Şimdi Ara

Hazımsızlık/Gaz/Antiasit üzerine..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
111.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar..Arkadaşlar benim şöyle bir rahatsızlığım var..Yaklaşık 2-3 aydır mide ve bağırsaklarımda sürekli (az veya çok) bir gaz mevcut..Neyi ne kadar yersem yiyeyim bu çok bir değişiklik göstermiyor, fakat reflü veya ülser gibi hastalıkların yegane belirtileri yok, yani yanma, aşırı ağrı, mide bulantısı, kusma, ekşime vs gibi, sadece bir gaz var ve 15-20dk'da bir çıkıyor, ve bu gaz çoğu zaman midemin üst kısmına (diyafram civarına) denk gelen bölgeyi sıkıştırıyor ve göğsümü gerdiğim zaman mesela,veya gülerken, bu bölgede "üşütmüş" gibi bir sızlama oluşuyor, ardından bu gaz çıktıktan sonra rahatlıyorum..Tuvalet alışkanlığımda değişiklik yok, standart günde 1 yine..Neyse, bu sorunum için Toplamda 3 defa doktor ziyaretinde bulundum;

    Bunlardan 1.si "Strese bağlı, zorda kalırsan Prabex kullan sabahları.." dedi ve yolladı, ayrıca kan testi ve ultrason yaptırdım, sonuçlar gayet normal çıktı, bir sürede bu ilacı kullandım fakat bir çözüme kavuşmadı..

    Gittiğim 2. doktor "1 ay süreyle Nexium-Meteospasmyl-Duspatalin kullan ve rejim yap mide yorucu şeyler yeme, düzelmezse endoskopi yapalm bakalım dedi", kullandım bir ay bu ilaçları hiç aksatmadan, hatta extradan hazım için iyi gelen Debridat ve yemeklerden sonra Pankreoflat kullandım, bir süre iyi geldi sonra yani son birkaç gündür yine azıtmaya başladı..

    3.doktor ise "sabır, zamanla geçecektir, extradan yemeklerden sonra Gaviscon kullanabilirsin" dedi, o da bir süre iyi geldi ama "bir süre"

    Değişen tek şey şu oldu yalnız ilaç dolu geçen 1/1.5 ay içinde..Yediğim yemek (su dahil) mideme bir oturur, 3 saatte anca aşağıya inerdi..Şimdi bundan pek muzdarip değilim ama özellikle son 3-4 gündür midemde sürekli bir gaz var ve ayıptır söylemesi 15-20 dakikada bir sürekli geğirmem var..Bu havanın geldiği çok bariz duyuluyor zaten ta midenin başından, göğüs kafesinin altından yukarı çıkana kadar gürrrrr ediyor ve çıkıyor

    2. doktoruma geçen gün bir daha gittim, madem öyle yapalım bi endoskopi belki reflü vardır dedi, ama ağzıma gelen herhangi bir şey olmadı şimdiye değin, ya da yanma vesaire..Sadece müzmin bir gaz sancısı var, bazen birşey hissetmiyorum fakat şöyle biraz bastırdığım vakit iğne gibi batıyor..

    Biraz araştırdıktan sonra interneti "Kudret Narı" diye bir bitkinin mide sorunlarına iyi geldiğini okudum, ertesi günü gidip aldım bir kavanoz, sabah akşam aç karnına bir kaşık çakıyorum, aldığım adam 1. kavanoz bitmeye yakın etkisini görmeye başlarsın dedi bakalım artık..Bir de 2-3 yıl önce ülser tedavisi gören ve iyileşen babamın arada bir kullandığı "Lanzedin" alıyorum sabahları, Nexium'dan biraz daha etkili gibi..

    Yaşım 23, sigaram yok hiç olmadı da, alkol desen nadir o da 1-2 tane bira en fazla..Okulda fast-food falan yememek için yemekhaneye yazıldım, mis gibi güzel şeyler çıkıyor, e zaten evimde ailemle yaşıyorum standart ev yemekleri var, hala nedir bu olay anlamıyorum ya Hareketsizlik diyesim geliyor fakat okul da başladı hergün en az 40-45dk yürümüş oluyorum toplamda..Cidden stres desem değil, geçen sene 13 aylık bir birlikteliğim oldu, heralde o 13 ay benden bir 4-5 yıl götürmüştür, ama ona rağmen o dönemde taş gibiydim, acaba acısı şimdi mi çıkıyor "Takma, ilgilenme midenle" diyor herkes ama buna rağmen beni rahatsız ediyor ve ister istemez bir yerden sonra can sıkmaya başlıyor bu durum..

