Şimdi Ara

Hayat hikayenizi yazin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
13
Favori
6.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Küçükken hatırlarım hep kalem ve kağıtla oynardım. Öyle bir sürü oyuncak alacak gücümüz yoktu. Genelde "Alamancı" dayımın kızlarının Türkiye'ye getirip bıraktıklarıyla oynardım. Kendim alırsam da en fazla bir liralık bir araba olurdu.

    Hayata böyle başladım. Sürekli kalem ve kağıtla bir şeyler karalıyordum. Neyse gün geldi, yaşımız yedi oldu. Okula başladım. Abimi okutan sınıf öğretmeninin sınıfına denk geldim. Öğretmenim sağ olsun beni severdi ve iyi bir öğretmendi. Dersleri takip ederek "Yıldızlı Beş" alıyordum. Okumayı da erken sökmüştüm. Sayılarla da aram iyiydi. Zaman böyle geldi geçti 4.sınıf, 5.sınıf zamanlarımda problemler diye bir konu vardı ilkokulda hatırlarsınız, onları çok seviyordum. Hızlıca çözüp öğretmenimize gösteriyorduk. O sıralar da deneme sınavları başlamıştı.

    Deneme sınavlarında her zaman okul birincisi oluyordum. Bir kez MEB'in denemesinde Türkiye 3.'sü olmuştum. 7.sınıf ve 8.sınıfta da sınıfları karma yaptılar, yeni sınıflarda okuduk. SBS'ye girip İstanbul'un en iyi liselerinden birisine yerleştim. Böyle işte.

    Şimdi diyeceksiniz ki "Bu şımarık ne anlatıyor ?" İşler her zaman öyle gitmez, gitmedi de arkadaşlar. 8.sınıfta 112 kiloyken doktora gittim. 4 ayda 25 civarı bir kilo verdim. 87 kilo civarındayken liseye başlamıştım. Lise tabi ki bambaşka bir ortam. Ergenlik zamanları da işin içine girince insan hayatı sorgulamaya başlıyor. Okulda hiç ama hiç ders çalışmadım.

    Lisedeki ilk matematik sınavından 33 almıştım, hiç unutmam. Verilen ödevleri yapmıyordum ya da başkalarının kitaplarını gösteriyordum. Bu yaptıklarıma kendim bile inanamıyordum. Hala da ne kafayla yaptığımı anlamam. :)

    Sorgulamalar, stresler artmaya başladı. Ben tabi bu arada tembelin teki olmuştum. Zaten tembeldim ama o kadar da kötü değildim. Evden hiç çıkmamaya başladım. Okuldakilerle zaten 1 ay sonra yavaş yavaş kaynaşmaya başlamıştım. Hareketsizlik ve stresin verdiği huzursuzlukla ben sürekli yemek yiyordum. E haliyle verdiğim kilolar da toz oldu gitti. İyice yağ tulumuna dönmeye başladım. 9.sınıfı bir şekilde hallettik.

    Gelelim benim en çok sıkıntı yaşadığım zaman olan 10.sınıfa. Ben burada çoğunuzda olduğu gibi bir kıza aşık oldum. Tüm günüm onu düşünerek geçiyordu. Bir de bende sosyal fobi vardı. Ne kıza bunu söylemeye cesaretim vardı ne de içimde tutabiliyordum. Derken sınıftan bir iki kişiyle samimi bir arkadaşlık kurmaya başlamıştım. Biriyle hala görüşürüm hatta benim en yakın arkadaşlarımdan birisi oldu kendisi. :)

    Kızla da yavaştan arkadaşlık kurmaya başlamıştım. Ortak ortam vs. anlarsınız ya hani nasıl arkadaşlık kurduğumdan bahsetmeye gerek yok. Neyse bir gece konuşurken bana "Senin neyin var ? Son zamanlarda çok durgunsun." falan dedi. Ben de hazırladım kendimi ondan hoşlandığımı söyledim. Ancak biraz duygusal davranıp özür dilerim vs. gibi abartılı şeyler yazmıştım. Kız sonra benimle 6-7 ay kadar konuşmadı.

