Şimdi Ara

#HAYIR Demek İçin 10 Neden? (Kararsızlar Buraya)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum 16 Nisan'da ülkenin kaderinin tahsisi adına son derece önemli bir referandum var. Bu referandum parti seçimi olmamakla beraber, neden #HAYIR demeliyiz?
    #HAYIR Demek İçin 10 Neden? (Kararsızlar Buraya)

    1-) Başkan'a Eyaletleştirme Yetkisi Verilecek!
    Başkan'a verilen eyaletleştirme yetkisinin, kötü bir başkan'ın eline geçtiğini düşünün. Fetocu veya bölücü biriyse Türkiye paramparça olur... Söz konusu madde:Madde 123 – İdare, kuruluş ve görevleriyle bir bütündür ve kanunla düzenlenir.
    İdarenin kuruluş ve görevleri, merkezden yönetim ve yerinden yönetim esaslarına dayanır.
    Kamu tüzelkişiliği, kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulur.


    2-) Yargı Bağımsız Olmayacak, Aksine Başkan Yargılanamaz Olacak!
    Söz konusu referandum pakedinde, başkan'ın olağanüstü yetkilerinin yanında 400 milletvekilinin kendisinin yargılanmasını talep etmesi durumunda onu yargılayacak Anayasa Mahkemesi üyelerinden 15 tanesinden 12 tanesini kendisinin seçmesi durumu; bir nevi onun yargılanamaz olmasının önünü açıcaktır.
    Güya 80 Darbesi Anayası'nı değiştirmek için yapılan bu referandumlarda (2010, 2017) ne hikmetse 80 Darbesi Anayası'nda bulunan %10 seçim barajı değişikliğinden bahsedilmemektedir.


    3-) 18 Yaş ve 600 Milletvekili Komedisi!
    Başkanlığı Amerika'dan rol model alanlar, söz konusu milletvekili sayısına gelince Avrupa'yı örnek gösteriyorlar. Oysa Amerika'da 435 milletvekili varken, evet çıkması halinde bizde bu sayı 600 olucak. Türkiye'deki milletvekillerinin sınırsız hak ve über maaşı göz önüne alınırsa bu bütçeyi doğrudan sıkıntıya sokacaktır.
    Öyleki 18 yaşında -torpille- milletvekili seçilecekler 23 yaşında emekli olucaklar ve ömür boyu 8.500 TL maaş alacaklar...(Milletvekili normal maaşı 17.000 TL). Yani ilave 50 milletvekili büyük paralara mal olacaktır.


    4-) Evet Kampanyası'nın Ortağı Barzani !
    Söz konusu şahıs Barzani, Türkiye topraklarını da içinde bulunduran Kürdistan Projesi'nin şu anki lideridir. Akp, bu şahsı yanına çekerek büyük bir gaflet içinde düşüyor. Neden mi?
    Bu Barzani'nin TV kanalı; ve bu adamın evet'i desteklemesi tesadüf mü sizce? Bence değil.
    Bir de Binali Yıldırım'ın Kürdistan özerktir açıklaması var ki çok vahim...
    #HAYIR Demek İçin 10 Neden? (Kararsızlar Buraya)



    5-) Büyük Ortadoğu Projesi'nin Tıkır Tıkır İşlemesi
    Büyük Ortadoğu Projesi, Cumhurbaşkanı'nın kendi ağzından da itiraf ettiği bir projedir. Bu proje bir ABD projesi olup amaç Ortadoğu'da büyük İsrail ve Kürdistan devletlerini kurmaktır. Başkanlık ile beraber, başkan'ın buna yetkisi olacaktır. Kimse durduramayacak kendisini maalesef.
    Bunun üzerine İngiltere'nin Sevr'i er ya da geç kabul ettireceğiz lafı eklenince yapboz tamamlanıyor.



    6-) Başkan Halkın İradesi Olan Meclisi Feshedebilecek!
    Her fırsatta milli irade, halkın iradesi diyenler tek kişinin eline bu yetkiyi verecekler. Düşünsenize Başkan 2 dönem görev almış, tam 10.yılını doldurmak üzereyken meclisi feshedebiliyor. Yani bu yöntemle sınırsız görev süresi olmuş oluyor. Bu madde çok sıkıntılar çıkartır bizlere.


    7-) Ekonomi ve Refah Seviyesi Bu Kadar Kötüyken Referandum Yapılmaz!
    Yapılsa dahi bunun ego ve kendini düşünmeden ötesi yok. %12.7 işsizlik, %10.13 enflasyon varken (bu rakamlardan daha fazla oran) Dolar 3.94 ve Euro 4.18 ile Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırmışlarken(2002'de 1.20 idi dolar). Ülkenin düzenini bu denli değişecek bir karara evet demek ekonomiyi felakete götürür. Yabancı yatırımcı tek adam rejimini sevmez, sıcak para kaçar. Sıcak para kaçarsa, Trabzon ormanları Katarlılara satılır!
    #HAYIR Demek İçin 10 Neden? (Kararsızlar Buraya)

    8-) Dünya'nin En Fakir 50 Ülkesi Başkanlıkla Yönetiliyor!
    Başkanlık rejimi ile yönetilen ülkelerin hemen hemen hepsi fakir ülkeler. Dünya'nın en fakir 50 ülkesi başkanlık ile yönetiliyor ve bir çoğunda iç savaş ve ekonomik bunalım var. Söz konusu istisna ABD'deki başkanlık ile buradaki başkanlığın sadece adları aynı, geri herşey farklı.
    Yakın tarihe baktığımızda Irak, Suriye, Mısır ve çeşitli Afrika ülkelerinde bu rejimin getirdiği sonuçlar ortadadır. Er ya da geç tek adam rejimi sonlanır!
    http://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/dunyanin-en-fakir-50-ulkesi,R4iPW0ui6EKFzosZCx4oWw/O_bSb-w0bEqsxqo4OZFOow


