 yıllık yaşanmışlığa rağmen yalamalık yapacağım derken saçma sapan yazı yazanlar var ya onlara da tav oluyorum. Ekmeğinizi suyunuzu iyi veriyorlar anlaşılan.

    Habura karşı çıkıyoruz, cevap kandan besleniyorsunuz.
    Ergenekona karşı çıkıyoruz, cevap terörden besleniyorsunuz.
    Balyoza karşı çıkıyoruz, cevap islamofobiksiniz.

    Hayır ne yiyip ne içiyorsunuz merak ediyorum. Bilinen hiçbir kafa yapıcı maddenin etkisine benzemiyor bunlar.

    Kafanız pek almayacak ama biz bu ülkenin laik bir demokrasi olmasını seviyoruz.
    Biz bu ülkenin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü savunuyoruz.
    Biz bu ülkenin adil yönetime ve şeffaf denetime sahip olması gerektiğini savunuyoruz.

    Laik demokrasi dediğimizde şeriat diye çıldırıyorsunuz.
    Bağımsızlık dediğimizde kürt bölücülere toprak kimlik vaad edenleri eyliyorsunuz.
    Adil yönetim şeffaf denetim diyoruz, 15 yıldır ortada bir tane sayıştay denetleme raporu yok; o kadar siyaset uzmanı var aranızda bir tanesi de demiyor ki ne oluyor yahu?

    Kafanız garip kardeş Allah ıslah etsin.

    sizin sıkıntınız geçmişte takılı kalmanız kurulmuş saat gibi hep aynı saatte çalıyorsunuz. dün söylediğinizi bugün yutursonuz, ergenekon diyordunuz, bugün ergenekonu doğuran fetöyle mücadele edene karşısın, ülke bölünmesin diyorsun, bugün pkk ile mücadele edene karşısın, ülkede darbe olsa ne demokrasi ne laiklik kalacak, darbeyi engelleyip hesap sorana da karşısın. demekk sizin derdiniz birşeyi çözmek değil, ilkeli değilsiniz, çözüm süreci olur karşı, pkk ile mücadele olur, insan hakları yaygarasıyla imza toplayan özgürlükçüler yine bunlar. siz hükümet ne yapsa karşısınız, doğru yanlış ne yapsa beğenmiyorsunuz aslında siz millete karşınız...

    Geçmişi referans veren sensin.

    Darbeden FETÖden bahsettim mi ben hiç ? Bir bak bakalım? Şu düşünce dedektörleriniz bozuk hacı abi sizin doğru göstermiyor bırakın artık şunları.

    Hala bir yafta peşindesin.

    Fetönün de dibine kibritsuyu dedik biz başka bir şey değil; ama adına para bastıran da sizin muhterem büyüklerinizdi. Ağlıyordunuz ya bir dönem bitsin bu sıla hasreti diye?! Azıcık omurganız olsa utanırsınız ama yok hiç zannetmiyorum.

    Nereden sarsam diye uğraşıyorsun da yok olmaz yemez o. Yıllardır neyi yanlış yapıyorsunuz dediysek geldiniz hepsinde kandırıldık milletim affetsin dediniz mi demediniz mi?

    Balyozda ergenekonda askeri casusluk davasında gülen cemaatiyle olan ilişkinizde adına çözüm dediğiniz süreçte nasıl başladınız nasıl bitti bir yaz bakalım da biz de bilgilenelim klavye cengaveri.

    Ha şimdiden söyliyim 3-5 mesaj sonra terörist zaten bu hain bu falan diye başlayacaksan hiç yazmayalım daha iyi. Senin görmediğin doğuyu, yaşamadığın terörü, haberinin olmadığı operasyonu yıllarca yaşadım ben bana laf salatası yapmaya kalkma hiç!



    biliriz sizi, sütten çıkmış ak kaşıksınız, ergenokon falan yokdu, bu ülkede darbeleri kuşlar yaptı, ergenekon da vardı balyozda vardı, fetö bunu kullanarak askeriyeyi ele geçirdi, suçlu suçsuz harcadı herkesi, bizim aldandık dediğimiz o, adamlar darbecileri yargılıyor sandık, meğer kendileri için operasyon çekiyormuş, bugün pkk bu halde ise sebebi yine o ergenekonu, fetöcü kafalar, bu zamana siz getirdiniz, kıçı kırık basit bi terör örgütünü doğuda kürt halkına zulmederek kitlesel, %70 oy alan bir güç haline getiren sizin zihniyetiniz. atıp tutarsınız, habire laf salatası, neyi çözdünüz, biri çözmeye çabaladığı zaman duvar gibi önüne geçmeyi biliyorsunuz, o çözüm süreci olmasa kürt halkı bunlarn ne mal olduğunu görmez, erdeğanın en büyük özelliği o, her haini iyi deşifre etmesi, asker içindeki hainleri deşifre etti, fetöyü deşifre etti, pkk-hdp işbirliğini deşifre etti, kürt halkı ne mal olduklarını gördü. bu operasyonu sizin ergenekoncular yapsa kürtlerin yarısı diyarbakırı yakıyordu şimdi, tepkilere bak şimdi, ne kadar basit ve cılız. siz eleştirdiğiniz adamın zekasını, büyüklüğünü anlamaktan acizsiniz, geçmişe takılmış, plak gibi aynı şeyi sara sara söylüyorsunuz. Bir insanın ne mal olduğunu anlamak istiyorsan onunla yol alacaksın ki iç yüzünü göresin. Eskiler ne demiş, bir insanı tanıyacaksan ya onunla alışveriş yap yada yolculuğa çık. fetö, ergenekon, pkk ve diğerleri, hükümet bunlarla iş yapar gibi yanaştı, ne olduklarını, kime çalıştıklarını gördü, deşifre etti, şimdide ümüğüne çöküyor hepsinin. kökleşmiş problemler öyle basit çözülmez, önce ardındaki gücü görecek ve ona göre hareket edeceksin. siz daha geçmişte takılmaya devam...

