Şimdi Ara

hastaneden randevu alamama ( kör mü olayım ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
8.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • faruker F kullanıcısına yanıt
    hocam geçmiş olsun Allah şifa versin.
    hasta olarak işin içinde olduğunuz için çok güzel tespitlerde bulunmuşsunuz.
    birçok üniversite hastanesi kaliteli hizmet sunuyor. ancak üniversite hastaneleri de ileride devet hastaneleri gibi kaliteli iş yerine çok sayıda iş mantığı ile hareket ederse kalite düşer. bundan da en çok sisteme gerçekten ihtiyacı olanlar etkilenir.

    bahsettiğiniz gibi 2002 öncesine göre birçok iyileşme var. Ancak performans sisteminden çok şikayetçiyim. ilk çıktığı yıllarda birçok hekim tarafından yürüyüş yapılmıştı belki hatırlarsınız. performans sistemi toplumumuzun sağlığına zarar veriyor ama bir diğer taraftan çok oy getiriyor. şöyle ki sizin durumunuzu ele alalım. siz sağlık sistemine gerçekten ihtiyacı olan bir bireysiniz. toplumun yüzde 10 sizin hastalığınız gibi hastalıklara ve kaliteli bir sağlık sistemine ihtiyaç duyuyor. geri kalan kesim basit rahatsızlıklar nedeniyle (ör:grip, ishal, boğaz ağrısı, kaşıntı...vb) sıra beklemek istemeyen kesim. toplumda çok kalabalık olmadığınız için çok fazla oy etmiyorsunuz ve toplumda temsil edilemiyorsunuz. performans sistemi gibi bir uygulamada sizin kaliteli hizmet almanız çok zor. çünkü sistem doktorları önemsiz hastalıklara bakmaya yönlendiriyor hatta önemli hastalıklara zaman ayırırsa dolaylı yoldan cezalandırıyor. toplumun büyük olan yüzde 90lık kesimi bu sıkıntıyı yaşamadığı hatta çok daha rahat muayene edilebileceğini bildiği için sistemi destekliyor, işin garip tarafı hiç kimse yarın ben veya bir yakınım ciddi hastalıklara yakalanabilr şeklinde düşünmüyor. daha açık olacak olursam insanımız ciddi bir hastalık durumunda kaliteli hizmet yerine grip vb olduğunda hızlı hizmet almayı tercih etti ve durumdan oldukça hoşnut.

    ülkemizde insan sayısına göre doktor ve sağlık personeli yetersiz. bu yetmez gibi koruyucu sağlık hizmetlerinde çok gerideyiz. 1930lu yıllarda sıtma trahom veba gibi hastalıklarla mücadele ederken bu gün diabet ve önlenebilir kanser (su yiyecek ve yaşanılan ortam ile ilgili düzenlemelerle) ile mücadele için aktif ve ciddi politikamız yok. son 13-14 yılda diabetli insan sayısı yüzde yüzden daha fazla arttı. 2018 yılında hala akraba evliliği için insanları eğitemedik. sonuç olarak sağlıksız bir toplumuz. doktor da yetersiz. idarecilerin bir çözüm bulması lazımdı. performans sistemini biraz sonra açıklayacağım sakıncalarına rağmen kurtarıcı olarak gördüler, bu sistemde sayıca az olan doktor çok fazla hasta bakacaktı.ancak performans sistemi bu sorunu çözemedi, çok önemli birşey hizmet kalitesi gözardı edilmişti. bu gün hızlıca bakıp hastalığını çözemediğin hasta yarın yine senin kapında, ayrıca yarın yeni eklenen hasta da olacak, bu kısır döngüde hasta sayısı giderek artıyor bu söylediklerimi resmi istetistikler de doğruluyor. hasta sayısı arttıkça hizmet kalitesi düşüyor, hizmet kalitesi düştükçe hasta sayısı artıyor.

    edit:imla ve açıklayıcı bir ilave



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 18 Şubat 2018; 10:3:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend


    quote:

    Orijinalden alıntı: Turboducato

    Randevu almadan sabahtan sıra Alarak gidebilirsin



    Millet istanbul ankara demiş Kocaeli'de bile yapamazsın bunları.

    hocam kocaelinde yaşıyorum yarına veya 1-2 güne randevu veriliyor istanbulda oturanlar buraya bakabilir
  • Onlar konuşur ak parti yapar. (Yapamadı)