    Zaten her şeyi sorguluyorum, stres oluyorum ; Üstüne bir de bu eklendi. Psikoloğa devam ettim bir sene boyunca. Sonra okuldaki bir felsefe hocamız derste mimiklerle bir şeyler yaptırıyordu. Beni de çok beğenmiş okulda tiyatro yapılacak seni de alacağım dedi. Seçmelerin olduğu gün özellikle okula gitmedim çünkü utanıyordum. Bu arada lanet olası "Almanca" dersinden kalmıştım onu da ekleyeyim. :D

    Hoca sonra seni seçmeye gerek yok diyip aldı. O tiyatro sayesinde üst dönemden arkadaşlarım oldu, sosyal fobi büyük çoğunlukla gitti. Kendime güvenim arttı. Hayata bakışım değişmemişti tabi. Hala karamsar bakıyordum ama bir nebze de olsa mutluydum.

    11.sınıfta eşit ağırlık sınıfına geçtim. Amacım psikoloji okumaktı. Çok olmasa da biraz derslere bakmaya başlamıştım. Haliyle ortalamam yükseldi. Çok güzel bir arkadaş çevrem oldu. Okulda neredeyse tanımadığım adam kalmamıştı. Herkes tarafından sevilen biri haline gelmiştim. Benim herhalde geçirdiğim en güzel yıldı.

    12.sınıfta bir dershaneye yazıldık ama ben olmayacak, yapamayacağım kafalarındayım. Pek de çalışmıyordum zaten. Matematiğe hele hiç bakmıyordum.

    YGS'ye girdik, çıktık. Sonuç bir geldi: YGS-5 72K. Şok olmuştum. 13.5 matematik neti yapmıştım.
    LYS'ye kadar da çalışmadım desem yeridir. Psikolojim tekrar bozuldu ve TM 1-2-3 sırasıyla 73K, 58K, 41K geldi.
    Mecburen mezuna kalacaktım çünkü düzgün bir yer gelmiyordu.

    Mezuna kalma kararını verirken babam bana "Ben arkandayım oğlum. Gitmek istemiyorsan bir kez daha dene. Matematiği sevmiyorsun biliyorum ama denersen yaparsın." demişti. Ben de babamdan aldığım güçle denedim ve YGS'de netimi 2-3 kat, LYS'de 3-4 kat arttırdım. Yani YGS-LYS derken TYT-AYT işte anlayın. Sonuç olarak o "sevmediğim" matematik şimdi sevdiğim bir şey oldu ve ben bu sene "Ekonomi" okumak istiyorum. Sıralamam da 12K geldi.

    "Kilo işini ne yaptın?" diyenler olabilir. :) 87 kilo girdiğim liseden 145 kilo olarak çıktım. Şu an 139-140 civarındayım. Vermeye çalışıyorum.

    Çok uzun yazsaydım toparlayabilirdim ancak bunu bile pek okuyan çıkmayacağı için kısa keseyim dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 9 Ağustos 2018; 14:12:38 >




  • veyselbatmandh V kullanıcısına yanıt
    Sana helal olsun . Gozlerim doldu gercekten okuyunca . Umarim bende senin gibi hayalimi yasarim bir gun eger o kadar yasayabilirsem . Umarim cok yuksek bir ortalamayla mezun olur en iyi yerlerden is teklifi alirsin .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Aynı SBS puanı aynı durum ilk hatam ama ben2.hataya düşmedim çok şükür :DD bu sene yaptım 13.6k...umarım istediğin sıralamayı almışsındır ama almadyısn %99 atanmışsınıdır :DDD hangisi oldu acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Av-Lumineers

    Bu mesaj silindi.
    Ne yaptınız hocam ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İrisEymen

