Şimdi Ara

Hayatınız boşa geçiyor, ayaklanın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
22
Favori
43.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
210 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet, hepiniz bomboş hayatlar yaşıyorsunuz, ve bu tamamen sizin suçunuz, durun hemen sinirlenmeyin, anlatacaklarımı tek tek dinleyin de hayatınız değişsin.

    Muhtemelen çoğunuz gününü bilgisayar başında oturarak, forumda takılarak geçiriyor, bu dediğim 1-2 saatlik çerezlik bir takılma da değildir kesin, saatlerinizi forumda geçiriyorsunuz değil mi?

    Şu anda kötü bir durumdaysanız bu %80 sizin suçunuz, hiç ailem hede hödö demeyin, siz kendinizi kurtarmak için ne yaptınız ki aileniz suçlu olsun? bunca başarılı insan her şeyini ailesi sayesinde mi elde etti?

    Vücudunuzdan memnun olmadığınızı farz edelim, 1-2 yıl boyunca her gün sağlıklı beslenip, spor salonuna da gitmeyip yalnızca vücut ağırlığınızla egzersiz yapsanız bile yağsız, sağlıklı ve fit bir vücudunuz olur, peki siz bunu yaptınız mı? hayır yapmadınız, hayalinizdeki vücut çok iri yarı bir şey değilse buna erişmek sizin elinizde fakat hiçbir şey yapmıyorsunuz, ayaklanın.

    Çoğunuzun konuşma becerisi yok, kaçınız düzenli kitap, makale okuyup ayna karşısında antrenman yapıyor? korkmayın aynalar yemez sizi, her ay 4-5 kitap alıp bunları bir ayda bitirseniz bile 1 sene geçince okuma ve konuşma hızınızda gözle görülür bir artış olur, bunları yapmayıp yalnızca ayna karşısında antrenman yapsanız bile yeter, ayaklanın.

    Çoğunuz çirkinlikten dem vurur fakat yüzünüz deforme değilse çirkinlik diye bir şey yok arkadaşlar, çeneniz köşeli değilse sakal bırakırsınız, sakalınız çıkmıyorsa uygun bir saç stili ile gizlersiniz vb., siz yüz şeklinize uygun saç, sakal tarzı belirlerseniz, ten renginize uygun giyinip parfüm sıkarsanız, kişisel bakımınızı yaparsanız çirkin mi olursunuz sizce? bunları yapıp da yakışıklı olmayan adam çirkin değil olsa olsa ortalamadır, cilt sorunum var diyorsanız bunun için de cildiyeye gidip ilaç kullanabilirsiniz, beslenme alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz, yüzünüzde deforme bir durum yoksa çirkin değilsiniz.

    Hiçbir konuda yeteneğiniz yok mu? internet bilgi cenneti, öğrenmek isteyen adamın öğrenemeyeceği şey yok, yalnızca Udemy'deki ücretsiz kursları izleseniz bile çoğu konuda bilgi birikiminiz olur, biraz paraya kıysanız yazılım öğrenirsiniz, başka bir konuda da kendinizi geliştirirsiniz, açıp izlediğiniz, kendinizi geliştirdiğiniz hiçbir konu yok ki yeteneğinizi keşfedebilesiniz.

    Aslında sizin ortak sorununuz bir hayat amacınızın olmaması, örneğin KPSS, YKS vb. bir sınava yıllardır girip kazanamıyorsanız büyük ihtimal hayaliniz bu sınava girmek değil de bambaşka şeyler olduğu içindir, yoksa aptal değilsiniz, ortalama zekadaki herhangi bir insan kendisini bir hedefe odaklar ve çalışırsa istediğini elde eder, hayatını da inşa eder.

    Bu yazdıklarımı okuyup geçmeyin, ayaklanın, boş boş durmayın vakit geçiyor, her saniye insanlar kendilerini geliştirirken boş boş oturmayın, dediklerimden yalnızca bir tanesini bile düzenli yapsanız bir sene içerisinde hatrı sayılır bir birikiminiz olur, şu hayata bir kere geliyorsunuz, boş boş geçirmeyin, siz istedikten sonra hiçbir şey imkansız değil, oturup sızlanarak hiçbir şey elde edemezsiniz, sizi değiştirecek olan güç tam olarak sizsiniz, mutlaka beyninizi meşgul eden, size katkı sağlayan bir şey olsun, her saniye dolu geçsin ki edinebileceğiniz bir dert olmasın.

