Şimdi Ara

HDD'den veri kurtarmam lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler bu mümkün mü acaba ? 15 dk önceye kadar çalışan hdd bir error verdi windows düzenle dedim sonra gitti şimdi önce biçimlendirmen lazım diyor kurtarabilirmiyim içindekileri ? Ubuntu filan okudum bir kaç yerde o nasıl olucak ?



  • bıos hdd yı goruyorsa ıslem yapmadan botable lıve lınuxlerden bırı ıle sıstemı acıp kurtarma sansınız var
  • Başka bir hddden işletim sistemini açıp onu ikinci hdd olarak bağla. Sistem görürse kurtarırsın. Bunu tek hddden yapabilmek için biraz msdos kasman lazım :D söylediğim şekilde yapınca hddyi biçimlendirilmiş görmezse bile data kurtaran programlar var. İkinci bir hdd ya da bilgisayarım yok diyorsan ubunuyu usbye yükleyebilirsin ama bunu yapmak için de çalışan bir bilgisayar lazım :)
  • Benim şimdi 8gb flashdisk var başka hdd de var ama boş değil ha bu bozuk hdd dekileri içine alır mı alır büyük ihtimal şimdi ubuntu indiriyodum ben sitesinden ? tam olarak bu işleri bilmiyorum bana ne yapmam gerektiğini söylermisiniz ? chkdsk/r mi ne varmış onu deniyorum ama bir şey yazmıyor bastığımdan beri. 2 bilgisayarda var evde. çalışan bir bilgisayar derken önümdeki çalışıyor ?

    edit: chkdsk şimdi raw çıktı dedi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholet -- 16 Ekim 2011; 18:27:50 >
  • raw biçimlendirmemiş demektir. Data kurtarma konusunda ben de tam bilgili değilim. Bildiğim bir iki şey var. İkinci disk olarak bağlayıp windowstan açmayı denediğinizde biçimlendirilmemiş dedi sanırım. Ubuntu için de bunu deneyin eğer orada da biçimlendirilmemiş diyorsa sorunumuz var demektir. İnternette data retriavel olarak geçen programlar olması lazım onları deneyin. Onlar sanrım böyle durumlarda işe yarıyor. bildiklerim bu kadar. Disk hiç çalışmıyor olsa mekanik çözümler var ama onlar da baya zor zaten :)
  • Valla ubuntuyu denicem bakalim ama nasil tapicam fikrim bile yok :) stresi atmak icin yemege ciktim artik napiyim :) gece uzun olucak demekki bugun :)
  • Ubuntuyu yükledikten sonra işletim sistemi yüklemek bu kadar kolaymıymış diyeceksin :D microsoft serverdan driver yükleme fikrini ubuntudan çaldı zaten. İnternet sitesinde görürüsün windows üzerinden unumtu yüklemek için program bile var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lastzombie

    Ubuntuyu yükledikten sonra işletim sistemi yüklemek bu kadar kolaymıymış diyeceksin :D microsoft serverdan driver yükleme fikrini ubuntudan çaldı zaten. İnternet sitesinde görürüsün windows üzerinden unumtu yüklemek için program bile var.

    Hocam simdi bisi sorucam ubuntuyu indirdik diyelim sitesinde cd ye yazmanin nasil olucagini anlatiyor iso dosyasini onu oraya yazdirdim diyelim sonra nasil acicam ubuntuyu cd den ?
  • Neden cd falan kasıyorsun ki? Windows üzerinden yüklemek için wubi var onunla yükle. Ya da usbden yükle. Hatta usbden işletim sistemini çalıştırmak gibi bir olay bile var hepsini anlatıyor orada ama en kolayı wubi installer ile winows üzerinden yüklemek olur senin için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lastzombie

    Neden cd falan kasıyorsun ki? Windows üzerinden yüklemek için wubi var onunla yükle. Ya da usbden yükle. Hatta usbden işletim sistemini çalıştırmak gibi bir olay bile var hepsini anlatıyor orada ama en kolayı wubi installer ile winows üzerinden yüklemek olur senin için.

    Tamam hocam wubi ile yükleyeyim anlatıyor dimi ?
  • Anlatıyor da zaten kolay oyun yüklemek gibi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lastzombie

    Anlatıyor da zaten kolay oyun yüklemek gibi :)

    Tamam hocam yuklendi su an galba :) peki ubuntudan windowsa gecis nasil diyordum ki acilirken ekran geldi ama benim kalavye wireless oldugu icin secemedim :) kablolu buliyim hemen :)
  • Ubuntu ile actim taktim hdd yi gene error verdi ne yapmaliyim ?
  • İnternetten program arama zamanı gelmiş demektir. Google'a ata retrival yazın çıkan programların bedava versiyonlarını bulmaya çalışın. Ya da forumdan aha bilgili birini bekleyin benden bu kadar üzgünüm :(
  • Peki hocam tesekkurler

    Getdataback programi varmis onu denesem ?

    Yetkili bir agabey ariyorum
  • dene bakalım bence işe yarar :D
  • Bulgarin acilmayacagi tuttu programida acilmiyor iyi mi bugun benim sansim yok arkadas
  • Bulgarin acilmayacagi tuttu programida acilmiyor iyi mi bugun benim sansim yok arkadas
  • Yok mu yardim edicek ? Nasil kurtaricam ben bu verileri ya :(
  • akrabamın taşınabilir HDD'sinde raw olmuş bir diskten Linux Mint LXDE ile verilerini kurtarmıştık (daha doğrusu normal diske giriyormuş gibi dosyalarını kopyaladık.) Linux dağıtımlarında her dağıtım (hatta daynı dağıtımın farklı sürümleri) kullandığı program ve sürüm farklılıklarından dolayı farklılık gösterir. arkadaş sana ubuntuyu sistemine boşuna kurdurmuş, CD'ye yazıp yada USB'ye yazıp oradan boot edip live CD olarak deneyebilirdin hdd'ni açıp açmayacağını.
    sana tavsiyem bir de bu dağıtımı indir ve denehttp://ftp.df.lth.se/pub/linuxmint/stable/11/linuxmint-11-lxde-cd-32bit.iso
    http://www.filehippo.com/download_cdburnerxp/ bu program ile de "burn iso image" seçeneği ile indirdiğiniz iso dosyasını CD veya DVD'ye yazın ve bios'dan CD'den boot edecek şekilde ayarlayıp sistemi boot edin.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.