    Büyük sayılamayacak bir ilçede aylardır kbb'ye randevu yok.
  • Kardeş sen hakikaten göz doktoruna bir uğra zaten adam randevu almaktan bahsetmiyor çocuğuna diş teli takılması için verilen sıradan bahsediyor ikisi farklı şeyler inşallah sorun sadece gozundedir diğer bolumleride bir düşün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayihani

    hocam geçmiş olsun Allah şifa versin.
    hasta olarak işin içinde olduğunuz için çok güzel tespitlerde bulunmuşsunuz.
    birçok üniversite hastanesi kaliteli hizmet sunuyor. ancak üniversite hastaneleri de ileride devet hastaneleri gibi kaliteli iş yerine çok sayıda iş mantığı ile hareket ederse kalite düşer. bundan da en çok sisteme gerçekten ihtiyacı olanlar etkilenir.

    bahsettiğiniz gibi 2002 öncesine göre birçok iyileşme var. Ancak performans sisteminden çok şikayetçiyim. ilk çıktığı yıllarda birçok hekimler tarafından yürüyüş yapılmıştı belki hatırlarsınız performans sistemi toplumumuzun sağlığına zarar veriyor ama bir diğer taraftan çok oy getiriyor. şöyle ki sizin durumunuzu ele alalım. siz sağlık sistemine gerçekten ihtiyacı olan bir bireysiniz. toplumun yüzde 10 sizin hastalığınız gibi hastalıklara ve kaliteli bir sağlık sistemine ihtiyaç duyuyor. geri kalan kesim basit rahatsızlıklar nedeniyle (ör:grip, ishal, boğaz ağrısı, kaşıntı...vb) sıra beklemek istemeyen kesim. toplumda çok kalabalık olmadığınız için çok fazla oy etmiyorsunuz ve toplumda temsil edilemiyorsunuz. performans sistemi gibi bir uygulamada sizin kaliteli hizmet almanız çok zor. çünkü sistem doktorları önemsiz hastalıklara bakmaya yönlendiriyor hatta önemli hastalıklara zaman ayırırsa dolaylı yoldan cezalandırıyor. toplumun büyük olan yüzde 90lık kesimi bu sıkıntıyı yaşamadığı hatta çok daha rahat muayene edilebileceğini bildiği için sistemi destekliyor işin garip tarafı hiç kimse yarın ben veya bir yakınım ciddi hastalıklara yakalanabilr şeklinde düşünmüyor. daha açık olacak olursam insanımız ciddi bir hastalık durumunda kaliteli hizmet yerine grip vb olduğunda hızlı hizmet almayı tercih etti ve durumdan oldukça hoşnut.

    ülkemizde insan sayısına göre doktor ve sağlık personeli yetersiz. bu yetmez gibi koruyucu sağlık hizmetlerinde çok gerideyiz. 1930lu yıllarda sıtma trahom veba gibi hastalıklarla mücadele ederken bu gün diabet ve önlenebilir kanser (su yiyecek ve yaşanılan ortam ile ilgili düzenlemelerle) ile mücadele için aktif ve ciddi politikamız yok. son 13-14 yılda diabetli insan sayısı yüzde yüzden daha fazla arttı. 2018 yılında hala akraba evliliği için insanları eğitemedik. sonuç olarak sağlıksız bir toplumuz. doktor da yetersiz. idarecilerin bir çözüm bulması lazımdı. ancak performans sistemi bu sorunu çözemezdi. bu gün hızlıca bakıp hastalığını çözemediğin hasta yarın yine senin kapında, ayrıca yarın yeni eklenen hasta da olacak, bu kısır döngüde hasta sayısı giderek artıyor bu söylediklerimi resmi istetistikler de doğruluyor. hasta sayısı arttıkça hizmet kalitesi düşüyor, hizmet kalitesi düştükçe hasta sayısı artıyor.

    Doktor olarak yazdıklarınıza katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akebe geldi sağlıkta devrim şey oldu..



    Artık çok şükür evde hapşırsan, devletimiz memur gönderip çok yaşa diyor.. O derece ileri gittik..



    Nerdeee cehape zamanındaki kuyruklar..



    Şimdi hiç kuyruk yok..



    Alıyorsun internetten randevunu 6 ay sonrasına. Efendi gibi evinde oturuyorsun..



    Ha acilse, bak orda özel hastaneler var.. Sat tarlayı, camışı git muayene ol..



    Yok arkadaş yaranılmaz bu millete..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 18 Şubat 2018; 1:47:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun özeti=Para
    Paranız varsa her şeyin en iyisi yoksa en kötüsü.Eskiden hastanelere ücret ödenmezdi şimdi devlet hastanesi 7 lira para alıyo, birileride sanıyoki babalarının hayrına bişeyler yapılıyo.Ne zaman hastaneye gitsem eczanede 10-20 tl ücret çıkıyo.Bir sürü önemli hastalığın ilaçları devlet tarafından okadar prim vb. alınmasına rağmen karşılanmıyo cebinden almak zorunda kalıo insanlar.Ama hala bu durumu savunan ahmak insanlar var.Devam etsinler bakalım nereye kadar.
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Kaç para kesiliyor maaşından. Bir hanede tek çalışan 300 500 tl kesiliyor. O kesintiyle 10 kişinin ücretsiz muayene ilaç her haltı karşılanıyor. Üzerine emeklilikte verilen maaşlar. Bu ağzı kokan yurdum insanı da sgk ya ödediği üç kuruşla devleti geçindirdiğini zannediyor. Primlerin çoğu zengin işadamlarının sanayicinin verdiği vergilerden.

