Şimdi Ara

HDCD ne anlama geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün premier PRD-9510M modelini aldım. Üzerinde desteklediği formatların arasında HDCD özelliğinin oldğuda yazıyordu. Makinayı kart girişi ve usb portu olduğu için aldım ama bununda ne anlama geldiğini merak ediyorum.

benim panasonic ht 855'te de aynı logo var ve ben de anlamını bilmiyorum. yardımcı olabilecek biri var mı?

Orjinalden alıntı: Dr.power

Tek söyleyeceğim High Defination CD olmadığıdır.. Çinlilere özgü görüntü veya SES CD TİPİ OLABİLECEĞİ GİBİ SANAL BİR LOGO DA OLABİLİR..

Bilakis High definition CD anlamına geliyor. Bazı müzik CD'leri bu formatta kaydediliyor. Fakat çok fazla sayıda bu formatta kaydedilen CD yok. Pek tutmadı sanıyorum. Aslında iyi bir formattı. Ben de Dire Straits'in bir albümü var bu formatta. Oldukça iyi.
    Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHİBA HD E1
    Bağlantılar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
  • yazının HDCP olma ihtimali varmı ?

Orjinalden alıntı: TurkTime

yazının HDCP olma ihtimali varmı ?

Hayır. Bende gördüm. HDCD yazıyor.

HDCD (High Definition Compatible Digital veya High Definiton Compact Disc) CD Audio Standard ının (Red Book) ses kalitesini yükseltmek amacıyla geliştirilmiş patentli bir encode-decode (şifreleme-çözme) yöntemidir.

1986 - 1991 yılları arasında Keith Johnson ve Michael W. Pflaumer (Pacific Microsonics Inc.) tarafından geliştirilmiştir. HDCD 1995 yılında kullanılmaya başlamıştır.

2000 yılında Microsoft, şirketi satın almıştır. Windows Media Player piyasadaki tek yazılım tabanlı HDCD decoder dır. (Sadece Windows XP ve Windows Media Player 9 ve üst versiyonları.)

Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/HDCD
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet beyler bu hdcd formatındaki şarkı gönderin anlıyalım bende boşuna sevinmiştim

• HDCD logosunu ben de gördüm o cihazda. DTS decoder de var üzerinde analog 5.1 çıkış vs. ama inanın o cihaz HDCD den çıkacak hd bir videoyu veya en kötüsünden DTS kayıtlı bir DVD yi izlerken bile kasılıyor..
    HDCD yi ben de hiç görmedim ama nette DTS Audio yani 5.1 kayıtlı müzik cd leri var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.