Şimdi Ara

hatcbak 1.0 veya 1.2 motoro benzinli sıfır veya 2. el araç tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İkinci el Skoda Rapid Spaceback 1.0 Ambition donanım bulabilirsiniz bu fiyat aralığında, yada yüksek donanımlarda yine 1.0 Skoda Fabia bulunabilinir.

Örnek olması için ilan:
    Rapid Spaceback için :https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-guven-otomotiv-den-2017-skoda-rapid-1.0-tsi-sadece-3.500-km-534171757/detay
    Fabia için :https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-stk-exclusive-ilginiz-icin-tesekkur-ederiz-524966620/detay

Hem az kmdeler hemde gayet performanslı araçlar, değerlendirmeyi düşünün derim.

İyi günler

Rapid Spaceback ile ilgili incelememi buradan görebilirsiniz;

https://forum.donanimhaber.com/skoda-rapid-spaceback-ana-konu--130867748

• feylesof2150 kullanıcısına yanıt
    arabamdan memnunum da yaşlandım biraz yokuşta kaçırıyorum bazen birde uzun yolda savrulacak gibi :-) yakıtta 4.5 a falan düşürdüm
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    500 tl mi? tır mı bu, kamyon mu?

sen aracın ne kadar yaktığını depoyu kaça fullediğinden mi hesaplıyorsun? o zaman araçların depolarını 10 litreye düşürelim herkes 55 liraya fullesin. Az yaksın, ibre hemen fule çıksın.

Nasıl bir kafadır bu?
  • Behnanbalaban kullanıcısına yanıt
    Maas yetmediginden hic fulleyemedik yuksek dogrululukta sapma olmadan ne kadar yaktigini hesaplamak icin depoyu fullemek gerekiyor. Gecen 50 tl lik aldim ibre bir adim yukari atti gazi 2.69 dan alip fulledigim zaman 80 tl civarina doluyor. Lovato basbayisi baskentte sasmazdzki sanayideki otogaz bayisindeki lovato daki makine muhendisine sordum mazotlu mu lpg mi ekonomik... adam mazotlu taksi gordun mu ? Diye sorunca anladim ki mazottan yurutme maliyeti daha ekonomik oluyormus.

Bizim sitedeki zabita emeklisi adamda sifir corolla aldi krediyle adam 3 ay yurutemedi arabayi benzin dayanmiyor diyordu ogluna sonradan tup montaji yaptirtti emekli maasinin yarisi krediye gidiyor arabanin midesine benzine verirsek maasi kendi karnimizi doyurmayim o zaman diye sitem ediyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Kullandığım araç 1.2 tsi 110 bg 175 newton/metre torka sahip ve ağırlığı 1200 kg

aynı performansı elde edebilmek için 1.6 litre atmosferik bir motora ihtiyacım var.

ben 1.2 tsi aracımla şehir içi 6.5 - 7.0 litre arası 100 kmlik tüketime sahibim ve ortalama hızım 28km/saat

aynı şehirde lpg ile atmosferik motordan elde edilen tüketim değerleri 10,5-12 litre arasında oluyor.(sorduğum kadarıyla böyle)

alt değerden hesaplarsak yani tsi için 6.5 litre, lpg için 10,5 litre

6.5 x 5.73(güncel benzin fiyatı) = 37,4 lira 100km için
    10,5 x 3.29(güncel lpg fiyatı) = 34,5 lira 100km için

aradaki fark 3 tl 100km'de, yıllık 15000 km gitsem 3 x 150'den 450 tl yıllık fark yapıyor.

benim taktıracağım sıralı sistem lpgnin maliyeti 3bin liraları bulacak.

Amorti etmem için 6-8 yıl araç sürmem gerekiyor. Ben 6-8 yıl bir araca bindikten sonra satarım artık. Her alacağım araçta LPG montajı yaptırsam her aracı 8 yıldan fazla sürmem lazım ki kar edebileyim. Kar ettiğim tutar da araç başı 300-500 lira filan olur 8-10 yılda.

Ve lpg'nin yandığı yüksek sıcaklıktan dolayı motora verdiği zarar ve ömrünü azaltmasına değinmiyorum bile.

Verdiğim akaryakıt fiyatları shell'den. (Aygaz ve Aytemiz'e baktığımda yaklaşık 10 kuruşluk daha yüksek bir lpg fiyatı veriyorlar.)
    Alacağım yakıtın haliyle bilindik bir marka olmasını isteyeceğim için sizin 2.69'luk lpg'nizi tercih etmem mümkün görünmüyor.

LPG'nin güncel şartlarda hiçbir faydası, karı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behnanbalaban -- 4 Mart 2018; 14:10:26 >

• Behnanbalaban kullanıcısına yanıt
    Lpg 10 litre tuketimi olmuyor ki , 1.2 atmosferik motorda 6.8 normal benzin tuketimi lpg de 8 litre tuketim oluyor. 2.69 dan taksiciler hep aliyor sorun olsa adamlar almaz , sonuctaekmek tekneleri kimse ekmegiyle oynamak istemez. TP petrolleri islek olmayan uzun yol uzeri kuyuda kosede olan yer olsa neyse 3.20 tl ye lpg satan yer simdiye kadar gormedim en fazla 2.97 var o da shell. 500.000 kk yi deviren hyundai accent ler clio lar albea lar var eski lpg sistemleri zengin karisimla zarar veriyordu. Standart bir kullanici da 300-400 bin km ye kadar binmeyip araci satacagina gore varsin zarar versin motora adam bindigine kar sayar.

30 yil devlete vatanina hizmet verip emekli olup toyota corolla aracini benzinle yurutemiyorsa bu adam sehir disina koyede gidip geliyor burada benzinle binmek kar olsa bu adam enayi degil sifir arabasinin garanti disi kalmasini goze alip lpg taktirmaz. 370 tl ye yakin depoyu fulleyecegine 150 tl ye lpg yi fulleyip koye gidip geliyormus. Para havadan oturdugu yerden kimseye gelmiyor ev kirasi , mutfak masrafi su bu adam arabaya binmeyi luks ihtiyac sayiyor birde zeytinyagindan pahali benzine para verecekse vay haline.

• erhan63 E kullanıcısına yanıt
    Kia Rio al hocam 1.25 85 beygir ve en donanımlı b sınıfı..

• Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    teşekkürler kararımı verdim golf 1.2 tsi veya focus 1.6 dizel bakacağım 2014-2016 temizini bulmak mesela :-)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.