Şimdi Ara

Hayattan Zevk Alamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
5
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar , son günlerde kendimi iyice soyutladım . İçim her zaman burkuk oluyor . Başka insanların normal yaşamları ve değer verdikleri şeyler benim umrumda olmuyor . Sanki içimde büyük bir boşluk var gibi .
    Yaşım 18 . Okuldur derstir hepsi iyi ama çalışmak içimden gelmiyor . Hepsini boşladım . Çalışsam ne olacak ki ? Şu 3 günlük dünyaya hakim / savcı / polis / doktor / avukat / asker / vs vs olmak için mi geldim ? Hangisini olursam olayım zevk almayacakmışım gibi hissediyorum . Daha meslek vs karar veremedim . Hiçbiri umrumda değil . Bu durumu kontrol edemiyorum ki .

    Çevremdeki arkadaşlarıma bakıyorumda hepsi gülüyorlar eğleniyorlar , mutlu bi hayatları var . Ama bende hiçbir zaman böyle birşey olmadı . Çünkü sanırım ben biraz fazla düşünüyorum . Düşünmemem gereken şeyleri o kadar çok düşünüyorum ki hemde... Aklıma hep başka insanlardan değişik şeyler geliyor .

    Bi arkadaş grubum var . Benimle beraber 3 kişiyiz . 2 sinede rahat canımı verebilirim . Aynı şeyi onlarında bana yapacağından eminim . Biri benden farklı şehirde okuyor . O yüzden yazları / 15 tatili ve bayramlarda görüşebiliyoruz . Onlar olmadan hayatım sanki hiçmiş gibi geliyor . Öylede zaten .. Yaz akşamları internet kafeye gider Company Of Heroes Tales Of Valor oynardık . Saat 11 gibi oradan çıkar park a gider çimlere yatıp çiğdem çekirdek çitlerdik . Bir yandanda oyunda uyguladığımız taktikleri binlerce kez gözden geçirirdik . Bu satırları yazarken gözlerimden yaşlar geldi . Biliyorum şimdi "Arkadaşlarınla internet kafeye gitmeyi mi özledin ?" diyenler olacaktır . Cevabım ; tabiki hayır . Ben onlarla beraber vakit geçirmeyi özledim . 2'side bazı konularda birbirinden zekidir . Malum Coh Tales Of Valor da müthiş bi strateji oyunu olunca , saatlerce tartışıp çeşitli kararlar alırdık . Oyunumuzu ona göre oynardık . Neyse , bu kısmı fazla uzattım . Bu olay geçen yaz son buldu . İnternet kafedeki oyunları yenilediler . Coh ToV gibi zeka strateji gerektiren oyunları silip yerine gençlerimize uygun LoL gibi oyunları yüklediler . Böylece şu şehirdeki tek zevkimizde ortadan kalkmıştı . ( Evlerimizden oynayamıyorduk çünkü benim pc kötüydü , arkadaşın interneti sınırlıydı vs vs . )

    Bu 3lünün aynı zamanda kendi tasarımlarımız olan uzaktan kumandalı uçak / tank ve boncuk fırlatan top üretmek gibi çeşitli zevkleri vardı . Fakat gerekli malzemelerin kıtlığı gibi sebeplerden dolayı hepsi birer birer unutulup gitti .

    Şimdi bazılarınız milliyetçi / vatansever kesilecek ama ; bu ülkede malesef insana değer verilmiyor . Ayrıca bu ülkenin insanlarıda at gözlüğü takıyorlar . Hayatlarını bir hiç uğruna yaşayıp geçiriyorlar . "Evime ekmek girsin , çocuğumun karnı doysun" . Bütün felsefe bundan ibaret onlar için .. Elbette evine ekmek götürmek gayet geçerli ve kutsal bir görev . Fakat bence hepsi bu olmamalı . İnsanların zevkleri için de uğraştığı bir takım uğraşlarda olmalı diye düşünüyorum . Mesela en basitinden satranç oynamak gibi . Ama malesef .. Babama bakıyorum , tek zevki kahveye gitmek ve uyumak ..

