Şimdi Ara

Hayal kırıklığının bu kadarı !!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
3
Favori
7.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Wolftired kullanıcısına yanıt
    Durum benim dediğim gibi gözüküyor.

    1080P bir monitörde deneyip bizi bilgilendirebilirsen çok güzel olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    Durum benim dediğim gibi gözüküyor.

    1080P bir monitörde deneyip bizi bilgilendirebilirsen çok güzel olacak.


    İnşallah öyle bir şansım olursa deniyeceğim zaten bir tane monitorde alacağım 2-3 ay içerisinde maximum yaza doğru güncel ekran kartını aldım sonuçta 2 sene kullanırım :)

    Ben şaşıyorum sen benim durumumda olsan Ne yapardın diye sormak gerek ? Bence benim durumumda kafayı sıytırırdın.Yukarıdaki videoda vede birçok youtubedeki videoda adam 1080pde fx 4100 ve hd 6950 ile bf3 ultrada oynayıp frapsla videoya alıyor.Benim durumuma bak stutterden oynuyamıyorum ama her saniyesi stutter.Öyle Youtubedeki stutterlerden değil bendeki harbi stutter her saniyede sürekli yaşıyorum bu sorunu.Stutter sorununuda yaşadığım anda gpu kullanımı o anlık %80 deyse bir anlığına %50 e falan düşüyor tekrar yükseliyor ben bunu test ettim sence ne olabilir ???

    Diğer arkadaşlarada sormak lazım..




  • Hocam demekki sorun donanımsal falan değil adam resmen hd 6950 ve fx 4100 ile ucuyor vede video çekiyor ben stutterden yemin ediyorum adım atamıyorum.Kasmaması içinde elime kamerayı alıcam bu durumuda çekip youtubeye atıcam burada linkini paylaşıcam bf4dede ozellıkle crysis3 de adım atamıyorum hiç ama hiç oynanabilirlik yok.FXAAda bildiğin 10 fps alıyorum.
  • Kardesim benim pc ekran.kartim sapphire hd 7850 oc 2 gb islemcim 6300 ram 4 gb ben bile crysis 3 ü son ayarlarda 1 gram kasma olmadan yağ gibi oynuyorum :) bence fx 6300 al pisman olmazsin gercekten iyi bir islemci millete bakma intel diye tutturmuslar oyun icin fx serisi yeterli bence he ben render fln yaparim diyosan o zaman i7 ye yatirim yap i5 i soylemiyorum bile ki 8350 nin render performansi i5 4670k dan daha üstündür :) sen amd den vazgecme . Mesela ben yeni bir sistem toplucam 3000 3200 lira arasi bisey yine amd tabanli yapicam intele yatircagim parayi ekran kartina yatiririm daha fazla performans alirim oyunda :) bir de yorumlarda world of tank da kasiyormus fln diyo islemciden kaynakli degil online oyunda kasmasi sadece internetten kaynaklanir . Birde pci exp. 2.0 la 3.0 arasinda 1 fps bile fark yoktur ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorvetteZR1 -- 14 Aralık 2013; 2:35:10 >
  • Wolftired kullanıcısına yanıt
    Şu 1080P olayını da görüp netleştirdikten sonra; iş ya PSU vs. ' ye gelir ya da yazılımsal bir sorun aramaya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolftired

    Evet arkadaşlar,Nasıl başlayacağımı bilemiyorum bilgisayar donanımı kısmında en başından beri büyük sorunlarla boğuşuyorum bir türlü çözemediğim ne donanım alırsam alayım performans elde edemediğim bir durum bu

    Öncelikle sistemim

    GİGABYTE 990XA-UD3 Anakart
    FX 4100 ( 4.6 GHZ O.C CM HYPER 212 EVO DUAL FAN )
    OCZ FATAL!TY GAMING GEAR 550W +80 PLUS POWER SUPPLY
    SEAGATE BARRACUDA 1 TB SATA 3.0 HDD
    4X XİGMATEK XLF 140MM FAN ( KASA İÇİ SOĞUTMAM İYİDİR )

    VEDE GİGABYTE GTX 760 REV 2.0 WF3X ALDIM ( HD 7850 CFX KULLANIYORDUM TEKLİ HD 7850 DE KULLANDIM DENEDİM )

    Bazı arkadaşlarım durumumu zaten biliyor.HD 7850de durduk durmadık sürekli oyunlarda anlık donmalar yasıyordum anlık FPS düşüşleri vede su anda bu kartı aldım. (DARBOĞAZ OLUR DEDİLER AMA GPU KULLANIMI %99 YANİ DARBOĞAZ SANIRIM OLMUYOR )

