Şimdi Ara

Hattınızı Özel Servis kullanımına kapattırın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
29.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sürpriz faturalarla karşılaşmak istemiyorsanız, hattınızı özel servis kullanımına kapattırın.

    Her özel servis hizmeti sunan firma dolandırıcı değil tabi. Mesela bazı gazetelerin haberlerini (haftalık düşük bir ücret karşılığında) cep telefonuna sms olarak gelmesini istiyorsunuz, haberler geliyor. Bir süre sonra iptal ettiğinizde gerçekten iptal oluyor. Ama bazı özel servis hizmeti sunan firmalar iptal mesajı gönderseniz de ücreti tahsil etmeye devam ediyorlar. Ya da bilgisayarda internette gezinirken, bir sayfa açılıyor, size bir ödül vaad ediliyor, cep numaranızı girmeniz isteniyor, numaranızı giriyorsunuz, sizi üye yapıyorlar. Hatta başvuru yapmasanız bile, sizi üye yapan özel servisler olduğu söylenmekte, ne kadar doğru, bilemiyorum.

    Bir özel servise üye olduğunuzda;

    -Size bir bilgilendirme mesajı gelmeli.

    -Bu mesajda haftalık ücret açıkça belirtilmeli.

    -İptal etmek istediğinizde hangi mesajı, nereye göndermeniz gerektiği belirtilmeli(sanırım).

    Ben çağrı merkezini aradım. Özel servis kullanımını kapattırdım. Görüşmenin tarih ve saatini de bir kenara not aldım. Kafam rahat yani. Tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heathrow(+) -- 21 Nisan 2013; 22:31:07 >







  • Az önce mh. rini aradim ve hatlarımın özel servis kullanımına kapatılmasını istedim fakat böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. Allah bu aveanin belasini versin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçsen de yine devam eder büyük ihtimal. Bir yerde bir şekilde, hasbelkader cep numaranı vermen yetiyor. Örneğin bilinen kaliteli bir mağazaya giriyorsun, alışveriş sonrası diyorlar ki cep telefonunuzu verin indirimlerde haber verelim. Veya çocuğun okulunda veriyorsun veya bir hastanede vs. Yani hepimiz bir yerlerde veriyoruz cep numarasını. Bir kaptırdın mı pir kaptırıyorsun. Ya numarayı verdiğin kurum ya da o numaraları kaydeden kurum elemanı, bu numaraları ilgisi olan veya olmayan başka kurumlara verebiliyor (daha da kötüsü satabiliyor!). Ben Turkcell'deyim mesela 532 li bir hat, 10 yıldan eski, kaç yere verdim bilmiyorum artık. Sonuç; bazen günde 10 kereyi bulan pazarlama aramaları. Cinsel performans artırıcımı istersin, kuran satıcısı mı, cübbeli bilmem ne hocanın yayınlarını mı istersin, sağlık bakanlığının sigarayı bıraktırma kapmanyasını mı...En beteri de sigortacı ve kredici bankalar. İnan geçen gün rekor kırdılar, bir gün içinde tam 6 ayrı bankadan arandım zorla kredi kaktırmak için. Bu saatten sonra artık yapacak bir şey kalmıyor tabi. Çok uğraştım olmuyor, çözümü yok malesef.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinal01

    Geçsen de yine devam eder büyük ihtimal. Bir yerde bir şekilde, hasbelkader cep numaranı vermen yetiyor. Örneğin bilinen kaliteli bir mağazaya giriyorsun, alışveriş sonrası diyorlar ki cep telefonunuzu verin indirimlerde haber verelim. Veya çocuğun okulunda veriyorsun veya bir hastanede vs. Yani hepimiz bir yerlerde veriyoruz cep numarasını. Bir kaptırdın mı pir kaptırıyorsun. Ya numarayı verdiğin kurum ya da o numaraları kaydeden kurum elemanı, bu numaraları ilgisi olan veya olmayan başka kurumlara verebiliyor (daha da kötüsü satabiliyor!). Ben Turkcell'deyim mesela 532 li bir hat, 10 yıldan eski, kaç yere verdim bilmiyorum artık. Sonuç; bazen günde 10 kereyi bulan pazarlama aramaları. Cinsel performans artırıcımı istersin, kuran satıcısı mı, cübbeli bilmem ne hocanın yayınlarını mı istersin, sağlık bakanlığının sigarayı bıraktırma kapmanyasını mı...En beteri de sigortacı ve kredici bankalar. İnan geçen gün rekor kırdılar, bir gün içinde tam 6 ayrı bankadan arandım zorla kredi kaktırmak için. Bu saatten sonra artık yapacak bir şey kalmıyor tabi. Çok uğraştım olmuyor, çözümü yok malesef.

