Şimdi Ara

HD 598 i telefon ve laptopla kullanmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hd 598 almayı düşünüyorum.Her ne kadar amfiyle kullanmanın daha keyifli olduğu söylense de standart besleme yöntemleri ile rahat çalıştığını duyduğum bir kulaklık.Sizce telefon ve laptop da kullanmak için hd598 almaya değer mi yoksa daha alt modelleri mi bakılmalı?



  • up
  • DAC ve amfinin modeli çok önemli. Öyle basit bir Solid State amfide kullanacaksan çok fark yaratmaz, ayrıca DAC da önemli. Elektronik mühendisi adayı olarak sana şunu diyeyim;



    DAC'ın belirli bir ses kalite kapasitesi vardır, amfi bunu arttırmaz, Elektronik açıdan teoride mümkün ama pratikte imkanı olmayan ideal bir amfi düşün, bu amfi kapasitenin tamamını aktararak, yani kayıp olmadan sesi aktarır ve bu şekilde yükseltir, sinyal bozulmaya uğramaz. En iyi amfiler sesi yükseltirken DAC'ın kapasitesinin neredeyse tamamını yansıtır. Sen laptop'a veya telefona ucuz bir amfi bağlarsan ses yükselir ama kayıp da olacaktır.



    O yüzden ses seviyesi yetecekse ve telefonunun modeli iyi ise telefonda kullanabilirsin. Ses seviyesi de muhtemelen yeter, eğer çok yüksek sesle dinleyen biri değilsen. DAP tavsiye etmem. AK 240 ile HD 800 dinlemiş ve ses olarak neredeyse hayal kırıklığına uğramış biri olarak, modelini hatırlamadığım ama adam gibi bir sistem olan (DAC + amfi) o güzide şahesere HD 800'ü dinledikten sonra subjektif bir değer olarak kalite 3 kat arttı. :) DAP'lara pek tamah etmeni tavsiye etmem o yüzden. Ha arayüz olarak kullanılacaksa başka, doğrudan kullanmadan bahsediyorum. Telefonun şöyle adam gibi ses veren ideal telefonlardansa DAP alma ve direkt kullan derim ben. Amfi alacaksan da en az o kulaklığın parasını çıkarmaya razı ol, sıcak ses seviyorsan lambalı amfi kullanabilirsin. (Öyle dandirik vakum tüpü olanlardan değil, Solid State de alabilirsin ama modeli sağlam olsun)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aylar sonraki güncelleme.HD 598 cs aldım kapalı versiyonu 27 ohm daha düşük empadansı sayesinde pc ve telefonda rahat sürülüyor.Ancak pc de son ses yaptığımda kulağım patlamıyor tabi,standart versiyonu alsaydım ses yüksekliği konusunda biraz hayal kırıklığı yaşayabilirdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.