Şimdi Ara

Hazır Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
48.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar marketten alınan doğranmış dondurulmuş patates kızartmaları çok güzel oluyor evde kendimiz doğrayıp yapınca oyle olmuyor yumuşak oluyor hazır alınan kıtır kıtır oluyor bunu yapmanın sırrı nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus07 -- 16 Eylül 2012; 22:44:03 >



  • Çıtır çıtır olması için patatesin ince doğranmış olması, yağın bol olması ve kesilen patateslerin ISLAK olmaması gerekir. Tabi kızartma süresi de önemli etkenler arasında.

    Markette satılan patatesler pek ince olmaz, tat olarak evde yapılanlara göre çok kötüdür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayyuka

    Çıtır çıtır olması için patatesin ince doğranmış olması, yağın bol olması ve kesilen patateslerin ISLAK olmaması gerekir. Tabi kızartma süresi de önemli etkenler arasında.

    Markette satılan patatesler pek ince olmaz, tat olarak evde yapılanlara göre çok kötüdür.

    ya geçen feast in bir alana bir bedavası vardı ben çok beğendim evde yapınca oyle olmuyor ama patatesin cinside önemli bazıları kızartmalık olmuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: calculus07

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ayyuka

    Çıtır çıtır olması için patatesin ince doğranmış olması, yağın bol olması ve kesilen patateslerin ISLAK olmaması gerekir. Tabi kızartma süresi de önemli etkenler arasında.

    Markette satılan patatesler pek ince olmaz, tat olarak evde yapılanlara göre çok kötüdür.

    ya geçen feast in bir alana bir bedavası vardı ben çok beğendim evde yapınca oyle olmuyor ama patatesin cinside önemli bazıları kızartmalık olmuyor

    Tabiki zaten patatesi alırken kızartmalık olarak alacaksın.
  • Sütte bekletip, una bulayıp tuz atmadan kızartınca çıtır çıtır oluyormuş
  • şoyle bir ilgi buldum

    patatesler güzelce soyulur ve yıkanır,kızgın yağın içinde rengi hafif değişene kadar sarı renge döner gibi olunca yağın içerisinden cıkartılır,patatesler başka bir kaba alınarak soğutulur,soğutulan patatesler tekrardan kızgın yağa atılarak kızartılır ve sonuca ulaşılır.bu yaptıgımız hareket patetesin dışının hafif kızarıp içinin normal kalmasını sağlar,daha sonra kızartınca dışı daha kıtır şekilde pişer.isterseniz kızgın yagdan cıkartılan patesleri soğutup derin donduruca hafif donacak şekilde bırakıp ,buzlu şekildeyken kızgın yağın içine atıp kızarta bilirsiniz,daha iyi bir sonuc verir..hazır dondurulmuş patatesler önceden hafif sekilde kızartılarak bu yöntemle yapılmaktadır..
  • Fritözde kizgin yağda yapmanız lazım evde tencerede tavada olmaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sır 2 defa kızartmada Dondurulmadan önce ön Kızartma yapıldığı için öyle oluyor.Evde benzer sonuç için önce 3-4 dk orta ateşte kızartıp soğuduktan sonra 4 dk daha yüksek ateşte kızartmanız gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi söylüyorum '' haftaya pazartesi ne yapılır '' diye okudum
  • Sirri: Patatesleri once kizartin ancak hafif sarimsi, dokusu ise hafif tirtiklasinca cikartin bir havlu kagidin ustune koyun. 5 dakika bekledikten sonra patatesleri geri ekleyin bu sefer koyu sari-kahvemsi (istenilen kivam) olana kadar normal kizartin. Hayirli olsun McDonalds kalitesinde patatesleriniz oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpecialistOG

    Ciddi söylüyorum '' haftaya pazartesi ne yapılır '' diye okudum

    Ciddi söylürum bi göz doktoruna görün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: calculus07

    arkadaşlar marketten alınan doğranmış dondurulmuş patates kızartmaları çok güzel oluyor evde kendimiz doğrayıp yapınca oyle olmuyor yumuşak oluyor hazır alınan kıtır kıtır oluyor bunu yapmanın sırrı nedir

    Dondurulmuş patateslere ön kızartma yapılır, sonra paketlenip dondurulur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atheet

    quote:

    Orijinalden alıntı: SpecialistOG

    Ciddi söylüyorum '' haftaya pazartesi ne yapılır '' diye okudum

    Ciddi söylürum bi göz doktoruna görün.


    aşağılara inerken konularda öyle gözüktü
  • Bulunsun.
  • olay anlaşıldı, yarın bi deneyeyim
  • Olay patatesin bir süre kızartılıp tekrar çıkartılması ve soğutulması sonra tekrar kızartılması mı? Renk olayını anlamadım ben nereye kadar kızartacağız?
  • Hazır patetes tefal actfirayla güzel oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.