    Sana helal olsun . Gozlerim doldu gercekten okuyunca . Umarim bende senin gibi hayalimi yasarim bir gun eger o kadar yasayabilirsem . Umarim cok yuksek bir ortalamayla mezun olur en iyi yerlerden is teklifi alirsin .
    Sağolun hocam, ama allah kimseyi böyle bi serüvene sokmasın. ne çektiğimi ben bilirim yani. geçen sene televizyon telefon sosyal hayat ne varsa tamamını hayatımdan çıkarıp resmen kendimi soyutlamıştım her şeyden. bunlar varken ayrıca cenaze haberi, kardeşimin evden kaçması gibi ağır olaylar da yaşadım geçen sene. çok zordu yani.
    inşallah sen de hayallerine kavuşursun hocam
  • mehmetd1680 M kullanıcısına yanıt
    3. yıla kalıyorum mecbur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanıncipsi

    Hikayeye biraz geriden başlamak isterim, ilk yapılan büyük hatadan. Sbs çıkışı bulunduğum ildeki ortalama anadolu liselerine gidebilirken(410 civarı puan almıştım) anlık kararsızlıklar, ileri görüşten yoksun alınan kararlar yüzünden kendimi sağlık meslekte buldum.

    Her şey en başta güzeldi, fazla basit ve memur kafasıyla düşünülmüştü okulunu bitir mesleğin elinde genç yaşta para kazanacaksın.

    Zaman geçti ve 11. sınıf olduk, sınıfta herkes kpss kitaplarıyla geziyor, kpss kurslarına yazılıyorlar, sağlık meslek olduğumuz için haftada 3 gün staj var, okulda 11 mat ve fkb dersleri yok, üniversite sınavını düşünen yok, koyun sürüsü gibi ve halen devam eden genç yaşta devlete kapak atarsın kafasıyla bende kendimi kpss kurslarından birinde buldum. Bu 2. büyük hata idi.

    Çalıştım kpss'ye 12. sınıfta kasım ayında iken girdik, sonuç açıklandı 90 puan almıştım, herkes mutlu, herkes mutlu da ben gram sevinmedim, sevinemedim. Çünkü 12 de iken Stajda dikkatimi bir şey çekti, hastane ortamı sonuçta her şeyi görüyorsun, doktor geliyor herkes ayağı kalkıyor, önünü ilikliyor, bir saygı duyuyor. Diğer sağlık çalışanlarına ise bunun yüzde 1'i yok.

    Eve geldim düşündüm kendi kendime, hiç mutlu değilim kpssden yüksek puan alan arkadaşlarım mutlu şimdiden hayal kurmaya başlamışlar, yüzlerinden gülümseme eksik olmuyor, hiç bir dertleri yok.

    İşte o an başladı bu şanlı mücadele, hayata niye geldiğim , ölene kadar hastanelerde kan alarak geçirilmeyeceğini fark etme(hemşirelik bölümü mezunuyum sağlık meslekte), iz bırakma var olma, kendini kanıtlama ve toplumca saygı gösterilen bir mesleğe sahip olma.

    12. sınıf aralık ayı gibi başladım çok sıkı ders çalışmaya, hafif güven vardı kpss çalışmalarımdan dolayı işin ygs boyutuna, fakat kpss matematik ve ygs matematik arasındaki seviye farkını 2017 ygsde tokat yemiş gibi yaşadım, istediğim gibi bir sonuç gelmedi (100k) ama pes etmeye niyetim de yoktu, herkes stajda mutlu mesut hemşire olunca alacağı maaşın hayallerini kurarken ben her gece kpss'ye çalışmama lanet getirdim, 11 de ygs-lys bazlı çalışmamama lanet getirdim, üzüldüm ama çalışmaya devam ettim, yılların birikmiş dersini 12. sınıfta ygs-lys arasındaki sürede bitirmem olanaksız idi yine de ben lys'ye 3 ay kala mezuna kalmaya karar verip sıkı sıkı çalışmaya devam ettim.. LYS de 100k civarı geldi yine, beklediğim sonuçtu ama ben çalışmaya devam ettim devam da ediyorum

    Biliyorum yılın başında çok eksik idim, toparladım çoğu şeyi meslek lisesi mezunu olmasının arkasına sığınmaktan vazgeçtim ve tüm hırsımla çalışmaya devam ediyorum.