    Gigabyte gtx 760 rev 2.0 kartını aldığım halde hd 7850deki performansın aynısını alıyorum birebir aynısını bugün denedim işte dün akşam almıştım...

    kartla BattleField 4,Crysis 3,Metro LL gibi oyunları oynadım.Vede Kart bildiğiniz yerlerde sürünüyor.Crysis 3 de 20-30 fps üstüne cıkamadım yüksek ayarlarda ( AA bile açmadım )

    Vede ctrl+alt+delete yapıp işlemlerden anakartın cpu kullanımına baktıgımda %100 olduğunu görüyorum...Ama Ne gariptirki GPU kullanımıda %99 da ? O zaman GPU full kullanıldığına göre darboğaz yaşamıyorum..

    NOT:HD 7850 1 GB kullanırkende %100 kullanılıyordu işlemci ???

    Arkadaşlar sorun neyde kafayı yiyeceğim artık EVGA gtx 780 acx aldım fx 8320 ile kullanma şansım oldu onda bile takılma sorunları yaşamıştım sonrada satmıştım işlemci vede kartı şimdide elimde fx 4100 var onuda O.C edip yanına oyun oynamak için gtx 760 aldım...Ama hüsran HD 7850 de BF4,METRO LL,CRYSİS 3 DE sürünüyordu.Bu özel O.C versiyon Gigabyte gtx 760 da aynı performansı veriyor bu ne yaw

    Nedir sorun arkadaşlar yemin ediyorum şunu değiştir deyin gidecem alacam anında nedir psumu yetmiyor ? tam güçtemi çalışamıyor bu ekran kartı ? işlemci darboğazmı yapıyor ? anakartımmı sorunlu ? Hardiskimdemi sorun var ? Nedir söyleyin gerçekten alacam bugün adam gibi oyun oynamak istiyorum...Sorun işlemcimdemi monitorumdemi sony bravıa led tvmdemi ? Bellekmi yetmiyor 2 gb ne ???

    Oyunlarmı optimizasyon özürlü ? nedir bu ardı arkası bitmeyen tükenmeyen problemler ???

    Oyun bildiğiniz slayt gibi ilerliyor ellerimle video çekip youtubeye atacam linkide verecem izleyin arkadaşlar yeter artık bende bıktım bu durumdan çözülmüyorsa birine hayrına vericem.PS 4 alıcam artık bu ne yaw adam gibi oyun keyfi tatamadım sinirden patlayacam

    Bazı arkadaşlardanda fikir edinmek istiyorum..

    @_Dominic_Toretto_

    Sende aynı kartı kullanıyorsun.Bununla alakalı seninde yorumların çok önemli...

    @R£DSTON£

    Bu durumu hd 7850dede aynısını yaşadım.Herhalde AMD nin sorunları deyip AMDyi kötüledim..Fakat sorun AMD firmasında değil benım başka bir donanımımda problem var.Şimdi nvidia kart aldık aha ne oldu ???

    Seninde yorumlarını beklerim....

    @İlker_Mania

    Hesabımı açtığımdan beri kadim dostum bir ara görüşecem senle ilker :) Sende gel konuya çözelim bu olayı artık...

    --------------------------

    Bu sorunu yaşayıpta AMD kartları kötülediğim için bütün AMD kullanıcılardan vede yarattığım çeşitli haksız tartışma polemiğinden dolayı özür dilerim...



    Bilgisayarında virüs var sanırım işlemcin masaüstünde de % 100 kullanması imkansız görev yöneticisine gel hangi exe dosyası işlemcini çok kullanıyor bak bende de vardı aynı sorun işlemcim masaüstünde de % 100 kullanıyordu görev yöneticisine girip o exe programının üstüne gelip sag tıklyıp dosyayı aç dedim ve virüslü dosyaları sildim sorun çözüldü




  • quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    Şu 1080P olayını da görüp netleştirdikten sonra; iş ya PSU vs. ' ye gelir ya da yazılımsal bir sorun aramaya.

    Gercekten sorunun kesinlikle PSUdan Kaynaklandigini dusunmuyorum.Hatta kesinlikle oyle.Ben demin Bir kac yabanci forumda gordum xigmatek marka bir tane 500w +80 plus peak degeri 390w sanirim,Sorunsuzca gtx 670 ile kullanan kisiler vardi.

