Şimdi Ara

hdd den hdd ye sistem kopyalama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar... 160 gb samsunh hdd kullanıyorum.. C si 60 gb, D si 90 gb... ama hdd den herhangi bi zorlama olmadan sürekli sesler geliyor... yeni bir hdd alıp formatla uğraşmadan eski hdd yi yenisine olduğu gibi kopyalamak istiyorum... yanlız şu anki kullandığın hdd ide girişli ve yeni alacağım sata girişli olacak... eski hdd yi yeni alacağım hdd ye olduğu gibi kopyalama imkanım var mı...

• Çok yakın zamanda bu işlemi Acronis True Image 2009 V12 ile yaptım. Daha eskisini kullanmayın, sistemi kullanırken usb harddiskleri tanıtmakta yaşanan çok komik - çok saçma bir problem meydana geliyor.
    Yeni harddiskinizi formatlamanıza bile gerek yok. Sadece sata'dan bağlayın. Windows'u kapatarak, kendi ortamında tekrar açıyor ve herşeyi otomatik olarak yapıyor.
    Bu hafta, ölmekte olan bir seagate ST3500320AS 7200.11'i, WD 500 gig Black'a kopyaladım. İşin kötüsü, harddiski iade etmeden önce yeni bir disk almak zorunda kaldım. Eskisini alalı daha 6 ay bile olmamıştı. Yani upgrade yapıyorum diye sevinemiyorum bile. Sırf masraf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 16 Ocak 2009; 20:03:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Asus535

Çok yakın zamanda bu işlemi Acronis True Image 2009 V12 ile yaptım. Daha eskisini kullanmayın, sistemi kullanırken usb harddiskleri tanıtmakta yaşanan çok komik - çok saçma bir problem meydana geliyor.
    Yeni harddiskinizi formatlamanıza bile gerek yok. Sadece sata'dan bağlayın. Windows'u kapatarak, kendi ortamında tekrar açıyor ve herşeyi otomatik olarak yapıyor.
    Bu hafta, ölmekte olan bir seagate ST3500320AS 7200.11'i, WD 500 gig Black'a kopyaladım. İşin kötüsü, harddiski iade etmeden önce yeni bir disk almak zorunda kaldım. Eskisini alalı daha 6 ay bile olmamıştı. Yani upgrade yapıyorum diye sevinemiyorum bile. Sırf masraf.

çok yüzeysel anlattın kardeş... biraz açıklayabilir misin...programı indiriyorum şimdi 83.81mb... şu anki hdd ide girişli samsung 160 gb... yeni hdd en az 250 gb sata2 girişli başka bi hdd olacak... bunları birbirine nası kopyalicam... programı cd ye yazıp açılıştamı yapılıyor yoksa başka türlümü..

• Programın kullanımı çok kolay, her şeyi sizin yerinize yapıyor. herhangi bir cd hazırlamak zorunda değilsiniz. Bilgisayarı kapatıp, yeniden açarak, kendi menüsüyle işlemi gerçekleştiriyor.

Aşağıya menüsünden bir resim aldım. Yeni harddiskinizi formatlamayın ve tanıtmayın (bu işlemleri ne windows'dan ne de Acronis'Ten yapmayın). Menüden sadece Clone disk seçin. Birkaç basit soru sorabilir. Siz diskleri karıştırmayın yeter.

quote:

Orjinalden alıntı: carloska
    çok yüzeysel anlattın kardeş... biraz açıklayabilir misin...programı indiriyorum şimdi 83.81mb... şu anki hdd ide girişli samsung 160 gb... yeni hdd en az 250 gb sata2 girişli başka bi hdd olacak... bunları birbirine nası kopyalicam... programı cd ye yazıp açılıştamı yapılıyor yoksa başka türlümü..

hdd den hdd ye sistem kopyalama

• peki kardeş bendeki hdd 2 parça 60 a 90... yeni alacağım hdd mesela 250 gb olursa yeni hdd 60 a 190 mı olur yoksa daha farklı şeylermi çıkar ortaya
    bende 2.el almayı düşündüğüm 80gb hddye şu an kullanmakta olduğum 40gb(2 parça:15+25) hddyi aktarmak istiyorum. carloska'nın sorduğu gibi neye göre parçalıyor ve pc ayarlarım aynen kalıyor mu? bir de programı biraz daha ayrıntılı anlatabilir misin?
    çok teşekkürler...
    kaybedeceğiniz bir şey yok. Sonuçta verilerinizi boş bir HDD'ye kopyalayacaksınız.
    Bilgisayarına HDD takabilen bir kişinin bu programı çalıştırabileceğini düşünüyorum. Kusura bakmayın başka cevap yazmayacağım.
    Ayrıca, bu benim kullandığım çözüm. Mutlaka başka Norton Ghost gibi başka çözüm kullanmış olanlar da vardır.
  • cevabın için teşekkürler fakat "kusura bakmayın başka cevap yazmayacağım" yazman beni rahatsız etti. tabi ki kendimiz kurcalayarak bulabiliriz ama daha önceden denemiş birine danışmak kadar doğal bişi yoktur sanırım ve eğer forumun amacı paylaşmaksa neden kusura bakmayın diyip geçiştiriyoruz? bir de sanki senin çözümüne laf atmışız gibi kendini savunmuşsun bu benim çözümüm falan diye. ya finallerimin başlaması beni bozdu demek istediklerini yanlış anladım ya da sorun gerçekten sende...