    Başarılar.







  • Bu kafayla gidersen hep aynı kalacaksın zaten kardeş, bunu unutma bak.

    Bir konuda kendini geliştirmen için Einstein mi olman gerekiyor? bir şeyler öğrenmek, bilgi dağarcığını geliştirmek senin için bütün gün forumda millete laf atmaktan daha mı kötü bir şey?

    Beni ingilizce bildiğimi sanmakla itham etmişsin, daha sonra ise dünyadan haberin yok diyip bambaşka bir konuya geçip argüman üretmeden saçma sapan bir mesaj yazmışsın, 2-3 anime şarkısı çevirdim diye beni anime çevirmeni ilan edip olay yerinden kaçmışsın, bu mu balık kardeş?

    Bak yemin ediyorum sen troll falan değilsen gerçekten iflah olmayacak bir adamsın, insan gibi tavsiye verdiğim bir konuda bile ortaokul çocuğunun bile ağzından çıkmayacak saçma ''hakaretlerle'' konuyu dağıtıyorsun, bre adam, madem beni bir şeyle itham ediyorsun, neden devamını getirmiyorsun? hadi açıkla bakalım nasıl dünyadan haberim yokmuş?
    Ailevi sıkıntılar, iş hayatında ki yapmacık oluşlara ayak uyduramamak, sıkıntı sebepli oluştuğu düşünülen sedef hastalığı, psikiyatri tedavisi, ilaç tedavisi, psikoterapi, üzerine psikolog derken, yıllar aldı başını gitti. Bugün arkadaşla kafeye girecek iken vazgeçip, değişiklik olsun parkta oturalım dedik(İstanbul-Bayrampaşa-Adapark). Ülkeden, insanlardan, yeni nesil ve zaman şartlarından konuşuyorduk. Tesadüftür iki arkadaş yanımıza geldi, ve; Çin Halk Cumhuriyeti'nden geleli 5 ay olduğunu ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nde dil eğitimi aldıklarını söylediler. Çeviri kullandığımız zamanlar da oldu fakat 5 ay gibi bir sürede gayet güzel gelişim sağladıklarını söyleyebilirim. Yaklaşık 3 saat kadar zaman geçirdik. Yaşları bizimle aynı olmasına rağmen (28 ve 29), gayet aktif ve pozitif olduklarını fark ettim diyebilirim. Halbuki Çin'de köy hayatı yaşarken, çiftçilik yapıyorlarmış. Ülkemize, insanlarımıza, yemeklerimize olan hayranlıklarını dile getirdiler. 2012 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi / Çin Dili ve Edebiyatı bölümüne kayıt yaptıran bir kız arkadaşım, mezun olmasına en az 5 yıl olmasına rağmen; ileri tarihli iş teklifi almıştı ve bunu bana söylerken, Türkiye'de ileri derece Çince bile insan sayısı 5 demişti (doğruluğunu araştırmamıştım). Velhasıl o arkadaşım 3. Yıldan sonra okulu yarım bırakıp Shangai'ye yerleşmişti, daha sonra bir şekilde koptuk. Bunu öğrendiğim zaman, okulun bir amaç değil araç olması gerektiğini anlamıştım. Eğer bugün bu arkadaşlar 29 yaşına geldiği halde; başka ülkeye gidip, dil öğrenip, tercümanlık yaparak hayatını geçirme hayali kurabiliyorlar ise, bu tamamen toplum baskısının olmayışı ile alakalı diye düşünüyorum. Biz son 5 yılda ülkemizin ekonomik anlamda kötü durumda olduğunu söylediğimizde; tanıdıkları aracılığı ile son 2 yılda ülkemiz de ekonominin kötü gittiğini bildiklerini ve bunun abd kaynaklı olabileceğini düşündüklerini söylediler. Velhasıl biz de sorduk. Çin de en azından bizim sandığımız kadar iyi değilmiş. 1,5 milyar civarında nüfusu olan bir ülke toplumunda, sınıf farkları bir hayli belirgin olur. İşte tam bu noktada; umutsuzluğa düşenlerin, yaşlılık yıllarının açlık ve sefalet içinde geçtiğinden bahsettiler. Devlet denen olgunun insanların her derdine yetişemediğinden ve ülke de bunun gündem bile olmadığını, tek gündemin "daha çok para nasıl kazanabiliriz" olduğunu söylediler. Bu yüzden, çare ne ise arayıp bulmalı, denemeli, gerekirse yanılmalı ama asla pes etmemeli dediler. Arkadaşlarımın, tesadüf eseri tanıştığım eğitimli kişilerin, doktorlarımızın bir kaç kitap tavsiyesi olmuştu. Yarın ilk işim bir şekilde o kitapları almak olacak. Belki bir anda gelmeyecek değişim ama "başlamak, bitirmenin yarısıdır" sözü ile çıkacağım yola. Spor ve diyet, konserler, tatil, yurt dışında maç izlemek, yeni insanlar tanımak, yeni kitaplar okumak, yabancı dil öğrenmek VS.. Yapılabilecek bu kadar şey varken biri ve birilerine daha fazla takılı kalmaya gerek yok.

