Şimdi Ara

Havya ucu temizleme? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
20.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

    quote:

    Orijinalden alıntı: ERTUĞRUL OK


    quote:

    Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

    havya pastaya batırılmaz mı hiç o ses o koku çok hoş neyse ben nasıl kullanıyorum.

    Havya ucu karardığı zaman pastalı lehim kaplı bulaşık teline sokuyorum ayna gibi çıkıyor havya.

    Basit lehim yaparken teli pastaya batırıyorum lehimliyorum eğer tel lehimlenecekse telide batıyorum önden lehim verip lehimli telleri birleştirip tekrar lehimliyorum üstüne makaron takıp 120c ısı veriyorum

    smd malzemeleri ise padlere pasta sürüp lehimi havya ile veriyorum sonra 400 derece ısı verip smd malzemeyi üstüne bırakıyorum zaten kendisi yolunu bulup oturuyor.

    Şu çok pinli entegreleri ise önce pasta sürüyorum veriyorum 320c söküyorum söktükten sonra yüzeye flux sürüp tekrar veriyorum ısıyı padlar lehimi düzgünce alıyor entegreyi ortalıyorum köşeden 4 bacağı havya ile lehimleyip kenarlarına flux sürüyorum sonra 270c de takıyorum

    bga atlatmak isterdim lehim topu veya krem lehim kullanılıyor ama mobilden zor oluyor sökmesi ayrı yollar kalkıyor temizlemesi ayrı kalıplaması ayrı takması ayrı ama zevklı krem lehimle lehim topunun farkı ne dersen şu fark var krem lehim çok daha rahat hızlı oluyor ama ısıya dayanıklı değil yüksek ısıda soğuk lehim oranı topa göre yüksek cep telefoncuları kullanıyor telefon ne kadar ısınabilir ki lehim topu ise daha zor ama ısıya dayanıklı soğuk lehime daha az düşer laptoplarda kullanılır.





    Kitap yazmalisiniz pek bisey anlamaadim pastali lehim kapli bulasik teli ne ya?

    haklısınız biraz anlaşılmaz olmuş

    pastalı dediğim bulaşık telinde az miktarda pasta var artık lehimleri pompadan çıkan vs bunları bulaşık telinin olduğu kaba atarım atmasan bile havya ucundan zamanla birikiyor havyayı batırdığın zaman üstü lehim ve pasta kaplı tel havyanın ısısı ile eriyor havya tamamen lehim kaplanmış oluyor lehimi verdiğin zaman üstüne lehim çekmiyor direk malzemeye atıyor veya smd entegrenin bacağını lehimlerken çok çok az lehim almak gerekiyor yoksa fazla lehim diğer bacağa geçiyor ama böyle yapınca lehim almaya gerek kalmadan dokundurunca iş bitiyor.

    Havyayı pastaya batırmak pastanın ömrünü kısaltıyor hem havyadan uçuyor havyanın ucunuda çok aşındırıyor pasta hemde pastanın içindeki asit uçuyor işe yaramaz hale geliyor gidip pasta alıyor muyuz hayır az miktarda tuzruhu ekliyoruz yeni gibi oluyor. Ha yapmıyor muyum yapıyorum sırf zevkine cost diye sesi dumanı kokusu hoşuma gidiyor





    Hocam sen bana en iyisi sadece bulasik telini anlat ve noktalama isaretlerini kullan, anlamiyorum mal gibi hissediyorum kendimi
    Benim anladigim su: bir kaba teli koyacam, her islemden sonra pastayi, lehimi bu kaba aticam artanlari yani.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Havya ucu için lehim yaparken yukarıda arkadaşın verdiği sarı renkli tel ile temizlemen yeterlidir.Sünger kullanma.Birde nişadır al elektronikçilerin bazılarında satılıyor.Sabun gibi görüntüsü var havya ucunu ona sürttüğünde pırıl pırıl yapar.
    Pastayı da hemen lehim tutması gereken yerlerde kullan sadece.Mesela elinde 2 kablo var uçlarını birbirine lehimleyeceksin ve tutman zor oluyor.Batır kabloların ucunu pastaya.Sonra ver lehimi anında tutar.Ben pastayı sadece bu tür işlerde kullanıyorum.Havyayı pastaya batırma gibi bir hata sakın yapma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acı Biber

