Şimdi Ara

Hazır Sistem Akvaryum Gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Hazır sistem denilen ve arıtma, aydınlatma vs sistemlerin hepsini bünyesinde bulunduran (muhtemelen) Çin malı hazır akvaryumlar hakkında araştırma yapıyorum. Fakat hiç bir yerde net bir bilgiye rastlamadım malesef. Bir çok forumda bu konuda yazı buldum, yüzde doksan dokuzu bu hazır sistemlere karşı. İşin ilginci, karşı olanlar neden olduğunu mantıklı bir şekilde açıklayamamışlar. Genelde hep kalitesiz, pahalı, gibi muğlak sepebler göstermişler. Görünürde herkes karşı.

    Bu hazır sistemli akvaryumlar neden alınmamalı veya neden alınmalı? Bilgisi ve fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    Not:Bitkili akvaryum.

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOBIUS -- 9 Aralık 2016; 15:43:27 >



  • Hazir-toplama sistem gibi dusun hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Sorunuza bende çok düşündüm.başıma gelenlerden örnek vermek istiyorum.hobiye başlamadan önce eminönü de balık satan yerleri gezer ve aynı dediğiniz gibi hazır almayı düşünürdüm sonra. biraz internette araştırdım filtreler, aydınlatmalar,kum,bitki vs. sonuç hazır olan sistem bakılacak olan balığa uygun olmayabiliyor yani balık akıntısı az su da isteyebilir yada akıntıya karşı yüzmekte,bununla birlikte hazır sistemde biyolojik filtrasyon neredeyse yok ve saatte kaç litre su devirdayim yapıyor muamma,aydınlatma ise yetiştirilmek istenenn bitkiye göre uygunmu kaç lümen aydınlatıyor kaç watt? araştırıp istenilen özelliklere göre alınıp kurulması ileride yaşanacak sorunlara önceden sorun olur.
  • Selamlar,



    Hazır sistemden kastınız sanırım tepe filtresinin olması.

    Çok büyük bir farkı yok benim bir arkadaşımda 5 senedir var. Herhangi bir sorun yaşamadı. Burada en dikkat ettiği konu az adet ve boyut olarak ufak balık bulundurması idi.



    Sistemin dezavantajı zayıf bir sistem olması. Özellikle filtreleme konusunda.



    Benim tavsiyem eğer uzun vadede balık bakacak iseniz minimum 1 metre uzunluğunda 50-60 cm yüksekliğinde 50 cm derinliğinde bir akvaryum edinmeniz. Yanına dış filtre almanız olur.



    Bunun bir adım ötesi ise daha büyük bir akvaryum ve akvaryumun altında "sump" sistemi olur. (bitkilli akvaryum düşünmüyorsanız)



    Akvaryum ne kadar büyük olur ise sanılanın aksine bakımı kolaylaşır ve daha sağlıklı balıklarınız olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.