    Gençler desen .. Gençler "ego"larının kurbanı olmuş . Selfi'ymiş bilmem neymiş , sosyal medyaymış .. Geç bunları .. İçlerinden birini ezerek egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar . Biliyorum bu olay dünyanın her yerinde var ve asla değiştirilemeyecek ...

    Ayrıca abim üniversitesinden 1 haftalığına gelmişti . Saat 10'a doğru onuda uğurlayacağız tekrar . Onunda burukluğu var içimde .

    Evet arkadaşlar . İçimi bir nebze olsun dökebildim . Ama malesef siz değerli üç beş okuyucu dışında kimse bu yazıyı okumayacak .. Şimdi buraya yazdıklarımın 4te birini anneme söylesem , bana söyleyeceği şey ; asosyalsin / bilgisayar bağımlısısın veya depresyondasın gibi şeyler olurdu . Ama merak etmeyin .. Dışarıdayken normal insanları taklit edebiliyorum ..

    Evdeki herkez ve akrabalarım benden doktorluk mühendislik bekliyorlar . Başlarda söylediğim gibi daha hiçbirşeye karar verebilmiş değilim . Ama az önceki 2 arkadaşımla beraber gelecek için bir planımız var . Şehir dışında okuyan arkadaş elektrik elektronik mühendisliği okuyacak . Bendende buna benzer birşey okumamı tavsiye etti . Sonra 3 kişi çeşitli telif hakkı/ web tasarımı / program geliştirme gibi işlerle uğraşan bi şirket kurmayı planlıyoruz . Ardından eğer şansımız yaver giderse ve elimize güzel bir para geçerse , şirketin rotasını bir anda değiştirip bilimsel araştırmalar yaparak dünyaya açılmayı düşünüyoruz . Dünyanın çeşitli yerlerine bilim adamları yollayıp gizemli ve sırrını koruyan olayları araştırmaya çalışacağız . Örneğin mısır piramitleri gibi . Biliyorum bu olay biraz uçuk gibi geliyor size . Emin olun banada öyle geliyor . Ama şu hayattaki tek çıkış biletim bu hayalimize tutunmak gibi görünüyor .

    Ah Doktor Bishop , beni bu hale sen getirdin ... Keşke seni hiç bilmeseydim ...


    Neredeyse 30 çeşit şey söylemişim . Tavsiyeleriniz benim için çok çok önemli . Eminimki benimle aynı durumu paylaşanlarınız vardır . İnşallah yazdıklarımla sizlerde bir takım farkındalıklar oluşturmuşumdur . Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin .



  • çok fazla yargılıyorsun dostum. belli kanaatlerimiz, önyargılarımız falan olacak tabii ama arzuların çerçevesinde bunları biraz kırmalısın. dediklerimi biraz açayım:

    ben de insanların, ergenlerin, şunların bunların yaptığı bazı şeyleri çok saçma buluyorum. en basitinden twitterdakileri, chat sitelerindeki falan. konserleri, operaları bu tür şeyleri çok saçma buluyorum. ama düşününce o insanların mutlu olduğunu görüyorum ve onlara özeniyorum işin doğrusu. utangaçlığımdan ötürü vs. onlar gibi değilim ama bunu değiştirmek istiyorum. sen taklit de yapabildiğini söylemişsin bana kalırsa bu konuda yetenekliysen devam et. taklit yapmayan kaç kişi var ki zaten?

    hayallerinin uçuk olması ve olmamasıyla ilgili bir şey diyemem ama her şeyi tek bir hayale bağlama derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radar_

    çok fazla yargılıyorsun dostum. belli kanaatlerimiz, önyargılarımız falan olacak tabii ama arzuların çerçevesinde bunları biraz kırmalısın. dediklerimi biraz açayım:

    ben de insanların, ergenlerin, şunların bunların yaptığı bazı şeyleri çok saçma buluyorum. en basitinden twitterdakileri, chat sitelerindeki falan. konserleri, operaları bu tür şeyleri çok saçma buluyorum. ama düşününce o insanların mutlu olduğunu görüyorum ve onlara özeniyorum işin doğrusu. utangaçlığımdan ötürü vs. onlar gibi değilim ama bunu değiştirmek istiyorum. sen taklit de yapabildiğini söylemişsin bana kalırsa bu konuda yetenekliysen devam et. taklit yapmayan kaç kişi var ki zaten?

    hayallerinin uçuk olması ve olmamasıyla ilgili bir şey diyemem ama her şeyi tek bir hayale bağlama derim.