    9-) Türkiye'nin Yakın Zamandaki Toprak Kayıpları ve Dış Politika!
    15 Senedir bir dış politikası olmayan hükümetin son zamanlarda yaptıkları cidden çok vahimdir. Bu denli başarısızlıklar varken bu referandumun desteklenmesi saçmalıktır.
    *Yunanistan Lozan Antlaşması dahilinde Ege'de bize bırakılan 18 adadan 17 adayı alenen işgal etti, bu da yetmedi Yunan Bakan; Türkiye Kardak'a çıkarsa vururuz açıklaması yaptı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk toprak kayıpları Akp döneminde yaşandı böylece.
    *Suriye'de ise Caber Kalesi -Işid tehditi- var diye başka bir yere taşındı güya..Bu da toprak kayıplarımızdan biri. Fırat Kalkanı Operasyonu ise 71 şehit vermemize rağmen koskaca bir SIFIR ile bitti. Münbiç'te Rusya destekli bir Ypg devleti bağımsızlığı ilan etti.
    *Dünya'ya baktığımız da ise hemen hemen her ülke ile düşman durumundayız. Havaalanlarında, gümrüklerde başka devletlerin vatandaşları kolayca geçerken Türklere terörist muamalesi uygulanmaktadır. Nerede Yurtta Sulh, Cihanda Sulh?
    *Bir de buna işid tarafından yakılan ve 1 hafta internet yavaşlatılmasına neden olan vahşeti ekleyelim. Hükümet hiçbir açıklama yapmadı, TSK hala görüntüleri inceliyor!...
    #HAYIR Demek İçin 10 Neden? (Kararsızlar Buraya)



    10-) Şeyh Sait İçin "Evet" Verecekmişiz!
    Dine, camilere siyaseti karıştırdılar bu referandum döneminde. Evet oyu isteyen imamlarla doldu her cami. Oysa cemaat arasına fitne ve fesat karıştıran imamın kıldırdığı namazın kabul olmayacağı İslam'da apaçık belirtilmiştir. Allah yolundayız diyip Allah'a şirk koşanlar (Allah evet verirdi diyenler) büyük bir gaflet içerisindeler.
    Sözümola bugün vahim bir olay daha yaşandı. Devlet hazinesinden referandum harcaması yapılmasının yasak olmasına rağmen, Akp'nin her tarafı reklamlarla donattığı şu günlerde asılan bir Evet pankartı varki çok vahim...
    Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'e baş kaldıran, Rus komutanlarla bir olup Türklere karşı savaşan, İngiliz ajanı, Musul'u alamamızın tek nedeni olan Şeyh Sait'e Fatiha için Evet oyu verecekmişiz. İşte bu zihniyetin torunlarını yenebilmemiz için #Hayır dememiz gerekir.
    #HAYIR Demek İçin 10 Neden? (Kararsızlar Buraya)

    Hayır'da #HAYIR var.

    Anayasa değişikliği ve maddeler :http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx



  • Anayasa maddelerinden çok diğer yazdığın maddeler korkutuyor beni.

    Şimdi bu konuda en çok itiraz eyalet oluşturmaz, niye oluştursun halk tepki gösterir diye geliyor.

    Vallahi eyalet kuracaklar diye klavye başında biz uydurmuyoruz, beyanlar ortada. Barzani haritası ortada, barzani ile ilişkileri ortada. Sanki biz uydurmuyoruz, adamlar kendileri söylüyorlar bunlar niye eyalet kursun ki diyor.

    Halk tepki gösterir diyenlere de şunu diyeyim, güçlü Türkiye için ben de eyaletlere evet diyorum diye bir kampanya başlattılar mi bu iş tamam. Bu halk istikrar ve güçlü büyük, mega Türkiye lafını duyunca deliriyor.

    Bir de şunu diyorlar. Efendim Kılıçdaroğlu da özerklik eyalet falan diyor.

    İyi tamam hoş da. Ben Kılıçdaroğlu nu başkan yapmaya çalışıyor muyum? Ben meclise ait olan kamu tüzel kişisi oluşturma yetkisini Kılıçdaroğlu na vermeye çalışıyor muyum?

    Yarın o istese ona da hayır deriz. Sizin gibi kandırılmış insanlara, eyalet olsa güzel olur diyen insanlara evet vermeyiz. Fark burada.

    Sanki insanlar Erdoğan gitsin Kılıçdaroğlu başkan olsun, bir eyalet oluşturulacaksa bunu Kılıçdaroğlu yapsın diyorlar.

    Diğer maddeler zaten ortada tartışmaya gerek yok. Ben en çok atarlandıkları maddeyi cevaplandırılmak istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anaaaa bizi gandırıyorlarmı gene..
  • Kim bana BOPun işlemediğini söyleyebilir?



    Erdoğan'ın eşbaşkanı olduğu BOP projesinde Amerika ne istediğini yapamadı şuana kadar?

    Maalesef Kürdistan da geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günceldir...
  • Kandırılma limiti yukarıya çekilmesin diye hayır.
  • #HAYIR Demek İçin 10 Neden? (Kararsızlar Buraya)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.