Şimdi Ara

HDD'yi hiçbir bilgisayar görmüyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese selam. Tam hatırlamıyorum ama 3-4 ay önce aldığım Samsung M3 Portable 2.5" 1 TB harddisk hiçbir bilgisayar görmüyor.Bilgisayarda takılırken birden bağlantı sesi kesildi. Tekrar taktığımda ışık yanıyor titreşim de yok değil ama Aygıt Yöneticisi'ni bırak biosta dahi görmüyor. Kulağımı HDD'ye getirdim. "tık tık tık tık" diye ses çıkıyor. Okuma yazma kafası plaklara yapışıp motorun dönmesini mi engelliyor sizce. İçinde çok önemli dosyalarım var. Garantiye götürmeye kalksam "dosyalar gitti" diyip geri yollayacaklar. Ne yapmam lazım. Acil yardımlarınızı bekliyorum.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Highest Voltage

    Öncelikle herkese selam. Tam hatırlamıyorum ama 3-4 ay önce aldığım Samsung M3 Portable 2.5" 1 TB harddisk hiçbir bilgisayar görmüyor.Bilgisayarda takılırken birden bağlantı sesi kesildi. Tekrar taktığımda ışık yanıyor titreşim de yok değil ama Aygıt Yöneticisi'ni bırak biosta dahi görmüyor. Kulağımı HDD'ye getirdim. "tık tık tık tık" diye ses çıkıyor. Okuma yazma kafası plaklara yapışıp motorun dönmesini mi engelliyor sizce. İçinde çok önemli dosyalarım var. Garantiye götürmeye kalksam "dosyalar gitti" diyip geri yollayacaklar. Ne yapmam lazım. Acil yardımlarınızı bekliyorum.

    maalesef M3 ler ucuz ama ucuz etin yahnisi çok olmuyor memnun olanlar var ama sorun yaşayanlar da az değil.
  • hocam kontrol etmişsinizdir ama yine de sorayım kablo da problem olmadığına emin misiniz? ben de m3 500 gb versiyonunu kullanıyorum bugün taktım hddyi görmedi cikcik sesler geliyor dedim noldu bozuldu mu sonra söktüm başka porta taktım yine görmedi sonra kablonun şeklini değiştirip taktım (biraz bükerek) sorunsuz gördü içindeki belgeleri ve filmleri rahatça açtım bir rahatlık geldi üstüme
  • hdd kafa vurmaya başlamış benzer durumu 2. el aldığım hdd görmüştüm geçmiş olsun
  • Şu aşamalar izlenerek sorun çözüldü;

    1-Aygıt yöneticisine gelin
    2-Belleği bilgisayara takın.
    3-Aygıt yöneticisinde Transcend Belleğin yanı sıra Depolama Birimleri kısmında Bilinmeyen Aygıt yazısının çıktığını görüyorsanız Aygıt Özellikleri'nden Sürücü Kısmından Aygıt'ı Kaldırın.
    4-Sonra Transcend Belleğin sürücüsünü kaldırın.
    5-Belleği çıkarıp takın.
    6-Bilgisayarım kısayoluna sağ tıklayıp Yönet'e tıklayın. Disk Yönetiminden belleğinizi seçin ve sağ tıklayıp Çıkar'ı seçin. Aygıt bilgisayarınıza takılı dursun. Boş sütün halinde kalan (Disk 1 Çıkarılabilir Disk) kısmına sağ tıklayın ve sürücü harfini değiştire tıklayınız. Başka bir sürücü harfini seçin.
    7-Belleği çıkartın ve yeniden takın.
  • Hdd sıkıntılı. Yeni bir hdd öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biosta dahi görmüyor ise anakartta problem yok diyorsanız harddisk emekliye ayrılmış olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.