    Farkındayım da bu yıl hedeflerime ulaşamaz isem, hemşire olarak iş başı yapacağım, ailem zorluyor beni 1 temmuza kadar ikna ettim. Tek şansım var iyi değerlendiriyor ve değerlendirmeye devam edeceğim inşallah başarılı olurum.

    Benim için normal bir sınava hazırlanma hikayesi değil, bir karakter, kişilik hikayesi.

    Ya efsane ya da kestane olma yolunda son 2 ay.

    Biraz uzun oldu ama sizin sayenizde bende biraz rahatlamış oldum.
    canınız sağolsun hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-52E4261B0 -- 9 Ağustos 2018; 17:15:28 >




  • adamcan123 A kullanıcısına yanıt
    Memonun bölümü ne

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Gregory

    Memonun bölümü ne
    Memo'yu ben de merak ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ olun hocam inşallah 3. yılda olur.
  • Tamamını okudum. Gerçekten çok iyi bir mesleğe yönelmişsin. Büyük ihtimal odtü veya itüyü seçeceksin ve bu 2 üniversite de iyi üniversiteler. Ben de 12.sinifda elde ettiğin sıralamaya yakın bir siralama elde ettim ve sanirim izinden geliyorum. Kiloyu da verebilirsin yks sorununu halletmiş birisine kilo nedir ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Şehir değiştirmek istemediğim için İTÜ yazdım. Ben çok güveniyorum İTÜ'ye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam uzman çavuş olduğu için Tekirdağda doğdum 5 yaşımda Ağrıya gittik. Orada ilkokula başladım. Hedefim doktor olmaktı sınıfımızdaki sayılı çalışkanlardandım. Sonra tayinimiz Ankara'ya çıktı. Yeni okuluma bir gittim ki sınıfın yarısı okuma yazma bilmiyor. Sınıf öğretmenimiz çok iyiydi. 1-2 hafta sonra müfettiş olup gitti yerine başka bi hoca geldi. Adam ilgisizin tekiydi. Sınıfta zorbalık görüyordum. Notlarım da düşmeye başlamıştı. Ailem bana evde baskı yapıyor, ve sen okumaz evlenirsin, okula boşuna gidiyorsun diyorlardı.
    Sonra okulumu değiştirdim. Orada da pek sevilmiyordum ama en azından zorbalık görmüyordum. TEOG'dan istediğim puanı alamadım ve sevmediğim bir liseye gittim maalesef.
    9. sınıfta panik atak oldum. Akrabalar vs. dalga geçtiler. 10. sınıfta sırf hocalar seviyor diye zorbalık gördüm. 11. sınıfta da öyle. Bu sene çalıştım ama sınıf çok gürültülüydü ve verimli çalışamadım. Sonuç: 500k
    Şimdi mezuna kalıp 14 bine çekeceğim ve hedefim Türkiye'nin sayılı kadın Kaymakamlarından olmak. Her şeye rağmen hedefim için ayaktayım...




  • Çok doluydum böyle bir konuya denk geldiğim iyi oldu.
    SBS de 430 küsür bir puanım vardı tam hatırlamıyorum.Şehrimin orta seviye bir anadolu lisesine gittim.

    9.sınıfta işte kafa dengi arkadaşlara denk gelmem falan rahat geçti.Dersler konusunda pek bir şey yaptığım söylenemez matematik hocamız çok üzerimize düşerdi o yüzden bi ona çalışırdık.O kafa dengi dediğim bazı arkadaşlarım hayatımı kötü etkiledi.Beni sürekli oyunlara çağırıyorlardı ben de gidiyordum sabahtan akşama sürekli oynuyorduk.Ailem dışarı çıkalım derdi hayır ben oyun oynuyorum derdim o derece.

    10.sınıfta böyle geçti açıkçası derslerden kopuk sürekli oyun oynayan biriydim.