Gerçekten de Asus arkadaşın yorumu az biraz ağır olmuş.

Neticede burası bir paylaşım ortamı.

İnsanlar bilgi ve deneyim sahibi oldukları konularda diğer insanlarla bu bilgiyi paylaşıyorlar.

Benim de açıkçası arşiv diskim doldu ve yeni alacağım diske arşivi aktarınca, 400 gb'lık hdd'me 160'da bulunan vista sitemi nasıl aktarırım diye düşünüyordum.

Programı ve bilgiyi paylaşmanız güzel, ama arkadaşların endişelerini giderip "Arkadaşlar bu program şöyle şöyle... ve sonunda diskiniz 2'ye 3'e vs. ayrılmış oluyor" demek yerine "Bilg. harddisk takabilen birinin bu programı çalıştırabileceğini düşünüyorum - (bakkalın çırağına versem o bile yapar ne açıklaması kardeşim)" gibi bir alt metinle cevap vermek bana pek hoş gelmedi açıkçası.

Bilmiyorum ben öyle anladım herhalde...

Kolay gelsin...
    AMD FX 8300, Gigabyte GA-970A-D3, Kingston 2x2GB Hyperx 1600Mhz + Kingston 2x4GB Hyperx 1600Mhz, Seclife HD 5450 1GB 64Bit DDR3, Toshiba 480GB Sata3 SSD + Seagate 2TB Sata3 HDD, Seasonic 750W, Coolermaster ATX Kasa

• @carloska
    arkadaşım ben dün Acronis Migrate Easy programını kullanarak taşımayı başardım. Programı kendi istesinden 15 günlük tam sürüm olarak indirebilirsin, şahsen ben öyle yaptım. Neler yapacağını kısaca anlatayım:
    1 Programı kurup pc yi kapat ve yeni hdd yi bağla
    2 Pc'yi açıp programı aç
    3 Clone disk seç
    4 Next dedikten sonra karşına 2 seçenek geliyor: Automatic ve Manual. Automatic dersen eski hdd'yi ve parçaları dikkate alıp yenisini ona orantılı şekilde ayırıyor. Bendeki 40lık tı 15+25 olarak parçalıydı. Automatic dediğim için 30+50 olarak kendisi ayarlıyor.
    5 Next dediğinde sana kopyalama öncesi ve sonrasındaki hdd durumunu gösteren bi şema çıkıyor next diyorsun
    6 Proceed diyorsun ve herşeyi kendi yapıyor.
    Kolay gelsin...
  • Arkadaşlar benim notebookta sorunlu 80 gb hdd var yeni 160 lık almayı düşünüyorum sizin yöntemle mi kopyalama yapmam gerekiyor,eskide lisanslı xp var yeni harddiske bu şekilde taşıyabilirmiyim Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seaman_53 -- 10 Şubat 2010; 9:05:39 >
    acronisle denedim ama olmuyor

kopyalamak istememin nedeni 1 tb olan hdd master olmuyor
    biostan değiştirip pcyi açıyorum yeniden başlatıldığında sorun yok ama kapatılıp tekrar açıldığında 250 gb olan diski master olarak görüyor
    pc ilk açılırken sadece 250 gb olan hdd görünüyor diğeri çok geç geliyor
  • arkadaşlar benim çok büyük bir sorunum var. şimdi benim elimde 35 kasa var. 25 tanesi asus anakartlı 10 tanesi ecs anakarlı ve ben sadece iki pcye sistem kurdum biri asus anakarlı diğeride ecs. ben bu iki farklı sistemi diğer pclere ghost yoluyla kopyalıyorum. kurulumları çok zaman aldığı için bu yolu seçtim. ama şöyle bir sorunum var sistem olan pcde ghost atıyorum mesela ; asus anakartlı pcde sistem hazır ve diğer asus anakartlı pcnin biriniden diskini söktüm sistem olan pcye taktım. ghostu yapıyorum sorunsuz doluyor. fakat diğer pcden aldığım harddiski yerine takıyorum sitem windowsa geliyor reset atıyor.ama ghost attığım makinada çalışıyor hiç bir sorun yok. sadece başka pcye takınca reset atıyor. sistem win 7 ultimate 64 bit. chkdsk yapıyorum onarımm programlarını kullanıyorum fakat işe yaramıyor. acil yardıma ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • denicem yarın bunu ama harddiski görmeme gibi bir sorunu yok ki sistem windows başlatılıyora geliyor ve reset atıyor sürekli aynı şekilde
  • makineler i5 ankartlar ddr3 destekle son model ve hepsi sata ile atıldı. senin söylediğin gibi biosa girdim ama hepsi ahciydi. artık tek tek format atmak zorunda kaldım arkadaşlarım yardın ettiler. sizede teşekkür ederim yardımlarınız için.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.