Şimdi Ara

HDD SORUNU :a disk read error occurred press ctrl alt del to restart (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
20.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mcem07

hdd 320 gb mı?

Evet hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harddisk 2.sırada görünüyor format atarken cd dvd 1.sırada olmalı,,,bios harddisk dvd görüyor yani bios da 1 problem yok,,,dvd 1 sıraya alın f10 yapıp kuruluma geçin eğer kurulumda 1 problem yaşasanız,,killdisk diye 1 program var hdd fabrika ayarlarına yakın kökten temizliyor,,bu temizleme esnasında hdd bad sector vb. hataları dahi düzeltebiliyor,,,google dan killdisk diye aratın pc indirin indirdiğiniz programı iso kalıbı ile cd yazdırın,,yazdırdığınız disc i win kurulum yapar gibi başlatın faydası olur...indirme ve yazdırma işleminden sonra youtube killdisk yazın detaylı ve çok basit görselli anlatımlar mevcut..

eğer win kurulumu yani format atacaksanız p4 yazan 2. sıradaki satır en üstte olmalı,,,bunu da şu şekilde yapıcaksınız p4 yazan 2.sıradaki yazının üstüne gelin ve klavyedeki üst ok tuşuna basın dvd yazan satır en üste çıksın sonrasında f10 basıp formata başlayın..
    Pc is pc si oldugu icin format atmayi son care olarak goruyorum hocam. Eger formattan baska caremiz yoksa yapacak birseyde yok. Gerci resimdeki her satiri en uste tasiyarak acmayi denedim her seferinde boot from bbs harddisk altinda da a disk read error occurree hatasini aldim.

• format atmanız gerekiyor,,,hatta format öncesi killdisk diye 1 program var o programı indirip iso kalıbı olarak cd yazdırın cd bilgisayara takın format atar gibi pc başlatın bu program (killdisk) hdd temizler biraz uzun sürer biçimlendirme ama bu esnada hdd hatalar var ise onları dahi düzeltir..

flashtan format atarken şu hata çıkıyordu (a disk read error occurred)

deneme yanılmayla çözdüm, 2 hard diskiniz varsa kablolarını birbiryle değiştirin sonra da biostan hard disk sıralamasını tekrar düzeltin(1 e flashı, 2 e sistem kuracağınız hard disk, 3e diğer hard diski sıralayın) sorunsuz şekilde format atarsınız :) tek hard disk kullanan varsa kablosunu çıkarıp diğer sokete taksın anakarttan düzelir. ömrümde laptop kullanmadığımdan onun sorunlarını bilmiyorum :D geçmiş olsun sinir krizleri geçirtir format atamamak
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.