Şimdi Ara

Hayat Pahalılığı Bıktım! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
7
Favori
42.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
644 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    İmkanınız varsa çiftlik sütü getirtin kaynatıp içirin .Malesef günlük şişe sütlerin fiyatları çok arttı.Ben bakmaya korkuyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hayat pahalılığı var ama nerede kalıyorsunuz bilmiyorum. Domatesi dün dallı olan 7.5 TL den normal domatesi 5 TL den peyniri kg 23tlye dana eti kebablık 55tl ye günlük süt 3.75 TL ye maydonoz 2 TL marul 3.5 TL ye aldım. Ben bu yazdığınız rakamları anlamlandıramıyorum. Evet hayat pahalı benim zoruma gidiyor ödediğim rakamlar ama iki adım yürüseniz a101 bim şok bulursunuz. Sanırım tüm Türkiye'de aynı fiyata satıyorlar ürünlerini. Migros falan zaten normal market bakkaldan daha pahalı. Moda olarak ucuz satan groslar çıktı bide ama onlar çok kalabalık girmeye korkuyorum. Ben nereden ucuz bulursam kalitesine güvenirsem alırım atarım arabaya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evde olunca psikolojik olarak marketten normal zamanlarda yapmayacağım şeyleri yapıp fazla şey alıyorum fiyatlar öyle bir artmışki anlatamam markete her gidişim 100 TL yeminle ortada bir şeyde yok bıktım artık üç kuruş para biriktiremiyoruz çocuklarımızın geleceği için araba desen keza yok böyle bir şey eskiden ev alacağımız paralara 2. El araba bile zor alıyoruz ne diyeyim Allah baştakilerin gözünü doyursun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k1mbu

    1-) Şu anda halinden memnun değilsin dimi : Çin ucuz işçiliği ile meşhur ve bütün büyük firmaların orada ucuz mal üretimi için fabrikası var.
    2-) Polonya dedin ve polonya bizi geçti dedin ve devamını getirmedin? Polonya nın insan sayısı bugün nerdeyse bizim İstanbul nüfus u kadar var. 2019
    verilerine göre 37.9m. Ve sen bana gelmiş bizi geçti dedin. Önce coğrafya bilgisi al sonrs yerel yönetimler al en son yerinde yöneyim bilgisini ekle hafızana. Sonra maliye olarak devam et tamam mı?

    3-)”Geçen eve alışverişe gittim 2 haftalık bile sayılmayacak şeylere 400 lira para verdim. Bu ev nasıl geçinecek?” Eğer 400 TL ye temel ihtiyaç değil başka şeylere para verip yetmedi dersen o senin sorunun. Ben bu paraya meyve de alıyorum, peynir de alıyorum, ekmek te alıyorum, ara ögün de alıyorum akşam ögünde alıyorum. Üstüne gidip abur cubur da alıyorum ve cebime para bile kalıyor.

    4-) Ben 400 TL içinde tavuk da alıyorum yiyorum , et de alıyorum yiyorum. Hatta bunlar alırken hesabımı güzel yapıp ekstra yanlarına sos bile alıyorum ve hala cebimde para kalmış oluyor. Siz savurganlık yapıyorsanız gidin aldıklarına buna gerçekten ihtiyacım var mı diyin.

    Son olarak PARA ne için kazanılır. Ya sağlık için kazanırsın yada Yemek yemek için kazanırsın.

    Bir ara şunu duydum 3000 lira maaş alan hıyarın teki gidip iphone 11 pro 256 gb almak için kredi çekmil öderim diye. 3 ay sonra ödeyemedi için banka hacize gelmil devlete küfür ediyordu bu forumda. Bu tiplere sen 100 bin de versen maaş olarak yine fakir kalır. Bu sözün meclis dışı.

    Demek istediğim tasarruf harcama yaptıktan sonra istediğin herşeyi alırsın.
    Yalan söylüyorsun.


    Ne alışverişi yaptığımı bilmeden kafana göre yalan söylüyorsun.


    Sana ne aldığımı yazayım bari.


