Şimdi Ara

Hayat felsefeniz nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başarı mı ?
    Para mı ?
    Birilerine ilham kaynağı olmak içinmi ?

Bir daha bu dünyaya gelmicez. Anı yaşamak gerek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayida basariyida elde ettim. Elde edince eski gizemi kalmiyor. Sizde mutlaka bunu yasayacaksiniz, sizdede bir gizemi kalmayacak. Fakat bu para servet oyle biseyki sonu yok, surekli daha fazlasi icin calisiyorsun, gozun doymuyor, hayatta kalma güdüsünden kaynakli diye düşünüyorum. Bu olene kadar devam ediyor bitmiyor. Servetimi artirmak bir hayat amacim.

Hayatimi guzellestirmek ve ailemi mutlu etmek ogullarimi en iyi sekilde yetistirmekte bir hayat amacim. Neslimi cogaltmak bir hayat amacim.

Ulkenin butunlugu ve bagimsizligi demek, caninin, namusunun ve malinin garantisi demek, ulu onder Atatürk'ün kurdugu Türkiye Cumhuriyetini ayakta tutmaya calismak ve bu ugurda caba sarfetmekte bir hayat amacim. Gerekirse bu ugurda can dahi verilebilir, zira devlet ortadan kalktiginda veya parcalandiginda, bir iraktan suriyeden afganistandan hicbir farkimiz kalmayacak, canlarimiz namuslarimiz ve mallarimiz tehlikeye girecek, her halukarda olecegiz. Olmesek dahi esaret altinda isgal altinda yasayacagiz, boyle yasamaktansa serefimle olmeyi yeglerim.

Yasamak ve tum canlilari yasatmaya calismakta bir hayat amacim, herkes eceliyle olsun, kimse kimseyi oldurmesin, hayvanlara eziyet edilmesin, cok zorda olsa belkide bir utopyadir, dunya barisinin tesisi icin cabalamakta bir hayat amacim.

En onemlisi insan olmak, insanlara ve kendime deger vererek yasamak basli basina bir hayat amacim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemalist42 -- 22 Ocak 2016; 16:04:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaşatmak için yaşamaya çabalıyorum. Bazen uyutmayan bir sivrisineğin bile pestilini duvara çıkartmak üzereyken çok git gel yaşıyorum. Bence en güzel felsefe yaşatmak, öldürmemek, yok etmemek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 22 Ocak 2016; 16:53:30 >

Hayat Kaliteniz Adına
    8 yıl önce açıldı
    Hayat kadını ile evlenilir mi
    2 yıl önce açıldı
    Bu hayat mı
    5 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hiçbir amacim yok gibi hissediyorum. aynı zamanda her şeyi yapmalıyım diyorum .korkuyorum.bende nietzsche gibi kaybolmuslukta kafayı yicem diye