    Söylediğin gibi; Hayatımız boşa geçiyor, ayaklanmak lazım.

    Hala boş yapıp nasihat vermenin derdindesin. Yazdığımı da anlamadan beni gömmeye çalışmışsın üstelik beni hiç tanımadan. Al sana senin yazdıkların içerisinden neler yaptığımı anlatayım. Sonra neden boş yaptığını anlarsın.

    - Şu an bana göre bu durumda ve şartlarda olmamın tek nedeni tanrının beni Türkiye Cumhuriyeti topraklarında fakir bir ailede doğurmasından ve üstelik onların döneminde herkeste olduğu gibi ilk öğretim sonrası yoksulluktan dolayı eğitimlerine devam ettirilmemelerinden kaynaklanıyor. Şimdi gelelim neden aile şartları ve T.C'de doğmaktan kaynaklı benim nazarımda benim ve Türk gencinin 10 adım geride ve herhangi bir şeyi başarabilmek için 10 kat daha fazla mücadele etmesi gerektiğine. Uzun olacak biraz anlayabilirsen ne mutlu..

    * En başından başlayalım. Başarılı bir ilk öğretim kariyerinden sonra lise 10. sınıfta ergenliği atlatıp o yıkıcı dönemden sonra bilinç kazanıp 11. sınıf başından itibaren sınava hazırlık psikolojisiyle birlikte ciddi bir üniversite hazırlık programına başladım. Üniversite sınavının olduğu 12. sınıf Haziran ayına kadar ciddi bir çalışma programının yanında sık sık 3 güne varan uykusuzluk ile birlikte, günde en fazla 5 saat uyuyarak 2 senelik süreç içerisinde 537 tane roman ve bunların yanında pek çok test kitabı bitirdim. Pek çok kez günde 2 kitap bitirdiğim oldu. 12. sınıfta bir tık daha aydınlanma ve hedefleri yükseltme ile birlikte Yazılım Mühendisliğini Yurt dışında okuma ve gelecek kariyerimi yurt dışında devam ettirme hayali kurdum. Notlarım çok iyiydi ve hedefimi tutturmuştum. Artık İngiltere veya Almanya'da üniversite okuyacaktım. Her şey hazır üniversiteler içinde puanım yetiyor ama tercih aşamasında hocalarımla yaptığımız detaylı araştırmalar sonucunda 5 sene hazırlık dahil yurt dışı eğitiminin maliyetini ailem karşılayamayacağı için vazgeçmek zorunda kaldık.

