Şimdi Ara

Hatırlamamız gereken Atatürk ün Söylediği Metin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • “Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

    Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek”

    Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”

    Mustafa Kemal ATATÜRK.







  • Bursa Nutku diye geçen bu sözler hep tartışılmıştır. Yani doğruluğu, söylenip söylenmediği... Sizin kaynağınız nedir? Emin olmak isterim. Tam araştırdığım bir konu da değildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk biyografisi üzerine 25 sene çalışmış erol mütercimlerin kitabı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

    Bursa Nutku diye geçen bu sözler hep tartışılmıştır. Yani doğruluğu, söylenip söylenmediği... Sizin kaynağınız nedir? Emin olmak isterim. Tam araştırdığım bir konu da değildi.
    Daha önceden bir yerde okumuştum, yasaklanmış falan diye.
  • Çok uzağa gitmeye gerek yok 12 sene boyunca okuduğumuz sınıftaki tahtanın üzerinde duran gençliğe hitabeden bir kesit;

    "Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

    Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.

    Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-u-zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

    Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 25 Aralık 2018; 1:47:0 >




  • Şöyle bir şey var:

    https://www.timeturk.com/tr/2013/08/09/ataturk-un-bursa-nutku-yalani-kanitlarla-ortaya-cikarildi.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru mu değil mi bilmem ama atatürk ile ilgili çok kitap okudum. hiç atatürk'ün sahip olduğu dili ve hitabeti yansıtmıyor bu metin.
  • Bu Atatürk sözünden çok devrimci sözüne benziyor. Çokmu çeviri yapılmış acaba

    Herkes bu kadar cesur olsa dünya çok güzel biryer olurdu. Malesef can tatlı, baş kaldırıp hapse girmeyi kimse istemiyor. Kim iyi kim kötü zaten anlaşılmıyor.

    Onu bunu bilmemde bu cumhuriyet sistemi bize uygun değil. Monarşi filan lazım. Bi sahibi olacak ülkenin,ülke batınca oda batacağından kendi ve ülke çıkarlarını düşünüp haraket edecek. Sonra isterse seçimle! gelen müdür yönetsin. (Çoğu gelişmiş ülke böyle yönetiliyor)

    Başa gelen fırsat bu fırsat diyip cebini doldurmaya uğraşıyor. Adamlar cumhuriyetin bug unu buldular. Bütün denetim organları onlardan olunca denetim olmuyor. Ne bileyim Atatürk bizim toplumun bukadar çıkarcı olabileceğini düşünmüyordu belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 26 Aralık 2018; 12:42:6 >




  • İsyanla taşla,sopayla hiçbir şey yerine gelmiyecek. Tepkinizi sandıkta gösterin onun dışında gitmek isteyen gerekli şartları sağlayıp yurt dışına gitsin. Yurt dışına gitmek için illa büyük miktarda paranız olması gerekmiyor. Ülkedeki dil şartını tamamlayın ve başvuru yapın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcun12122

    İsyanla taşla,sopayla hiçbir şey yerine gelmiyecek. Tepkinizi sandıkta gösterin onun dışında gitmek isteyen gerekli şartları sağlayıp yurt dışına gitsin. Yurt dışına gitmek için illa büyük miktarda paranız olması gerekmiyor. Ülkedeki dil şartını tamamlayın ve başvuru yapın.
    Bu sefer de sandıktan iyi bir sonuç çıkmazsa giderim daha iyi. Ah ah Atatürk' ün kurduğu vatan bugün kimlere emanet!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.