    Vede nereden buna emin oluyorum dersen,Ben bu sorunu hd 7850dede yasadim.Bu psu hd 7850 ede yetmiyecek bir power olmadigi icin bu yonden PSUdan kaynaklanmadigina emin olabiliyorum.zaten baska Psu ilede denedim theoder541 in istegiyle...Yani psuyu ve hddi kafadan cikardik.

    Islemciden kaynaklaniyormu ? Bence hayir yukaridaki videodan anlasiliyor.Ama darbogaz var %30 oraninda onu kabullenmem vede yeni bir islemciye gecmem gerekli diye dusunuyorum.Maddi acidan rahatlik saglarsam intele gecicegim yoksa ay basinda fx 6300 alacagim.Fx 4100 u satabilirsem oda :))

    Kesinlikle bir monitor almayada karar verdim.kardesimin bilgisayarida amd ve fx 8320 kullaniyor yanindada gtx 770 wf3x onda hicbir sorun yok...

    500liraya muratın onerdigi bir monitor var onu almayi planliyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

    Kardesim benim pc ekran.kartim sapphire hd 7850 oc 2 gb islemcim 6300 ram 4 gb ben bile crysis 3 ü son ayarlarda 1 gram kasma olmadan yağ gibi oynuyorum :) bence fx 6300 al pisman olmazsin gercekten iyi bir islemci millete bakma intel diye tutturmuslar oyun icin fx serisi yeterli bence he ben render fln yaparim diyosan o zaman i7 ye yatirim yap i5 i soylemiyorum bile ki 8350 nin render performansi i5 4670k dan daha üstündür :) sen amd den vazgecme . Mesela ben yeni bir sistem toplucam 3000 3200 lira arasi bisey yine amd tabanli yapicam intele yatircagim parayi ekran kartina yatiririm daha fazla performans alirim oyunda :) bir de yorumlarda world of tank da kasiyormus fln diyo islemciden kaynakli degil online oyunda kasmasi sadece internetten kaynaklanir . Birde pci exp. 2.0 la 3.0 arasinda 1 fps bile fark yoktur ;)


    Gercekten bende durumu idrak edemiyorum.

    Amd biridinde dogru duzgun calisirken,Benim gibi baskalarinda farkli sonuc verebiliyor.Maddi imkanim el verse direktmen intele gecicem ama maalesef olmuyor işte.

    Sorunun hard diskten kaynaklanmadigina eminim cunku hd tune ile bad sector taramadi yaptigimda hic birtane bile bad sector bulamadi.Powerdende degil,yukarida acikladim nedenini.Geriye kalan islemci,Anakart bunlarda amdnin sacma sapan islemcileri fx 4100 peh.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: theoden541

    .Net Framework'un boyutu normal. Bende bir de 1.1 versiyonu yülküymüş neden bilemedim. Biraz internette araştırma yaptım fakat insanlar 4100 ile multiplayer video çekerken bile oynayabiliyor gördüğüm kadarı ile.

     Hayal kırıklığının bu kadarı !!!
    Burada benim microsoft yüklemelerim var yardımcı olacaksa. Fazladan bir tek net framework 1.1'de var 4.5'in yanında. Onun da bir etkisi olacağını sanmıyorum.

    http://www.youtube.com/watch?v=irx2f9xLXZA

    Bu videoda 64 kişilik haritada oynuyor eleman sorunsuz, FPS düşük ama bunun bir yandan video çekmesine bağlı olduğunu düşünüyorum, en azından stutter yaşamamış eleman.

    Biraz daha gezindikten sonra derinlerde bir yerdy bunu buldum ve sende de afterburner yüklüymüş...

    Actually, I've had MSI Afterburner cause this same problem in the past.

    It has to do with the hardware polling period. It would stutter everytime Afterburner would request information from the video card. Set it to 1000ms, it would stutter every second. Set it to 3000ms, it would stutter every 3 seconds.

    Disable that overlay and try it.


    İstersen kapatmayı ya da kaldırmayı ya da polling period u değiştirmeyi deneyebilirsin.

    Eğer bu da sorununu çözmezse temiz kurulumun ardından maalesef i5 2500k, 3570k ya da en aşağı 6300'e geçmen son şansın gibi görünüyor...