    * Bende madem yurt dışına gidemiyorum TR'deki en iyi üniversitelerden birine gideyim diye tekrar hazırlandım. Bu süreçte RTE'nin aldığı efsane kararlar sayesinde babamın mesleği öldü, deri sektörü. Şehir dışında okuma imkanım da kalmadı. O sene kazandığım üniversiteye de gidemedim. Lanet olsun ki son ve 3. sefer üniversite sınavına girdim ve mecbur işe girip çalışmaya başladım, daha 20 yaşında hem okuyup, hem çalışmayı bünyem kaldırmadı ve psikolojim bozuldu 87 kilo kaslı ve altelik yapıdan 62 kiloya bir anda düştüm. Uykusuzluk problemleri ortaya çıktı, bu sorunlar yüzünden hazırlıkta üniversiteye ara vermek zorunda kaldım.

    * Lise 1'de başlayıp 11. sınıfta ara verdiğim spora tekrar başladım ve iş değiştirip liseden beri hobi olarak kendimi geliştirdiğim bilgisayar bilgim ile teknik servise başladım ve moralim düzeldi, ardından üniversite eğitimime hazırlık sınıfını tekrar alarak devam ettim, bunun yanında profesyonel hedeflerle hem fitness hem kickboks derslerine başladım, amatör maçlara çıkıp özel dersler aldığım saygıdeğer hocamın yanında profesyonel olma hedefi koydum kendime. Ama bir yandan iş, bir yandan üniversite, bir yandan spor ne vaktim ne enerjim yetmedi, 2 senelik sürecin ardından mecbur spora ara verdim. Yazılım Mühendisliği 3. sınıfta dersler ağırlaştığı için işi de bırakmak zorunda kaldım. 3. sınıfta alt ve üst sınıflar için parasıyla projeler ve ödevler yaparak bir miktar gelir elde ettim ve bu beni rahatlattı.

    * Geldik son sınıfa, sadece bir proje için bile haftalarca gece gündüz kod yazmak zorundayım ve maddi açıdan gelir kaynağım olmadığı için zorlanmaya başladım. Şimdi son sınıftayım hem çalışıp, hem okuyup, hayallerinden vazgeçerek onca emeğinin boşa gitmesinin ardından hedefindeki ve hayalindeki meslek olmasına rağmen, üniversite hayatından tat aldın mı diye sorsan direk hayır hatta nefret ettim derim. Halbuki bu benim hayatımın en güzel yıllarının olduğu dönem olacaktı...

    * Bu da yetmezmiş gibi 50-150 dolarlık cihazları binlerce liraya, birkaç bin dolarlık araçları yüz binlerce liralara, 50-100 bin dolarlık
    hayallerimizi süsleyen araçları milyonlarca liraya, ev alabilmek için ise bir ömür boyunca çalışmak zorunda olduğumuz bir hale geldi günümüz şartları.

    * Şimdi totalde 6 yıl profesyonellerle birlikte geçen spor geçmişim, 5 sene içinde bine yakın okuduğum kitap, yabancı dilim ve 3. yabancı dil öğrenme hedefim, yazılım mühendisi olmak üzere olmam, amatör makale ve deneme yazma, yüzme, koşu, kick boks, antrenör gibi hobilerim ve niteliklerim olmasına rağmen Avrupa ve ABD'nin asgari ücretlilerinin daha altında bir hayat yaşayacak olmam nasıl benim suçum oluyor? Mezun olduğum zaman birkaç sene içerisinde en iyi ihtimalle yurt dışına gidip kurtaramazsam kendimi ve neslimi, muhtemelen birkaç sene içerisinde taş çatlasa 10k maaş alacağım ve bu 2k dolar bile etmiyor ve böyle giderse etmeyecek de. Peki bu nasıl benim suçum olabiliyor bir anlatabilir misin sayın bomboş hayatlar yaşadığımızı söyleyen arkadaş? Benim hatam nedir söyler misin? Nasihat dinlemeye ihtiyacımız yok derken bunlardan bahsediyoruz. Zaten senin bildiğin şeyleri biliyoruz, boş yapıyorsun derken bundan bahsediyoruz. Şimdi sen anlat bakalım bütün bunlara rağmen ne yapmalı?

    * Coğrafya insanın kaderidir. Atadan, dededen zengin değilseniz ve şans yüzünüze gülmüyorsa yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Emekleriniz ancak ölmeden yaşamanıza yeter..