    Doğru demişsiniz hocam . Bu mesaja çok şey yazıp cevaplayabilirdim ama bunun bi anlamı olmayacaktı .
  • Aynı durumdayım aşağı yukarı. Nasıl aşıyorsun dersen aşmıyorum. Bunu bir sorun olarak görmüyorum artık. Bunla yaşamaya alıştım diyebiliriz. Bende senin gibi 2-3 insanın haricinde çevremde başkalarının yanında başkalarının davranışlarını taklit ederek yapmam gereken yerlerde yapmam gereken davranışları sergileyerek vakit geçirmek amaçlı takılıyorum. Yakın zamanlarda anlatsam ağzının açılıp salyalar akıtacağı şeyler yapmayı başardım söyleyince insanlar uzaylı gibi bakıyor. Sende de bendeki özelliği gördüm kendine bir amaç koymuşsun. O bahsettiğim şeyleri yaptığımda benim de bir amacın vardı. Eğer gerçekten ona odaklanırsan etrafında başka hiçbirşeyi görmüyorsun o selfiler melfiler yokmuş gibi geliyor Matrixten uyanmış gibi oluyorsun. Şuan amaçsızım yine eskisi gibiyim yalnızım ama çok da kötü durumda değilim. Kendine güven anladığım kadarıyla kafa yapında 2 arkadaşın var bırakma onları ayrılma ve değişmelerine izin verme ne olursa olsun . Hayallerinden vazgeçme hayaller olmadan bu dünyadaki her günün saman yemekten farkı yok. Hadi eyvallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reasonable

    Aynı durumdayım aşağı yukarı. Nasıl aşıyorsun dersen aşmıyorum. Bunu bir sorun olarak görmüyorum artık. Bunla yaşamaya alıştım diyebiliriz. Bende senin gibi 2-3 insanın haricinde çevremde başkalarının yanında başkalarının davranışlarını taklit ederek yapmam gereken yerlerde yapmam gereken davranışları sergileyerek vakit geçirmek amaçlı takılıyorum. Yakın zamanlarda anlatsam ağzının açılıp salyalar akıtacağı şeyler yapmayı başardım söyleyince insanlar uzaylı gibi bakıyor. Sende de bendeki özelliği gördüm kendine bir amaç koymuşsun. O bahsettiğim şeyleri yaptığımda benim de bir amacın vardı. Eğer gerçekten ona odaklanırsan etrafında başka hiçbirşeyi görmüyorsun o selfiler melfiler yokmuş gibi geliyor Matrixten uyanmış gibi oluyorsun. Şuan amaçsızım yine eskisi gibiyim yalnızım ama çok da kötü durumda değilim. Kendine güven anladığım kadarıyla kafa yapında 2 arkadaşın var bırakma onları ayrılma ve değişmelerine izin verme ne olursa olsun . Hayallerinden vazgeçme hayaller olmadan bu dünyadaki her günün saman yemekten farkı yok. Hadi eyvallah.

    Hocam çok sağolun . Ben onların değişmeyeceğinden eminim . Aksine ben bu kafadan değişirsem onların beni geri kazanmalarına şahit olurum gibime geliyor . İnşallah şu olayımızı gerçekleştirebilirsek en azından şu dünyadan sessizce yok okup gitmeyiz ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında en büyük nedenlerden birisi konu üzerinde fazla düşünmek. Ben de bazen çok düşünür iyice depresyona girerim. Okul okuyoruz ama iş ne olacak, gelecek dönem dersler zor görünüyor nasıl geçeceğiz vb. ne kadar düşünürsek düşünelik ömrümüz varsa yaşayacağız. Rekabet hayatta güzel şekilde yaşamayı zorlaştırıyor, elinden gelenin daha fazlasını yapmak için zorluyor böyle olunca insan artık kitaplar arasında dolaşmaktan yoruluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyinn31

    Aslında en büyük nedenlerden birisi konu üzerinde fazla düşünmek. Ben de bazen çok düşünür iyice depresyona girerim. Okul okuyoruz ama iş ne olacak, gelecek dönem dersler zor görünüyor nasıl geçeceğiz vb. ne kadar düşünürsek düşünelik ömrümüz varsa yaşayacağız. Rekabet hayatta güzel şekilde yaşamayı zorlaştırıyor, elinden gelenin daha fazlasını yapmak için zorluyor böyle olunca insan artık kitaplar arasında dolaşmaktan yoruluyor.

