Şimdi Ara

Hayallerimi Gerçekleştiriyorum (TIR ŞOFÖRLÜĞÜ) Sürekli Güncel 26.01.2017 hadi yurtdisina :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
6
Favori
7.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamın aleyküm herkese.

    ismim deniz yaşım 24,çocukluktan gelme mekanik şeylere hayranlığım var bir çok sektör de çalıştım bu yaşıma kadar.

    işi ciddi şekilde uzun yıllardır istiyordum hevesim vardı.

    Yarın Allah nasip kısmet ederse Sürücü kursuna gidip başvuracağım.

    Şuan B sınıfı sürücü belgem var.

    Alacağım belgeler

    D sınıfı ehliyet

    Src 3

    Src 4

    Psikoteknik.

    Yarın sürücü kurslarıyla görüşeceğim en az 3 yerle yeterince bilgi sahibi olduğumda ücretler ve kurs süreci hakkında sizleri burada bilgilendireceğim benim gibi hevesli arkadaşlar varsa öğrenebilirler.

    bu konu bu belgeleri alma sürecimde iş bulduğumda ve devam ettiğim süreçte güncellenecek Allah izin verirse.


    GÜNCEL GÜNCEL.


    evet bugün ehliyet kurslarına gittim 4 kursa ayrı ayrı.

    öncelikle src belgesi için hepsi haziran ayı dedi ölme eşşeğim ölme.neyse gelelim sadede

    src yurt dışı alındığında src yurt içi alınıyordu bunu biliyorum 1 kurs 300 bir kurs 400 fiyat çekti 400 fiyat çekene kayıt olucam sanırım.

    ehliyetler değişmiş 15 gün önce çok kötü eskiden D +E aldın mı süremediğin hiç bir şey yoktu şimdi abcdefgh ıvır ızvır getirmişler konuyu anlayamadım anlatamadı çünkü hiç biri :).

    Aşşadaki tablo güncel ehliyet tablosudur.

    [simage]
    Hayallerimi Gerçekleştiriyorum (TIR ŞOFÖRLÜĞÜ) Sürekli Güncel 26.01.2017 hadi yurtdisina :)
    [/simage]

    Ehliyet için söylenen C1 alacaksın veya C1 E di tam hatırlamıyorum onun üstünede Çekicinin Dorse ehliyetini alacaksın.ulan sanki dorseyi hobi olarak takıyorlar çekiciye :) neyse sadede gelelim.

    C1 için 1500 tl üstüne Römork ehliyeti 500 tl dedi
    Psikoteknik
    Src 3 4 dü sanirim tam hatirlamiyorum şuan yurt dışı alındığında yurtiçi de dahil oluyor 500 tl fiyat.400 indi
    psikoteknik 110 120 o civar bir şey söyledi

    bunlar pazarlıksız fiyatlardır.

    benim anlamadığım fiyatlar bu 1500 tl dediği içinde vergi dahil mi onu sormayı unuttum sinirden :)
    eğer Çekici ehliyet içinde vergiler dahil 1500 ise 3 gün içnide kayıt yaptıracağım.

    Src Belgesi ise kesinlikle 3 gün içinde kayıt yaptıracağım.

    benim aklıma takılan çok soru var gittiğim halde çünkü kendileride neyin ne olduğunu pek bilmiyor.üst tarafta ki tabloda 750 kg römork diyor çekici 40 tona kadar yük taşıyor.

    bu arada Çekici ehliyeti almak istiyen kardeşlerime duyurum ileriki dönemlerde 2015 itibari ile B sınıfı ehliyeti alıp 2 yıl bekledikten sonra bu D ve E yani üstteki tabloya göre ehliyet alabileceksiniz 2 yıl B sınıfı ehliyet sahibi olduktan sonra c1 c1e d1 d1e v.b.


