Şimdi Ara

Hayvanseverler neden süs köpeği satın alırlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayvanların ticaretine karşı olan hayvansever kitle nedense genelinde hep süs köpeği satın alırlar bu hayvanlar barınaklarda bulunmayan ancak yüksek fiyatlarla satın alınan köpekler

    Tartışalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gerçek hayvanseverlerin pet shoplardan köpek alma durumu pek rastlanan bir durum değil hocam.
  • Bakış açınız bir çok hayvan sever için oldukça tuhaf. Gerçek hayvan sever şunu yapar bunu yapar türü aforizmalara da girmeyi manasız buluyorum.

    Şöyle düşünelim beslemek istediğiniz canlı köpek değil de balık olsaydı o zaman gidip akvaryumcudan almak mı yoksa oltayla tutmak mı isterdiniz gerçi akvaryum balıklarını oltayla tutamazsınız ama konuyu ifade edebilmek için yazdım. Yada kuş beslerseniz bunu aldığınız yer neresi olurdu.

    Burada hayvanseverlik dediğiniz şey aslında kavram olarak hayvanları seven insanları temsil etmiyor hayvan edinmek, hayvan beslemeyi istemektir yani doğa sevgisi gibi salt sevgiden ibaret değil altında bir hayvana sahip olma ve bir hayvan türünü, cinsini tercih etmeyi de içeren bir olgu. Köpek beslemek istiyorum yada hayvan edinmek istiyorum diyoruz, hayvanlara yemek vermek istiyorum demiyoruz dolayısıyla kafamızda bir resim var yada o canlıya biçtiğimiz bir görev kapsamında belirlenen bir cins ister istemez oluyor. Evet köpekleri barınaklardan almak doğru davranış imkanınız varsa yakında bir barınak varsa önce buraya gidilmeli fakat yine hassas bir nokta var; bir köpek alacaksınız evin içinde bakacaksınız eviniz 70 metrekare aile olarak yaşıyorsunuz bu eve nasıl bir köpek alacaksınız barınakta bulunan yetişkin, kangal boyutunda bir köpeği alıp o eve sokunca zaten barınakta kalmış travmatik davranışları olan, sizin vücut dilinize yabancı ve kendini kısıtlanmış ve baskı altında hissedecek bir canlı, hem aile hem köpeğin kendisi açısından zorlu bir macera. Böyle bir durumda evde tabii ki ufak bir köpek bakmak daha doğru bir tercih olur. Bazen barınaklarda ufak köpeklerde oluyor ama maalesef genelde ufak ırklar sokaklarda büyük köpeklerin saldırısına uğruyor ve genelde yavruluk zamanından beri insanlarla yaşadıkları için köpeklere ait vücut dilini ve mesajları algılayamıyorlar dolayısıyla sokaklarda ölüyorlar.

    Yani her evin, her ortamın, ailenin beklentisi farklıdır. Dünyada 400 civarı köpek cinsi var. Her birinin karakter özellikleri ihtiyaçları farklı dolayısıyla ailenin beklentisine hitap etmesi gerekir. Evde alerjisi yüksek kişiler varsa gider o eve barınaktan sırf hoş göründüğü için bir köpek alırsanız bir hafta sonra iade etmek zorunda kalırsınız. Dolayısıyla ne büyük köpek olmalı, süs köpeği olmamalı nede barınaktan köpek alınmalı, secereli köpek almak için çabalamak yanlıştır gibi görüşler değerlendirme için yeterli kriterler değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zgrp Z kullanıcısına yanıt
    Bu da sizin gibi düşünen pet shop sevdalılarının kendini kandırma yöntemi maalesef.

    Üretim çiftlikleriyle ilgili araştırma yapmanızı tavsiye ederim.O zulmü görüp pet shoptan hayvan satın alan kişiyle barınaktan hayvan kurtaran bir kişi size göre aynı seviyede hayvan severse söylenecek bir şey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teufel

    Bu da sizin gibi düşünen pet shop sevdalılarının kendini kandırma yöntemi maalesef.

