Şimdi Ara

HDMI standartı gelişiyor; HDMI 1.3 ile daha yüksek çözünürlük daha fazla renk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
7.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozturert

    2 ay sonra cikacak seyi beklersin de, 1 sene varsa neyi bekleyeceksin ki? dx10 cikacak diye ocakta insanlar "aman 1900 alma, dx10 cikinca b.k olacak, pusur olacak" diyorlardi.
    ben de "insaf" diyorum


    Tabi bazı şeyler içinde beklemek saçmalık. DX10 olayına gelince kart alma bekle mantığından ziyade düşüncem, En üst seviye karta çok para bayılmamak al üst-orta seviye bir kart bak keyfinedir veya yetecek bi kartın varsa idare et çünkü yeni DX sürümleri köklü değişiklikler getiriyor bilindiği gibi. Ama bu olayda standartlar söz konusu. HDMI denen şey daha 3-5 ay ewel çıktı zaten. Şimdi direk çöpte ve bu ekran kartı gibi zırt vırt değişen bişey değil koskoca HD-TV alıyorsun yanına HD-DVD Player alıyorsun boru değil kafadan iyi bir sistem 10Milyar civarına mal oluyor. Böyle olunca butür aletler alındımı 1 alınır en az 5 sene kullanılır. Ekran kartı alsan elindekiyle idare edip DX10 beklesende DX10 destekli aldığında 1-2 sene sonra eski bir kart oluyor. Bekleme konusunda en çok işlemci soket değişirken şu çıkacak bunuda bekleyelim demek saçmalık oluyor. Hani idare eder bi sistem vardır şu teknolojiler gelecek bekliyim dersinde artık sistem idare etmiyorsa 6ay-1yıl beklemek hakiki saçmalık. Hangimiz kaç defa anakartı değiştitirmeden işlemci değiştiriyoruzki? Hatta ram de değişiyor vs. derken Anakart+İşlemci+Ram 3lüsü veya çoğu zaman komple sistem değişiyor.
  • Bekleme kriterlerini mantıkdışı sorgulamanın anlamı yok. Bu ayırdığımız bütçeden ziyade standartlarla ilgili. Tıpkı zamanında dvdrw lerin + ve - yazma kabiliyetini birarada bulundurmamaları gibi, biraz sabırdan bişey kaybetmeyiz
  • hdmi 1.3 sıkı geliyor özelliklere bakılırsa display portla rekabete girecekler
    çözünürlük sınırı 2560x1600 e kadar çıkacak ve 48bit renk yemede yanında yat
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Digiali

    hdmi 1.3 sıkı geliyor özelliklere bakılırsa display portla rekabete girecekler
    çözünürlük sınırı 2560x1600 e kadar çıkacak ve 48bit renk yemede yanında yat


    Bence daha iyiside çıkabilir 1.3 standart olmadan. İlk okuduğumuzda 1.1 versiyonuda çok sıkıydı ilk bakışta 5gbps süper bi transfer hızı olarak gözüküyorduki (ki hakikaten süper bi hız) ama şimdi 2 katı karşımızda ve gereksiz bi hızda değil daha iyi renk derinliği ve ilerisi için daha yüksek çözünürlüğe imkan tanıyabiliyor. Sonuçta butür bağlantılar standart teşkil ettikleri için (USB gibi) ilerde HD nin 2 katı kalitesi çıktığı zaman bile en azından aynı soket tipi ile yeni cihazları uyumlu olarak kullanabilmemiz önemli.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cosef

    Türkiyeye HDTV nin haberi gelmeden tvsi geldi
    Noldu.Millet aldı HDTV leri koydu evine ama yayınlar hala dijital.
    Bugün Zafer Plazada Sony bayine girdim.
    1 kutu yapmışlar 1 tane HD destekli Sony kamera ve 1 tane de Dijital Sony kamera koymuşlar.
    Kocaman 1 tuş var,basınca HD den normal dijitale geçiyoor,dönen küçük 1 oyuncağın görüntüsü ekrana yansıyor.
    geçiyor geçmesine ama dijitali de oyle 1 ayarlamışlarki sanki dijtal makine= murat 124 hd=bmw
    mıllete ayar verıyorlar.
    kim ayarlıyor bunları. Reklam kokan hareketler bunlar .Gerenk Yok!


    haklısın
    hele bir yayın hd destekli olsun ondan sonra da tv sini alırız
    şimdi böyle şeylere para vermeye gerenk yok.
  • Daha bircok kisi HD i 100 metre uzaktan bile gormemisken 1.3 HDMI girisini tartismak cok komik.

