Şimdi Ara

Hayat Eve Sığar uygulama Andorid ve iOS için indirmeye sunuldu: Risk bölgeleri artık cebimizde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurmuş olduğu Hayat Eve Sığar uygulaması, Andorid ve iOS platformları için indirmeye sunuldu. Koronavirüs ile mücadelenin simgesi haline gelen "Hayat eve sığar" sloganıyla aynı isme sahip uygulama, COVID-19 salgınının kontrol altına alınması ve enfekte olan kişilerin takip edilmesi için geliştirildi. 



    Pandemiyle mücadele kapsamında her geçen gün yeni önlemleri devreye sokan T.C. Sağlık Bakanlığı, teknolojiden de en üst düzeyde istifade ediyor. Geçtiğimiz günlerde başlatılan COVID-19 testi pozitif çıkan vakaların izolasyonunun denetiminde kullanılan Pandemi Takip Projesi'nin ardından şimdi de Hayat Eve Sığar uygulamasıyla mücadelenin kapsamı daha da genişletildi. 



    Ayrıca Bkz.WhatsApp grup çağrılarındaki kişi sınırı genişliyor: Telekonferansların yeni adresi WhatsApp mı olacak?



    Hayat Eve Sığar uygulaması ne işe yarıyor?



    Yeni tip Koronavirüsü (COVID-19) konusunda vatandaşları bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen uygulamanın temel işlevleri şu şekilde:




    • Telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabilirsiniz.

    • Harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz.

    • Ailem bölümüne merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilir ve bulundukları bölgelere göre risk durumlarını görebilirsiniz.





    Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirilir



    iOS için yaklaşık olarak 77 MB boyutunda olan uygulama, iOS 10.0 ve üstü sürümlere sahip iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları için App Store'dan indirilebiliyor. İndirme bağlantısı aşağıdaki gibidir:





    Android içinse yaklaşık olarak 4 MB boyutunda olan uygulama, Android 5.0 ve sonrası Android sürümlere sahip Android cihazlara indirilebiliyor. İndirme bağlantısı aşağıdaki gibidir:










  • huawei mate 20 lite kullanıyorum kod kısmında numaramı yazıyorum fakat kod gelmiyor bir türlü , sanırım yoğunluktan ötürü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.