Şimdi Ara

hayat sigortası hayatımı kurtarır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Biliyorum başlık saçma gelebilir ama asıl sorum şu.Ev aldık ve yüklü miktarda kredi çektim.Hayat sigortası yaptırdım(vefat halinde geçerli), ben ölürsem eşime borç kalmasın, banka da kalan borcu bi çırpıda sigortadan karşılasın diye Peki Allah korusun eşime birşey olursa, bu sigorta yine borcu karşılar mı?Benim tek maaşla taksitleri ödememin imkanı yok çünkü.Karşılamaz, öylece ortada kalırsın diyorsanız ne yapmam lazım?Bu konuda bilgisi olan arkadaşları vardır elbet, aydınlatırlarsa müteşekkir olurum.

Orijinalden alıntı: zuhanda

Olmeyin arkadasim siz de

ben ölürsem sıkıntı yok, eşime birşey olması durumunda ne olur onu soruyorum?
  • eğer eşiniz de çalışıyorsa zaten sigortası vardır. ölüm halinde belli bir para ödenir. Ama yok o para beni kurtarmaz derseniz bir de özel hayat sigortası yaptıracaksınız teminatı yüksek olanından.
    Böyle hayat
    9 ay önce açıldı
    İş vs Üniversite Hayatı
    geçen yıl açıldı
    HAYAT PLANLAMAM NASIL
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Devil

lehdara(eşiniz) birşey olursa yasal mirasçılarına verilir para

ikimiz de memuruz..çocuk yok.."lehdar" ben olmuyor muyum?sigorta benim üzerime..benim sorduğum eşime birşey olması durumunda benim durumum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadem41 -- 28 Ağustos 2011; 21:05:09 >

sonrası kısmet artık

Orijinalden alıntı: hadem41

quote:

Orijinalden alıntı: White Devil

lehdara(eşiniz) birşey olursa yasal mirasçılarına verilir para

ikimiz de memuruz..çocuk yok.."lehdar" ben olmuyor muyum?sigorta benim üzerime..benim sorduğum eşime birşey olması durumunda benim durumum?

olayı yanlış anlamışım ilk olarak lehdar size birşey olursa parayı alacak kişiye denir.Siz kredi için hayat sigortası yaptırdığınız için banka parayı alır,Ancak normal durumda hayat sigortasında parayı eşiniz alır.Allah korusun eşinize birşey olursa sigortadan para alamassınız çünkü hayat sigortası eşinizin değil sizin üzerinize,eşinizede hayat sigortası yaptırırsanız para alabilirsiniz burda dikkat edilmesi gereken husus size banka kredi çektiğiniz için sigorta yaptı örneğin 10.000tl kredi çektiyseniz ölüm halinde 10.000TL tazminat alacak şekilde poliçe düzenlenmiştir eşinize sigorta yaparken en az çektiğiniz kredi tutarınız kadar teminatla poliçeyi yaptırın

• Karın ölürse, evin taksitlerini karşılıyamamaktan mı korkucan? Aklına bile gelmez, eğer normal bir insan isen.

Orijinalden alıntı: Caipirinha

Karın ölürse, evin taksitlerini karşılıyamamaktan mı korkucan? Aklına bile gelmez, eğer normal bir insan isen.

Eşini kaybetmiş olmak, şu hayatta yaşanabilecek en büyük acılardan biridir.Ama unutmayın ki, böyle bir acıyı ve ya daha büyüğünü yaşamış milyonlarca insan var ve bu insanların yakınlarını kaybetmeleri, yaşamak için paraya olan ihtiyaçlarını ortadan kaldırmıyor.İnsan tabiki kahrolur,üzülür;maddi sıkıntılarını bir kenara koyar, bir süre ailesi, arkadaşları, varsa belki işvereni,patronu destek olur ama 3-4 hafta, 5-6 ay, 1 yıl.....ya sonra?Biraz gerçekçi olmak lazım, toz pembe bir dünyada yaşamıyoruz.En azından ben yaşamıyorum.
  • beyler bayanlar.ev kredisi çekmiştim.5 yıl falan ödedim.tabi her yıl için ayrı ayrı hayat sigortası yaptırmıştım.2013 yılında bi kaza geçirdim bu kaza neticesinde 6.dereceden malul oldum.bizim hayat sigortasında yaptırmış olduğumuz ölüm ve kaza sonrası tam malüliyet teminatı diye bir şe var.banka bana hic bir ödeme yapmadı.bukonuda beni aydınlatacak olan var mı
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.