    Burada mavi yazan yerdeki şeyi uyguladın mı? Afterburner'ın pooling rate'ini düşürüğ yükseltip bir de kaldırıp öyle denersen eğer, yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım, Afterburner'ın bazı versiyonlarında ekran akrtından bilgi isterken ekran kartında stuttera sebep oluyormuş, bu da demek ki polling rate 1000 ms ise saniye başına stutter yapabilir. İstersen kaldırıp öyle dene, hatta trixx varsa onu da kaldır ve gpuz, hw monitor vb açmadan dene bakalım bir de.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolftired


    quote:

    Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

    Kardesim benim pc ekran.kartim sapphire hd 7850 oc 2 gb islemcim 6300 ram 4 gb ben bile crysis 3 ü son ayarlarda 1 gram kasma olmadan yağ gibi oynuyorum :) bence fx 6300 al pisman olmazsin gercekten iyi bir islemci millete bakma intel diye tutturmuslar oyun icin fx serisi yeterli bence he ben render fln yaparim diyosan o zaman i7 ye yatirim yap i5 i soylemiyorum bile ki 8350 nin render performansi i5 4670k dan daha üstündür :) sen amd den vazgecme . Mesela ben yeni bir sistem toplucam 3000 3200 lira arasi bisey yine amd tabanli yapicam intele yatircagim parayi ekran kartina yatiririm daha fazla performans alirim oyunda :) bir de yorumlarda world of tank da kasiyormus fln diyo islemciden kaynakli degil online oyunda kasmasi sadece internetten kaynaklanir . Birde pci exp. 2.0 la 3.0 arasinda 1 fps bile fark yoktur ;)


    Gercekten bende durumu idrak edemiyorum.

    Amd biridinde dogru duzgun calisirken,Benim gibi baskalarinda farkli sonuc verebiliyor.Maddi imkanim el verse direktmen intele gecicem ama maalesef olmuyor işte.

    Sorunun hard diskten kaynaklanmadigina eminim cunku hd tune ile bad sector taramadi yaptigimda hic birtane bile bad sector bulamadi.Powerdende degil,yukarida acikladim nedenini.Geriye kalan islemci,Anakart bunlarda amdnin sacma sapan islemcileri fx 4100 peh.

    Sorununun donanımsal olmadığ artık belli zaten. Bu konuda daha fazla düşünmene gerek yok, istersen işlemcini yükseltebilirsin yine bütçen doğrultusunda, mutlaka faydası olacaktır 4100'den sonra her işlemcinin fakat yazılımsal olarak bütün alternatifleri denedikten sonraya bırak bence bu durumu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

    Kardesim benim pc ekran.kartim sapphire hd 7850 oc 2 gb islemcim 6300 ram 4 gb ben bile crysis 3 ü son ayarlarda 1 gram kasma olmadan yağ gibi oynuyorum :) bence fx 6300 al pisman olmazsin gercekten iyi bir islemci millete bakma intel diye tutturmuslar oyun icin fx serisi yeterli bence he ben render fln yaparim diyosan o zaman i7 ye yatirim yap i5 i soylemiyorum bile ki 8350 nin render performansi i5 4670k dan daha üstündür :) sen amd den vazgecme . Mesela ben yeni bir sistem toplucam 3000 3200 lira arasi bisey yine amd tabanli yapicam intele yatircagim parayi ekran kartina yatiririm daha fazla performans alirim oyunda :) bir de yorumlarda world of tank da kasiyormus fln diyo islemciden kaynakli degil online oyunda kasmasi sadece internetten kaynaklanir . Birde pci exp. 2.0 la 3.0 arasinda 1 fps bile fark yoktur ;)


    son ayarlar dediğinizi bi açın istersiniz..

    msaa 8x mi? af 16x mi? değerler nedir. yoksa bu kapalı da sadece diğer ayarlar mı very high?

    sizin o kart ile üstteki bileşenleri kökleyip yağ gibi akıyorum demeniz yanlış çünkü akamazsınız. ben söyliyimde

    siz o kartla akarsanız bugün millet neden 780 290 alıyor merak ettim açıkçası!

    burada gazlı bilgi vermeyin de sizin yorumunuzu görüp inanıp gidip alan biri pişman olmasın burada




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

    Kardesim benim pc ekran.kartim sapphire hd 7850 oc 2 gb islemcim 6300 ram 4 gb ben bile crysis 3 ü son ayarlarda 1 gram kasma olmadan yağ gibi oynuyorum :) bence fx 6300 al pisman olmazsin gercekten iyi bir islemci millete bakma intel diye tutturmuslar oyun icin fx serisi yeterli bence he ben render fln yaparim diyosan o zaman i7 ye yatirim yap i5 i soylemiyorum bile ki 8350 nin render performansi i5 4670k dan daha üstündür :) sen amd den vazgecme . Mesela ben yeni bir sistem toplucam 3000 3200 lira arasi bisey yine amd tabanli yapicam intele yatircagim parayi ekran kartina yatiririm daha fazla performans alirim oyunda :) bir de yorumlarda world of tank da kasiyormus fln diyo islemciden kaynakli degil online oyunda kasmasi sadece internetten kaynaklanir . Birde pci exp. 2.0 la 3.0 arasinda 1 fps bile fark yoktur ;)


    ayrıca tüm online oyunlar işlemciye yük bindirir ekran kartına değil..