    Edit: Ek olarak yakın arkadaşlarım ve dostlarım da benim durumumdalar. Onların meslekleri de Yazılım Mühendisli, Elektrik Mühendisi, Veteriner hekim, Ebe, Matematik Öğretmeni, Uygulamalı İstatistikçi, PDR, Bankacı, Makine Mühendisi ve Programcı arkadaşlar.. Ve hepimiz aynı durumdayız. Yeni mezun olmalarına rağmen en yüksek maaş alanları 4.3k ve 15 yıllık tecrübe ile bile alabilecekleri en fazla 10k. Yurt dışı ile bir kıyasla bu meslekleri ve aramızdan sadece 3 kişinin yabancı dili yok. Şimdi sen karar ver neler yapmamız gerektiğine
  • EGM'ye bildirdim

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahzdars

    EGM'ye bildirdim
    Ben de FBI, CIA ve Mossad'a bildirdim, hadi bakalım.
  • Sağ ol motivasyon için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazdıklarından çoğuna hak veriyorum kitap okumam çünkü benim için vakit kaybı zamanımı kitap okumaya harcayamam aslında zaten vücudum azda olsa dövüş sporuyla uğraştığım için fit ama daha bir fit bir vücudu istesem yaparım ama hayattan bezdiğim için gerekli değil benim için ben biraz mutlu olsaydım yeterdi özellikle de Yabancı dil bilseydim süper olurdu tek ingilizce bilsem bile yeterli ama ingilizceyi öğrenmem imkansız gibi gözüküyor konuşabilseydim belki faydalarını görecektim. bunun için belkide biraz özgüven ve çabalamak lazım inanmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thebiqboss

    yazdıklarından çoğuna hak veriyorum kitap okumam çünkü benim için vakit kaybı zamanımı kitap okumaya harcayamam aslında zaten vücudum azda olsa dövüş sporuyla uğraştığım için fit ama daha bir fit bir vücudu istesem yaparım ama hayattan bezdiğim için gerekli değil benim için ben biraz mutlu olsaydım yeterdi özellikle de Yabancı dil bilseydim süper olurdu tek ingilizce bilsem bile yeterli ama ingilizceyi öğrenmem imkansız gibi gözüküyor konuşabilseydim belki faydalarını görecektim. bunun için belkide biraz özgüven ve çabalamak lazım inanmak lazım.
    Kitap okumak senin için vakit kaybıysa seni eğlendiren ve geliştiren şeylere yönelmelisin; hayattan bezmişsin çünkü düzenli olarak yaptığın, beynini çalıştıran ve seni tatmin eden bir şey yok, bu akşam alarmını kurup erkenden uyu, ertesi gün ilk iş kalkıp İngilizce'yi hangi siteden, kaynaktan vb. en iyi şekilde öğrenebileceğini araştır, daha sonra ise tam gaz çalışmaya başla, öğrendiğin her şeyi not alıp bol bol tekrar et, ayna karşısında pratik yap, İngilizce konuşurken ses kaydı alıp arkadaşlarına gönderip yorumlamalarını iste, gerekli gereksiz İngilizce hangi terimi görürsen bir kenara not et, Oxford sözlük alıp cebine koy, her boş vaktinde çıkarıp oku ve yeni kelimeler öğren, asla boş durma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moving On -- 21 Eylül 2019; 21:17:16 >




  • Kitab oku, sbor yab, ders çalış: İnsanlığın elinde kalan son üç öğüt. Son reçete. Amatör eğlendirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 21 Eylül 2019; 21:21:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moving On

    Kitap okumak senin için vakit kaybıysa seni eğlendiren ve geliştiren şeylere yönelmelisin; hayattan bezmişsin çünkü düzenli olarak yaptığın, beynini çalıştıran ve seni tatmin eden bir şey yok, bu akşam alarmını kurup erkenden uyu, ertesi gün ilk iş kalkıp İngilizce'yi hangi siteden, kaynaktan vb. en iyi şekilde öğrenebileceğini araştır, daha sonra ise tam gaz çalışmaya başla, öğrendiğin her şeyi not alıp bol bol tekrar et, ayna karşısında pratik yap, İngilizce konuşurken ses kaydı alıp arkadaşlarına gönderip yorumlamalarını iste, gerekli gereksiz İngilizce hangi terimi görürsen bir kenara not et, Oxford sözlük alıp cebine koy, her boş vaktinde çıkarıp oku ve yeni kelimeler öğren, asla boş durma.

