Şimdi Ara

Hayatta hedeflerimiz olmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Başarı için yönlendiren videolar ya da kitaplar, danışmanlar hedeflerin olmasını öneriyorlar.

Bugün bir instagram yayını izledim, oradaki yayıncı önünüze hedefler koyup kendinizi kasmayın dedi. Bunu duyunca elbette kafamda sorguladım. Sonra yayıncıya "an'ı mı yaşamalyız" diye sordum. Ona da "hayır" dedi.

Kendimize hedefler koymalı mıyız ya da gelişine mi yaşamalıyız sizce? Mesela bir toplum yönlendirmesi vardır. Önce okula gidersin, sonra işe girer çalışırsın, sonra evlenirsin ve çocuk sahibi olup, büyütürsün. Bu farkına varmadığımız bir genel hedeftir aslında.

Sizce hedeflerimiz mi olmalı? Neyi başaracağız sonuçta? Egomuzun bitmeyen isteklerini mi? Ya da nasıl yapmalıyız? Hedeflerimiz olmamalı mı?

• İnsan aşkın bir varlıktır. Ego tatmininden öte, konfor bozucu hedeflerin olması gerektiğine inanıyorum. Daha felsefi, daha ruha yönelik hedefler. Bu nasıl olacak derseniz hiçbir fikrim yok, bilmiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnsan kendi zihnine hükmedebilir, dış dünyadaki olayları tam kontrol edemez. Bunu kavrayan ve hayata uygulayanlar muazzam bir güce sahip olur. Marcus Aurelius, Meditations

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deliratio kullanıcısına yanıt

Eğer bu dünyadaki egosal isteklerimizi karşılamaya yönelik bir amaç edindiysek, bunu elde etmenin yolu hedef belirlemek olabilir. Eğer maneviyata yönelik bir amaç belirlersek, buna yaklaşmanın yolu da yine -uygun- hedefler belirlemek olabilir diye düşünüyorum.

Hedeflerin konfor bozucu olma ölçütü de seçtiğimiz araçlarla ilgili olabilir sanırım.

• Dış dünyadaki olayları kontrol etmektense, akışta olmak ve uyum sağlamak daha uygun bir çözüm gibi görünüyor. Fakat bunu da seçimlerimiz doğrultusunda eylemde bulunmaktan kaçınmak anlamında anlamamalı elbette. Böyle düşünüyorum.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.