    11.sınıfın 1. dönemlerinin sonuna işte son sınıf olacağız sınava gireceğiz vs. derken kısmende olsa hafif bi aydınlanma yaşadım.Yaşadım ama harekete geçiremedim bu durumu işte hafiften ygs çalışayım diyordum ama 1 -2 hafta çalışıp sonra geri bırakıyordum.Çalışmaktan o kadar uzaktım ki yapamıyordum yani.


    Neyse işte 11.sınıf bitti yaz tatili ben ufaktan simetri falan aldım kendimce çalışmaya çalışıyorum.Kütüphanelere gitmeye başlamıştım işte yavaş yavaş bişeyler öğreniyordum ya da öğrendiğimi sanıyordum??? Temel liseye geçmiştim son sene derece olarak 3. sınıftaydım.Tabi sadece yazın yaptığım çalışmayla direk derece sınıfına girerim falan sanıyordum :D.Her neyse dershane sınavlarında genelde başta ilk 20 ye giriyordum.Derece sınıfındakilerle kapışıyorum falan ne güzel dedim.Sonra işte zaman ilerledi ben salmaya başladım üzerine bi deneme sınavında 40 50 lere düştüm.Moral falan kalmadı bıraktım.Bundan sonra yarım yamalak çalışıyordum.YGS ye girdim öyle 98k geldi.Ben üzüldüm baya tabi ama hakettim tabi orası ayrı mesele.O zaman ben bunu haketmedim diye tripli tripli dolanıyordum.LYS yede YGS den sonra başladım ki bide tümden çöküş.Tabi yine bi gazla çekerim falan çalışmaya başladım.Belli bir süreden sonra konuları yapamamaya anlamamaya başladıktan sonra LYS çalışmayıda bıraktım 98den ne çekeceğim bee ben mezuna kalayım diyerek.Neyse işte daha sınava 1.5 -2 ay varken ben mezunum zaten diye dolaşıyordum arada denemeye giriyordum falan.LYS geldi girdim çıktım.Sonuç 130 k ulan bari az çalışıp çekseydim ya da yerimde saysaydım dedim bu çok kötü bi sıralama.

    Mezun senemde dershaneye gitmedim behzattan mat falan çalıştım baya da anlıyordum.Dershaneye gitmemek hata gibi geldi sonradan çünkü sorularımı soracak kimsem yoktu kendim uğraşıp çözmeye çalışıyordum ama bir yere kadar.Olmuyordu böyle ama yapacakta bişey yok dönem ortasında dershane konusunu aileme açmak istemedim.Kendimce youtube br falan devam ettim.LYS de çalışıyordum ama az çalışıyordum yani yetersizdi.Türkçe desen uğraşmıyordum bile sürekli ygs mat fen kasıyordum.Böyle böyle ygsye girdik 78 k geldi bu sefer.Yine istediğim sıralamalar değil ben en iyi üniversitelerde okumak istiyordum.En iyi eğitimi almayı istiyordum.Depresif moduma geri döndüm ama bir yandan da LTİ kasıyordum.O depresif halimde bile bu konulara çalışmak çok keyifli gelmişti.Zorlansam bile başta üstüne düşüyordum.İntegral kurallarını 10 kere 20 kere kağıda yazıyordum.Fen kısmında yine sıkıntılar yaşıyordum özellikle fizikte.Soru soracak biri olmadığı için ne yapacağımı bilemedim.En azından diğer kısmen kolay olan konulara çalışayım da ortalama bişey yapar biyo ve kimya ile o arayı kapatırım diyordum.Lakin öyle olmadı kimya ve biyoda da istediğim gibi gitmedi işler.Yarım yamalak konularla LYS ye girdim ve sonuç yine aynı 78k.Yerimde saymışım bu seferde.

