Şimdi Ara

HBO Max resmen Türkiye’ye geliyor! Tarih açıklandı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
12.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • victoribarbo kullanıcısına yanıt

    Parasını da geçtim online platformların erişim kolaylığı ve rahatlığı, covid riskleri derken sinemanın popülaritesi git gide azalıyor. Bu kanun dünyanın yeni standartlarına uygun değil.

  • Eeee yuh yani sinemamı kaldı? Nedemek 5 Ay sonra seyredebilicez ya arkadaş nasıl bir Ülke burası gerçekten anlam veremiyorum adamlar sinemaları korumak için saçma sapan kanun çıkartıyorlar.Sanane kardeşim ister sinemaya giderim istersem evimde seyrederim Devleti ne ilgilendirir buda kanun çıkartır.Sinema devri bitiyor artık Geleneksel TV kanalları bitiyor.Teknolojiyle savaşalıamaz Teknoloji geliştikce eski sektörler yok olup yerine yeni sektörlerin doğması kaçınılmaz ve engellenemez bir gerçektir.( Embesillerle neden filim seyretmek zorundayız? Yanımdaki adam manitasıyla fingildeşir önümdeki adam filimin ortasında ayağa kallar solumdaki mal Telefonuyla oynar dikkatimi dağıtır Embessil toplum sinema kültüründen bir haberken bu dijital platformalar nimet)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 6 Ekim 2021; 11:50:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • M0meNtS kullanıcısına yanıt

    Bizden başka asgari ücret alan yok ki. % 50 asgari ücretle çalışan sayısı. Almanya'da bu rakam % 3, Fransa'da % 8, İngiltere'de % 5, Belçika'da % 0. Asgari ücret batıda işe yeni başlayan, stajyer maaşı gibi bir şey.


    Mesele ortalama aylık maaştır. Aylık maaşın da netine bakılır. Tabi bu da tek başına bir anlam ifade etmez. Zira yerel fiyat endeksi her ülkede farklıdır, aynı para birimini kullanan Almanya ile Avusturya bile farklıdır, 1 Euro ikisinde aynı anlama gelmez.


    O yüzden SAGP'a göre aylık ortalama gelire bakılır. SAGP dışındaki şeyler vatandaşın yurtiçi refahını temsil etmez. Ancak turist olarak bir yere giderseniz nominal değer işe yarar. Sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve popüler like alma yöntemleri asgari ücret, birim, nominal kıyas yaptırıyor insanlara. Hiçbiri bir anlam ifade etmiyor halbuki.


    Yabancıların PPP bizim SAGP dediğimiz veri yurtiçindeki refahı hesap etmenin en temel kriterlerden biri.


    HBO Max resmen Türkiye’ye geliyor! Tarih açıklandı

    Ülkelerin yerel enflasyona göre hesaplanmış aylık ortalama gelirleri bunlardır, aşağı yukarı.


    Yerel refah düzeyimizin daha iyi olduğu ülkeler ortada. Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Moldova, Kosova, Bosna Hersek ve Makedonya. Yerel refahımız bunlardan iyi ya da denk.


    Afedersiniz donu kakalı eski demir perde ülkeleri, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Slovenya, Çekya, Slovakya, Letonya, Litvanya, Estonya, daha yeni ülke olmuş Karadağ ve hatta Sırbistan ve Beyaz Rusya (kendileri bizden daha büyük diktatörlüktür) bile daha yüksek satın alma gücüne sahip.


    Evet sosyal medyada denildiği gibi Filistin bile bizden iyi değil elbette. Ama Almanya'nın da bizi kıskanmadığı ortada. 2.5 kat daha yüksek satın alma gücüne sahipler. Bir Alman bir Türk kıyas edilince 2.5 kat daha yoksuluz. Ki işin içine eğitim, gelir adaleti, yolsuzluk, temel ihtiyaçlarda yüksek vergi gibi şeyler girince bu fark 4 kata çıkıyor.





  • Güzel haber HBO geliyor tarih verdi ama sonra vazgeçip tarih vermekten vazgeçtiler. HBO Max resmen Türkiye’ye geliyor! Tarih açıklandı 


    bir konu hakkında bilgi almak için haber sitelerine girip 20 sayfayı okutup ama konu hakkında bi halt bilmedikleri gibi konu oldu.

  • Yav bugüne kadar hbo dizisi izlemiyordunuz da sanki hbo max gelince izleyebileceksiniz te Allam malum yerden izle geç işte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • victoribarbo kullanıcısına yanıt

    Bazı filmlerin Türkçe dublajı orijinallerinden daha iyi. Buz Devri ve Shrek filmlerini orijinalinde izlemeye dayanamamıştım bunun gibi örnekler sayılabilir daha fazla.