    internet hızı ile alakalı günümüzde takılan bir oyun yok zaten 512kb hız kalmadı min 1mbit.

    internette oyunun takılması için ping, ms değerlerinin yüksek olması ile alakalı. örneğin

    World of warcraft ı i7 ile de oynasan. latency değerin 500 - 800 ü görürse takılma gecikme başlar keşke az kaşsında bu olmasın dersin...

    bunuda düzeltmenin yolu ise ttnet veya hangi internet sağlayıcısı ise onları arayıp durumu anlatmaktır.

    benim başıma wow da geldi. ttnet i aradım hat güncellendi. şimdi 78-80 arası..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: theoden541

    quote:

    Orijinalden alıntı: theoden541

    .Net Framework'un boyutu normal. Bende bir de 1.1 versiyonu yülküymüş neden bilemedim. Biraz internette araştırma yaptım fakat insanlar 4100 ile multiplayer video çekerken bile oynayabiliyor gördüğüm kadarı ile.

     Hayal kırıklığının bu kadarı !!!
    Burada benim microsoft yüklemelerim var yardımcı olacaksa. Fazladan bir tek net framework 1.1'de var 4.5'in yanında. Onun da bir etkisi olacağını sanmıyorum.

    http://www.youtube.com/watch?v=irx2f9xLXZA

    Bu videoda 64 kişilik haritada oynuyor eleman sorunsuz, FPS düşük ama bunun bir yandan video çekmesine bağlı olduğunu düşünüyorum, en azından stutter yaşamamış eleman.

    Biraz daha gezindikten sonra derinlerde bir yerdy bunu buldum ve sende de afterburner yüklüymüş...

    Actually, I've had MSI Afterburner cause this same problem in the past.

    It has to do with the hardware polling period. It would stutter everytime Afterburner would request information from the video card. Set it to 1000ms, it would stutter every second. Set it to 3000ms, it would stutter every 3 seconds.

    Disable that overlay and try it.


    İstersen kapatmayı ya da kaldırmayı ya da polling period u değiştirmeyi deneyebilirsin.

    Eğer bu da sorununu çözmezse temiz kurulumun ardından maalesef i5 2500k, 3570k ya da en aşağı 6300'e geçmen son şansın gibi görünüyor...

    Burada mavi yazan yerdeki şeyi uyguladın mı? Afterburner'ın pooling rate'ini düşürüğ yükseltip bir de kaldırıp öyle denersen eğer, yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım, Afterburner'ın bazı versiyonlarında ekran akrtından bilgi isterken ekran kartında stuttera sebep oluyormuş, bu da demek ki polling rate 1000 ms ise saniye başına stutter yapabilir. İstersen kaldırıp öyle dene, hatta trixx varsa onu da kaldır ve gpuz, hw monitor vb açmadan dene bakalım bir de.

    senin icin afterburneri kaldiriptada denedim degisen hicbirsey yok crysiste adim atamiyorum.Hatta hd 7850den daha kotu performans aliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolftired


    quote:

    Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

    Kardesim benim pc ekran.kartim sapphire hd 7850 oc 2 gb islemcim 6300 ram 4 gb ben bile crysis 3 ü son ayarlarda 1 gram kasma olmadan yağ gibi oynuyorum :) bence fx 6300 al pisman olmazsin gercekten iyi bir islemci millete bakma intel diye tutturmuslar oyun icin fx serisi yeterli bence he ben render fln yaparim diyosan o zaman i7 ye yatirim yap i5 i soylemiyorum bile ki 8350 nin render performansi i5 4670k dan daha üstündür :) sen amd den vazgecme . Mesela ben yeni bir sistem toplucam 3000 3200 lira arasi bisey yine amd tabanli yapicam intele yatircagim parayi ekran kartina yatiririm daha fazla performans alirim oyunda :) bir de yorumlarda world of tank da kasiyormus fln diyo islemciden kaynakli degil online oyunda kasmasi sadece internetten kaynaklanir . Birde pci exp. 2.0 la 3.0 arasinda 1 fps bile fark yoktur ;)


    Gercekten bende durumu idrak edemiyorum.