    Şunları da inanarak yazıyorsun ya hayret ettiğim kafa bu işte.

    Tamam birader Osloda size kimlik de veririz toprak da diyen istihbarat müsteşarı bizim memurumuzdu.

    Dönsünler diye ağlayan, selam gönderip benimle ilgili ne düşünüyormuş bir sor da gel diyen, kendisine siyaset üstü diyen, yıllarca dünyanın her ülkesine hizmet hareketini pazarlayan, bunun çok marifetli bir oluşum diye reklamını yapan da hep sol zihniyetti zaten.

    Davulu zurnayı da mobil mahkemeyi de ben gönderdim hatta bizzat sen bilmezsin, hatta hakimime söyledim ki " pişman değilim neden pişman olayım yine olsa yine o eylemi yaparım " deseler bile salıver gitsinler dedim.

    Bir çıktım bedelli yok dedim bir var dedim her dediğimi en geç 6 ay sonra yalanladım sizi de yalama ettim, neyi savunacağınızı şaşırdınız, aslında bütün sıkıntı da bu, kusuruma bakma.

    Geçenlerde yazmıştım biryerlere şimdi buraya da yazayım da burada da dursun; 1950 den sonra hiçbir sol parti iktidar olmamasına rağmen 65 yıldır olan biten ne varsa solcular ve demokratlardan bilmek sizin tipik hastalığınız. Eceviti aradan çıkartmak gerek sadece, kaldı ki o yıllarca dalga geçtiğiniz adamdaki erkeklik hormonu sizdeki parti tabanının yedi ceddine yeter de artar bile. Kıbrısa harekat düzenleyeceği zaman ne ambargo dinledi ne başka birşey yaptı geçti. ( senin adını yazmayı bile doğru dürüst beceremediğin ) Asrın lideri gibi önce van minüt deyip sonra ticareti fullemedi, tazminat ödeyecekler deyip atarı yapıp sonra da bana mı sordular gemiyle israile giderken de demedi kimse için.

    Şu saçma sapan argümanlarını ilkokul düzeyinde anlat burası gülme eğlenme yeri değil. Senin bahsettiğin atasözleriyle de devlet yönetilmiyor. Ha diyorsan ki eğer gerçekten adamların yönetim biçimi bu, e bu yüzden bırakmalılar zaten tam olarak da. Ülke dediğin deneme tahtası ya da babanın malı değil. Devletin belli yönetim geleneği vardır, belli ulusal ve uluslar arası politikalar vardır onlara göre belirli yolları izler amaçlarına ulaşır. Bir adam aynı anda; iç-dış siyaset, din, ekonomi, sosyoloji, eğitim, sağlık, güvenlik, teknoloji vb. sayısız alanda uzmanmış gibi görüş bildirir arkasındaki, bak dikkat et arkasındaki diyorum yanındaki değil, kendini milletin vekili zanneden zatlar da tribün elemanı gibi oley oley çekerse gelinen durum da bu olur işte.

    Hadi kal sağlıcakla. Balkonuna bayrağını as keyifle haberleri izle şimdi.

    ilk yorumda ne yazdım, takılmış plak gibisiniz, siz solcuların derdi bu, kendinizi güncelleyemiyorsunuz, karl marksta, leninde takılıp kalmışsınız. erdoğanı farklı yapan leninle değil putinle takılması

    osloda konuşulanı deşifre edecek, başkan gördüğü, lider gördüğü apoyu satacakki ne mal olduğunu göresin. devlet konuşur, çıkarları için şeytanla da konuşur, pazarlık eder. mesele ne, sen söylenene değil yapılana bak, osloda toprak verecekmiş, bunu diyecek ki kendini ortaya atsın, ne aldılar, değil türkiyede suriye ırakta bile avcuçlarını yaladılar, şimdi yaşananana bakacaksın, o gün söylenen boş lafa algı operasyonlarına değil. sen çıkar deaşa silah taşıdığına da inanırsın, deaşa silah taşıyan şimdi fırat kalkanını yapıyor, devlet yönetmek öyle boş laflarla, emperyalist uşaklarının, fötönün yalanlarını haber diye satmakla olmuyor...

    dönsünler diye ağladı diyorsun da belki o zaman dönse 15 temmuzu yaşamayacaktı bu millet. o ağlama değil, cianın uşaklığını, ülkene ihaneti bırak da gel ülkene, orada durdukça seni çok kullanacaklar diye son uyarıydı o fetö efendiye. senin gibiler her şeyi ters anladığı gibi bunu da ters anlarsınız. fetöye bayıldıklarından değil, ülkeye ihanetini durdurmak içindi o çağrılar, adam abd ye yahudiye satmış kendini, inanmış devireceğine hükümeti, iplemedi, kendine inanmış haşhaşilerle bi operasyon daha denedi, sizerin gezide denediğiniz gibi. sizin gibi onlarda avcunu yaladı milletin tokatını yediler, o şerefsiz gel diye çağrıldığında gelseydi, abd güdümünden çıksaydı, bu kadar vatan evladı şehit, kandırdığı o kadar insan da rezil olmayacaktı...

    o çok övdüğün ecevit dünyaya hizmet hareketini pazarlayan adam evet. tüm fetöcüleri dinle, üç tane nefret ettiği adam var, biri özal, biri erbakan, en nefret ettiği de erdoğan. senin o çok övdüğün sosyal demokrat ecevit için, ahirette birine şefaat edecek olsam o ecevitti diyor. 28 şubatta abd ye gitmesine sebep olan, cia ile onu gönderen kim sanıyorsun, o efendisi bush karşısında el pençe nasıl durduğunu hatırlamıyorsun heralde, imf den 30 milyar dolar kredi alacağım diye az yalvarmamıştı garibim...

    geçmişin hikayelerine girersek bitmez arkadaşm. sizin nasıl devlet yönettiğinizi biliriz, bir gecede yüzde binlerle ölçülen faizleri, develue olmuş türk lirasını, sıfırlardan yazacak yer kalmamış banknotları, milleti Allahın suyuna bile muhtaç bıraktığınızı iyi biliriz. şimdi ülken G20 de, gelişmiş 20 ekonomi içinde, dünyada söz sahibi. bira kendinizi güncelleyin. laf dışında iş görelim bira iş, her şeye karşı, hiçbir şeyi beğenmez, senin yaptığın ne eceviti örnek gösterme, benim klavyede yazarken yaptığım harf yanlışlarıyla bile kendini üstün göstererek avunma gayretleri, balkonuma bu şerefli ülkenin bayrağını da asıcam ve gerekirse canımı da vericem. sizin gibi bo boş ental takılıp karşımdakini çomar sanarak kendimi avutmayacağım hiç değilse...

