Şimdi Ara

HD3850 'de isi koruma limitini yukseltmek mumkun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar, Sapphire HD3850 DDR2 1 gb ekran kartim var. Kart performans olarak default ayarlarda yetmedigi icin malum OC yapiyoruz. Fakat burada bir kisitlama ile karsilastim ve asamiyorum. Sorun soyle : RivaTuner ile kartin OC ve fan kontrol seceneklerini aciyorum. Monitor aktif halde. Karti zorlamak icin bir oyuna girip tum secenekleri aktif ediyorum. Test icin Divinity II kullandim. 1680x1050 cozunurlukte tum detaylar sonda. Bu halde iken fani otomatikte birakiyorum, %48 duty cycle ile calisiyor. GPU isisi 63C'yi buluyor. Oyunda bu halde iken FPS dusmeden takilmalar yasanmaya basliyor. Denemelerde fan hizini %5 ve %100 olarak ta denedim. Bu denemeler sirasinda kart uloasabilecegi max degerlerde OC idi. Her uc denemede de sicaklik 63C de sabitlendi. %5 ve %100 devir hizlarinda isi ayni yerde ise aklima gelen tek sey termal korumanin GPU isisini duty cycle ile oynayarak sabitledigi oldu. Simdi cozum olarak iki sey aklima geliyor. Stok fani daha iyi bir fan ile degistirmek. Ama burada butcem kisitli, 2. el alacagim. Bakiyorum forumda. Bunun disinda nette HD3850 GPU nun 75C isilara kadar sorunsuz kullanilabilidigini ogrendim. Sapphire'e mesaj attim fakat geri donus olmadi. Simdi fani degistirdikten sonra da isi 63 te sabitlenecek gibi dusunuyorum. Bu limiti arttirip 75'e getirmenin bir yontemi var mi? Yardimci olursaniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 19 Eylül 2009; 0:59:20 >







  • İlginç bir sorun. Benim HIS 3850 512mb GDDR3 870/2350 overclocklu halde oyunlarda 102 dereceyi görüyorum ama herhangi bir sorun yok. Normal olarak yine 80lerde oynuyorum.Senin kartın bu şekilde bir sorun çıkarması çok garip
  • Evet, gercekten cok ilginc. GPU nun 63C de sorun cikarmayacagi belli zaten. Fakli suruculer ve isletim sistemleri ile denedim. RivaTuner'in de farkli versiyonlari, Catalyst kurulu ya da degil sonuc hep ayni. sogutucu stok olmasina ragmen elle kontrolde ilik. Yani isi problemi yok. ma Sapphire ne yapip ne etti ise GPU'nun isisinin 63 limitini asmasini engellemis. Zaten DDRII kart, performans dusuk ama butce meselesi iste. Bu isi olayini asarsam 30 tl gibi 2. el bir sogutucu da takmayi dusunuyorum zaten. En azindan olan performansi zorlayalim. O da boyle abuk bir sorun yuzunden olmadi iste. Hani stok fan dandik o yuzden boyle limit koydular diyecegim ama fani sonuna kadar kisiyorum, sesi cikmiyor artik. Dusunun o kadar yavas o halde bile sogutucu ilik. Hic bir isinma yok. Boyle bir limit cok anlamsiz geldi bana. Bios mod yapacagim ama buna uygun bios ta bulamadim arastirmalarda. Hep DDR3 512 kartlar icin modifiye bioslar var.
  • anlık takılmalar genelde cpu veya ram kaynaklıdır. Ekran kartından kaynaklananlar genelde uzun süreli yavaşlama veya donma olur. Bendede hd3850 var ve uzun süre oynadığımda 82 C leri görüyorum (Fan %35 - 55 ) ama sorun olmuyor. Bir ara dediğin gibi takılmalar yaşıyordum sonra baktım ki sorun cpu daymış. Çok ısındığı için yapıyormuş.

    tavsiyem internetten HWMonitor indirip sıcaklıklara bakman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiwaly -- 18 Eylül 2009; 23:25:18 >
  • Yardimin icin tesekkur ederim. Anakart foxconn, monitor surekli acik ve islemciyi de kontrol ediyorum. Islemci sogutucusu idare eder, bakir tabanli ve stok degil. CPU Genie tam yukte ile test ettim. Yarim saat calismanin ardindan oda isisi 30 C iken islemci isisi 65-67 C lerde sabitlendi. Bu yuzden islemciden olmadigini dusunuyorum. Oyun icin islemci performansi yetmeme olasiligi geliyor insanin aklina. Oyunda ikende islemci monitoru ve log acik. Islemci kullanimi %60-75 lerde seyrediyor. Oyunda cift islemci destegi de var, yani tek cekirdege yukleniyor o yuzden bayiyor da diyemiyorum, yuk iki cekirdege bolunmus durumda yani.

    Edit : Ram dual kanal 2 gb. Oyunda iken 1.00 gibi kullaniliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 18 Eylül 2009; 23:58:15 >
  • 65-67 bu aralarda bana fazla gibi geldi. Benim işlemcim Q6600 ve stok fanlı. Boşta iken 42 oyundada en fazla 52 C oluyor. gerçi 80lere çıkana kadar sapıtma yapmadı bende.
  • Stok fanla CPU Genie de stres testi yaparsan dedigim degerin cok dusuk oldugunu ve islemcinin 80 i gectigini gorebilirsin.
  • Yok bi aralar bende 90-100 leri gördüm ama termal macunu çıkarttığım ve soğutucuyu takarken sürmediğim için kalan macunlar üst üste binmişti o yüzden böyle bir durum oluştu bende. Şuanda HD3850 mi rivatuner ile %55 fan hızında sabit kullanıyorum. 256 mb olmasına rağmen şaşırtıcı bir performansı var diyebilirim. (Nfs shift 1024x768 aa yok tüm ayarlar açık rahat rahat oynuyorum) Bende söylediğin tarzda bir sınırlama yok ekran kartının ısısını 85-90 bile gördüm. Ama şuanda %55 e sabitlediğim için 60 ı geçmiyor pek.
  • ddr2 model alınırmı hd3850 nin yaws
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.