  • Alakası yok, bu saydığın filmlerin hepsini ilk olarak hep altyazılı orijinal dilinde seyrettim ve onlardan aldığım hazzı hiçbir şeye değişmem. Dublajlarının çok iyi olmasının nedeni usta oyunculara yüklü miktarda para aktarıp, saf kaliteye odaklanmalarından dolayı bu kadar iyi oldular. Yoksa çok iyi dublajları olmasına rağmen bu yapımlar da bile orijinal metnin dışına çok fazla çıkıyorlar. Düşün yani bu yapımlarda bile metinden bağımsız pek çok nokta var..


    Bu yapımları ve ek olarak "Para avcısını" dublajlı izlememin nedeni mükemmel dublaja sahip olmaları ve seslendirme sanatçılarının yaptıkları işe en az oynayanlar kadar saygı duyup o performansları yaşayarak dublaj yapmalarıdır. Bunun haricinde orijinalinin yerini tutamazlar çünkü o filmlerin orijinalleri zaten herhangi bir şeye ihtiyacı olmayan çook çok iyi yapımlar olmasından kaynaklanıyor.


    Son olarak Türkçe dublajlı filmler çöptür, buna kanıt olarak Netflix ve benzeri platformlara girip herhangi bir yapımı izlemeniz yeterli olacaktır. Bu saydığınız filmler dışında neredeyse hiç doğru düzgün dublajı olan film yok piyasada. Ya sansür var ya metnin dışına çıkıyorlar ya da bir tane sığırın eline kağıt tutuşturup ruhsuz bir şekilde metni okuyup, kediye, köpeğe, ağaca, zombiye bile dublaj yapıyorlar.. Gidin Dublajlı bir şekilde Breaking Bad ve The walking dead izleyin anlarsınız neden dublajlı filmlerin çöp olduğunu..





  • The Imp kullanıcısına yanıt
    Karayip korsanları Jack sparrow seslendirmesini tavsiye ederim. Muhteşem bir seslendirmeydi bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece çizgi filmleri örnek gösterebiliyorsunuz. Çizgi film konusunda hak verebilirim ancak normal film asla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • victoribarbo kullanıcısına yanıt
    Çizgi film değil animasyon filmi... Tr dublaja iyi örnek Godfather'ı da ekleyebilirim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HBO Max resmen Türkiye’ye geliyor! Tarih açıklandı

    Hiç ihtimal vermiyorum bu adam kadar iyi seslendirebildiklerine. Orjinal sesin yerini hiçbiri tutamaz, hele böyle efsanevi bir yapımın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • victoribarbo kullanıcısına yanıt
    orijinalinden iyi demiyorum, iyi bir dublajdı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunun ruhunu veremez demek istiyorum. Adam boşuna mı çok kazanıyor sanıyorsunuz. Ses bu kadar basit bir şey değil. İsterse haluk bilginer seslendirsin, dublaj çöptür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tillah kim bilmiyorum ama size zorla kendi orjinal dilinde film izletmeye zorlayacak birisi sanırım.


    Bende tam tersi ile idda ediyorum.


    Tillah gelsin türkçe dublaj izlemem.

  • Hocam beni sürekli Türkçe dublaj izelyen birisi sanmayın. Çoğu yapımı ana dili ve altyazı ile izliyorum. Ama tekrar ediyorum. Bazı filmler varki Türkçe dublaj dışında izlemem. Türkçe dublaj izleigim film sayısı az zaten çoğu altyazılı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • victoribarbo kullanıcısına yanıt

    Bazı filmler izlenmez ama bazıları çok iyi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lomax. kullanıcısına yanıt
    tamamen boş kelimeler ile dolduruyorlar yalandan özgün olsun farklı olsun botlar dışlamasın :asasfdsg

  • ertunc23 kullanıcısına yanıt

    Öyle genelleme yanlış. Yaş 47, 36 senedir bilgisayarla iç içeyim.

  • alpalp84 kullanıcısına yanıt

    Altyazılı seyretmek entellektüellik mi? Nerede yaşıyorsun sen?

  • Hangi birine para yetiştireceğiz. Filmleri zaten ben torrentten indirip 4k olarak altyazılı izliyorum atmos vs gayet iyi oluyor. Diziler için de tarayıcıdan izliyorum veya netflixte izliyorum kaliteli netflix dizileri olursa. Bu fiyatlardan gelecekse çok pahalı olacak ayda 55 60tl hbo max çıkış fiyatı için aşırı yüksek olur.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.