    Güzel kardeşim yazdıklarını diyorum, ilkokul düzeyinde yaz diyorum, burası diyorum, eğlence yeri değil diyorum anlatamıyorum yahu.. Hala marks diyor lenin diyor ya.. bu arada ental değil o entel bilgin olsun tekrardan. canını da verebilirsin istiyorsan 2 yıldır doğuda iç savaş var neredeyse oralara da bekleriz sizin gibi atarlı gençleri. gidip bir görün bilgilenin bir şey kaybetmezsiniz.

    Hala solcular diyor aklımı koru sen Allahım.. Ben solcu muyum ne biliyorsun? Hadi diyelim ki bildin, menderesten beri hangi sol parti iktidar olmuş?

    Ben senden değil bizzat yabancılardan dinliyorum kimin kime ne pazarladığını ya da pazarlananı bizzat görüyorum kısmet işte o yüzden bak aşağıda kum havuzu hadi yap kaleni oyna arkadaşlarınla, sizin bu ilçe teşkilatında anlatılan hepinizin de bayılarak yediğiniz yalanlara karnım tok.

    Kürt halkı ne güzel gördü bunların ne mal olduğunu tebrikler. Bugün bilet alıp diyarbakıra bir gitmeyi dene istersen. Görürsün kimin ne mal olduğunu orda. Şimdi de bütün planı başkanlık olan, bunun için toprak vermeyi, kimlik vermeyi kabul eden zat karşıya istediğini kabul ettiremediğinde gelinen noktayı izliyoruz. Senin bunları anlaman için önce iktidarın değişmesi ve başka görüşten birilerinin gelmesi, derebeylik yapması gerekecek, bunu da biliyorum. O zaman da tü erdoğan kaka erdoğan demeye başlarsınız mayanızda var bu.

    Ha bu arada tarihe giren sensin bak sürekli yazıyorsun ama dinlemiyorsun. Ülke zaten hep G20 deydi. Size ne anlatıyorlar bilmiyorum ama kriz dönemi diye anlattığın o dönemde de 17. sıradaydı hala 17. sırada. Matematik bilgin nasıl bilmiyorum ama bir güncelleme çek kendine istersen otur iki teog testi çöz bilgilerin tazelensin. En büyük 20 ekonomi içinde söz sahibi dediğin ülke ekonomisi nasıl söz sahibi hangi alanda onu da anlatmanı bekliyorum.

    Nasıl ki ilk mesajımda sorduğum sorunun cevabını hala alamadıysam, bunun da cevabını alamayacağımı biliyorum ama olsun ben sorayım da belki düşünen başka birileri çıkar.

    Bütün bu geçmişe takılıp kalıyorsunuz laflarının sebebi de herşeyin suçunu atacak birini buluyorsunuz, o olabilir mi sence?

    fetöyü siz adam ettiniz dersen birine, adam da demez mi e hani üç gün önce mezardan ölüler bile kalkıp evet oyu verecekti diye? şimdi sen misin geçmişi eşeleyen ben mi? ha sen değilsin tabi pardon. sen pisliğini başkasına yapıştırmaya çalışıyorsun, lafını yediğinde de ömö söz höp göçmöşö... bırakın bu işleri artık. Çamur at izi kalsın yok. Gerçekler var ortada.

    ben sana şu son 15 sene içinde yapılan hataları anlatmaya devam ederim sıkıntı yok. Ama ne dinlemeye ne anlamaya yetin var belli ki. Dediğim gibi as bayrağını keyifle TV izle. Bakarsın bir sıkıntı çıkar balkonda mangal közler dumanla uçak falan yavaşlatırsın. Gündemi takip etmek lazım.

    türk dil kurumu mensubu ental (doğrusu entel imiş) arkadaşım. klavyede e yerine süratli yazdığımdan farklı tuşa basarak yaptığım yazım yanlışlarıyla kendini entellktüel görüp herkesi çomar sanan zeka pırıltısı.. sen kendini kendin ele veriyorsun. batılılardan duyoyormuş bunları, batı dediğin fetö yalanları, daha bunu anlamaktan acizsin. millete kelime hatası düzellittirmeye kalkıyorsun.

    senin zihniyet belli oldu. senin o batılı dostlarını görüyoruz, o fetö sever, pkk kollar batılılar bana doğruyu gösteremez. ben bayrağımı asacağım, sende batıyı dinleyip, darbe falan tiyatro, türkiyede basın özgürlüğü demokrasi yok, gazateciler tutuklanıyor sözleri arkasına saklanıp darbe sevicileriyle, pkk dostlarıyla aynı kulvarda yürümeye devam edeceksiniz. anlattığınız hikayeleri bolca duyduk, ülke sizin yüzünüzden bu halde ve şuanda yeniden doğuşun sancılarını çekiyor, siz batılı dostlarınızla, ental (entel) dantel takılmaya devam edin...

    Yine bir soru sordum yine cevap yok..

    Ve evet senin aklınca ben gidip fetöcü amerikan sermayesinden vaazlar dinliyorum..

    Sen cevap verme becerisini gösterebilene, ya da abilerinden herhangi birileri gelip de sorduklarıma cevap verebilene kadar pek de kaale almayı planlamıyorum. Çünkü karavana atıp tutuyorsun.

