Şimdi Ara

HDD Disk dönüp hemen duruyor (Seagate Barracuda 1TB)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
56
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün bilgisayarı normal bir şekilde kapattım ancak bilgisayar kapanmadı, kasadan tık tık sesi geliyordu Allah Allah dedim power tuşuna basılı tutarak kapattım. Gece tekrar pc'yi açıyım dedim bu sefer yine aynı tık tık sesi geldi açılmadı. İnternette biraz araştırdım HDD'den kaynaklı olduğu yazıyordu. SSD kullanıyorum windows için o da sıkıntı çıkardı ama düzgün çalışıyor şu an format attım falan kendine geldi tüm testlerini de yaptım. Şimdi SATA HDD'yi görmüyor ama pc HDD'yi görüyor HardDiskSentinel gibi programlarla. Kaç GB olduğunu görüyor, modelini görüyor ancak sağlık durumunu falan göremiyor. PC'yi ilk açtığımda disk dönüyor kısa bir süre sonra tık duruyor ve tekrar çalışmıyor.

    Çok şükür garantisi var fakat ben yaklaşık 3 yıldır fotoğraf çekiyorum ve tüm fotoğrafların HDD'de kaldı. Verileri kurtarabilmenin bir yolu var mı? Harddiskin arızası nedir anlayamadım bir türlü. Ne düştü ne de bir yere çarptı şu ana kadar. En son hız testi yaptığımda da gayet iyi durumdaydı hiçbir şey yokken bozuldu cihaz.








  • Active Partition Recovery önerecektim ancak disk hemen duruyor demişsiniz. Muhtemelen tarama yarım kalacaktır. Diskte bad sector olduğunu düşünüyorum. Garanti için iletişime geçip dosyalarınızı kurtarmalarını isteyin. Bunu yapmayacaklarsa profesyonel disk kurtarma için şirketlere para ödersiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.