    Amd biridinde dogru duzgun calisirken,Benim gibi baskalarinda farkli sonuc verebiliyor.Maddi imkanim el verse direktmen intele gecicem ama maalesef olmuyor işte.

    Sorunun hard diskten kaynaklanmadigina eminim cunku hd tune ile bad sector taramadi yaptigimda hic birtane bile bad sector bulamadi.Powerdende degil,yukarida acikladim nedenini.Geriye kalan islemci,Anakart bunlarda amdnin sacma sapan islemcileri fx 4100 peh.

    hocam harddisk ten sanmıyorum

    bence işlemci buna neden benim tek tahminim bu..

    yerinizde olsam idare eder. para biriktirir.

    sonra canınız hangisini ister ise intel yada amd seçer örn: 8350 veya i7 i5

    birde anakart yenilerdim. tabi tercih sizin. 6300 almanız hem alelacele hemde 2.el pek iyi değil..

    eğer maddi olarak sıkıntı olur ise yapıcak bişi yok o zman 6300 bakıcaksınız.

    yabancı forumda verdiğim örnek yukarıda adamda sizin işlemci + 760 var adam 6300 e upgrade edince çok mutlu olmuş.. sorunu çözülmüş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stalker83

    quote:

    Orijinalden alıntı: Wolftired


    quote:

    Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

    Kardesim benim pc ekran.kartim sapphire hd 7850 oc 2 gb islemcim 6300 ram 4 gb ben bile crysis 3 ü son ayarlarda 1 gram kasma olmadan yağ gibi oynuyorum :) bence fx 6300 al pisman olmazsin gercekten iyi bir islemci millete bakma intel diye tutturmuslar oyun icin fx serisi yeterli bence he ben render fln yaparim diyosan o zaman i7 ye yatirim yap i5 i soylemiyorum bile ki 8350 nin render performansi i5 4670k dan daha üstündür :) sen amd den vazgecme . Mesela ben yeni bir sistem toplucam 3000 3200 lira arasi bisey yine amd tabanli yapicam intele yatircagim parayi ekran kartina yatiririm daha fazla performans alirim oyunda :) bir de yorumlarda world of tank da kasiyormus fln diyo islemciden kaynakli degil online oyunda kasmasi sadece internetten kaynaklanir . Birde pci exp. 2.0 la 3.0 arasinda 1 fps bile fark yoktur ;)


    Gercekten bende durumu idrak edemiyorum.

    Amd biridinde dogru duzgun calisirken,Benim gibi baskalarinda farkli sonuc verebiliyor.Maddi imkanim el verse direktmen intele gecicem ama maalesef olmuyor işte.

    Sorunun hard diskten kaynaklanmadigina eminim cunku hd tune ile bad sector taramadi yaptigimda hic birtane bile bad sector bulamadi.Powerdende degil,yukarida acikladim nedenini.Geriye kalan islemci,Anakart bunlarda amdnin sacma sapan islemcileri fx 4100 peh.

    hocam harddisk ten sanmıyorum

    bence işlemci buna neden benim tek tahminim bu..

    yerinizde olsam idare eder. para biriktirir.

    sonra canınız hangisini ister ise intel yada amd seçer örn: 8350 veya i7 i5

    birde anakart yenilerdim. tabi tercih sizin. 6300 almanız hem alelacele hemde 2.el pek iyi değil..

    eğer maddi olarak sıkıntı olur ise yapıcak bişi yok o zman 6300 bakıcaksınız.

    yabancı forumda verdiğim örnek yukarıda adamda sizin işlemci + 760 var adam 6300 e upgrade edince çok mutlu olmuş.. sorunu çözülmüş



    o kişide benim gibi stuttermi yaşıyordu acaba ???




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolftired


    quote:

    Orijinalden alıntı: theoden541

    quote:

    Orijinalden alıntı: theoden541

    .Net Framework'un boyutu normal. Bende bir de 1.1 versiyonu yülküymüş neden bilemedim. Biraz internette araştırma yaptım fakat insanlar 4100 ile multiplayer video çekerken bile oynayabiliyor gördüğüm kadarı ile.

     Hayal kırıklığının bu kadarı !!!
    Burada benim microsoft yüklemelerim var yardımcı olacaksa. Fazladan bir tek net framework 1.1'de var 4.5'in yanında. Onun da bir etkisi olacağını sanmıyorum.

    http://www.youtube.com/watch?v=irx2f9xLXZA

    Bu videoda 64 kişilik haritada oynuyor eleman sorunsuz, FPS düşük ama bunun bir yandan video çekmesine bağlı olduğunu düşünüyorum, en azından stutter yaşamamış eleman.