    Sen de ateistsin mesela, hatta satanistsin. Şeytani ayinlerde insan hayvan kurban ediyorsun şeytan için. Bütün bu aşırı mümin duruşunun altında gerçek bir islamofobik var. Ve siz illimünatinin yerleştirdiği hücrelersiniz ülkeye islamın içini boşaltmak için. Sizin bu eylemleriniz sayesinde insanlar dinden imandan soğuyorlar siz de nemalanıyorsunuz. her pazar kan içtiğiniz ayet yazılı sayfalar yaktığınız ayinler yapıyorsunuz.

    Bak ben de senin zeka seviyende bok attım sana. Hadi açıkla bana öyle olmadığını şimdi. İşte bütün bu yaptıkların bundan ibaret boş deli saçması.

    " Ne yapalım çözüm sürecine mi dönelim? " derken ne kastettiğini sen hele bir anlat.

    Sonra şu müthiş ekonomimiz hangi alanda dünyada söz sahibiymiş ona geç.

    Belki bundan sonra yazdıklarını adam yerine koyar da cevap veririm.

    Son olarak bayrağı unutma, çok önemli bak.



    o senin ağababalarından emevi dini, alisiz alevi hikayelerini çok dinledik. o derin sorunu entellektüel bakış açını yansıtır şekilde, imla kurallarına uyarak bir daha yazarsan ve sorunun fetö hikayeleri dışında cevap verilecek bir durumu varsa bakarız duruma, yoksa kedi kesmeye yada keçi kanı yalamaya gideceğim haberin olsun...

    Afiyet olsun. Bütün kardeşliğin kaderi senin ellerinde olabilir unutma görevini..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asiruhh1903

    Ülkede herkes osmanlı torunu zaten şaka gibisiniz ya osmanlıdan önce bu toprakları yönetenlerin de torunu oluyoruz otomatiktan o zamanlarda da islamiyet yoktu şimdi biz dinsizlerin 5125125125.kuşak torunu mu olduk sizin mantık buna çıkıyor Lozan olmasaydı keşke ya valla yazık avrupa devletleri lozanı türkiye bize nasıl kabul ettirdi diye kendi aralarında bir sürü sorun yaşadı kavgalar etti bir sürü yazılar çıktı siz hala başarısızlık olarak görüyorsunuz size göre başarı ülkeyi itilaf devletlerine bölmekti sanırım yazık bir de ciddiye alıp açıkladım imzaya yazdım hala unutuyorum bu sondu

    sizin entellektüel duruş dediğiniz imazasına iki kelime koyup kendini kaf dağına uçuran, oradan olympusa geçip zeusla takılın ve yakında tanrılığını ilan edecek kadar egosu içinde boğulma hezeyanı...

    Eskiden Nerelisin sorusunu soran biri yaşlı birine İstanbulluyum dediğinde rummusun ermeni mi derdi? istanbul eskiden rum ve ermeniydi, gezi zekalıların söylediği gibi 1453 te zulum başlamadı fetih gerçekleşti ve istanbul islam şehri oldu. osmanlı bir millet değildi, her milletti ama kültürü, inancı ve duruşu vardı, osmanlıda yaşayan hiçbir rum dedesine hakaret etmez, hiçbir ermeni de dedesi doğuda müslüman kestiği için ona cani demez, bunu yapan bir gelenek var, oda tek parti geleneği, milletin inancına, kıyafetine takmış, aşık veysel gibi bir halk adamını bile kıyafetinden dolayı ankaraya sokmamış o kendini çağdaş sanan, milli mücadeleye ihanet edip ülkeyi batıya peşkeş çeken zavallı, köleleşmiş zihniyet...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1AcayipAdam


    quote:

    Orijinalden alıntı: abc123xyz


    quote:

    Orijinalden alıntı: 1AcayipAdam

    5 milyon bir oy almış bir partinin eşbaşkanlarını ve vekillerini tutukluyorsan o mantıkla 5 milyon oy vermiş halkı da tutuklamalısın. Böyle saçma birşey mi var? HDP'nin fikirlerini doğru bulmazsınız bunu anlarım ama sabah akşam demokrasi, milli irade vs vs deyip nara atıp da bu yapılan nedir sadece soruyorum? Seçimle gelen seçimle giderciler onlayn mı?

    Doğudaki halk baskılarla cahillikle kandırılmalar sonucu bu oluşuma oy verdiler. Eğer gerçekten destekliyor olsalardı belediyelere kayyum atıldığında ya da bunlar tutuklandığında tepki verirlerdi. En son belediye seçimlerinde Batman'da rekabet HDP ve Hüdapar arasındaydı. Hüdapar kazanırsa belediyeyi yakarız, şehir karışır diyen teröristler vardı. Halk huzurlu, güvenli bir hayat istiyor. Türkiye'deki herkesin istediği gibi.

    Bunun ne alakası var HÜDAPAR ile anlamadım ama HÜDAPAR dediğin Hizbullah. Hani şu 90'larda devletin milis gücü olan. HÜDAPAR'ın bir örgütlülüğü yok Diyarbekir ve Batman dışında. Olsalar da bişey değişmez. Açık ara farkla HDP geçiyor zaten seçimlerde. HDP'nin oyu oralarda oyu kemikleşmiştir. Cahillikle, kandırılmakla alakası yok. Tıpkı CHP'nin İzmir'de olduğu gibi. Kayyum ve dokunulmazlıkların kaldırılması anayasaya aykırıdır. KHK sayesinde herşeyi yaptılar. KHK, başkanlık sisteminden daha iyiymiş. KHK çok güzel sen de gelsene

    Hüdapar düzgün bir parti demedim ki. Onlar da terörist zaten. Hdp de terörist.




  •  HDPli Vekillerin Göz Altına Alınması [Ana Konu]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ripper Roo -- 5 Kasım 2016; 2:41:14 >
  • Ben hala teröristler ile kolkola gezip onları öven Akp liler hakkında işlem yapılmasını bekliyorum. Sanırım hukuk kendileri için geçerli değil.