    Hocam inşallah bir gün kurtuluruz bu sorunsallarsan .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Apocalypse-96

    Sen hayatı ve olacakları çok düşünüyorsun bence sorunun bu. Hayatı akışına bırak bence, biraz daha rahat ol, yapacak birşeyler bul. Başka şeylere kafanı yor. Tarih, siyaset, politika, teknoloji, askeri vb dallarda birşeyler öğren, bu kadar "Neden varım?" diye düşüneceğine onlara kafa yor.

    COH gibi strateji ve zeka gerektiren bir oyundan çok zevk almışsınız ve bunu kendiniz söylüyorsunuz. COH seven adam daha neler neler bulur uğraşılacak ve üstünde düşünülecek konular.

    Hocam çok sağolun . Ama malesef coh ortamımız bozuldu . Ama gerçekten sizinle aynı fikirdeyim . Coh u seven adam neler neler başarır .:) İnşallah öyle olur .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle sana katılıyorum bir kız olarak. Meslek konusu, ileriye bakışın aynıyız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HotTamale

    Kesinlikle sana katılıyorum bir kız olarak. Meslek konusu, ileriye bakışın aynıyız.

    Peki hangi konuda katılıyorsun biraz daha açarmısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blackkan


    quote:

    Orijinalden alıntı: HotTamale

    Kesinlikle sana katılıyorum bir kız olarak. Meslek konusu, ileriye bakışın aynıyız.

    Peki hangi konuda katılıyorsun biraz daha açarmısın

    Pm atıyorum :)
  • Kardeşim duygularıma tercuman olmuşsun bizim gibi düşünenleri görmek mutlu etti beni.
    Mesela benimde en büyük hedefim hayattan ölünce bir anım bir hatıram kalsın istiyorum, bilim, sanat, toplumumuzun eğitimli olması vb...

    quote:

    Şimdi bazılarınız milliyetçi / vatansever kesilecek ama ; bu ülkede malesef insana değer verilmiyor . Ayrıca bu ülkenin insanlarıda at gözlüğü takıyorlar . Hayatlarını bir hiç uğruna yaşayıp geçiriyorlar . "Evime ekmek girsin , çocuğumun karnı doysun" . Bütün felsefe bundan ibaret onlar için .. Elbette evine ekmek götürmek gayet geçerli ve kutsal bir görev . Fakat bence hepsi bu olmamalı . İnsanların zevkleri için de uğraştığı bir takım uğraşlarda olmalı diye düşünüyorum . Mesela en basitinden satranç oynamak gibi . Ama malesef .. Babama bakıyorum , tek zevki kahveye gitmek ve uyumak ..

    Yukarıda dediğin gibi bunları kırıp düşünen upsuz ucaksız hayalleri olan toplum lazım ülkemizin çevremizin dünyamızın gelişmesi için. (Mesela telefonun icadı ona benzer hiç birşey olmadığını düşününce büyük bir hayal gücü gerektiriyor değilmi :)

    Vede bizim gibi düşünenleri çoğaltıp sadece ömrü tamamlamak için gelmiş bireyler yerine niye buradayım ne bırakabilirim düşüncesinin çoğalmasını istiyorum ve bunun içinde çok çabalıyorum çabalamaya devam :)
    Belkide çok düşünüyoruz belkide çok şey istiyoruz ama idealimiz bu.
    Tahminimce inanmıyorsun ?
    Belkide yanlış düşünüyoruz ama ben her zaman derim nasıl mutluysan öyle yaşa (insanlara zarar vermediğin müddetçe) Belkide bizim afyonumuz bu :) :)