    Sizce ne yapmalıyım? Bu antiasiti günde 2 defaya çıkartsam bir sakıncası olur mu? Midemden gelen sesleri dinliyorum bazen, şantiye alanı gibi bir gaz sorunu olduğu aşikar, ki bu da muhtemelen fazla asidin tepkimeye girip gaza dönüşmesi yüzünden oluyor..Arada bir talcid atıyorum ama pek efektif olmuyor gibi

    Önerilerinizi bekliyorum, iyi günler..



  • Bende de var gaz sorunu. Geğirme olayı bende yok öyle yalnız. Mide dışı da bir problem olabilir özellikle bağırsakta ki bir sorun gaz yapabilir belki. Bende de basur var makatı kapattığı için gaz çıkışını engelliyordur belki :)

    Gergin olma hali de yapabiliyor stres de değil, çabuk heyecanlanıp uzun süre gergin bir halde oluyorsan olabilir. Buna bağlı veya değil yanlış nefes alma şekli de sorun oluşturulabilir. Hava yutmayla ilgilide bir şeyler okumuştum. Sakız az çiğneyin diyordu.

    Bendeki sorunu da hiç bulamadım. Oruç tuttuğumda bir ay boyunca midem şişikti yav. Ben mide ilaçlarını tavsiye etmem bir şeye yarayacağını sanmıyorum.
  • yediğim herşey eni konu gaz yapıp midemi/barsaklarımı sıkıştırmaya başladı, ne yapcam bilmiyorum..
  • Aktardan dağ kekiği al ve çayını iç arkadaşım, tedavi etmez ama şişkinliğini giderir, en azından doğru tedavi bulunana kadar rahatlamış olursun.
    (Aman dikkat, kan pıhtılaşması ile ilgili bir problemin varsa hiçbir şekilde kekik tüketme,sakıncalıdır)
    Genel uyarı: Hiçbir bitkinin kullanımını alışkanlık haline getirmeyin, sürekli kullanımdan kaçının.Ayrıca tüm bitkisel pazarlamacılarının ortak ifadesi olan, "bitkisel olduğu için,yan etkisizdir" ifadesi son derece yanlıştır,bitkileri rastgele kullanmamak gerekir.
  • ARKADASİM SANA EN MASRAFSIZ SONUÇ : PATATESİ KABUKLARİNİ SOYMADAN HAŞLA,VE SUYUNU AC KARINLA İÇ.45-50 GÜN .SONUC MÜKKEMMEL.
  • Konunun üzerinden 3 yıl geçmiş ama benzer sorunları bende yaşıyorum.. Bir çözüm bulabilen oldu mu?
    3 yıldır devam ediyor bende bu sorun.. Özellikle sabahları baya gaz sancım oluyor , 2 defa tuvalete çıkmak zorunda kalıyorum.. Karın ağrısı ve mide bulantısı da cabası..
    Ama ne ishal ne kabızlık ne kusma ne kanlı dışkı var. Artık psikolojik olduğunu düşünmeye başlıyorum.
    Geçen gün doktora gittim , tahlileri falan yaptırdım. Ultrasonla baktılar böbrekte kumcuk , bağırsak ansında yoğun gaz distansiyonu çıktı sonucunda.. Kan testlerinde sorun yok sadece kötü kolestrol yüksek çıkmış.. Debridat verdi ilaç olarak bakalım işe yarayacak mı. Hayatımı olumsuz etkiliyor bu durum artık.. Nerde gaz sancısı , karın ağrısı olacağı belli olmuyor..
  • CaPAxA kullanıcısına yanıt
    yıllardır ben de aynı sorunu yaşıyorum o kadar endoskopiye,ultrasona rağmen hafif dereceli reflü dışında hiç bir şey çıkmadı kafayı yedirtecek bana.
    protoneks ve pankreoflatla iyi kötü idare ediyoruz şimdilik...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okb18

    yıllardır ben de aynı sorunu yaşıyorum o kadar endoskopiye,ultrasona rağmen hafif dereceli reflü dışında hiç bir şey çıkmadı kafayı yedirtecek bana.
    protoneks ve pankreoflatla iyi kötü idare ediyoruz şimdilik...