    Demekki yapılanlar yine yalandan, yine şov. Teröristlerin Allah belasını versin ama onlarınkini verirken Akp yide boş geçmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: asiruhh1903

    Gerçek osmanlı torunları bunlar yalnız sen nesin bilmiyorum da bunlardan biri değilsindir diye tahmin ediyorum hani şu ülkeyi ingilizlere bırakıp yurtdışına kaçan son padişahın torunları :D
     HDPli Vekillerin Göz Altına Alınması [Ana Konu]

    kendi soyuna sopuna küfretmeyi ilericilik sanan bu soysuz tayfası birşey biliyoruz diyerek geçinirler. eleştirdiği kişiler bugün ingilize ülkeyi sattı derler ama aslında ingilizle yahudi himayesindeki abd ile batı ile mücadele edenler kim! bu ingilizin sözcülüğünü yalakalığını yapar, onun gayesine hizmet eder farkında değil. benim dedelerim şerefli insanlardı, seninkiler ise ingilize karşıymış numarası çekip lozanda orda burda ülke topraklarını ingilize satan, kendi babasına inancına söven, ingiliz gibi yaşayarak medeni olacağını sanan zavallılardı...

    İyide belki sende osmanlı kanı taşımıyorsun? DNA testi yapsan belki osmanlı ile alakan yok? Zaten osmanlı türk demek değil ki biz türküz. Bu arada osmanlı zaten bitmişti ülke diğer ülkeler tarafından paylaşılmıştı bile tarih bilgin yok sanırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: asiruhh1903

    Ülkede herkes osmanlı torunu zaten şaka gibisiniz ya osmanlıdan önce bu toprakları yönetenlerin de torunu oluyoruz otomatiktan o zamanlarda da islamiyet yoktu şimdi biz dinsizlerin 5125125125.kuşak torunu mu olduk sizin mantık buna çıkıyor Lozan olmasaydı keşke ya valla yazık avrupa devletleri lozanı türkiye bize nasıl kabul ettirdi diye kendi aralarında bir sürü sorun yaşadı kavgalar etti bir sürü yazılar çıktı siz hala başarısızlık olarak görüyorsunuz size göre başarı ülkeyi itilaf devletlerine bölmekti sanırım yazık bir de ciddiye alıp açıkladım imzaya yazdım hala unutuyorum bu sondu

    sizin entellektüel duruş dediğiniz imazasına iki kelime koyup kendini kaf dağına uçuran, oradan olympusa geçip zeusla takılın ve yakında tanrılığını ilan edecek kadar egosu içinde boğulma hezeyanı...

    Eskiden Nerelisin sorusunu soran biri yaşlı birine İstanbulluyum dediğinde rummusun ermeni mi derdi? istanbul eskiden rum ve ermeniydi, gezi zekalıların söylediği gibi 1453 te zulum başlamadı fetih gerçekleşti ve istanbul islam şehri oldu. osmanlı bir millet değildi, her milletti ama kültürü, inancı ve duruşu vardı, osmanlıda yaşayan hiçbir rum dedesine hakaret etmez, hiçbir ermeni de dedesi doğuda müslüman kestiği için ona cani demez, bunu yapan bir gelenek var, oda tek parti geleneği, milletin inancına, kıyafetine takmış, aşık veysel gibi bir halk adamını bile kıyafetinden dolayı ankaraya sokmamış o kendini çağdaş sanan, milli mücadeleye ihanet edip ülkeyi batıya peşkeş çeken zavallı, köleleşmiş zihniyet...

    Alttan alttan Atatürk'e mi bu hakaretler? Kendine gel.




  • Ben kıçtaroğlunun yorumunu bekliyorum
    Kınarsa doğru bi iş yaptılar
    beğenirse salsınlar ama bu seferde dışarıdan alıcak emirleri o şartla

    başkanlıgğa da karşı çıkarsa ki çıktıııı çoktan bu doğru sıtratejiye işaret
  • Kalbimnasılunutsun kullanıcısına yanıt
    Evet Sılho denen sazcıyı bir kaç saat önce Edirne'ye getirdiler.
    Edirne F Tipi şampiyonlar ligi gibi, bilirsiniz bir kaç ay öncesine kadar reis Alaaddin Çakıcı da burada yatıyordu. Bolu'ya sevk edildi ama içeride halen ülkücü mafyalar var, ibrahim tatlıses'e headshot çeken adam burda, bir ara yakalanan bu çakma hacı hocalarda burda. Ortam çok fena oldu. İşkenceci diye bilinen müdür Haydar Ali Ak'dan salvolar bekliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sánchez -- 5 Kasım 2016; 3:10:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: asiruhh1903

    Ülkede herkes osmanlı torunu zaten şaka gibisiniz ya osmanlıdan önce bu toprakları yönetenlerin de torunu oluyoruz otomatiktan o zamanlarda da islamiyet yoktu şimdi biz dinsizlerin 5125125125.kuşak torunu mu olduk sizin mantık buna çıkıyor Lozan olmasaydı keşke ya valla yazık avrupa devletleri lozanı türkiye bize nasıl kabul ettirdi diye kendi aralarında bir sürü sorun yaşadı kavgalar etti bir sürü yazılar çıktı siz hala başarısızlık olarak görüyorsunuz size göre başarı ülkeyi itilaf devletlerine bölmekti sanırım yazık bir de ciddiye alıp açıkladım imzaya yazdım hala unutuyorum bu sondu

    sizin entellektüel duruş dediğiniz imazasına iki kelime koyup kendini kaf dağına uçuran, oradan olympusa geçip zeusla takılın ve yakında tanrılığını ilan edecek kadar egosu içinde boğulma hezeyanı...