    Sonuçta herkes ölücek önemli olan Atamız, bilim adamları gibi ölümsüz olabilmek

    Kardeşim hayallerinin peşinde koş zaten koştururken fazlasıyla hayattan zevk alıcan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Tecoflora_ -- 5 Mayıs 2014; 0:16:21 >
  • herkezi gordum ve okumayi biraktim guzel kardesim. bi ogrenemediniz sunu. .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Tecoflora_

    Kardeşim duygularıma tercuman olmuşsun bizim gibi düşünenleri görmek mutlu etti beni.
    Mesela benimde en büyük hedefim hayattan ölünce bir anım bir hatıram kalsın istiyorum, bilim, sanat, toplumumuzun eğitimli olması vb...

    quote:

    Şimdi bazılarınız milliyetçi / vatansever kesilecek ama ; bu ülkede malesef insana değer verilmiyor . Ayrıca bu ülkenin insanlarıda at gözlüğü takıyorlar . Hayatlarını bir hiç uğruna yaşayıp geçiriyorlar . "Evime ekmek girsin , çocuğumun karnı doysun" . Bütün felsefe bundan ibaret onlar için .. Elbette evine ekmek götürmek gayet geçerli ve kutsal bir görev . Fakat bence hepsi bu olmamalı . İnsanların zevkleri için de uğraştığı bir takım uğraşlarda olmalı diye düşünüyorum . Mesela en basitinden satranç oynamak gibi . Ama malesef .. Babama bakıyorum , tek zevki kahveye gitmek ve uyumak ..

    Yukarıda dediğin gibi bunları kırıp düşünen upsuz ucaksız hayalleri olan toplum lazım ülkemizin çevremizin dünyamızın gelişmesi için. (Mesela telefonun icadı ona benzer hiç birşey olmadığını düşününce büyük bir hayal gücü gerektiriyor değilmi :)

    Vede bizim gibi düşünenleri çoğaltıp sadece ömrü tamamlamak için gelmiş bireyler yerine niye buradayım ne bırakabilirim düşüncesinin çoğalmasını istiyorum ve bunun içinde çok çabalıyorum çabalamaya devam :)
    Belkide çok düşünüyoruz belkide çok şey istiyoruz ama idealimiz bu.
    Tahminimce inanmıyorsun ?
    Belkide yanlış düşünüyoruz ama ben her zaman derim nasıl mutluysan öyle yaşa (insanlara zarar vermediğin müddetçe) Belkide bizim afyonumuz bu :) :)

    Sonuçta herkez ölücek önemli olan Atamız, bilim adamları gibi ölümsüz olabilmek

    Kardeşim hayallerinin peşinde koş zaten koştururken fazlasıyla hayattan zevk alıcan

    Kesinlikle haklısınız . Farkındalık yoksa "normallik" ölümle eşdeğerdir bencede .

    Not ; Ben müslümanım . Fakat sizi inancınızdan ötürü yargılayacak değilim . Tek amacım vatandaşlarımızın at gözlüğünü çıkarması gerektiğini vurgulamaktı o paragrafta .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru kimseyi inancından ötürü yargılayamayız. Senin o alıntı yaptığım bölümden öyle bir çıkarımda bulunmadım ama ummadımda değil

    Benim kendi görüşüme göre dinler bir uyuşturucu gibidir. Mükemmel bir aldatmaca
    Mesela kurana göre hayatta iyi olursan cennete kötü olursan cehenneme gideceksin diyor ödül var :)
    Tanrı diyorki bana kulluk yap diyor sen verilen sorumluluğu yerine getirirsen mutlu olursun öyle değil mi Ders çalışmak gibi düşün.
    Ömrünün bir cocuğunu ibadet ederekte geçirebilirsin demi :) ibadet etmediğin zamandada bilgilenmelisin okumalısın diyor boş olursanda cennete almam diyor :)
    Gibi gibi

    Mesela Einstein din konusunda tam bir karar verememiş
    Dini görüşleri 
    Einstein çeşitli röportajlarında ve mektuplarında Museviliğe inanmadığını ve bütün dinleri çocukça batıl inançlar olarak gördüğünü söylemiştir. Kendisi dinlerin çocukça ve batıl inançlardan oluşan boş inançlar olduğunu belirtmiştir. Fakat kendisini bir ateist ya da panteist olarak tanımlamayıp değişik zaman dilimlerinde agnostik veya deist [30] görüşler belirtmiştir. Katı bir determinizme inanan Einstein, evrenin yasalarını anlamayı bir tür dini duyguya benzetmiştir.