    Havya ucu için lehim yaparken yukarıda arkadaşın verdiği sarı renkli tel ile temizlemen yeterlidir.Sünger kullanma.Birde nişadır al elektronikçilerin bazılarında satılıyor.Sabun gibi görüntüsü var havya ucunu ona sürttüğünde pırıl pırıl yapar.
    Pastayı da hemen lehim tutması gereken yerlerde kullan sadece.Mesela elinde 2 kablo var uçlarını birbirine lehimleyeceksin ve tutman zor oluyor.Batır kabloların ucunu pastaya.Sonra ver lehimi anında tutar.Ben pastayı sadece bu tür işlerde kullanıyorum.Havyayı pastaya batırma gibi bir hata sakın yapma.

    Arkadaşa katılıyorum lehim pastaları , biraz daha zor yüzeyler için lehim tutmasını sağlamak içindir bence de.
  • Tesekkurler:-) . Aldim ben cevabimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pastaya ayrı tel demiş ALLAH'ın cahili.
  • Youtube da vardır videosu, bi bak istersen

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar lehimleme
    elektronik
    A' dan Z'ye cep telefonu tablet eğitimi notebook onarım kursu almak isterseniz
    http://www.gsmegitimi.net/Default.aspx
    sitesinden bilgi alabilir
    kurslarımızda her türlü bilgi sahibi olabilirsiniz
  • Bulaşık teline kaliteli bi pasta sürersen biraz ucu inci gibi çıkar
  • 5 senedir lehimi öğrendiğimden beri hep bulaşık teli kullanırım.Bende de 100 W kalem havya var
    ucu yarılmaya başladı, çok pastaya batırdığım için olabilir.Bir de lehime reçine eritince ayna gibi oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ _ _FAST_ _ _ -- 1 Nisan 2015; 20:09:11 >
  • Ben tesadüfen farklı bir yöntem buldum bunun için tuz ruhu 12v akü biraz tel plastik kap ve maske lazım
    İşlem bir nevi elektroliz yapacaksın yani plastik kaba tuz ruhu koy sonra telin birini Leh’im ucuna sar her iki teli aküye bağla ve Leh’im ucu olanı ve diğer teli 1-2 dkk tuz ruhuna batır bu ara açık havada yap bunu maskenide tak tuz ruhu buharlaşıyor ama Leh’im ucu pırıl pırıl oluyor sonra suda yıka tak kullan ben Leh’im ucuna para vermez oldum elimde ne kadar uç varsa bu yöntemle temizledim hepsinde kulanılır vaziyete getirdim aman dikkat çıkan gazdan koru kendini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibbayram kullanıcısına yanıt
    o kadar uğraşmaya gerek yok. bu işin piri nişadırdır. boya malzemeleri satan dükkanlardan bulabilirsin. beyaz sabun kalıbına benzer. sıcakken sürttün mü, havya ucu tertemiz kalır.
  • Konunun yeri burası heralde . Havya ucu temizleme teli aldım , bakalım işe yarayacak mı ?
    Weller in sabun kalıbı gibi nışadırı yıllardır var . Adeta mermer kıvamında 350 derecede havya değdirince banamısın demiyor . Havyayı 450 drrece ısıtıp sürünce biraz eriyip temizliyor ama simsiyah yanıyor yani işe yaramıyor . Nışadırın havya ucunu temizlediğini , fayfasını gören var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akkaymaz A kullanıcısına yanıt

    ben görüyorum. havya ucunu biraz sürttükten sonra, artıkları temizleyince lehimlemeye hazır hale geliyor. tabi ben weller markasını değil de boyacıdan aldığım nişadırı kullandığım için farklılık gösterebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 3 Haziran 2022; 10:52:32 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.