Şimdi Ara

Havalar sıcak işlemci yanıyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boşta 30 35 derece olan işlemcim BF3 oynarken 100 dereceye çıktığını gördüm,
    kışın 65 dereceyi geçmeden oynuyodum ama havalar sıcak olduğundan ısınıp kapanmaya başladı.
    Kasa şuanda bilgisayar masasının klavye koyulan yerinin altında yani ayaklarımızı koyduğumuz yerde diyebilirim,
    acaba havasızlıktanmı kapanıyor?yerini değiştirsem bişey farkedermi ?
    pencereye doğru yaklaştırmayı planlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antikapc

Boşta 30 35 derece olan işlemcim BF3 oynarken 100 dereceye çıktığını gördüm,
    kışın 65 dereceyi geçmeden oynuyodum ama havalar sıcak olduğundan ısınıp kapanmaya başladı.
    Kasa şuanda bilgisayar masasının klavye koyulan yerinin altında yani ayaklarımızı koyduğumuz yerde diyebilirim,

havasızlıktan dolayı 100 dereceye çıkacağını zannetmiyorum. bu dediğiniz sıcaklık hangisi için? cpu gpu? ona göre birşey söyleyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

havasızlıktan dolayı 100 dereceye çıkacağını zannetmiyorum. bu dediğiniz sıcaklık hangisi için? cpu gpu? ona göre birşey söyleyeyim

işlemci ısınıyor hocam amd athlon x2 3.1 ghz işlemcim var.
    soğutucudan olacağını zannetmiyorum çünkü bu kış yeniledim+havalar normal olduğunda 60 65 i asla geçmiyordu bf3 de
    edit: masaüstü pc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikapc -- 10 Haziran 2014; 20:13:35 >

• quote:

quote:

quote:

soğutucudan olacağını zannetmiyorum çünkü bu kış yeniledim+havalar normal olduğunda 60 65 i asla geçmiyordu bf3 de

fanı sök. işlemcinin üzerindeki macunu tamamen temizle. yeni macun al(vatanda 10 tl civarı(gümüşlerden)) mercimek tanesi kadar sık. eşit şekilde yay. fanı temizle. sıkıca oturt fanı düzelmesi lazım. birde egzos fanın varmı

• quote:

quote:

quote:

quote:

fanı sök. işlemcinin üzerindeki macunu tamamen temizle. yeni macun al(vatanda 10 tl civarı(gümüşlerden)) mercimek tanesi kadar sık. eşit şekilde yay. fanı temizle. sıkıca oturt fanı düzelmesi lazım. birde egzos fanın varmı

macun süreli 1 ay ya oldu ya olmadı , egzoz fan varda kasanın yan kapağı açık bi işe yaramaz herhalde

• Antikapc kullanıcısına yanıt
    Benim işlemci 120 dereceyi gördü az daha yanıyordu Temizlik yaptım macunu yeniledim hala bütün ısı değerlerini zorluyor 60 ila 80 arası inip çıkıyor!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesafesiz

Benim işlemci 120 dereceyi gördü az daha yanıyordu Temizlik yaptım macunu yeniledim hala bütün ısı değerlerini zorluyor 60 ila 80 arası inip çıkıyor!

rekorum 125. ekran kartı fanı fırlamış. :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

aslında benimkinin kışın bi sorunu yok ama yazın tutuşuyor mübarek,
    ben hala yeri yüzünden ısındığını savunuyorum kasa ayağımın yanında eğildiğimde masanın altından sıcak hava yüzüme vuruyor resmen

• quote:

quote:

aslında benimkinin kışın bi sorunu yok ama yazın tutuşuyor mübarek,
    ben hala yeri yüzünden ısındığını savunuyorum kasa ayağımın yanında eğildiğimde masanın altından sıcak hava yüzüme vuruyor resmen

overclock varsa kapatmayı deneyin

• yok hatta işlemci kullanımını bile azalttım bugün,
    3 4 gündür yağmur felan yağıyodu ne güzeldi pc
    bugün aşırı sıcaktı edirne,şuan oturduğum yerden terliyorum belkide ondandır
  • quote:

yok hatta işlemci kullanımını bile azalttım bugün,
    3 4 gündür yağmur felan yağıyodu ne güzeldi pc
    bugün aşırı sıcaktı edirne,şuan oturduğum yerden terliyorum belkide ondandır

o zaman sıvı soğutmaya geçmeniz gerekiyor :D fanlı soğutma orda yaramaz.
  • ben 84 derece gordum hemen bikgisayarin kapagini actim 55-60 dereceye dustu....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba kasanın kapağını açmakmı yoksa kapamakmı daha faydalı olur ?
    kapattığımızda egzoz fan devreye girip içerisini soğuturmu acaba?
    çünkü benim işlemci fanı kapağa doğru değil de egzoz fana doğru üflüyor sıcak havayı
  • Yazın bizde bile hararet oluyo makinede mi olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ceolin

Yazın bizde bile hararet oluyo makinede mi olmasın

aynen oturduğum yerde terliyorum
    yokmu çözüm önerecek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ceolin

Yazın bizde bile hararet oluyo makinede mi olmasın

aynen oturduğum yerde terliyorum
    yokmu çözüm önerecek

Valla hocam aynı sorunu bende yaşıyordum. Karşısına vantilatör koymuştum acayip yararlı olmuştu

Şaka bir yana kasan kapalı bir yerde olmasın her tarafı açıkta olacak konumda bir yere koy. Gerçekten farkediyor en azından bende işe yaramıştı. Bakımlarını da yapıyosan yapacağın çok ta bir şey kalmamış. Donanımsal eklemeler yaparsan faydası olur ama o da para demek

• Daha dün temizledimn kasayı.Macunu da yeniledim.BF3 multiplayer'da 65 dereceyi geçmiyor Kasanın yan tarafı hep açık.Zaten kasanızda 3-4 fan takılı değilse hemen yan tarafı açın derim.Benim dandik kasada tek fan var.Kasanın kendisi ısınıyor bir süre sonra.İçerdeki havayı dışarı atamıyor ki fan
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Daha dün temizledimn kasayı.Macunu da yeniledim.BF3 multiplayer'da 65 dereceyi geçmiyor Kasanın yan tarafı hep açık.Zaten kasanızda 3-4 fan takılı değilse hemen yan tarafı açın derim.Benim dandik kasada tek fan var.Kasanın kendisi ısınıyor bir süre sonra.İçerdeki havayı dışarı atamıyor ki fan

bende bi bakım yapıyım o zaman mecbur kaldık artık

• Kasanın yanlarının yere temas etmemesine dikkat et. Termal macun yeni değil ise yenile. fanın eski ise değiştir. pc'nin tozlarını al. gerekirse kasanın olduğu yere vantilatör tarzı birşey bile koy (benim eski pc'de ben öyle yapıyordum :3) ve tabii ki kışı bekle. Bunları deneyipte etki etmediyse pc'ni bir kontrol etsinler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Acaba kasanın kapağını açmakmı yoksa kapamakmı daha faydalı olur ?
    kapattığımızda egzoz fan devreye girip içerisini soğuturmu acaba?
    çünkü benim işlemci fanı kapağa doğru değil de egzoz fana doğru üflüyor sıcak havayı

fanın dışarı doğru üflüyorsa kapağı çıkart ve üfleme istikametinin önünün açık olmasını sağla.. sıcak havayı ne kadar uzağa atarsa çevreden çekeceği taze hava o kadar soğuk olur..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.