    Eskiden Nerelisin sorusunu soran biri yaşlı birine İstanbulluyum dediğinde rummusun ermeni mi derdi? istanbul eskiden rum ve ermeniydi, gezi zekalıların söylediği gibi 1453 te zulum başlamadı fetih gerçekleşti ve istanbul islam şehri oldu. osmanlı bir millet değildi, her milletti ama kültürü, inancı ve duruşu vardı, osmanlıda yaşayan hiçbir rum dedesine hakaret etmez, hiçbir ermeni de dedesi doğuda müslüman kestiği için ona cani demez, bunu yapan bir gelenek var, oda tek parti geleneği, milletin inancına, kıyafetine takmış, aşık veysel gibi bir halk adamını bile kıyafetinden dolayı ankaraya sokmamış o kendini çağdaş sanan, milli mücadeleye ihanet edip ülkeyi batıya peşkeş çeken zavallı, köleleşmiş zihniyet...

    Alttan alttan Atatürk'e mi bu hakaretler? Kendine gel.

    Atatürk milli bir adamdı, lozandan pek mutlu olduğu söylenemz, Atatürk İnönü kavgasının da Lozandan sonra başladığı söylenir, çevresindeki dalkavukları geç farkettiği ve bunu canıyla ödediği de söylenir.(Bazı tarihçier Atatürkün zehirlenerek öldürüldüğünü söyler) Sözlerim Atatürke rağmen bu ülkeyi peşkeş çekenlere, uçak fabrikalarını ve sanayiyi bitirip hitlere selam gönderenleredir. sanırsam kimleri kasteddiğimi anladın...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: asiruhh1903

    Ülkede herkes osmanlı torunu zaten şaka gibisiniz ya osmanlıdan önce bu toprakları yönetenlerin de torunu oluyoruz otomatiktan o zamanlarda da islamiyet yoktu şimdi biz dinsizlerin 5125125125.kuşak torunu mu olduk sizin mantık buna çıkıyor Lozan olmasaydı keşke ya valla yazık avrupa devletleri lozanı türkiye bize nasıl kabul ettirdi diye kendi aralarında bir sürü sorun yaşadı kavgalar etti bir sürü yazılar çıktı siz hala başarısızlık olarak görüyorsunuz size göre başarı ülkeyi itilaf devletlerine bölmekti sanırım yazık bir de ciddiye alıp açıkladım imzaya yazdım hala unutuyorum bu sondu

    sizin entellektüel duruş dediğiniz imazasına iki kelime koyup kendini kaf dağına uçuran, oradan olympusa geçip zeusla takılın ve yakında tanrılığını ilan edecek kadar egosu içinde boğulma hezeyanı...

    Eskiden Nerelisin sorusunu soran biri yaşlı birine İstanbulluyum dediğinde rummusun ermeni mi derdi? istanbul eskiden rum ve ermeniydi, gezi zekalıların söylediği gibi 1453 te zulum başlamadı fetih gerçekleşti ve istanbul islam şehri oldu. osmanlı bir millet değildi, her milletti ama kültürü, inancı ve duruşu vardı, osmanlıda yaşayan hiçbir rum dedesine hakaret etmez, hiçbir ermeni de dedesi doğuda müslüman kestiği için ona cani demez, bunu yapan bir gelenek var, oda tek parti geleneği, milletin inancına, kıyafetine takmış, aşık veysel gibi bir halk adamını bile kıyafetinden dolayı ankaraya sokmamış o kendini çağdaş sanan, milli mücadeleye ihanet edip ülkeyi batıya peşkeş çeken zavallı, köleleşmiş zihniyet...

    Alttan alttan Atatürk'e mi bu hakaretler? Kendine gel.

    Atatürk milli bir adamdı, lozandan pek mutlu olduğu söylenemz, Atatürk İnönü kavgasının da Lozandan sonra başladığı söylenir, çevresindeki dalkavukları geç farkettiği ve bunu canıyla ödediği de söylenir.(Bazı tarihçier Atatürkün zehirlenerek öldürüldüğünü söyler) Sözlerim Atatürke rağmen bu ülkeyi peşkeş çekenlere, uçak fabrikalarını ve sanayiyi bitirip hitlere selam gönderenleredir. sanırsam kimleri kasteddiğimi anladın...

    Evet, kusura bakma dostum. İyi geceler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: asiruhh1903

    Gerçek osmanlı torunları bunlar yalnız sen nesin bilmiyorum da bunlardan biri değilsindir diye tahmin ediyorum hani şu ülkeyi ingilizlere bırakıp yurtdışına kaçan son padişahın torunları :D
     HDPli Vekillerin Göz Altına Alınması [Ana Konu]

    kendi soyuna sopuna küfretmeyi ilericilik sanan bu soysuz tayfası birşey biliyoruz diyerek geçinirler. eleştirdiği kişiler bugün ingilize ülkeyi sattı derler ama aslında ingilizle yahudi himayesindeki abd ile batı ile mücadele edenler kim! bu ingilizin sözcülüğünü yalakalığını yapar, onun gayesine hizmet eder farkında değil. benim dedelerim şerefli insanlardı, seninkiler ise ingilize karşıymış numarası çekip lozanda orda burda ülke topraklarını ingilize satan, kendi babasına inancına söven, ingiliz gibi yaşayarak medeni olacağını sanan zavallılardı...

    İyide belki sende osmanlı kanı taşımıyorsun? DNA testi yapsan belki osmanlı ile alakan yok? Zaten osmanlı türk demek değil ki biz türküz. Bu arada osmanlı zaten bitmişti ülke diğer ülkeler tarafından paylaşılmıştı bile tarih bilgin yok sanırım.

    osmanlı türk demek değil mi? haaa haa, tarih bilgini sevsinler senin. Osmanlı ırkçı değildi ama osmanlı dediğin zaman batıda akla iki kavram gelir. türk ve müslüman...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: asiruhh1903

    Gerçek osmanlı torunları bunlar yalnız sen nesin bilmiyorum da bunlardan biri değilsindir diye tahmin ediyorum hani şu ülkeyi ingilizlere bırakıp yurtdışına kaçan son padişahın torunları :D
     HDPli Vekillerin Göz Altına Alınması [Ana Konu]

    kendi soyuna sopuna küfretmeyi ilericilik sanan bu soysuz tayfası birşey biliyoruz diyerek geçinirler. eleştirdiği kişiler bugün ingilize ülkeyi sattı derler ama aslında ingilizle yahudi himayesindeki abd ile batı ile mücadele edenler kim! bu ingilizin sözcülüğünü yalakalığını yapar, onun gayesine hizmet eder farkında değil. benim dedelerim şerefli insanlardı, seninkiler ise ingilize karşıymış numarası çekip lozanda orda burda ülke topraklarını ingilize satan, kendi babasına inancına söven, ingiliz gibi yaşayarak medeni olacağını sanan zavallılardı...