    Alıntıları Göster
    tamam hocam eywallah motivasyon için :)




  • O dediğin şeyler çirkin olunca mümkün olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

    Kitab oku, sbor yab, ders çalış: İnsanlığın elinde kalan son üç öğüt. Son reçete. Amatör eğlendirir.
    Bunlar yalnızca yaygın olarak yapıldığı için verdiğim üç örnek, bunun dışında ne yapmak istiyorsanız onu yapmalısınız, misal hayaliniz okçuluksa bunu da gerçekleştirebilirsiniz, herkesin hayalleri farklıdır, ve bu hayalleri gerçekleştirmek için HİÇBİR engel yok önünüzde, hayallerini gerçekleştiren bir insanı mutsuz edebilecek hiçbir şey yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: equallyworthless

    O dediğin şeyler çirkin olunca mümkün olmuyor.
    Internette 2 tane motivational quote okuyup gelmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: equallyworthless

    O dediğin şeyler çirkin olunca mümkün olmuyor.
    Senin yüzündeki deformelik ameliyatla geçebilecek durumda mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moving On

    Bunlar yalnızca yaygın olarak yapıldığı için verdiğim üç örnek, bunun dışında ne yapmak istiyorsanız onu yapmalısınız, misal hayaliniz okçuluksa bunu da gerçekleştirebilirsiniz, herkesin hayalleri farklıdır, ve bu hayalleri gerçekleştirmek için HİÇBİR engel yok önünüzde, hayallerini gerçekleştiren bir insanı mutsuz edebilecek hiçbir şey yoktur.

    Alıntıları Göster
    Hayal ne olm. fOlloW yoUr dReamZ!!! muhabbeti mi bu? Köle gibi telaşlanıp koşuşturmayın boşuna.




  • Moving On kullanıcısına yanıt
    Evet ama ameliyat için 2 yıl boyunca asgari ücretle yemeden içmeden çalışmam gerekiyor. 6-7 tane ameliyata ihtiyacım var ortalama bir yüze sahip olabilmek için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

    Hayal ne olm. fOlloW yoUr dReamZ!!! muhabbeti mi bu? Köle gibi telaşlanıp koşuşturmayın boşuna.

    Alıntıları Göster
    Böyle düşünürsen hiçbir şey elde edemezsin zaten, follow your dreams diyince aklına Bill Gates gibi adamlar mı geliyor sadece? gayet basit hedefleri kolayca gerçekleştirebilirsin.
  • HaYaLLeRiniZi BıRaKMAYıN


    Üniversite bitsin , iş bulma telaşına gir. o zaman görürüz hayallerini
  • quote:

    Orijinalden alıntı: equallyworthless

    Evet ama ameliyat için 2 yıl boyunca asgari ücretle yemeden içmeden çalışmam gerekiyor. 6-7 tane ameliyata ihtiyacım var ortalama bir yüze sahip olabilmek için.
    Dediğin gibi bir yerde işe gir, eğer seni yormayacaksa aynı zamanda kendini geliştirmeye de devam et, 2 yıl beklemek yerine belirli bir birikimin olunca kredi çekip gerekli bütün ameliyatları yaptır, daha sonra ise bakımlı ol, yeniden doğmuş gibi hissedeceksin.

    Bütün gün forumda takılıp hayatından dem vurursan hiçbir şey değişmeyecek ama bunu bil, bir yandan çalışıp bir yandan da seni mutlu edecek şeyleri yapman imkansız değil, hatta üniversiteye girip okurken aynı zamanda çalışman da mükemmel olur eğer insan içine karışmak seni psikolojik olarak tahribata uğratmayacaksa.




  • Moving On kullanıcısına yanıt
    İşte dediğin gibi olmuyor. Çirkin olduğum için dışarı bile çıkamıyorum. İşe girmeyi ben de denedim dayanamayip çıktım, olmayınca olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.