    08.01.2016 GÜNCEL

    Src 3 4 yazıldım

    yurt dışı ve yurt içi 500 tl kurs ücreti.

    tır ve römork psikoteknik belgelerine 3-4 ay içinde yazılacağım. src sınavı haziranda çok zor diyorlar çalışmak gerek.kayıt belgemi kurs düzenliyecek o arada belki bir iş bulabilirsek kayıt belgesiyle çakallık yapıp iş bulabiliyormuşuz :).


    src kayıt yaptırdım resmi yeni ekliyorum.
    Hayallerimi Gerçekleştiriyorum (TIR ŞOFÖRLÜĞÜ) Sürekli Güncel 26.01.2017 hadi yurtdisina :)



    HERKESE MERHABA GÜNCEL 04.07.2016


    üstte takip edenler vardır belki ocak ayında yazılmıştım src kursuna src sınavımı 88 puan alarak geçtim,çalıştım meyvesini aldım, şimdi sıra C + CE sınıfı Ehliyet de,kursuma başvurdum direksiyon derslerim temmuz 11 inde başlıyor.şimdi burdan atıp tutanlar olacaktır sen mi süreceksin ya bırak bu sevdayı yapamazsın edemezsin,hayır arkadaşım sen bırak bu ayakları ben öyle bir yaparım ki :).İNSAN denilen varlığın 2 seçeneği vardır Ya mutlu olmak YADA mutsuz olmak,ben mutlu olmayı seçiyorum.

    SRC sınavını kazandıktan sonra yaklaşık 1 1.5 sanırım 1.5 hafta sonra açıklandı ertesi gün src BELGE harç paramı yatırdım HALK bankası "17" TL,SRC belgem basıma gönderilmiş 01.07 de tabi bayram araya girdiği için haftaya anca teslim alabilirim o zamanda fotoğraf koyacağım.

    Tır SÜREBİLMEK İÇİN ;

    c Sınıfı > kamyon ehliyeti (bunun için B sınıfı sürücü ehliyeti ve yaş şartı var 21 ve 2 senelik olması gerekiyor)

    C sınıfı aldıktan sonra > CE sınıfı almanız gerekiyor BUDA römorklu ehliyettir,CE sınıfı almanız İÇİN C sınıfı ehliyetinizin olması gerekiyor CE ehliyeti aldığınızda TÜM kapalı kasa açık kasa ALLAH ne verdiyse ticari araba kullanabiliyorsunuz :).stajer ehliyet uygulaması yoktur çünkü eski ehliyetim.

    SÜRÜCÜ KURSU ÜCRETİ

    1800 c
    800 ce
    672 tl c sınıfı harç parası
    672 tl CE sınıfı harç parası yani 2 kere ödüyorsunuz.
    128 TL C sınıfı ehliyet belge parası
    128 tl CE sınıfı ehliyet belge parası yine 2 kere ödenme koşulu var.
    Sağlık raporu 50 tl
    toplamda ben 12 vesikalık çektirdim her ehliyete 2 tane gidiyor sağlık raporu 2 tane src 2 tane
    70 C sınıfı sınav
    70 CE sınıfı sınav NOT : aynı dönem içerisinde alamıyorsunuz öteki ayda alınıyor...

    dijital ehliyet --- bunu işe girerken çıkartacağım internette okuduğum bazı haberlere göre dijital ehliyet olarak yeni ehliyetler sayılıyor"MUŞ" diye duydum net bir bilgim yok internette dijital ehliyet ücreti 300 küsürlü bir rakamdı.

    özet olarak böyle :).
    sizlere yapamazsınız edemezsiniz diyenlere ALDANMAYIN onlar küçük İNSANLAR onlar hayatı boyunca HİÇ BİR ŞEY ELDE EDEMİYECEK İNSANLAR (mutluluk) sizse hayalinizi gerçekleştirecek insansınız asla vazgeçmeyin hayata 1 kez geliyorsunuz içinizde hiç bir şey kalmasın.

    bana bugüne kadar ne araba sürmeyi öğreten oldu ne motorsiklet sürmeyi öğreten oldu hepsinde 5 10 dakika içerisinde kavradım.tamamen yetenek ve soğukkanlı olma işi.
    umarım iş bulduğumda da burada size yazacağım.