    İyide belki sende osmanlı kanı taşımıyorsun? DNA testi yapsan belki osmanlı ile alakan yok? Zaten osmanlı türk demek değil ki biz türküz. Bu arada osmanlı zaten bitmişti ülke diğer ülkeler tarafından paylaşılmıştı bile tarih bilgin yok sanırım.

    osmanlı türk demek değil mi? haaa haa, tarih bilgini sevsinler senin. Osmanlı ırkçı değildi ama osmanlı dediğin zaman batıda akla iki kavram gelir. türk ve müslüman...

    Kendin dedin osmanlı bir çok etnik kökenden oluşuyor diye. Padişah karıları türk müydü, müslüman mıydı? Haremdeki hatunlar türk müydü? Devşirme sistemine ne demeli? Gerçek anlamda tarih bilgin yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: asiruhh1903

    Gerçek osmanlı torunları bunlar yalnız sen nesin bilmiyorum da bunlardan biri değilsindir diye tahmin ediyorum hani şu ülkeyi ingilizlere bırakıp yurtdışına kaçan son padişahın torunları :D
     HDPli Vekillerin Göz Altına Alınması [Ana Konu]

    kendi soyuna sopuna küfretmeyi ilericilik sanan bu soysuz tayfası birşey biliyoruz diyerek geçinirler. eleştirdiği kişiler bugün ingilize ülkeyi sattı derler ama aslında ingilizle yahudi himayesindeki abd ile batı ile mücadele edenler kim! bu ingilizin sözcülüğünü yalakalığını yapar, onun gayesine hizmet eder farkında değil. benim dedelerim şerefli insanlardı, seninkiler ise ingilize karşıymış numarası çekip lozanda orda burda ülke topraklarını ingilize satan, kendi babasına inancına söven, ingiliz gibi yaşayarak medeni olacağını sanan zavallılardı...

    İyide belki sende osmanlı kanı taşımıyorsun? DNA testi yapsan belki osmanlı ile alakan yok? Zaten osmanlı türk demek değil ki biz türküz. Bu arada osmanlı zaten bitmişti ülke diğer ülkeler tarafından paylaşılmıştı bile tarih bilgin yok sanırım.

    osmanlı türk demek değil mi? haaa haa, tarih bilgini sevsinler senin. Osmanlı ırkçı değildi ama osmanlı dediğin zaman batıda akla iki kavram gelir. türk ve müslüman...

    Kendin dedin osmanlı bir çok etnik kökenden oluşuyor diye. Padişah karıları türk müydü, müslüman mıydı? Haremdeki hatunlar türk müydü? Devşirme sistemine ne demeli? Gerçek anlamda tarih bilgin yok.

    güzel arkadaşım imparatorluk dediğin yapı öyledir, bugün Abd Rusya da eski imparatorluklar gibi, bir ırktan söz edilmez. Bugün rusya rus değildi demek ne ise osmanlı türk değildi demek de o. farklı milletler bugün rusa hizmet ediyor, dünde farklı milletler türke hizmet ediyordu, devşirme şu bu olması önemli değil, bugün abd ve rusyada da devşirme çok ama kime hizmet ettiği önemli...




  • Hemen sevinmemek gerek,zira bu bir tür toplumsal gaz alma operasyonuda olabilir.Çünkü pek yakında çıkacak olan geçici idam kararnamesinde idam edilecekler listesine aday gösterilme riski var bu tiplerin dolayısıyla yargıyı saptırma adına bu bir tür terörist kişilere kalkan ve aynı zamanda toplumsal hafızada gaz alma harekatı olarakda görülebilir.Tabi başka bir açıdanda bakabiliriz genel algınında bu doğrultuda olduğunu düşünürsek ileriye dönük etkin mücadele çatısı altında ve aynı zamanda hali hazırda planlanıp programlanmış yeni Türkiye harekatının en etkin seviyeye şu sıralar çıkarıldığını ve sağlam temeller atıldığınında bir ispatıdır.Demem o ki burada gereksiz münakaşalara girmeye hiç gerek yok.Karar çoktan verilmiştir,uygulanan strateji önlenemez,tabiki de planlarda bir takım aksaklıklar olacaktır lakin tüm bu harekatlar ufak çaplı operasyonlarla önceden beridir çokça simüle edilmiştir önemli olan algıyı ve operasyonları eş zamanlı doğru yönlendirmektir ki zaten herşey tamda bu yolda...




  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Zafer sarhoşluğu he. Sevdim cümleyi. Neyse koçbaşına gerek yok. Polis gelsin kapımı çalsın direk açarım zaten. Kelepçe mi takacak ? Taksın. Çıkarız mahkemeye anlatırız derdimizi. Mahkemeler şöyle böyle olayını zaten direk geçin. Hepsi güzel güzel çalışıyor artık. İki tane ne olduğu belirsiz tutuklandı diye de sevinecek değilim. He olurda idam edilir , keyif sigarası yakarım.

    Şimdi senin anlamadığın kısma gelelim. Devletimiz çok şükür üstünde ki o aptal korku mekanizmasını attı gitti. Güçlü ordu güçlü siyaset olunca herşey değişiyor. Burda bir partiyi övmüyorum çünkü hiç işim olmaz. Ama iktidar usa russian ve (other) eu ülkelerinin kabul edip laf dinleyebileceği kadar güçlü.

