Şimdi Ara

HD 5850 fan sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2.5 yıl önce aldığım HIS HD 5850 iCooler ekran kartımım fanı zamanla yavasmaya basladı ve sonunda durdu.Bende temizlemek için fanı söküp fanın arka kısmındaki etikeki kaldırdığımda milin olduğu kısmın plastikle kapalı oldugunu gordum.Servisten teknik bilgi istediğimde fanın yanındaki boşluktan kontak sprey kullanmamı onerdi ama oturdugum yerde bunu bulmam mumkun degil.Şırıngayla fanın yanından makine yagı sıksam veya arkadasındaki plastiği parçalasam olur mu diye dusunmekteyim bu konuda bana yardim edebilirmisiniz?



  • Plastiği parçalamayın o milin döndüğü kısım. Ama plastiğin tam ortasına bir iğne ucunu kızdırıp çok küçük bir delik açılabilir, o kanal da yağlamak için yeterli olur. Yandan yapılacak yağlama ile yağ milin yatak kısmına ulaşmaz. Ya fanı bir şekilde o yuvadan kırmadan çıkarmak lazım ya da dediğim öneri işe yarıyabilir ama sakın kırmayın fan bir daha dönmez.
  • Plastiği delip şırıngayla yag enjekte ettim ama pek degişen birşey olmadi muhtemelen içi çok tozlu oldugu için yağ bile kurtarmadi Yapacak birşey yok yeni fan bulmam lazim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Versalid

    Plastiği delip şırıngayla yag enjekte ettim ama pek degişen birşey olmadi muhtemelen içi çok tozlu oldugu için yağ bile kurtarmadi Yapacak birşey yok yeni fan bulmam lazim.

    Selam
    Yağ zamanla içe doğru ittifak edecektir ama sanırım siz yağı damlattıktan hemen sonra takıp içeri sızmasını engellemişsiniz.. Bir müddet yağ damlattığnız yönde kalması gerekir.. Eğer yatakta herhangi bir genişleme yoksa, geçici bir süre mevcudiyetten daha iyi olacaktır.

    Ayrıca; O plastik klipsi ince uçlu bir tornavida ile sökebilir ve motorla birlikte dışarı alarak, mili ve yuvayı(yatak) temizleyebilir ve sonrasında bir damla yağ damlattıktan sonra tekrar yerine takarak çalışmasını sağlayabilirsiniz..
    Kolay gelsin..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.