    unutmadan kimseye güvenmeyin sadece kendinize güvenin gerisi teferruat.

    resmi biraz kırptım malum güvenlik açısından :)


    Hayallerimi Gerçekleştiriyorum (TIR ŞOFÖRLÜĞÜ) Sürekli Güncel 26.01.2017 hadi yurtdisina :)

    edit 03 08 2016 GÜNCEL <<

    C sınıfı ehliyetim tamam :) tek seferde aldık,hatta direksiyon dersinde 10 dk sonra hoca tırı bana bıraktı tamamen kendim tek başıma takıldım sürdüm :).

    sadece 1.5 saatlik ders ile "daha önce tır kullanmadığım halde" sınavı geçtim.biraz sıkıntı oldu sınavda ani fren noktası vesaire çekicinin frenlerinde bi bozukluk vardı zor durdurdum :).sınavı geçmemdeki en büyük olaylar sanırım sinyal verme olayım trafikte de her ne kadar kanunsuz bir yerde yaşıyor olsam da sinyali ihmal etmediğimden geçtim,1.5 saat ders aldıktan sonra 2 haftada tır kullanmadım gittim sınava girip geçtim :) sınavda sağ aynayı sürekli ağaç dallarına dokundurduk ses etmediler :) her yerden sıfıra sıfır geçme alışkanlığım olduğu için sanırım.


    SRC belgem basıma gönderildi,fakat bir türlü gelemedi ülkemizdeki olaylar yüzünden biraz gecikti,geç olsun güç olmasın Allah'a şükür diyoruz tabii ki de...SRC belgem bugün itibari ile gönderime çıktı tam anlamıyla sanırım yarın veya ertesi gün elime geçer diye umuyorum.

    sürücü kursum da dosyam 7 gün içinde hazır oldu ama ne yazık ki işin kötüsü ehliyet bastırma olayı ayın 23'üne kaldı randevular full çekiyor :) istanbul avrupa yakası vesaire trafik tescilde tanıdığı olan varsa ö.m beklerim :).

    belgelerim elimde hazır 3 -4 iş yerine başvuru yaptım plasiyerlik için tabiki hedefim bu değil ama işe kamyonetten başlatırlar her ne olursa olsun,he şirketler verse sürerim öğrenirim orası ayrı bir mevzu,ama kimse güvenip de vermez diye düşünüyorum...

    ehliyet basımı gerçekleştiğinde CE sınıfı ehliyete başvuru yapacağım.yani şuan ne kadar erken bastırırsam ehliyeti başvurum o kadar erken olacak,hoş en erken 23 ekim sınava yetişebiliyoruz galiba...

    ALLAH izin verirse,yine işe girdiğimde editliyeceğim akıl sağlığım yerinde olduğu sürece ufak ufak güncellemeler yapacağım :)...Hayal edin,gerisi gelir.umutsuz yaşamayın ne kadar hayat b.ktan da olsa içinizde umut olsun hiç bir insan üstün değil bizi biz yapan aklımız mantığımız.tökezleriz de düşeriz de ama bir zaman da kalkmasını bilmemiz gerek okuyan okumayan herkese teşekkürler he tabi birde lan yürü git tırcılık mı yapacaksın sen diyenler de var :) onlar yerinde saya dursun ben ufak adımlarla
    Hayallerimi Gerçekleştiriyorum (TIR ŞOFÖRLÜĞÜ) Sürekli Güncel 26.01.2017 hadi yurtdisina :)
    Hayallerimi Gerçekleştiriyorum (TIR ŞOFÖRLÜĞÜ) Sürekli Güncel 26.01.2017 hadi yurtdisina :)


    2,ay doldu her iste zorluk oldugu gibi bunda da var devam ediyoruz gunler iyi geciyor pasaport icin basvurumu yaptim gelecek ayin 2,haftasinda yurtdisina cikmaya baslayacagim beni faceden bulan insanlari gormekte guzel demek ki faydali olabilmisim Allah herkesin rizkini artirsin insallah.