• Tek hayat felsefem var: "Amaçsızlığa ulaşmak" çünkü biliyorum ki ancak o zaman mutlu olabileceğim. Amaçladığım hedeflere ulaştığımda, zamanla o hedefin heyecanını yitiriyorum. Sıradaki hedefe odaklanıyorum. O hedefe de vardığımda aldığım haz yine kısa sürüyor, zamanla tamamen sönüyor. Yeni amaca doğru yelken açıyorum, ama biliyorum ki o hedefe ulaştığımda, yine aynı kısır döngü devam edecek. Amaçladığım hedeflerin maddi veya manevi olmasının bir anlamı yok. Geçmişte gece rüyalarıma giren ve ulaşma hayaliyle yaşadığım, uğruna acı çektiğim nice hedeflere ulaştım ve onları geride bıraktım, ama onlardan artık hiç bir haz duymuyorum. Yeni hedeflere doğru gidiyorum, anlık bir haz almak için. Nasıl bir girdap bu, bilemezsiniz. Örneğin oyuncak bir arabayla mutlu olan bir insan düşünün. Şimdi lüks gerçek bir arabadan haz alamıyor. Okuma yazmayı öğrenince mutlu olan, şimdi üniversiteyi bitirmekten haz alamıyor. 10 lira eline geçince zengin olmuş gibi içi içine sığmayan, şimdi binler, 10 binler eline gelince haz alamıyor. İşte öyle bir insanım. Oysa ulaşamadığım hedeflere ulaşmış insanları görünce öyle gıpta ediyordum/ediyorum ki onlara. "Keşke benim de olsa, keşke ben de öyle olsam" diye. Bu mesajı yazmak için kullandığım telefonun en eski modelini gördüğümde, ahh keşke benim de olsa derdim, ama şimdi üç dört kat üstü modeli elimde, beğenmiyorum, haz vermiyor bana, başkalarında gördüğüm dala yüksek modeller için "ahh keşke ben de olsa" diyorum. Maddi olgular böyle de, manevi olgular çok mu iyi bende,hayır değil. Aynen öyle devam ediyor. Maddi ve manevi hep bir hedef peşindeyim. Hem beynimi hem de bedenimi yorarak habire koşuyorum, anlık haz alacağım yeni hedeflere doğru. Tıpkı bir eroinman gibi. Oysa bir anlık hazdan sonra uzun süre acı çekeceğimi bile bile. Fas fakir, çöpçü bile olsa evlenmiş, çoluk çocuk sahibi olmuşlara gıpta ile bakıyorum, çocukları sanki hiç yokmuş gibi davranıyorlar. Bir çocuğum olsa kafamda taşırım diyorum. Oysa babam yokmuşum gibi davranıyor. Ben de senin gibi düşünüyordum diyor. Hayatını akışına bırak, mutlu ol, yoksa kafayı yersin diyor. Yani anladım ki... . ölüme kadar yeni hedeflere koşmaya devam. Bencil bir vicdan ile...

• Hayatımı çıkarabileceğim en yüksek seviyede değerli kılmak. Bittikten sonra, arkama bakma şansım olsa, "İyi ki yaşamışım" diyebilmemi sağlamak. Yaşamaya "değer" bir hayata sahip olmak.

Your friendly neighbourhood millionaire.
  • Aga biride çıkıp Allahı razı etmek dememiş...

Ana felsefem Allahı razı etmektir...gerisi teferruat....hepsi olur.

• Herhangi bir şeye bağımlı olmadan yaşamımı en mutlu şekilde sürdürmek sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andy Selva -- 9 Ekim 2016; 2:56:18 >
    Of all the varieties of virtues, liberalism is the most beloved. -Aristotle
  • Bir yerdeki mutluluk miktarı benim orada olmamla değişmeyecekse, gitmem oraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 9 Ekim 2016; 12:29:48 >
  • Sanırım Diyojenin felsefesiydi. Önemli olan çok mala sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır. Ama bu felsefeyi benimsersen ileride yeni hazlara kendini kapatmış olursun. Bence insan olmanın amacı her şeyden birer parça almaktır. Bu kötülük dahi olsa.
    İnsanı insan yapan; vicdan,kibir,nefret,mutluluk,heves,şehvet,endişe,üzüntü ve içlerinde en önemli olanı da umuttur. Hepsinden birer parçaya sahip olmalıyız. O zaman yaptığımız şeylerin bir anlamı olur. Ve felsefeyle fazla uğraşıp dünyayı tamamen mükemmel bir yere getirmeye çalışma fikrine kapılmamalıyız. Çünkü yapamayız. Yapamayacaklarımzla kendimizi üzmektense yapacağımız küçük çaplı ancak faydalı şeylere kendimizi vermeliyiz.

ne ekersen onu biçersin na kadan güzel bir atasözü

içinde yasadıgın şu sistem bir programlama .... hayal bile edemeyecegin başka dünyalar var ölüm sonrası görecegin ... hayallerinin bile ötesinde

bu söylediğime inanmıyormusun ? yaşa ve gör o zaman ..
  • Olduğun kişiyi kabullen, birinin seni kabullenmesi için kişiliğinden taviz verme. Kendin için yaşa. Her şeye hakettiği değeri, saygıyı ve hoşgörüyü ver. Başkalarını yargılamadan önce onların seni yargılamalarına izin ver

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.