    50. yaş gününde, George Sylvester Viereck'e verdiği bir röportajda tanrı ve din ile ilgili fikirlerini şu şekilde özetlemiştir:[31]

    “ Ben bir ateist değilim. Kendime bir panteist diyebileceğimi düşünmüyorum. İlgili soru bizim kısıtlı akıllarımız için çok geniş. Biz, pek çok değişik dilde kitapla doldurulmuş bir kütüphaneye giren küçük bir çocuğun durumundayız. Çocuk kütüphanedeki kitapları birisinin yazmış olması gerektiğini bilir. Nasıl yazıldıklarını bilmez. Yazıldıkları dilleri anlamaz. Çocuk, kitapların sıralanmasında esrarengiz bir düzen olduğundan şüphe eder, ama ne olduğunu bilmez. Bu durum, bana göre, en zeki insanın bile tanrıya göstereceği yaklaşımdır. Biz, evrenin muhteşem bir şekilde düzenlendiğini ve belirli kanunlara uyduğunu görmekteyiz, ancak bu kanunları çok bulanık bir şekilde anlayabilmekteyiz.[31]

    Bunları yazmamın sebebi yöneltmedir, çünkü tohumdan başlıyor ve senin eğittiğin (evlat), takıldığın arkadaşların çoğaltmamız ufukları genişletmemiz lazım. Toplumun değişimi için bireylerin değişmesi gerek.
  • Neredeyse aynı düşüncelere sahibiz.
  • ölmüssün sen , bu dunyadaki misyonunu tamamlamissin :) gercekleri dusunmus gormussun digerleri olmeden once anlar bu dediklerini cunku dusunmeden yasiyorlar . (cogu insan boyle )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: go_can

    ölmüssün sen , bu dunyadaki misyonunu tamamlamissin :) gercekleri dusunmus gormussun digerleri olmeden once anlar bu dediklerini cunku dusunmeden yasiyorlar . (cogu insan boyle )

    Temeldeki sorunumuz da bu işte.

    İnsanların kırıldıkları nokta ve emperyalizmin temel güç kaynağı.

    Düşünmeden, umarsızca tüketen toplumlar...

    Toplum önce geçim sıkıntısına sokuldu ve bu düşünce empoze edildi. Aç ayı oynamaz!

    Sen kendini kurtar! Ev al, araba al, çocuk sahibi ol.

    Sistem cebimizdeki telefondan tutun da yazılan kitaplara kadar her yerden bize sürekli bunu empoze ediyor.

    Daracık ufuklar ve sabah 8 akşam 5 ten ibaret hayatlar.

    Bakıyorum insanlara sabah 8 akşam 5 çalış 2 saatte eve gel yemek ye hoop televizyon başına ailecek. Bune lan? Ben her akşam televizyon izlemeye mi geldim bu dünyaya?

    Hedefimde benim de Elektronik mühendisliği vardı ancak, bu eğitim sisteminde yıldım artık! Kendi bölümüm olan denizciliği okuyacağım. Daha sonrasında elektronikte kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Şu an öğrenci halimle malzemelere zor para yetiştiriyorum.

    Senle hemen hemen aynı kafadayız. Böyle insanlarla karşılaşmak bana huzur veriyor. Umut ışığı oluyor bende.

    Sana tavsiyem hayallerinin peşinden git ve o kadim dostlarını sakın bırakma.

    Para dediğin şey kağıt parçasıdır.

    Bak benim bir yakınım 6 senede kazandı üniversiteyi. Düşün, 6 sene! Kim bilir çevresinde ona neler neler diyen olmuştur?