    HDMI 1.0 i bi deneyinde sonra yeni cikacak teknolojiyi almadik diye uzulursunuz :)
  • hd yayınlar henüz oturmadı, uyduda bile 3-5 kanal ancak var. o yüzden bence crt cihazlar şimdilik yeterli.
  • ps3 ün videolarını izlerken çözünürlüğün1940*1024(tam hatırlamıyorum ama her iki çarpan 4 rakamlıydı) olduğunu görmüştüm ve bunu hangi tv ile becerebileceğimizi anlamamıştın demek ki adamlar 1.3 geliyo diye bas bas bağırıyorlarmış
  • yaklaşık bir ay önce vestel 106 xga aldım ve dün bu haberi okuyunca hemen vestele mail attım hemen ertesi gün bana telefon açıp en az yarım saat görüştük ve tatmin edici cevaplar aldım.. aslında tartışılan çok teknik bir konu örneğin diğer firmalarla kıyaslayınca vestel çok aşağı sıralarda kalabilir ama örnek olarak panasonic 65pv 500 aldık ve 30 milyar para verdik bu kazıkla yaşayabilirmiyiz mümkün değil.. firmalar müşteriyi koruma adına ya bu arabirimi değiştirecekler yada hayırlı olsun gazanız mübarek olsun diyecekler.. vestel argeden engin isimli bir yetkili bu konuda çalışmalara devam etmekteyiz diğer firmaları bilmem ama müşterilerini bu konuda mağdur etmeden bir çözüm bulacaklarını söylüyor .. sanırım en kötü eskiyi getir yenisini şu kadar makul bir farkla götür yada bu benzeri yüksetlme gibi bir uygulama olacaktır. endişelenmeye gerek yok. birde yazıda dikkatimi çeken panelller hakkında bir yorum yok sadece hdmi arabiriminin 1.1 yada 1.3 olduğu söylenmiş sadece bu ara birim sökülüp yerine 1,3 arabirim takılabilirmi merak ediyorum.... bu konuda bilgisi olan varmı....
  • ben en iyisi 2.0 i bekliim . Eh adam 1.3 demiş demek ki düşünceler var daha .
    yoksa HDMI 2 derdi değil mi ?

  • ps3 ve samsung 226 bw alayım mi? yoksa biraz daha bekleyim mi? çünkü hdmi gerekli ps3 için
  • Şu an halihazırda kullanılan kaç tane hdmı çıkışlı alet varki ps3 xbox oyun için tamam kabul ama tv seyretmek için su anda bi hdmı çıkışlı uydu yaklaşık 750 usd + kdv ancak divx seyretmek için hdmı çıkışlı bi player alınabilir ki oda çok ucuz değil zaten su anda hd yayını yapan kaç tane kanal varki bence teknolojiyi beklemek biraz saçma çünkü bu işin sonu yok 1.3 bekliyim dersiniz 2 çıkar vs vs
  • selamlar HDMI 1.3 çıkışlı bir görüntü cihazım var, televizyonum 3 yıllık olduğuna göre girşinin 1.1 olduğunu tahmin ediyorum, ancak HDMI'dan görüntü aktarmayı başamadım, cihazı başka tv.lerde denedim çalışıyor, acaba benim tv. nin girişinde mi bir arıza vardır yoksa 1.3 ile 1.1 uyumsuz mudur, veya 1.1 standardında kablo alırsam sorunu çözer miyim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
    Saygılar
  • bende de aynı sorun var. yeni aldığım lcd de dvd den playerden hdmi kablosu ile görüntü aktarma olmuyor. dvd player 2007 yılında alınmıştı lcd yi gecen hafta aldık yapabileceğimiz birşey varmı yardımcı olursanız sevinirim.
  • Yanlış bilmiyorsam zaten yaklaşık 1,5-2 senedebn beri satılan yeni model LCD TV'lerin HDmi çıkışları 1.3 deep colour destekli... mesela benim 42LG5000'im var en az 1 senedir piyasalarda diye biliyorum, ve 1.3 hdmi deep color özellikli hdmi girişleri.

    linkteki flash'ta da sağ ok'a tıklarsanız en sonda hdmi 1.3'ün ayrıntılı özelliklerinden de görsel olarak bahsetmiş...

    Tıklayın: LG5000 Linki






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 27 Nisan 2009; 11:21:15 >
  • İlk HD yayınla ilgili mesaj 2006 yılında atılmış,aradan nerdeyse 4 yıl geçmiş hala tv yayınları dijital,LCD televizyonlara bence hala gerek yok,çünki LCD TVler yüksek çözünürlükler için design edilmiştir,normal dijital yayınları ,tüplü TVler kadar güzel gösteremiyorlar.Yoksul ve orta halli vatandaşlarımız,böyle reklamlara kanmayalım.
  • Haber için teşekkürler
  • konuyu biraz hortlatalım.

    evimde 2007 yılında almış olduğum beko hd ready ldc tv var ve bu tvnin 1 adet hdmi girişi bulunuyor.
    geçenlerde sonyericsson neo v cep telefonu aldım ve bu telefonun da mini hdmi çıkışı üzerinden tv out özelliği bulunuyor. kutu içeriğinden çıkan kablo ile telefonu tvye bağladığımda ise tvden görüntü alamıyorum ayrıca telefonda şu hata çıkıyor " bilinmeyen hata: telefonun içeriği bu ekranda gösterilemiyor."

    1-telefonu daha yeni modelli başka bir tv de denedim sorun yok çalışıyor.
    2-tv ye dvi to hdmi kablo ile laptop bağladım görüntüde sıkıntı yok.

    peki sorun nedir? versiyonlarla alakalı olabilir mi? sanırım tvde hdmi 1.1 vardır hatta 1.0 bile olabilir. telefonun kablosu ise 1.2a imiş.

    çözünürlükle alakalı olabilir mi? sanırım telefon 720p çözünürlükle gönderiyor. ama tvnin çözünürlüğü 1366*768 imiş.

    lütfen yardım edin. daha büyük bir masraf yapıp yni tv almak istemiyorum. gerçi fena da olmazdı hani :)
  • Sorun TV de, büyük ihtimalle senin telefonunu tanımıyor. HDMI nedeniyle olabilir bu, TV nin yazılımı ile alakası da olabilir. Yapabileceğin şey TV yazılımını güncelleyebilme şansın varsa güncelle (servise başvur).
  • bu hızlı cevap için teşekkürler. laptop ve telefon dışında başka bir cihaz bulabilirsem onu deneyeceğim son bir kez. bakalım sonuç ne olacak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.