Şimdi Ara

HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
5
Favori
41.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante
    Benim merak ettiğim şey neden video oynatmak için CPU yerine GPU tercih ediyorsunuz onu anlamadım. Tabii işlemcisi HD filmler için yetersiz olan arkadaşlar bu konuda haklı ama çift çekirdek veya 4 çekirdek işlemcisi olan arkadaşların ne işine yarayacak ki. Zaten CPU'nuz o filmlerin üstesinden her türlü geliyor. Sonuçta bu filmler belli bir frame ile (24.96, 29.96 vs. encode ediliyor ve GPU ile çalıştırsanız bile frame aynı kalacaktır diye düşünüyorum.



    Mesajın için teşekkürler Dante..Bende bir göz atıcam..

    Cpu yerine GPU tercih etmemin nedeni açıkçası o kadar para verdiğim GPU nun bir işe yaraması ve film izlediğim sürece CPU kullanımını minimumda tutup onun yerine GPU nun çalışması :) Bilgisayarın genelde bütün gün açık durduğu düşünülürse o sırada GPU nun çalışması benim için bir avantaj. Effektiflik olarak toplamda bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum yani 2sininde çalışma yüzdesi sadece cpu yada cpu+gpu da da birbirine eşit oluyor..


    Not: CoreAVC 2.1 versiyonu DXVA hızlandırması ile geliyor.... yani artık hem Nvidia + hem Ati kartlarda hızlandırma yapabilecek :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 25 Nisan 2010; 23:07:09 >




  • Hocam işe yarayacaksa oyunlarda yarasın ya dert ettiğiniz şeye bakın :) Görüntüyü versin de monitöre sorunsuz şekilde, isterse ram'ler encode etsin hd filmleri hiç sorun değil benim için Sonuçta alacağımız görüntü GPU ile de, CPU ile de aynı.

    Tabii işlemcisi ekran kartına göre düşük olan arkadaşların çok işine yarar bu olay orası ayrı.
  • playerlar için teşekkürler.. ikincisini indirip denedim. (splayer) yalnız player varsayılan olarak açık filtrelerle geliyor.. görüntüyü filme göre yada videoya göre aşırı renkli yada yüksek kontrastlı yapıyor.. Bu standart olarak açık gelen filtreler her zaman iyi sonuç doğurmayabilir.. Ama performans olarak gerçekten iyi.. artı oynattığı videoyu GPUdan mı çözdüğünü anlayamıyoruz.. Neyse bir tane daha eklendi playerlara..
  • player paylaşımlar için teşekkürler. akşam gidince test edicem

    QC2 9550 CPU
    gtx 260 vga

    var. bakalım performans ne kadar artacak.
  • tabiki Splash PRO motion2 ile ağzımın suyunu akıttı
  • splash pro yu hiçbi şekilde edinme sansımız yokmu?

    Bu arada avatar blu-ray versiyonundan 2 ss aldım.İlki splash,2. si gom ile cekilmis ssler.Splash gpu yu kullandıgı için ileri,geri atlamalarda bariz bir performans farkı oluyor.

    Avatar blu-ray(20gb) i gom ile izlerken cpu kullanımı %80-90 arası degişirken splash ile izledigimde %10-20 arasında degisiyor.

    splash:
     HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli!
     HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli!


    Gom Extreme mode:
     HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli!
     HD film için GPU kullanan player... Ati, Nvidia, Intel destekli!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 13 Mayıs 2010; 14:13:27 >




  • Splash pro'yu nerden bulabiliriz???
  • Arkadaşlar netliği arttırma konusunda bir önerim olabilir aranızda bilenler vardır belki ama. Ati kartlarda "Catalyst Control Center" açın ve "Avivo Video"bölümünden "Tüm Ayarlara" Gelin aşağıya indiğinizde "Gelişmiş Kalite" bölümünden "Kenar Pekiştirme" yi Etkinleştirin ve ayarı %50 seviyesine getirin Aynı şekilde Aşağıda bulunan "Gürültüyü Gider" ide %50 seviyesine çekin ve "Uygula" deyin. Farkı görüceksiniz.
  • Slpash pro çıkmış sitesinde trial i var 30 gün süreli
  • kafam çok karıştı mesajların çoğunu okudum açıkçası

    km den memnundum diğer playerlarda ses sorunu ile karşılaşmıştım
  • Pro versiyon çıkmış, vaadettikleri gibi Motion2 teknolojisi harika olmuş. Üstelik WinDVD gibi yazılımların aksine HD filmlerde bile aktif vesistemi kasmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Pro versiyon çıkmış, vaadettikleri gibi Motion2 teknolojisi harika olmuş. Üstelik WinDVD gibi yazılımların aksine HD filmlerde bile aktif vesistemi kasmıyor.