    Sana ufak bir tavsiye. Bu forumda takıldığına göre sadece sempatizansındır. Artık kabullen bunu pekekenin sonu geliyor. devlet kuran işid'i bile en etkin Türk ordusu temizliyor. anlayın artık bişeyleri yormayın kendinizi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan

    Akp 2 bloğa ayırdı demek tuhaf. Ülkenin kuyusunu bu kadar kazmaya çalışmasaydı muhalefet ülke bu kadar bölünmeyecekti 2 ye.

    Evet haklisin senin arap yandasi sunni irkcisi partin seriati getirmeye calismasaydi ulkeye 3 milyon suriyeiliyi doldurmasaydi ataturke laf atmasaydi ulke kutuplasmayacakti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerman1923 -- 5 Kasım 2016; 4:12:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desenize bol olaylı günler bizleri bekliyor, bu terör örğütü 1985 yıllardan beri binlerce insanımızı öldürdü ne yaptık ha hiçbir şey şimdi bunların siyasi partisi çıktı yıllardır zır zır zır geveledi ak parti ne yaptı korkusundan hiçbir şey hatta seçimlere az var diye çözüm süreci dedi ünlülerden oluşan kuklalar ile 1-2 yıl devam etti bir sinema ne oldu o ara doğuda pkk yol keser oldu, askerin dibinden yürür oldu, polis ile dalga geçer oldu boş durmadı evlerin içine kuyu kazıp cephane doldurmayıda bildi, barikatlar yaptı hemde belediye yardımı ile peki başımızdakiler ne yaptı sıfır. Şimdi ortam süper ohal hal ile aldı gazı gidiyor kafasına göre de, bundan sonra ne olacak peki, sevgi kelebekleri boş durmaz bence yine olan bana, sana, amacı sadece yaşamak olan biz yurdum insanına olacak. Lan eskiden sağlık sorunu ile göçer gideriz derdim ailem için aman önce sağlık dikkat edin diyen ben şimdi aman ha sokağa fazla çıkmayın, kalabalık yerle de olmayın diyorum ne hakkınız var lan bana bunu söyletmeye.

    Sizin Osmanlı seviliciğinizi, dini göz göre kullanmanızı görmekten tiskindim be abi bırakın rahat yaşayalım ona yasak, buna yasak. Terör ile cidden savaşılacak ise askerliğini yapmış ben gider yine ülkem için savaşırım ama köküne kadar korkmadan gideceksek ama ne mal olduğunuzu bildiğim için değmez abi gider bok yolunda ölürüz yazık yani eskiden bu toprak parçasını, yurdum doğduğum yer olarak görürdüm şimdi ne olduğu belirsiz bir yer oldu çıktı. Sonuçta yolda yürürken her milletten birini görür oldum artık (mısırlı, suriyeli, iranlı ne arasan var suriyeli zaten benden senden daha rahat çocuk yapıyor mis vergi vermiyor sıfır, askere gitmiyor, beleş vatandaşlık, kalacak yerde var, işsizlik parası da veriliyor sırf oyları için bunlar yani) hepside çomar yani bu çomarlara harcanan parayı da senden benden çıkartıyor bunlar. Acaba bende irtica etsem benide eu ülkeleri alıp böyle besler mi sanmam yine tr vari bir çöplük yuvasına postalar.

    Neyse burada klavye delikanlığı yapmanın alemi yok terörün artacağı belli, tüm forumdaşlara kolay gelsin, kendinize iyi bakın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aKMel


    quote:

    Orijinalden alıntı: onur89tr

    İran'da, Suudi Arabistan'da bittiği gibi mi? Adamın biri çıktı TV'ye, gizli olarak. Gizli seks partileri veriyorlarmış villalarda. Adam diyor, biz bu uğurda canımızı vermeyi göze aldık diyor. Gizli tüneller kazmışlar vs. Kadının biri alışveriş yerinde ruju olduğu için ahlak polisi tarafından tartaklanıyor, kadın hakkını arıyor ve kameraya alıyor. Kadını ülkesinde kahraman ilan etmişler. Orası İran, dikkatini çekerim. Bazı yerlerinde elektrikler yanmıyor, sular akmıyor. Ve sebebi ne? Yolsuzluk. Şeriatta dertler baştakilerde biter, asıl halkta başlar.

    Eskiye dönük mesajları okumadım ama bizim ülkemizde şeriat denince hemen Arabistan ya da İran örneği veriliyor.Kardeşim İran da şia rejimi vardır(şeriat'ın bozulmuş hali) Arabistan'da da krallık vardır.Şeriat bütün mahkemelerde geçerli değildir.Kralın koyduğu kanunlar daha baskındır.Şuan dünya üzerinde şeriatla yönetilen hiç bir devlet yoktur.
    Şeriat denince de insanların aklına nedense baskı zorba dayak geliyor.Bunu müslüman herkese söylüyorum Şeriat Allah'ın kanunlarıdır ve Şeriat hakkında bilerek ya da bilmeyerek söylediğiniz her söz sizi büyük günaha sokar.Hatta dinden bile çıkartır o yüzden şeriat derken söylemlerimize dikkat edelim...

    Sizin istediğinizde hadis tarikat şeriatı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hala burada bile Atatürk'e laf söylemeye çalışan embesil kardeşlerimiz var neymiş bizi İngiliz gibi yaşattırıyormuş ulan Osmanlı bizi yıllarca Arap gibi yaşatmadı mı? Osmanlı çok mu Türk kültürünü yaşadı ? Başbuğ Cengiz Han dan korkup kaçanlar devlet olmuşta koskoca Timur'a kafa tutmuş ? Hepsinin sonuçlarını gördünüz, Osmanlı hanedanından büyük liderler çıkmadı mı? çıktı Fatih gibi müthiş bir deha çıktı ama bu yobazlar o adamı bile o kadar küçültüyor ki bilmesek Fatih elinde Kuran zikir çeke çeke geziyor sanacağız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afonso54 -- 5 Kasım 2016; 5:00:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.