Şimdi Ara

HD Tune Pro Sonuçları Okumayı Bilen Var mı?:) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yabgu1905

    HD Tune Pro Sonuçları Okumayı Bilen Var mı?:) Cihaz tam olarak budur. MODEL: EPS-5600ASP EVEREST

    psu yeterli.. sistemin yükte oyun sırasında max. sıcaklık durumu nedir? bir gözlemle bakalım burayada ekran görüntüsü ekle
    HWMonitor VERSION 1.30 FOR WINDOWS®http://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/hwmonitor_1.30.exe
  • HD Tune Pro Sonuçları Okumayı Bilen Var mı?:) HD Tune Pro Sonuçları Okumayı Bilen Var mı?:) (2. resimdeki FPS in 17ye düşme sebebi anlık screenshotdan dolayı.) 2. Resimde ilgimi çeken şey POWERliMİT'in aktif olması bu power sorunu olduğunumu ortaya çıkartıyor acaba? FPS seviyesi 75-60 sularında ilerlerken bir anda 40-45 seviyesine düşüyor ancak sorun şuki bu düşüş bana 40 45fps miş gibi değil sanki 15-20 fps miş gibi yansıyor. Bu arada ilginiz için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yabgu1905

    HD Tune Pro Sonuçları Okumayı Bilen Var mı?:) HD Tune Pro Sonuçları Okumayı Bilen Var mı?:) (2. resimdeki FPS in 17ye düşme sebebi anlık screenshotdan dolayı.) 2. Resimde ilgimi çeken şey POWERliMİT'in aktif olması bu power sorunu olduğunumu ortaya çıkartıyor acaba? FPS seviyesi 75-60 sularında ilerlerken bir anda 40-45 seviyesine düşüyor ancak sorun şuki bu düşüş bana 40 45fps miş gibi değil sanki 15-20 fps miş gibi yansıyor. Bu arada ilginiz için teşekkürler.

    psu yeterli.. Bu oyunun adı ne? Oyundan kaynaklanan genel bir sorun olabilir. Diğer oyunlarda gözlemin nedir aynı şeyi yapıyor mu? mesela BF veya COD gibi oyunlarda..

    edit. sistemden felaket şekilde ram tüketiyor bu oyunun adı ne çok merak ettim

    edit2. işlemci falan alma ekran görüntüsünde oyun yükte %39 işlemci tüketiyor boşa masraf yapma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-AKBAL -- 17 Mart 2017; 18:30:53 >
  • Oyunun adı: Paragon ayrıca Battlefield 4 ve Dyinglight gibi oyunlardada test ettim ve işlemci tüketimi 70-85 90 arası oluyor. Bu oyun enteresan bir biçimde işlemciden değil ekran kartından yiyor. Battlefield 4-Dyinglight gibi oyunlarda FPS düşmesi daha sık yaşanıyor ve ram kullanımı aynı şekilde 5-6 hatta 7 bine kadar ulaştığı oluyor özellikle battlefieldda. (Ayrıca Paragon Moba-RPG tarzı bir oyun:D) Bu arada Elimde ekstra 4GB lık Kingston 1600Mhz ramler var. Onlardan birisini kullanabiliyorum slot olmadığı için toplamda 12 GB oluyor ancak bu seferde İşlemci veya Ekran kartı daha çok zorlanıyor hatta Bilgisayar mavi ekran hatası alıyor eğer bios üzerinden ramleri 800MHZ olarak ayarlarsam. 2sini aynı anda kullanabilmem için Auto yapmam gerekiyor. Buda tekrardan aklıma Enerji problemini getiriyor.
  • HDD'nin minimum hızının, maksimum hızının yarısından daha az olmaması gerek ama sizinki 3MB/s'ye kadar düşmüş. Erişim süresi normal ama daha iyi olmalı 13-14ms değerlerinde. İşlemci o ekran kartını beslemek için yetersiz olduğundan grafiği iyi oyunlarda low ayarın üstünde anlık takılmalar yapabilir. Ben sorunun işlemci yetersizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum ama arka planda virüs vb çalışıyor mu tarama yapmakta fayda var çünkü hdd değerleri de pek iyi değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yabgu1905

    Oyunun adı: Paragon ayrıca Battlefield 4 ve Dyinglight gibi oyunlardada test ettim ve işlemci tüketimi 70-85 90 arası oluyor. Bu oyun enteresan bir biçimde işlemciden değil ekran kartından yiyor. Battlefield 4-Dyinglight gibi oyunlarda FPS düşmesi daha sık yaşanıyor ve ram kullanımı aynı şekilde 5-6 hatta 7 bine kadar ulaştığı oluyor özellikle battlefieldda. (Ayrıca Paragon Moba-RPG tarzı bir oyun:D) Bu arada Elimde ekstra 4GB lık Kingston 1600Mhz ramler var. Onlardan birisini kullanabiliyorum slot olmadığı için toplamda 12 GB oluyor ancak bu seferde İşlemci veya Ekran kartı daha çok zorlanıyor hatta Bilgisayar mavi ekran hatası alıyor eğer bios üzerinden ramleri 800MHZ olarak ayarlarsam. 2sini aynı anda kullanabilmem için Auto yapmam gerekiyor. Buda tekrardan aklıma Enerji problemini getiriyor.