    Verdiğin vergi kadar karşılık görecek olsaydın sokakta can çekişerek ölürdün. Bunu da bil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktora gitmeyi pek seven bir insan değilim. Ama 3 aydır dizimde ağrı var artık dayanamadım ve gittim . Doktor Mr istedi . Mr için randevu 3 ay sonraya verdiler, keşke gelmeseydim dedim.
  • Cahil cahil eleştirme. Randevu bulamama ihtimalin yok. Birinde yoksa diğerinde vardır. Ha bulamadın sabahtan gidersin sıranı alırsın beklersin. Gidip evinin tam yanındaki sehirin en iyi hastanesinden en iyi doktorundan randevu bakıp da bulamazsın tabi. Ayrıca durumunun aciliyeti olsa acilden girersin ordan aktarım yaparlar. Boş boş sallıyorsun. Adam sistem kurmuş sistemden bihabersin bi de üstüne laf ediyorsun. Tam bir cahil eleştirisi. Belli ki konuyu eleştirmek için açmışsın sorununa çözüm bulmak için değil.



    AKPli vs. Değilim. Doktor adayıyım ve doğrudan yanayım. O karne ile sabah 6da gidip 5 saat kuyrukta beklediğimiz zamanları da çok iyi hatırlıyorum. Sistemi beğenmiyorsan özel hastaneye gideceksin demektir buraya konu acmana gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuyup çalışıp özele gitseydin bize ne






    Biz hep 50 liralık muayne oluyoruz
  • Randevuda alsanız bu ülkede bekletiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

    Cahil cahil eleştirme. Randevu bulamama ihtimalin yok. Birinde yoksa diğerinde vardır. Ha bulamadın sabahtan gidersin sıranı alırsın beklersin. Gidip evinin tam yanındaki sehirin en iyi hastanesinden en iyi doktorundan randevu bakıp da bulamazsın tabi. Ayrıca durumunun aciliyeti olsa acilden girersin ordan aktarım yaparlar. Boş boş sallıyorsun. Adam sistem kurmuş sistemden bihabersin bi de üstüne laf ediyorsun. Tam bir cahil eleştirisi. Belli ki konuyu eleştirmek için açmışsın sorununa çözüm bulmak için değil.



    AKPli vs. Değilim. Doktor adayıyım ve doğrudan yanayım. O karne ile sabah 6da gidip 5 saat kuyrukta beklediğimiz zamanları da çok iyi hatırlıyorum. Sistemi beğenmiyorsan özel hastaneye gideceksin demektir buraya konu acmana gerek yok


    İnsanlar Bilimde gelişir,teknoloji üretir bizimkiler var olan şeyi övüyorlar.



    Bu gün hastanelerdeki ameliyat malzemelerinin çoğu 2.el olarak kullanıldığını biliyormuydun.Sen doktor adayıysın tuttuğun aletin tarihçesini bilmessin ama ben o kullandığın aletin 2.kez farklı bir ameliyatta kullanıldığını biliyorum.Ha bana yazmadan önce GOOGLE da aramanı tavsiye ederim.Ücretsiz bir arama motorudur.Oraya yazarsın a haber gibi sonuçlar vermez 😉



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 18 Şubat 2018; 7:29:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ülkede herşey paralı artık ben galiba son 2 yıldır normal hastaneye adımımı atmadım ulan
    normal devlet hastanesi acil sarı bölge 32 liramı ne kesiyor eczanede para istiyor devlete yedireceğime özele giderim dedim acil durum olursa 25 lira veriyorum halloluyor iş

    cebinde 3-5 paran varsa hiç muhtaç olma atla git özel hastaneye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeineLife -- 18 Şubat 2018; 7:59:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Promayz00

    Valla ister kabul et ister etme şuan sağlık sistemi amerikanın 5 katı avrupa ortalamasının en az 3 katı ötede.(Amerika da uzun site yaşadım) Senin gibi diyaframdan sallamıyoruz yani

    Bro amerikada veya avrupada ciğerini sökücek kadar vergi almıyorlar ve seni gdo lü gıdalar ve sentetik kıyafetlerle de zehirlemiyorlar.. bak mesela türk şeker enstitüsü de kapandı yakında kansorejen şekerler üde piyasada baş gösterecek..



