Şimdi Ara

Hayao Miyazaki Collection aldım sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Filmleri tek tek almaktansa böyle bir set almayı tercih ettim arkadaşlar. Animasyonları genelde Türkçe dublajlı izlerim çünkü görsel şov oldukları için ekranda olup biten hiçbir şeyi kaçırmak istemem ancak bunlar japon animeleri oldukları için şunu sormak istiyorum; Türkçe dublajlı mı yoksa altyazılı mı izlemeliyim? Ayrıca tavsiye edebileceğiniz benzer yapımlar var mı? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redunay -- 30 Mart 2015; 14:51:08 >

• avrupa amerika animasyonları için gerçekten tr dublajlı izle derdim ama animeler kesinlikle orjinal japonca dublajı ile izlenmeli. çünkü orjinal dublaj sanatçıları karakteri daha iyi yansıtıyor ingilizce dublaj yada türkçe kötü duruyor. kesinlikle altyazı ve japonca dublaj olsun.
  • Japonca'da diğer dillerde farklı olarak kelimelere verilen uzatmalar, tonlamalar ayrı bir hava ve anlam katıyor. Bu telafuzlar kelimenin anlamının bir parçası oluyor yani. Japoncasında bunu hesaba katarak kelimeler seçilirken bu kelimeler direkt olarak başka dile çevirilince istenen konuşma "tam anlamıyla" yansıtılamıyor. Türkçe'de de var bu ama yerel ağız olarak kaldı bizde. Dilimizin gittiği istikamete göre o şekilde konuşunca kaba duruyor.

Demek istediğim, orjinalde Japonca yapılmış herşeyi Japonca izlemek en doğrusu bana göre. Ama bunun için de Japonca bir kulak birikimi lazım. Hani kayda değer miktarda anime izlediysen zaten oturmuştur o. Yoksa birşey farketmez.

Burada konuştuğumuz şeyler çok ince ayrıntılar tabi Filmlerden tam verim alabilmek için. Yoksa bunlara hiç aldırmadan da herhangi bir dilde izlenebilir sıkıntı olmaz.

• Merhaba, konuyu hortlatayım bari ^.^ Bende bugün alacagım miyazakinin setini, hemen hemen hepsi izlediğim filmler ama orj dilde izlemek için alıyorum, ilk dublaj izleyip sonradan japonca dilde turkce altyazı ızlemek de mantıklı gelıyor, nede olsa konuyu bılıyorsun az cok diyaloglarda akılda kaldıgından orj ses ve muzıklerı dinlemek en garantisi olur

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.