Şimdi Ara

HDD arızasında arkadaş yardımcı oldu ve istediği fiyat...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Notebook un yere düşmesi sonucu 250 GB kapasiteli harddisk zarar görmüştü.Arkadaşım emin olmak için başka bir harddisk takıp denedi ve xp sorunsuz kuruldu ve şuan çalışıyor.Taktığı 600 GB lık bir diskti.1 hafta dene sorun olmazsa parayı konusuruz dedi.Bu gün gittiğimde 110 lira dedi.(gayet samimi bir arkadaşımdır) bende bu 600 Gb tın bana çok fazla olduğunu biraz daha uygun fiyatlı bir şey bulmasını istedim.O bunun çok iyi olduğunu ve çıkarmayalım diye çok ısrar etti.Benim kazancağım 20 lirada şurda dursun 90 lira ver sahibine vereyim dedi.Başım sıkıştı mı her işimi halleder sağolsun.Tv bile tamir ediyor.90 lira uygun mu yoksa ayıp olur 110 lira vereyim mi.Piyasayıda bilmiyorum,taktığı markayıda..baktım cidden 600 Gb . Siz olsanız ?

• 500GB'lık notebook HDD'ler 130TL'den başlıyor. Arkadasınızın taktığı HDD kullanılmış bir HDD ise 90TL ideal ama ucuz değil. 110 ise pahallı. Tabı bunları 2. el için konuşuyorum. 0 fiyat için çok uygun denebilir.

http://www.exa.com.tr/toshiba/sabit_diskler/toshiba_25-327-17158.html

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=95975

• Sana yardımcı olmuş iyi niyet göstermiş,istediği fiyatta gayet makul.Ben olsam 110 Tl yi hemen verirdim
  • 600GB 90 lira inditttir, 20 lira az kasansın senden ölmez arkadaş değil misiniz.
  • Bende arada kaldım vicdan muhasebesi yaptım..Tek maaşla geçinmeye çalışan bir arkadaş.1 yıl içinde sorun olursa gel aynısından bulur ücretsiz takarız dedi.Dediğim gibi marka ve piyasayı bilmeyince çelişkide kaldım.600 gb çok fazla ben 250 Gb tın 120 sini anca kullanıyorum yıllardır.Neyse 100 lira düz hesap yapayım bari.Umarım ayıp falan olmaz.(Al acıdım 10 lira daha der gibi olcak ama )
  • Her gün görüştüğüm bir insan.Zaten bir pc tamir için gelmiş ona ama pert olunca cihaz sahibi parçalarını kaça satarsan sat bana verirsin demiş.Olay bu arkadaşlar.
  • 100 Lira düz olsun de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adam teknik servislik yapmış. içini açmış. xp yüklemiş ve yedek parça takmış.

emeğinin hakkı 40 tl.(en azından) diske 90 tl desen bile gene borçlu kalıyorsun. ben olsam istediği parayı verirdim.

dışarıay gitsen adam 2. el bir parça taksa dahi senden sıfır fiyatı isterdi. (tabi garanti vererk yaparsa vicdanı da rahattır.)

130+20 tl teknik servis+ 25 tl format=175

ki kimse de bir şey diyemez buna..

böyle işlerde üçüne beşine bakarsanız aranız bozulabilir bu biiiir...

geçenlerde ayakkabımın tamiri için tabancı ya gittim. taban fiyatları 6-7 tl idi. dedim "bunun tabanı değişecek."
    "ben yapıyorum" dedi. "20 tl olur." dedi.

aklımdan pazarlık yapmak geçti ama üstelemedim. ayakkabıyı almaya gittiğimde tanıyamadım. sanki yeni ayakkabı almıştım.

işini özenerek yaptığı belliydi. ve başka bir yere gitsem bu kadar sağlam yapamayacaklardı. eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 16 Ekim 2012; 16:58:31 >

• Sizde haklısınız,dışarı gitsem kan emiciler çok.Şu iş bana 2 katına gelirdi.Olmadı öyle yapcaz artık.Ama dedim bana 80 gb bile yeterdi diye :) neyse vicdanı elden bırakmayalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.