    paragon dediğin oyun anladığım kadarıyla strateji oyunu dota gibi bişey galiba pek anlamıyorum o tarz oyunlardan.. lakin bu kadar ram tüketmemesi lazım. görev yöneticisini açıp oradan bir bak bakalım hangi işlem ne kadar ram tüketiyor. virüs yemiş olabilirsin. bazı virüsler ram tüketimini fena şekilde sömürür. günümüz sistemlerinde 8gb ram ile oynayamayacağın oyun yok bilmiyorum belkide vardır araştırmak lazım ama enteresan bir şekilde paragon fena ram sömürüyor.

    gerekirse manuel olarak sanal bellek ayarla.
    başlangıca 8192mb yaz en büyük kısma 24576mb yaz.
    not:microsofta göre 1gb=1024mb
  • Virus ihtimalini düşünerek bilgisayarima komple format çektim onunla bir ilgisini olduğunu sanmıyorum. Evet onu deneyebilirim. Umarim problem power kaynaklidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HD Tune Pro Sonuçları Okumayı Bilen Var mı?:)
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2928568/e249fc42-6d2f-462c-ae3d-ef54d70b2cc
    HD Tune Pro Sonuçları Okumayı Bilen Var mı?:)1
    HD Tune Pro Sonuçları Okumayı Bilen Var mı?:).
    HD Tune Pro Sonuçları Okumayı Bilen Var mı?:)j
    HD Tune Pro Sonuçları Okumayı Bilen Var mı?:)peg[/simage]

    Hardiskimin hdd tune pro sonuçları, bilen biri bir bakıp yorumlarsa sevinirim, pc de aşırı bir yavaşlık var sorun harddiskten olabilir mi acaba? Hdd yerine ssd takmayı düşünüyorum yavaşlık sorununu giderir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhammed Yusuf Karanfil M kullanıcısına yanıt
    İkinci diskin bir harici HDD olduğunu tahmin ediyorum. Bundan:
    [simage]https://www.seagate.com/files/www-content/product-content/expansion-fam/expansion-portable/_shared/images/3-nexpansion-portable-right-400x400.jpg
    [/simage]
    Diskte bad sector oluşmuş. Çok sayıda bad sector oluştuğu için alarm veriyor. Oluşan bad sectorlar disk kontrolcüsü tarafından devre dışı bırakıldığı için yüzey taramasında çıkmaz.
    Birinciyi bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhammed Yusuf Karanfil M kullanıcısına yanıt
    Diskin bence ömrünü tamamlamak üzere. Eğer ki disk okuma yaparken bazı zamanlarda gacur gucur ses çıkarıyorsa o kısmı okumakta zorlanıyor demektir. Disk aşırı ısınır. Ayrıca görev yöneticisine bir bak. Birkaç işlem açıkken disk %kaç gösteriyor. Bende çoğu zaman %100 görünüyordu yani disk zorlanıyordu. 1 TB lık harici harddiskin içini açarak diski çıkarttım ve onu dahili olarak taktım. Şansa da aynı harddisk çıktı. ST1000LM024 yani 1 TB lık seagate expansion içinden çıkan disk. Şimdi pc daha hızlandı. Görev yöneticisinde chrome açıkken bakıyorum disk kullanımı %1 görünüyor. Önceden dediğim gibi sadece chrome açıkken bile %100 oluyordu.

    HD Tune Pro Sonuçları Okumayı Bilen Var mı?:)

    Yani ssd almakn bence daha fazla beklememelisin. Ben de yakın zaman içinde ssd ye terfi etmeyi planlıyorum. Aslında terfi ettim bir samsung 860 evo 250 gb lık aldım ama ssd de sorun çıktığı için iade ettim.

    Edit: Bu arada yeni bir konu açmış olsaydın daha iyi olurdu. 3 yıllık eski bir konunun hortlatılması senin oradaki mesajının görünme etkisini azaltır. İlk sayfadan okumaya başlayan bir kişinin konunun 2017 tarihli olduğunu anladığındaki yüz ifadesi hiç hoş olmayabilir mesela değil mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 23 Temmuz 2020; 22:9:37 >
  • Eyvallah hocam cevap için teşekkür ederim değerlendireceğim. Bir de forumların yabancısıyım, buranın işleyişi yapılması gerekenler hakkında bilgim yok, muzdarip olduğum konuyla alakalı başlığı gördüm yazayım dedim, bundan sonra güncel başlık açarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam,

    Disk seçeneklerinde tek bir disk görünüyordu, ikinci bir seçenek yoktu sanırım tek disk var ama bölünmüş galiba.

    error scanda ayrıntılı tarama yaptım görünürde bad sector yok, bunun sebebi de bad sectörlerin yerine yedek sectörleri devreye sokması değil mi,

    health başlığındaki warning uyarısı veren yerlerde yedek sectörlerin devreye girdiğini ve bu yedek sektörlerin azalmaya başladığını ifade ediyor değil mi başka bir yerde böyle okumuştum.

