Şimdi Ara

HDD SORUNU !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar başınızı ağrıtıyorum yine ama sorunun çözümünü bulamadım bir türlü sizlere sormak istedim...

Gece bilgisayarımı kapattım, bugün de akşam üzeri açtım ancak .... bilmem ne exe dosyası yok bulunamıyor gibi bir hata mesajı geldi ve windows başlamadı. Hata mesajını tam alırken kapandı pc, şimdide açamıyorum hdd ışığı direk yanıyor ve garip sesler çıkarmaya başladı, hemen Win 7 cd'ni takıp onarma seçeneğini denedim ama başarılı olmadı, tekrar denemek üzere format atar gibi devam ettirdim cd'deki yönergeleri, ama bu sefer de bölümlenmiş olan diskimi C/D olarak değil de tümleşik tek başına C olarak gördü diski. Bende diski çıkarıp ablamın pc'ye taktım ama, bilgisayarıma girince diskim görünmüyor lakin aygıt yöneticisinde ve everestten bakınca görünüyor, bu arada ablamın pc'de XP kurulu.

Sizce verilerimi kurtarma şansım varmı ? nasıl çözerim bu sorunu önemli olan verileri almak haliyle, gerisi önemli değil disk bozulmuşta olabilir çıkardığı sesler iç açıcı değildi, ama durduk yere nasıl olur böyle birşey anlamıyorum sinirim tepemde arkadaşlar

Yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

• Hard disk kutusuyla çözülür bence Usb üzerinden bağlandığı için hdd görür.
  • Teşekkür ederim kardeşim ilgin için, eğer kesin sonuç verirse alırım disk kutusu

Sorun devam ediyor malesef denemediğim şey kalmadı güvenli mod vb. hiç birşey cevap vermiyor. Sanırım soğuk su içicem, birkaç alternatifim var ona göre harddiski de değiştiricem sanırım, çünkü sistem açılırken acayip derecede çınlama ve sanki birşey çizilir gibi yüksek seviye de sesler çıkıyor...

Disk yönetiminde ise hdd görünmüyordu sadece söz ettiğim program ve aygıt yöneticisinde disk sürücüleri başlığı altında göründü ama hiç bir şekilde içeriğe ulaşamadım. CD'den boot ettiğimde de diski tek parça görüyor, onarma seçeneği çalışmıyor ve sistem geri yükleme de cevap vermiyor. İlk o bilmem ne EXE yok dediğinde kapandı açtığımda tekrar bana Windows cd takıp onarmayı deneyin demişti, ama başarısız oldu tabi zaten hangi işletim sisteminde onar'ı seçsem bir halt olmuyordu lafta yani yeniden format atıyordum buda ayrı bir sorun yani...

Durduk yere bu nasıl oldu anlamadım, lanet olsun ki hdd halen bu sektörde gelişmesi en geciken ve en çabuk arızalan tek üründür. Ne kadar hdd üreten firma varsa topunun .... bu kadar çabuk mu bozulur ya da sorun çıkarınca çözümü bu kadar kısıtlı birşey olur... Anlamıyorum cidden, ne yazılım kendini kurtarıyor ne de donanım yani ya da ben beceriksizim ben yapamıyorum anlamadım gitti...

• Buna benzer sorun benim başımada geldi winlogon.exe yüzünden çok şey denedim bilgisayara format atmaya karar vermiştim Vista kurdum diğer tüm dosyaları silmeden...
  • bilgisayara xp cd sini koy bölümü olduğu gibi brak de formatlama o şekilde kurulum yap amaç dosyaları kurtarmak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.