    -Ayçiçek yağı
    -Salça
    -Un
    -Beyaz Peynir
    -Kuskus
    -Bulgur
    -Mercimek
    -Kuru Maya
    -Süt
    -Soda



    Eüer bunların içinde senin temel gıda ihtiyacı olarak görmediğin birşey varsa ya sen hakikatten makarna yiyerek geçinen bir insansın ya da insanları kuru ekmeğe talim etmesine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardwind

    Evet hayat pahalılığı var ama nerede kalıyorsunuz bilmiyorum. Domatesi dün dallı olan 7.5 TL den normal domatesi 5 TL den peyniri kg 23tlye dana eti kebablık 55tl ye günlük süt 3.75 TL ye maydonoz 2 TL marul 3.5 TL ye aldım. Ben bu yazdığınız rakamları anlamlandıramıyorum. Evet hayat pahalı benim zoruma gidiyor ödediğim rakamlar ama iki adım yürüseniz a101 bim şok bulursunuz. Sanırım tüm Türkiye'de aynı fiyata satıyorlar ürünlerini. Migros falan zaten normal market bakkaldan daha pahalı. Moda olarak ucuz satan groslar çıktı bide ama onlar çok kalabalık girmeye korkuyorum. Ben nereden ucuz bulursam kalitesine güvenirsem alırım atarım arabaya.
    Birader bunlar inanılmaz pahalı fiyatlar farkındasın di mi?

    Üstüne aldığın süt uht yarım yağlı(içmesen daha iyi)

    O fiyata aldığın şeye peynir diyorsan bayaa yanılıyorsun
    Kebaplık et ise kuzu kaburga kıymasıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardwind H kullanıcısına yanıt
    A101-Bim-Şok artık fiyat kalite oranında çok gerilerde.Bazı ürünlerin fiyatları Migros marketlerden pahalı.
    Eskiden idi Migros pahalı mevzusu.Ayrıca A101'e enflasyon uğramıyor gibi bir durum yok.Yani Bim-Şok hiç zam yapmıyor gibi durum yok.

    İndirimleri takip ederseniz her marketin ucuz uygun dönemini bulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 18 Nisan 2020; 17:55:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k1mbu

    Allahtan afrika ülkesinde değilsin de. Bu söylediklerin gerçek olsun. Oradaki insanlar bırak meyve, sebzeyi yemeği. İnsanlar kirli suyla temizlenmeye çalışıyor hatta su ihtiyacı olarak içiyor.

    Siz halinize dua edin de elinizdeki de alınmasın!

    2200 lira seni doyulmaz sen 10 bin liralık erzak al.
    Bildiğiniz Afrika ülkesindeyiz, hem gıda olarak hem cinsel açlık olarak. Bir toplum yönetildiği yönteme göre şekilleniyorsa halimiz tam olarak öyle...

    Doğa ana iktidar düşkünlüğü vermesin, zaten ne olduğu bilinmeyenler tarafından yönetiliyoruz, bir de bunların tutunma savaşlarına maruz kalıyoruz. İnsan analarının rahmine nasıl tutunmuşlar diyor...

    İsterlerse her şey diğer ülkelere de faydalı olacak bir işleyişe girebilir, eski kapalı ve kendine yeten Türkiye modeli de rezildi ve AK Parti'yi musallat etti başımıza...

    Kendilerine yakınsanız, işyerinde kul, size kakaladıkları eşe köleyseniz yürüyorsunuz, yıl 2020, ne teknolojiler var...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dış güçler, operasyonlar, örgütle mücadele her zaman vardı her zaman olacak 10 yılda bir ya darbe ya ekonomik kriz. Bize bunların hepsine göğüs görebilecek vatan sever muhafazakar sever solcu sever. Herkesi seven. Hak ve hukuku bilen ama Her zaman önce vatan diyebilecek. ***** ve ****** olan koltuk sevdalısı olmayan lider lazım. Ekibini seçilmeden tanımamız lazım.Yönetenin sadece başkan değil ekibi olduğunu n farkında olmalıyız. Böyle bir siyasi ekip T.C. de mevcut değil. Şimdiki siyasilerin tek amacı sıcacık koltuklarında oturmak. Muhalefet en büyük sorun koltuğuna oturan ölene kadar koltuğundan kalkmıyor. Ancak kaset komplosuyla kaldırıyorlar. CHP trolleri ve AKP trolleri koyun misali çobanların peşinde birinin birinden farkı yok yiyor ama hizmet veriyor. İyinin kötüsü. Al birini vur ötekine. Herşey ortada aslında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OggyOgg

    Kuruyemiş desen bi o kadar pahalı, ülke dünya fındık üreticisi ama kilosu 60-70 TL'ye çıktı. Tavuk desen onun kg'su bile 20 TL olmuş.