    Yani sonuç olarak zaman içinde bu yedek sectörler bitecek ve ayrıntılı veya yüzeysel quick scan taramasında bad sectör oluştuğu görünecek ve disk ömrününü tamamlamış olacak yani diski değiştirmem gerekiyor ve bunu da ssd takarsam faydasını görürüm ve pc üzerindeki ölü toprağı gider veya azalır
    Doğru mu anladım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Yusuf Karanfil -- 24 Temmuz 2020; 0:29:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Son olarak bir şey daha sorayım, bu ST1000LM024 diskin yerin bilgisayara uyumlu ssd olarak ne takabilirim? Sizin taktığınız samsung 860 evo 250 gb olur mu veya başka ne önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhammed Yusuf Karanfil M kullanıcısına yanıt
    Doğru anlamışsın. Hatta kullanmayı ne kadar uzatırsan, çıkardığında, harici olarak veri depolama amaçlı hdd olarak bile zor kullanırsın. Ben disk yönetiminden değil, görev yöneticisinden bahsettim. Alttaki görev çubuğuna sağ tıkladığında görev yöneticisi seçeneği çıkıyor ya orada disk ne kadar zorlanıyor görebilirsin. Son olarak ben sadece Samsung 860 evo denedim ve bendeki amd sisteme ya uymadı, ya da sorunluydu. Ama sistem yani windows kuracaksan içinde DRAM olan bir sata ssd tercih et.

    Buradaki tabloya bak ama en popülerleri, Samsung 860 evo, WD Blue 3D, Sandisk 3D Ultra, Kingston KC600.
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B27_j9NDPU3cNlj2HKcrfpJKHkOf-Oi1DbuuQva2gT4/edit#gid=0
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Laptop HP 15-ba010nt, benim bozuk diskin(ST1000LM024) yerine, yazdığınız Ssd lerden fiziksel ölçüleri olarak en yakın olan bu ssd(https://www.epey.com/sabit-disk/sandisk-sdssdh3-250g-g25.html ) görünüyor. Wd blue 3d de yakın.
    Derinlik farklı bir tek ssdlerde 7mm , hdd 10mm, küçük olmaları sıkıntı olmaz herhalde.
    Fakat diğer ikisi samsung ve kingstonun ölçülüleri çok daha farklı, bunlar da uyar mı acaba,

    Dram olana ssd mevzusunu anlamadım, laptopa takılı mevcut bozuk hdd yi çıkartıp yerine ssd takacağım haliyle sistem windows kurmak gerekir, dram olan ssdyi nasıl anlayacağım bu adını yazdığınız 4 tane ssd de Dram var mı acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Yusuf Karanfil -- 24 Temmuz 2020; 4:38:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhammed Yusuf Karanfil M kullanıcısına yanıt
    2.5" herhangi bir SSD olur. Laptopun m.2 yuvası varsa HDD'yi sökmeden m.2 SSD de takabilirsiniz. Dediğiniz kalınlık farkı sorun olmaz, disk bir kafes içerisinde monte ediliyor, boşta durmuyor öyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 24 Temmuz 2020; 9:27:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhammed Yusuf Karanfil M kullanıcısına yanıt
    Verdiğim tabloda yazıyor zaten dram olup olmadığı. Benim verdiğim 4 ssd de dramlı olanların en bilinenleri. Bütün bu ssd ler sendeki hdd ile aynı en ve boyda. Yerine oturuyor hepsi. WD 500 gb amazonda şu anda dip fiyat 459 tl. Yani 250 gb lık ile arasında 130 tl fark var. Ben de 500 gb lık bu WD ssd yi alıp almamak arasında kaldım. Benim beğendiğim ssd Kingston KC600 ama onun da fiyatı düşmüyor nedense.. DRAM sanki ssd içindeki ram gibi düşün. Ssd nin fazla yorulmadan aradığı şeyi bulmasını sağlıyor. Bu sayede dramsız ssd lere göre daha uzun ömürlü oluyor. Çünkü sistem kurunca ssd sürekli birşeyleri aramak ve işlem yapmak zorunda.
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam ikinize de çok teşekkür ederim, uğraştırdım hakkınızı helal edin, pek anlamıyorum bu pc özellikleri yükseltme değiştirme işlerinden yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum saçma basit sorular sormuş olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhammed Yusuf Karanfil M kullanıcısına yanıt
    Ne demek helal olsun hocam.. Burada hepimiz bu işleri azar azar öğrendik. Umarım işlerin yolunda gider ;)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.