    26.01.2017 günceli

    Ocak ayinin ilk haftasi artik tek cikmaya basladim yurticinde,şuanlik allah a cok sukur bi kaza.bela olmadi allah gostermesin kimseye.karli havalar nedeni ile subat ayina sarkti yurtdisi isi pasaport dedigim gibi tamam vize de tamam suanlik beklemedeyiz :) faceden beni bulan soru soran arkadaslari gordukce iyiki acmisim bu konuyu diyorum vesile.olabildiysem ne mutlu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnie Walkerr -- 26 Ocak 2017; 22:24:41 >







  • takipteyim.... bende bu tırcılık işine hevesliyim... yaş 18 benim...... 1 ocak 2016 da ehliyet yasası değişecek bir sürü ehliyet sınıfı çıkarmışlar stajer ehliyet mi ney öyle bişey olacakmış..... herneyse böyle bir paylaşımda bulunacak olmanız beni gerçekten çok sevindirdi.... benim gibi bu işe hevesli olanlara YAPACAĞINIZ paylaşımların faydalı olacağını düşünüyorum....hevesle ve heeyecanla takipteyim.....ALLAH KOLAYLIK VERSİN...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esmer33 -- 28 Aralık 2015; 18:07:00 >
  • Johnnie Walkerr kullanıcısına yanıt
    src 1 ve 3 için başvuru yap. bunlar yurt dışında olduğu gibi yurt içinde de geçerli. hem 3 hem 4 almak gereksiz olur.
  • Günceldir....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esmer33

    takipteyim.... bende bu tırcılık işine hevesliyim... yaş 18 benim...... 1 ocak 2016 da ehliyet yasası değişecek bir sürü ehliyet sınıfı çıkarmışlar stajer ehliyet mi ney öyle bişey olacakmış..... herneyse böyle bir paylaşımda bulunacak olmanız beni gerçekten çok sevindirdi.... benim gibi bu işe hevesli olanlara YAPACAĞINIZ paylaşımların faydalı olacağını düşünüyorum....hevesle ve heeyecanla takipteyim.....ALLAH KOLAYLIK VERSİN...

    eyvallah kardeşim günceldir.
  • D simdi C1 mi oldu ne iş çıkarıyorlar başımıza..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi en az 2 yıllık b ehliyetinden sonra c alabiliyoruz değilmi tam anlamadım yha birde alfabe sırasına göre koycak harf bırakmamışlar bu ne biçim düzendir arkadaş eski sistem d+e iyiydi....
  • yarın src yurt dışı eşya taşımacılık için başvuru yapıyorum haziran ayında sınav çok iyi çalışmam lazım çok zormuş.nisan mayıs gibi tır ehliyetlerinin hepsini almayı planlıyorum ne lazımsa dijital ehliyet yurt dışı için 10 yıllık pasaport vs vs vs.yarın gerekli tüm bilgiyi alıp aktarıcam kitap vardır herhalde kitaptaki sorular içerik hakkında konu güncelleyeceğim.
  • Merak Ediyorum da Deneyim Varmi.?
    Daha Önceden Hiç Tır Kullandınız mi.?
    Ağır Vasıta Kullandınız mi.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .onurözdemir.

    Merak Ediyorum da Deneyim Varmi.?
    Daha Önceden Hiç Tır Kullandınız mi.?
    Ağır Vasıta Kullandınız mi.?

    hayır daha önce ağır vasıta sürmedim.lakin her şeyi çabuk kavrayan bir yapıya sahibim.

    öyle hemen tır sürme gibi bir maceram olamaz bu sektörde yüksek ihtimalle,çünkü vermezler.

    plasiyerlik 1 sene 2 sene bir şirkette yapabilirim diye düşünüyorum deneyim aramıyorlar çünkü.sadece src belgesi arıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

    quote:

    Orijinalden alıntı: .onurözdemir.