    Sonuç mu? Bugün asgari ücretle çalışıyor ama ondaki hayat enerjisi, pozitiflik kimsede yok. Ve inan bana hepimizden daha çok yaşayacak o pozitifliğiyle.

    Sakın para uğruna hayallerinden vazgeçme.

    Bak benim okuduğum bir blog vardı belki bilirsin, adam memur, maaşından atıyor her ay kenara belli bir para ve gezmediği ülke kalmadı neredeyse.

    Bloguna resimler atıyor, gezdiği yerler hakkında bilgilendiriyor.

    Düşünebiliyor musun bu adamın ufku ne kada geniş? Ki devlet dairelerindeki rutin adamı öldürecek cinsten.

    Adamın söylediği söz şu, ben betona yatırım yapmıyorum, farkım bu. Çözüm bu kadar açık ve net.

    Ailenin söylediklerine, baskılarına boyun eğme!

    Hayallerin varsa yaşarsın! Hayallerin hayatındır!undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞ55 -- 5 Mayıs 2014; 3:12:23 >
  • Neredeyse her konuda ayni fikire sahibiz, benimde en buyuk hedefim misir piramidlerini incelemek olmayacak ama bir umut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BARIŞ55

    quote:

    Orijinalden alıntı: go_can

    ölmüssün sen , bu dunyadaki misyonunu tamamlamissin :) gercekleri dusunmus gormussun digerleri olmeden once anlar bu dediklerini cunku dusunmeden yasiyorlar . (cogu insan boyle )

    Temeldeki sorunumuz da bu işte.

    İnsanların kırıldıkları nokta ve emperyalizmin temel güç kaynağı.

    Düşünmeden, umarsızca tüketen toplumlar...

    Toplum önce geçim sıkıntısına sokuldu ve bu düşünce empoze edildi. Aç ayı oynamaz!

    Sen kendini kurtar! Ev al, araba al, çocuk sahibi ol.

    Sistem cebimizdeki telefondan tutun da yazılan kitaplara kadar her yerden bize sürekli bunu empoze ediyor.

    Daracık ufuklar ve sabah 8 akşam 5 ten ibaret hayatlar.

    Bakıyorum insanlara sabah 8 akşam 5 çalış 2 saatte eve gel yemek ye hoop televizyon başına ailecek. Bune lan? Ben her akşam televizyon izlemeye mi geldim bu dünyaya?

    Hedefimde benim de Elektronik mühendisliği vardı ancak, bu eğitim sisteminde yıldım artık! Kendi bölümüm olan denizciliği okuyacağım. Daha sonrasında elektronikte kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Şu an öğrenci halimle malzemelere zor para yetiştiriyorum.

    Senle hemen hemen aynı kafadayız. Böyle insanlarla karşılaşmak bana huzur veriyor. Umut ışığı oluyor bende.

    Sana tavsiyem hayallerinin peşinden git ve o kadim dostlarını sakın bırakma.

    Para dediğin şey kağıt parçasıdır.

    Bak benim bir yakınım 6 senede kazandı üniversiteyi. Düşün, 6 sene! Kim bilir çevresinde ona neler neler diyen olmuştur?

    Sonuç mu? Bugün asgari ücretle çalışıyor ama ondaki hayat enerjisi, pozitiflik kimsede yok. Ve inan bana hepimizden daha çok yaşayacak o pozitifliğiyle.

    Sakın para uğruna hayallerinden vazgeçme.

    Bak benim okuduğum bir blog vardı belki bilirsin, adam memur, maaşından atıyor her ay kenara belli bir para ve gezmediği ülke kalmadı neredeyse.

    Bloguna resimler atıyor, gezdiği yerler hakkında bilgilendiriyor.

    Düşünebiliyor musun bu adamın ufku ne kada geniş? Ki devlet dairelerindeki rutin adamı öldürecek cinsten.

    Adamın söylediği söz şu, ben betona yatırım yapmıyorum, farkım bu. Çözüm bu kadar açık ve net.

    Ailenin söylediklerine, baskılarına boyun eğme!

    Hayallerin varsa yaşarsın! Hayallerin hayatındır!undefined

    Hocam bu işin sonu yok mu ? Nasıl onlar gibi olacağız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.