    Üretim çiftlikleriyle ilgili araştırma yapmanızı tavsiye ederim.O zulmü görüp pet shoptan hayvan satın alan kişiyle barınaktan hayvan kurtaran bir kişi size göre aynı seviyede hayvan severse söylenecek bir şey yok.


    Kendini kandırma yöntemi demeniz doğru değil, tepki olarak söylediğinizi tahmin ediyorum.

    Kötü örneklerin ortalıkta, televizyonda gösterilmesi bizim algımızı da kötü yönde etkiliyor.

    Ülkemizde de, dünyada da köpek çiftliklerine ait görüntüler maalesef dehşet verici.

    Barınaklar da bakılamayıp sokağa atılan zavallılarla doluyken gidip bir daha köpek alıp bu havyanların ticarete malzeme olmasına aklı olan, vicdanı olan, içinde hayvan sevgisi olan herkes mani olmak ister. Sadece sokağa atılan cins köpekler değil bir cinse sahip olmasa da barınakta, sokakta kalan köpeklerde sevgiyi, bakımı, ilgiyi fazlasıyla hak ediyor.

    Zaten bir canlıyı yavrularını satmak için üretmek de çok doğru gelmiyor.

    Fakat burda yine konuyu farklı bir tür ile açıklamaya çalışacağım. Yavrusu alınıp büyütülen canlıları düşünelim.

    Örneğin balık üretme çiftlikleri, sadece yetişkin boy değil küçük yavruyken büyütülüp satılmak üzere yavru satan kuluçkahaneler var. Aynı şekilde kanatlı hayvanları yavru olarak satan, yavru büyükbaş, küçükbaş hayvan satışı yapan çiftlikler var.

    Devam edersem bitkilerle ilgili ürünlerde de durum aynı fide tohum satışları standart bir iş kolu.

    Söylemek istediğim şu ülkemizdeki barınaklarda bu kadar çok köpek olması ve sokak köpeklerinin sahiplenilmesi önemli ama aslında ülkemize has normal dışı bir durum. Normal şartlar altında belki de bundan yirmi yıl sonra bu durum köpek denince aklımıza gelen konulardan biri olmayacak.

    Dünyada köpek sahibi olmak için veteriner, pet shop, çiftlikten sahiplenme gibi yollar gelişmiş ülkelerde de uygulanıyor. Petshop'dan köpek almayı, pet shoplarda kafeslerde tutulan hayvanların satılmasını doğru bulmuyorum fakat diğer yollar tamamen kötü seçenekler değil. Eğer cins bir ırk edinmek durumundaysanız örneğin yavruyken alıp eğitmeniz gereken özel bir göreve hizmet edecek bir köpek gerekiyor ise bu durumda bu eğitime uygun bir yavru almanın yolunu aramalısınız barınaktan alınan bir yetişkin köpekten narkotik köpeği ortaya çıkarmak imkansız gibi.

    Bu noktada yine konu çiftliklere geliyor, berbat durumdaki bir çoklarının dışında dünyada ve Türkiyede üst seviyede standartlara sahip, hijyenik, sağlığa ve yaşam koşullarına dikkat eden yerler de var. Mesele gözünü para hırsı bürümüş, insanlığını kaybetmiş kişilerin değil gerçek hayvansever, işini severek yapan kişilerin bunu yapması. Ülkemizde şartlar daha yön verici olduğu için maalesef çiftlikler daha çok ticari bakışla işletilmiş. Bu konuda yapılacak en iyi şey bence buraları ihbar etmek, haber yapıp bilinç oluşturmak, ifşa etmek ve denetlenmelerini sağlamak ancak bu şekilde istenen standartlara ulaştırabiliriz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 'hayvanseverler' satın almaz sahiplenir, o gördüğünüz pek çok küçük ırk köpek de Petshoplardan bir heves satın alınıp sokağa atılan, tatil dönüşü terk edilen veya sokağa atmaya vicdanları el vermediğinden sosyal medya üzerinden ücretsiz sahiplendirilen zavallılardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 adet husky melez köpeğim var Ve barınaktan sahiplendim benmi petshop sevdalısıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jooker123 J kullanıcısına yanıt
    Size yazmadım ki hocam o mesajı.Neden üstünüze alındınız?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.