    Zamanında 5 TL'ye bütün kızarmış tavuk alırdık, pilavıyla.
    Özelleştirilip sanırım ferroya gittiğinden olabilir mi.
  • Yiyecek bile lüks oldu artık. Markete gidiyorsun haftalık alışverişin 500 TL. Allah asgari ücretle geçinene yardım etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aga pahalı kelimesi çok masum kalıyor yeminle koool gibi ulan Türk lirası resmen pul olmuş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardwind H kullanıcısına yanıt
    böyle bir şey olmayacak..Bizim millet buna uyanık olsa zaten bu halde olmazdık.

    Mansur Yavaş defalarca yazdı konuştu benim maaşımı sizler veriyorsunuz, size hesap vereceğim ,bana soracaksınız, bu hakkınız diye..Keza İmamoğlu yine böyle konuştu.
    Ama bizim insanımıza göre bu tür şeyler zayıflık göstergesi.Saçma ama evet gerçekten böyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu toprakları insaf terk edeli çooook oldu ,şimdi düşenin azına yüzüne tekme atalım modası var hatta öldürüp gömelim diyorlar ,vahşilik son hız.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Zam yapmıyorlar arkadaş doğru söylüyor. 100 gram aldığı ürün 75 grama düşüyor ama fiyat aynı. Zam yapılmadı tabi
  • Şikayet edip sisteme yönetime küfür etmek yerine gelirinizi nasıl arttırmanız gerektiğini düşünün derim. Bundan 10 sene önce yaşam kolay değildi 10 sene sonrasında da kolay olmayacak. Burada sitem etmeniz sizin yaşam kalitenizi arttırmaz.

    Son olarak, bu fiyatlar aşağıya inmez. Her şeyden önce artık gıdada da ithalata bağımlı olduğumuzu unutmayın.
  • Bu salgının da öğrettiği, ispatladığı çok şey oldu insana. Merkezi çok kalabalık bir yerde oturuyoruz. Tabiri caize salgının tam ortasında sıkıştık. Çıkabileceğimiz ne bir bahçe var 10 dk güvenle yürüyebileceğimiz ne bir yol var.

    İstanbul bu çirkin yapılaşması ve kalabalığı ile salgın döneminde de ne kadar güvensiz ve hayatın giderek pahalılaştığı bir şehir olduğunu fazlasıyla ispatladı. Üstelik deprem gibi bir gerçeği de var.

    Allah'ın izniyle şu durumu bir atlatabilirsek yaşadığımız yeri değiştirme konusunda ailece bir adım atacağız. Burada ne kadar iş olursa olsun ne kadar imkan olursa olsun biriktirdiğiniz paranın da kazandığınızın da hiçbir anlamı kalmıyor hepsi hiç olup gidiyor avucunuzdan. Üstelik çektiğiniz sıkıntı da cabası.

    Türkiye'de hayat pahalıysa İstanbulda x5 daha pahalı malesef. İstanbul'un dışında il sınırına doğru beğenmeyip oturmadığımız kirada bir evimiz vardı oradaki kiracılarımız bile bizden 10 kat rahat durumda şu an.

    Her şey bir sınav şu hayatta.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar nasıl normal diyebiliyorsunuz bu fiyatlara en az %50 artış yapılmalı zira tanıdığım üreticilerin 2/3 ü tarlasını ekip biçmek istemiyor zira zarar yazıyor. Ama alım gücü de az maaşlara da enaz bir %100 zam yapılmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EleSuDökenSuat kullanıcısına yanıt
    Senin kuru ekmek yiyenlerin dediğin bu ülkeyi kurtardı. Neden kuru ekmeğe talim etmek. Ben yeri geldimi kuru ekmeği de ziyan olmasın diye çorbaya atıp yiyip şükür etmesini de bilirim. Ekmek kuruduğu için çöpe atanlardan değilim. Ha gelelim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekonomiden dert yandığın için seni dış güçlerin maşası ilan edebilirler. Aman dikkat et.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.