    Eee dedim yeter artık o zaman olmuyor ben en iyisi yazıp gideyim dedim.Gelebilecek ünilerden aklıma en yatan sakarya bilgisayardı.Orayı yazmayı düşünüyordum falan ama o boşluk döneminde.Kafamda çok aldım verdim ya dünyaya 1 kere geliyorum 1 senemi daha verip iyi bir üniversitede iyi bir eğitim alabilirim dedim.Uzunca düşündükten sonra 3 e kaldım bu sefer dershaneye yazıldım tabi soru sormam gerekiyordu.Dershane başlarda iyiydi gidip sürekli orada çalışıyordum.Dersler başladı derece sınıfıyız ama bu sınıfın tamamı geçen sene birlikte okumuş ve birlikte mezuna kalmışlar hepsi birbiriyle tanışıyo falan.Baya dışlanmış hissettim.Üstüne benim lys konuları hakkında bilgimde azdı ama hocalar bize her şeyi biliyormuşuz gibi davranıyordu.Tüm sınıf evet hocam buraları geçelim soru çözelim derdindeydi.Benim moralim bozuldu.Kendimi yetersiz hissettim.Millet lys konularını falan hep öğrenmiş ne mok yiyeceğim ben dedim.Sınıf ortamı olsun hocalardan yararlanamamam olsun kafam attı dershaneyi bıraktım dönem ortası.Kunduzu buldum onu aldım baya işimi görüyordu.AYT olduğu için bu sene ayt diyeyim artık.Ayt kasıyordum sürekli.Yanında da türkçeye ekstra ağırlık veriyordum tabi.Benim Türkçem 2 senedir rezaletti ki hala öyle.Bunu düzeltmeye çalışıyordum işte sürekli soru çözüp yanlışlarımı soruyordum,çözümlerini not alıyordum.Neyse işte konularımı bitirdim yani bitirdiğimi sandım diyeyim.Denemelere başladım sürekli deneme çözüp çözümlerini öğreniyordum.Kötü sonuçlara da moral bozmadım.Artar dedim.Soruları deftere yapıştırıp çözümlerini yazdım.Ara ara tekrar ettim.Kısmende olsa artmıştı netler ama yeterli değildi.50-55 ayt gidip geliyordum.İlk 20 k olmayacak gibiydi bu netlerle dedim ben 20-40 bandında ünilere bi bakayım.İYTE ,GTÜ ve TAÜ çok kafama yatmıştı bunlardan birine kesin giderim diyordum.Kafam rahattı içime de sinmişti buralar.İşte bu sene girdik sınava tyt de matematik yetişmedi üstüne hızlıca türkçe fen falan çözdüm.İkinci sınavda matematiği iyi yaptığımı düşünmüştüm keza fizik hariç fen de öyle.Ama bu sene de olmadı ne ilk 20 k sı kaldı ne İYTE si.61k geldi.76 diploma notu 4k geri atmış bide.Şu an ne yapacağım bilmiyorum hiçbir yere ait değilim gibi.Aklımda hiçbir yer yok şuan.Çok hata yaptım hem de çok.Özgüven diye bişey de kalmadı.Ailem ara ara yaz git diyorlar 1 sene ünide mühendislik dersleri falan takılır gene girersin deselerde içime sinmiyor kırık obp falan.Birkaç dakika önce de babam içine hiçbir yer sinmiyorsa 1 sene daha kalabilirsin diyor.Psikolojik olarak sıkıntı yaşar mıyım diyorum.Kapasitem bu kadar mı diyorum ama hala yaptığım hatalar var ve yüzde yüzümü vermediğimi de düşünüyorum.Öyle işte birkaç güne ne yapacağıma karar vereceğim
    Yazım hataları için kusura bakmayın.Türkçem hala rezalet




  • veyselbatmandh V kullanıcısına yanıt
    İTÜye başladığında yaş kaçtı reyis?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetd1680 M kullanıcısına yanıt
    Sağlam çalış umarım yaparsın
  • upower U kullanıcısına yanıt
    Bölüm?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adamcan123 A kullanıcısına yanıt
    kızlı erkekli arkadaş grubu mu sümme haşa
  • serzenisteyim S kullanıcısına yanıt
    Yok estağfurullah kuran kursundan arkadasız biz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serzenisteyim S kullanıcısına yanıt
    Peki size noluyo ahlak bekcisimisiniz ???????

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.