    Biraz daha gezindikten sonra derinlerde bir yerdy bunu buldum ve sende de afterburner yüklüymüş...

    Actually, I've had MSI Afterburner cause this same problem in the past.

    It has to do with the hardware polling period. It would stutter everytime Afterburner would request information from the video card. Set it to 1000ms, it would stutter every second. Set it to 3000ms, it would stutter every 3 seconds.

    Disable that overlay and try it.


    İstersen kapatmayı ya da kaldırmayı ya da polling period u değiştirmeyi deneyebilirsin.

    Eğer bu da sorununu çözmezse temiz kurulumun ardından maalesef i5 2500k, 3570k ya da en aşağı 6300'e geçmen son şansın gibi görünüyor...

    Burada mavi yazan yerdeki şeyi uyguladın mı? Afterburner'ın pooling rate'ini düşürüğ yükseltip bir de kaldırıp öyle denersen eğer, yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım, Afterburner'ın bazı versiyonlarında ekran akrtından bilgi isterken ekran kartında stuttera sebep oluyormuş, bu da demek ki polling rate 1000 ms ise saniye başına stutter yapabilir. İstersen kaldırıp öyle dene, hatta trixx varsa onu da kaldır ve gpuz, hw monitor vb açmadan dene bakalım bir de.

    senin icin afterburneri kaldiriptada denedim degisen hicbirsey yok crysiste adim atamiyorum.Hatta hd 7850den daha kotu performans aliyorum.

    bakın geçen bi oyun yüzünden bilgisayarı format atmam gerekti neyse konu oyun değil :D

    ilk attığımda kurulumu yaptım win7 64 bit home pre. orj.

    ilk olarak güncellemeleri indirdim. (ondan önce hiçbirşey yüklemiyorum sadece Ethernet driver)

    ilk güncellemeler bitti sonra update de service pack görününce bende hazır inmiş hali var onu yükledim.

    ilkinde hata verdi. 2.de yükledi.

    daha sonra hepsini yükledim. chipset drvir ekran kartı v.s

    sistem hazır ama durduk yere takılmalar sistemde!! kilitlenmeler ara ara. explorer da aynı şekilde siteler de donmalar. yani birşeyler oturmamış belli herşey eksiksiz yüklendiği halde

    sistem sanki her an çökecek gibi.

    daha sonra 2. formatı attım.. dediğim tüm işlemleri aynen yaptım şimdi fıstık gibi çalışıyor. yani win kurulumu da bazen sorunlu olabiliyor

    tabi programcı v.s olmadığımdan bilemiyorum neden oluyor.

    eğer üstteki benim yaşadığım sıkıntılardan yoksa sorun win 7 de değildir..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolftired

    quote:

    Orijinalden alıntı: Stalker83

    quote:

    Orijinalden alıntı: Wolftired


    quote:

    Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

    Kardesim benim pc ekran.kartim sapphire hd 7850 oc 2 gb islemcim 6300 ram 4 gb ben bile crysis 3 ü son ayarlarda 1 gram kasma olmadan yağ gibi oynuyorum :) bence fx 6300 al pisman olmazsin gercekten iyi bir islemci millete bakma intel diye tutturmuslar oyun icin fx serisi yeterli bence he ben render fln yaparim diyosan o zaman i7 ye yatirim yap i5 i soylemiyorum bile ki 8350 nin render performansi i5 4670k dan daha üstündür :) sen amd den vazgecme . Mesela ben yeni bir sistem toplucam 3000 3200 lira arasi bisey yine amd tabanli yapicam intele yatircagim parayi ekran kartina yatiririm daha fazla performans alirim oyunda :) bir de yorumlarda world of tank da kasiyormus fln diyo islemciden kaynakli degil online oyunda kasmasi sadece internetten kaynaklanir . Birde pci exp. 2.0 la 3.0 arasinda 1 fps bile fark yoktur ;)


    Gercekten bende durumu idrak edemiyorum.

    Amd biridinde dogru duzgun calisirken,Benim gibi baskalarinda farkli sonuc verebiliyor.Maddi imkanim el verse direktmen intele gecicem ama maalesef olmuyor işte.