    Sistemi kasmıyor kısmına katılamayacağım çünkü cpu sürekli %70-80-90 civarı, bazen fps düşüşleride oluyor keşke motion2 yide gpu ya yaptırabilseler
    Bu kasma olayı bende mi sorunlu diye düşünmedim değil dandik divx lerde bile işlemci %90 küsürlerde olabiliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GwynBlade -- 26 Haziran 2010; 0:15:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Physicist_

    Slpash pro çıkmış sitesinde trial i var 30 gün süreli


    Pro versiyonuna, alt yazı konum ayarı koysalardı mükemmel olurdu, hala yok hala yok...
  • Arkadaşlar birde daum potplayeri deneyiniz. Biraz karışık ama muhteşem bişey devamlı güncelleniyor hemde ücretsiz codecleri tek tek tanıtabiliyorsunuz. Ben şuanda dxva yı cyberlink video decoder (PDVD10) ile etkinleştirdim hiç bir sorun yok. Sizler isterseniz core av ile isterseniz başka codec ile yapabilirsiniz size kalmış. HD 1080p de CPU kullanımı %1. alt yazıyıda istediginiz gibi ayarlayabilirsiniz. Mutlaka denemelisiz.
    http://www.dvbsupport.net/ her türlü bilgiye burdan ulaşabilirsiniz. anlamadıgız yerlerde yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kcbilir



    Edit: Pro sürüm önümüzdeki ay çıkıyormuş (Nisan 2010).



    İkinci sayfadan sonra gelen edit: @ihlemur takma adlı arkadaşın önerdiği SPlayer da Splash ile aynı performansta GPU hızlandırmayı sorunsuz yaptı ancak emin olmak için akşam iki tane 1080p film çalıştıracağım arka arkaya, sonucu yine bu ilk mesaja yazarım. Download:http://file.splayer.org/SPlayerSetup.exe
    Test edildi, işini yapan teklemeyen, alt yazıları Splah'inkinden daha güzel olan süper düper bir programmış. Şu andan itibaren bunu kullanıyorum ama pro sürümü geldiğinde Splash nezdimde öne geçer diye tahmin ediyorum.


    İşe yaramadı bu program




  • Yeni sürümü çıktı;

    1.3.0
  • bugune kadar hep CoreAVC Professional Edition + KmPlayer kullanırdım , bu konuya yıne bır goz atmak ıstedım , Splash Pro yu ındırdım ve yuzuklerın efendısı + tıtanlar savası ıle dedım , ayarlardan motıon lıght ve detaıl boost ları actım , demo moda gectım ve farkın ınanılmaz oldugunu gordum , cok cıddı bır kalıte farkı var , motıon2 ozellıgının ıslemcı kullanması hıc bı sıkıntı yaratmadı en azından bende , max 90% 95% kullandıgı oluyor ama ona gore optımıze etmısler hıc bır sekılde vıdeoda bı donma vs yasanmıyor , yanı cpu kullanmasının bı sakıncası yok , bılmem ne kadar dogru olacak ama pıyasadakı en ıyı hd oynatıcı dıyebılırız .

    ayrıca sunu farkettım bazı mkv lerde ayarlar etkın ıken bazı mkv lerde ayarlar kapalı durumda hıc bı sekılde mudahele edılemıyor , bunun nedenı nedır pekı acaba ?



    evet su andan ıtıbaren bu harıka playerın sınırsız pro surumunu ısteyen olursa bana pm den ulassın , sadece maıl adresınızı mesaj bırakın

    SPLASH PRO SINIRSIZ SURUMU ICIN PM'den MAIL ADRESINIZI BIRAKABILIRSINIZ !!!


    ayrıca yukarıda yazmıstım bazı dosyalarda ayarlar acılmıyor dıye , satın aldıktan sonra acıldı hepsı , yanı bazısında ayar var bazısında yok demıstım satın alınca butun hepsınde acıldı ayarlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pércussionist -- 1 Kasım 2010; 17:00:18 >




  • Splash Playr en babasıdır.Detail Boost ve Motion 2 olduğu sürece.
  • @kcbilir paylaşım için teşekkürler, splash gerçekten başarılı bir medya oynatıcı. splayeride test ettim ancak, splashı daha çok beğendim.
    böyle bir konu gerekliydi, media oynatıcıları test etme açısından tartışmaya açılması iyi olmuş.
  • Güzel konu teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.