    Merak Ediyorum da Deneyim Varmi.?
    Daha Önceden Hiç Tır Kullandınız mi.?
    Ağır Vasıta Kullandınız mi.?

    hayır daha önce ağır vasıta sürmedim.lakin her şeyi çabuk kavrayan bir yapıya sahibim.

    öyle hemen tır sürme gibi bir maceram olamaz bu sektörde yüksek ihtimalle,çünkü vermezler.

    plasiyerlik 1 sene 2 sene bir şirkette yapabilirim diye düşünüyorum deneyim aramıyorlar çünkü.sadece src belgesi arıyorlar.

    Hevesinizi Kirmak Gibi Olmasın Ama Sirketler bile Deneyimli Adam Arıyorlar Artık
    Şirket Olmazsa Bile Bu İste Yetismek Zordur Çekirdek ten Yetisme İster
    Ben 17 Yasindayim Kendimi Bildim Bileli Bu Islerdeyim Babam Kamyoncuydu O Zaman Surkeli Yaninda Gide gele Hevesle Ne Kapabilsiysem Kaptım
    Simdi Bende Sürüyorum,Babam da bana guvenir bu konuda çünkü ben çocukluğumdan beri hep bi hevesle Bakardım Ne nasil Yapılır Simdi Sizin Icin Zor Bir Süreç Olur Yükünü çeKtiğimiz Şirket 15 Tane tir aldi ve ilk kriterleri deneyim oldu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • üstte belirttim durumu zaten :).
  • SON DURUM NEDİR EN SON NE YAPTINIZ ÜSTADIM.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esmer33

    SON DURUM NEDİR EN SON NE YAPTINIZ ÜSTADIM.....

    src kayıt yaptırdım başkan üste resmini eklicem şimdi
  • Deneyim dediğiniz kolay kazanilmaz kar in buzun uzerinde tir surmek en zor şeydir
    24 yaşındasınız cevreniz tanıdığınız yoksa kimse sizi alip yetistirmez src belgesi alinca şirketler sizi kapacak zannetmeyin cevirmelerde src sormazlar
    Kaza yaptığınızda sadece 800 tl ceza ödersiniz src olmadığı için bizim
    2 tirimiz var şoför alirken src ye bakmıyoruz malesef deneyime,guvenilirliğe bakıyoruz firmalar da öyle kolay kolay adam almaz piyasada birçok deneyimli şoför var Onlar varken adam alip yetistirmezler bu islerde çekirdek ten yetişilir...
    Ama siz kararliysaniz ne yapın ne edin birisinin yaninda gidip yetismeye bakin yoksa işiniz cok zor belgelere verdiğiniz paralarda yanar
    Bu isleri görüldüğü gibi sanmayin pişman olursunuz sonra gece gündüz yoldasiniz evden barkan aileden uzak bayram seyran yoktur gece gündüz uyku yoktur.Kac tane şoföre sorarsanız bu ise girdiğine pismandir
    18 yaşındayım bugune kadar belkide 200 tane şoför ile muhattap olup sohpet etmişimdir hepside bu işlerden uzak dur oku dedi bende size diyorum bu işten vazgeçin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tırda geri park olayı nasıl oluyor zor mu inceliklerini anlatabilir misin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DelirteJackson

    Tırda geri park olayı nasıl oluyor zor mu inceliklerini anlatabilir misin


    Zor tabi geri gerideki kural ağır ağır gekecekesin manevralari yavaş yapacaksın ben bile yapıyorum geri geri manevrayı benim babam 25 yıldır kamyonculuk yaptı
    5 yıldır da tirciyiz babam geri geriyi yapamıyor ben yapiyorum 😁😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığınız iş nedir? Bırakıp tır mı süreceksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu Açan Arkadaş Vazgeçti Galiba.
  • vazmıgeçtim :) birazdan üst tarafa bakarsın iyi geceler.

    edit,arkadaşın olduğumu nereden çıkardın ?.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnie Walkerr -- 4 Temmuz 2016; 3:08:27 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.