    Sorunun hard diskten kaynaklanmadigina eminim cunku hd tune ile bad sector taramadi yaptigimda hic birtane bile bad sector bulamadi.Powerdende degil,yukarida acikladim nedenini.Geriye kalan islemci,Anakart bunlarda amdnin sacma sapan islemcileri fx 4100 peh.

    hocam harddisk ten sanmıyorum

    bence işlemci buna neden benim tek tahminim bu..

    yerinizde olsam idare eder. para biriktirir.

    sonra canınız hangisini ister ise intel yada amd seçer örn: 8350 veya i7 i5

    birde anakart yenilerdim. tabi tercih sizin. 6300 almanız hem alelacele hemde 2.el pek iyi değil..

    eğer maddi olarak sıkıntı olur ise yapıcak bişi yok o zman 6300 bakıcaksınız.

    yabancı forumda verdiğim örnek yukarıda adamda sizin işlemci + 760 var adam 6300 e upgrade edince çok mutlu olmuş.. sorunu çözülmüş



    o kişide benim gibi stuttermi yaşıyordu acaba ???

    o kadar yazmamış ama

    darboğaz mı yapıyor diye sormuş

    yardımcı olanların çoğu darboğaz demiş.. 6300 önerilmiş

    sonra da çocuk almış ve hepsine teşekkür etmiş tüm sorun çözülmüş

    olay böyle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolftired

    quote:

    Orijinalden alıntı: Stalker83

    quote:

    Orijinalden alıntı: Wolftired


    quote:

    Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

    Kardesim benim pc ekran.kartim sapphire hd 7850 oc 2 gb islemcim 6300 ram 4 gb ben bile crysis 3 ü son ayarlarda 1 gram kasma olmadan yağ gibi oynuyorum :) bence fx 6300 al pisman olmazsin gercekten iyi bir islemci millete bakma intel diye tutturmuslar oyun icin fx serisi yeterli bence he ben render fln yaparim diyosan o zaman i7 ye yatirim yap i5 i soylemiyorum bile ki 8350 nin render performansi i5 4670k dan daha üstündür :) sen amd den vazgecme . Mesela ben yeni bir sistem toplucam 3000 3200 lira arasi bisey yine amd tabanli yapicam intele yatircagim parayi ekran kartina yatiririm daha fazla performans alirim oyunda :) bir de yorumlarda world of tank da kasiyormus fln diyo islemciden kaynakli degil online oyunda kasmasi sadece internetten kaynaklanir . Birde pci exp. 2.0 la 3.0 arasinda 1 fps bile fark yoktur ;)


    Gercekten bende durumu idrak edemiyorum.

    Amd biridinde dogru duzgun calisirken,Benim gibi baskalarinda farkli sonuc verebiliyor.Maddi imkanim el verse direktmen intele gecicem ama maalesef olmuyor işte.

    Sorunun hard diskten kaynaklanmadigina eminim cunku hd tune ile bad sector taramadi yaptigimda hic birtane bile bad sector bulamadi.Powerdende degil,yukarida acikladim nedenini.Geriye kalan islemci,Anakart bunlarda amdnin sacma sapan islemcileri fx 4100 peh.

    hocam harddisk ten sanmıyorum

    bence işlemci buna neden benim tek tahminim bu..

    yerinizde olsam idare eder. para biriktirir.

    sonra canınız hangisini ister ise intel yada amd seçer örn: 8350 veya i7 i5

    birde anakart yenilerdim. tabi tercih sizin. 6300 almanız hem alelacele hemde 2.el pek iyi değil..

    eğer maddi olarak sıkıntı olur ise yapıcak bişi yok o zman 6300 bakıcaksınız.

    yabancı forumda verdiğim örnek yukarıda adamda sizin işlemci + 760 var adam 6300 e upgrade edince çok mutlu olmuş.. sorunu çözülmüş



    o kişide benim gibi stuttermi yaşıyordu acaba ???

    ayrıca shutter SLI da oluyor çoğunlukla ki

    bende gtx 660 SLI varken

    1-2 oyunda gördüm biri crysis 3

    50fps oynamama rağmen 15-20 sn aralıklarla aniden fps düşüyor sonra aniden yükseliyor.

    ki akıcılık olmuyordu ayar kısıp 60 fps ye ulaşsamda böyle sanki o akıcılık hissi oluşmuyordu.

    zaten hem oyüzden bozup 760 aldım hemde çok güç tüketmesi yüzünden..

    ki şu an daha mutluyum olsun ayar kısıyim daha iyi..




  • şu kartı başka pcde denedin mi? servise göster belki kartında sorun var daha kötüsü anakartında sorun var.
  • Kardesim hepsini okumadim yazilanlarin ama cpu parking diye bir olay var shutter a neden olan. Registery ayarlarindan kapatilabiliyor ve senin gibi sorun yasayanlar sorunlarini boyle cozmusler. Google da bi arat derim mobildeyim simdi tam link koyardim ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.