    Yok yeni hat alacağım vodafone dan. Burada arkadaslarda onemli. Parti veya tatil ayağına veriyorlar birilerine numaralari ondan sonra uğraş dur. Sigarayi bırakın kilolari verin psikolojinizi duzeltelim protein satalim. Ntm diye bir lanet şirket. Numara degisince ne olacak bakalim :D gecen digiturk icin aradilar var dedim 2 hafta sonra tekrar aradilar bende gelin baglayin dedim üst üste koyarız aletleri dedim bağırdım biraz. Bidaha aramadilar :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar dün ekşi sözlükten cepten bir ikon tıkladım,gelen mesajda,vip eğlence paketini iptal etmek için,iptal yaz eğlence yaz 5454 gönder dediler ,ama üye olmak için onayımı falan almadan nasıl üye oldum anlamadım ve hemen iptal etim,avea online de güncel detayına baktım 12 tl eklemişler bile,şimdi özel servislere nasıl kapatacam illaki müşteri hizmetlerini mi aramam gerek bşka kapatma yolu yokmu?
  • hssahin65 H kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ..müşteri hizmelerini aramalısın .. halledemezsen hattı taşı yada kapat..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hssahin65

    Arkadaşlar dün ekşi sözlükten cepten bir ikon tıkladım,gelen mesajda,vip eğlence paketini iptal etmek için,iptal yaz eğlence yaz 5454 gönder dediler ,ama üye olmak için onayımı falan almadan nasıl üye oldum anlamadım ve hemen iptal etim,avea online de güncel detayına baktım 12 tl eklemişler bile,şimdi özel servislere nasıl kapatacam illaki müşteri hizmetlerini mi aramam gerek bşka kapatma yolu yokmu?

    mobil ödeme servisini kapattırman gerekiyor, avea'da sadece telefonla arayarak kapanıyor. vodafone'da internetten de kapanıyor.
  • Özel servisleri kapattırmak mümkün değil. Tabi bu operatörün söylediği. Aslında kapatılabilir ama kapatmıyorlar. Ben mobil ödemelere kapatmama rağmen faturamı kabartmışlar. Çok uğraştım ama mesele çözülmedi. Faturalarınızın kabarmasının nedeni mobil internettir. Çünkü özel içerik servisi adındaki dolandırıcılar mobil internetinizi hedef alır. Wifi da bunu yapamıyorlar. En güvendiğiniz mobil web sitelerde yer alan yada uygılamalarda çıkan reklamları bilirsiniz. Telefonunuza virüs bulaştı gibi açılır pencereler falan çıkar. İşte o reklam ve pencereleri kapatmaya çalışırsınız kapanmaz geri butonuna basarsınız geri gitmez. İşte o anda hata yapmanızı bekleyen bir script ile karşı karşıyasınız. Temizle yada indir butonuna basmanızı bekler. Basarsanız yandınız. Arka planda sizin görmediğiniz iframe kodu çalışır. Aslında temizle bıtonuna bastığınızda özel içerik servisinin abonelik formunu onaylamış olursunuz. Farkettiğinizde zaten olan olmuştuur. Bunu müşteri hizmetlerine amuda kalkıp anlatsanız da boş. Bunun için wifi hot spot özellikli ikinci bir telefon edinin. Evet masraflı biliyorum. Ama enayi gibi dolandırıcı gsm operatörüne kazıklanmaya bundan sonra hiç niyetim yok. Sim kartın takılı olduğu telefondan sadece arama yapın yada kabul edin. Wifi hot spot özelliğini etkinleştirin. Diğer telefonun wifi ını açın ve mobil internetten kurtulun. Böylece kazıklanmazsınız. Ayrıca sms uygulaması olarak google messenger kullanın. Dolandırıcı bahis ve özel içerik servis mesajlarını basitçe engelleyin. Son olarak türk telekomda var diğerlerinde varmı bilmiyorum. Koruma paketini aktif ettirin. Şuan kafam rahat emin olun.

    Uzun bir süre sonra düzeltme :) hattınızı Türkcell yapın hiçbişeyle uğraşmayın. Saçma sapan servis abonelikleri Turkcel'de yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolblack1903 -- 14 Kasım 2019; 9:58:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hattımı özel servis kullanımına kapatın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.