    Mide fıtğı ve ülser çıktı bende.. Ülser tedaviyle geçti dedi doktor..
    Geçen seneye oranla daha iyiyim şimdi..
    Raneks , pankreoflat ve famoser kullanıyorum
  • aç karınla yemekten 1 saat önce kefir içiyorum (ev yapımı)
  • kefir ve günde 1 yemek kaşığı kudret narını 1 ay deneyin ve görün arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede ayni problemler vardi bi kac ay once sonra yanma takip etti. Refluydu heralde ama bogaz reflusu hala devam ediyor ama artik asil problem yanma degil gegirmek. Her turlu gegirti geliyor sabah kalkinca yemekten sonra bi yatinca geciyor bu bitkiseller sanirim engelliyor cikisi ama engellerse bu sefer siskinlik ve baski olur ? Keske gegirmesemde hep diger taraftan cikarsam diyorum ama yok. İlla gegirttecek aman gegirti kokusuz yanliz nerden geldigi belli degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brian Harold May

    yıllardır ben de aynı sorunu yaşıyorum o kadar endoskopiye,ultrasona rağmen hafif dereceli reflü dışında hiç bir şey çıkmadı kafayı yedirtecek bana.
    protoneks ve pankreoflatla iyi kötü idare ediyoruz şimdilik...

    bnde dün pankreoflat aldım işyerinde aşırı gaz oluyor tutmak zorunda kalıyorum faydası olur mu gaz için . Birde bir zararı yan etkisi var mi bu ilacın ileride mideyi tümden zararı olmasın??
  • Bu tür mide-bağırsak sorunlarına yol açan "helicobacter pylori" bakterisi olabilir. Mide ağrısı, bulantı, aşırı gaz, bağırsak hareketi sorunları, nefes kokusu gibi sağlık sorunlarının sebeplerinden birisi bu bakteridir. Özellikle bu bakteri türü güçlü mide asidine karşı mücadele ederken salgıladığı enzimler ile asitin reaksiyon sonucu ortaya çıkan gaz kötü nefes kokusuna sebep olur. Kesin teşhisi endoskopi ile alınan parçanın patolojik değerlendirmesi ile konulur. Tedavisi güçlü antibiyotiklerle mümkündür fakat tekrar bu bakterilerin mide duvarına yerleşme ihtimali var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subie -- 25 Mayıs 2015; 9:41:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    hocam pankreasta salgılanan sindirim enzimlerini içeriyor dolayısıyla bir yan etkisi olmuyor. fakat düzenli kullanımda 2-3 ay sonra ilk etkisini göstermemeye başlıyor haliyle dozu yükseltmek zorunda kalıyorsunuz.ben iki senedir kullanıyorum, ilk zamanlarda öğün başına 2 tane atınca gazı bıçak gibi kesiyordu ama şu anda aynı etkiyi 5 tanesiyle anca alabiliyorum.
  • bende de aynı sorunlar var, doktorlar gastrit ve helikobakteri dedi. Araştırdım, antibiyotiklerden olumlu sonuç alan sayısı az. H.bakteri için brokoli, kudret narı, sarımsak, hindistan cevizi yağı, meyan kökü ve zerdeçal, mastic gum, rezene çayı faydalı oluyor. Ayrıca en fazla gaz yapan şeyler -bu çok önemli- karbonhidratlar, şeker ve asitli meyveler. Aç karnına -muz hariç- meyve yememek gerek. Ekmek, pilav ve makarna ise mümkünse hiç olmalı. ve tabii ki hepimizde bozuk olan mide-bağırsak florasını onarmak için ise kefir, yoğurt, kemik suyu ve sirke çok iyi geliyor. Ayrıca pankrefloat da ağır et yemekleriyle beraber alınırsa rahatlatıcı etkisi çok var. Bunları denemeye çalışıyorum, sorun azaldı ama tam düzelmedi. Hepimize acil şifalar, stressiz günler...
  • bu sorunları bende yaşıyorum çözen varmı
  • Bendede var aynı sorun şişiyorum valla heryerim agiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de aynı sorun var.. hastalığı geçen var mı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.