    Geçen hafta göğüs hastalıklarına randevu alıcaktım hiç vermediler.. p.tesi dahiliyeye başvurayım dedim cuma günü saat 15.45 te sıra vardı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de ortopediye gidip muhtemelen mr çektirmem lazım randevu en erken 13 gün sonra. O da 160 km uzaktaki ilçede. Randevusuz denemiştim mümkün değil olmuyor. İyiyiz dedikleri hangi konu varsa hepsinde kötüyüz. Hepsinde rezillik diz boyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Veysigz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

    Cahil cahil eleştirme. Randevu bulamama ihtimalin yok. Birinde yoksa diğerinde vardır. Ha bulamadın sabahtan gidersin sıranı alırsın beklersin. Gidip evinin tam yanındaki sehirin en iyi hastanesinden en iyi doktorundan randevu bakıp da bulamazsın tabi. Ayrıca durumunun aciliyeti olsa acilden girersin ordan aktarım yaparlar. Boş boş sallıyorsun. Adam sistem kurmuş sistemden bihabersin bi de üstüne laf ediyorsun. Tam bir cahil eleştirisi. Belli ki konuyu eleştirmek için açmışsın sorununa çözüm bulmak için değil.



    AKPli vs. Değilim. Doktor adayıyım ve doğrudan yanayım. O karne ile sabah 6da gidip 5 saat kuyrukta beklediğimiz zamanları da çok iyi hatırlıyorum. Sistemi beğenmiyorsan özel hastaneye gideceksin demektir buraya konu acmana gerek yok


    İnsanlar Bilimde gelişir,teknoloji üretir bizimkiler var olan şeyi övüyorlar.



    Bu gün hastanelerdeki ameliyat malzemelerinin çoğu 2.el olarak kullanıldığını biliyormuydun.Sen doktor adayıysın tuttuğun aletin tarihçesini bilmessin ama ben o kullandığın aletin 2.kez farklı bir ameliyatta kullanıldığını biliyorum.Ha bana yazmadan önce GOOGLE da aramanı tavsiye ederim.Ücretsiz bir arama motorudur.Oraya yazarsın a haber gibi sonuçlar vermez 😉

    İşte problem de bu. İnsanlar googledan aratarak buldukları bilgileri salt gerceklikmis gibi bilmeden araştırmadan başkaları ile paylaşıyorlar.



    Ameliyatta kullanılan 2.el şeyler çok fazla evet senden daha iyi biliyorum lakin 2.el olması demek steril olmaması demek değil. Önemli olan steril olması. Sıfır bir iğne steril değilse seni öldürebilir. Ameliyatlarda herşey sterile edilmiş şekilde hazır bulundurulur. Belki de 20bin kez kullanılmış neşter veya ekartor sizin ameliyatınızda kullanılabilir lakin temizlik açısından bunlar sıfır mikrop içerirler. Sadece prion icerme ihtimalleri vardır sterilizasyondan sonra prion da zaten oldurulemeyen bir molekül olduğu için herhangi birseyden de size bulaşabilir. (Deli dana hastalığı)



    Herşeyi bildiğini iddaa etmeden önce karşındakinin bilgisini tart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

    Benim de ortopediye gidip muhtemelen mr çektirmem lazım randevu en erken 13 gün sonra. O da 160 km uzaktaki ilçede. Randevusuz denemiştim mümkün değil olmuyor. İyiyiz dedikleri hangi konu varsa hepsinde kötüyüz. Hepsinde rezillik diz boyu

    Hocam daha dur sen dokuz Eylül üni gece gelmeyecek olsam mayısa verecekti beyin mr ini. Geçmiş olsun bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

    Benim de ortopediye gidip muhtemelen mr çektirmem lazım randevu en erken 13 gün sonra. O da 160 km uzaktaki ilçede. Randevusuz denemiştim mümkün değil olmuyor. İyiyiz dedikleri hangi konu varsa hepsinde kötüyüz. Hepsinde rezillik diz boyu

    siz o 160 km yi 1 saatte gidersiniz istanbul çöplüğünde biz 16 km yi 2 saatte gideriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend


    quote:

    Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

    Benim de ortopediye gidip muhtemelen mr çektirmem lazım randevu en erken 13 gün sonra. O da 160 km uzaktaki ilçede. Randevusuz denemiştim mümkün değil olmuyor. İyiyiz dedikleri hangi konu varsa hepsinde kötüyüz. Hepsinde rezillik diz boyu

    Hocam daha dur sen dokuz Eylül üni gece gelmeyecek olsam mayısa verecekti beyin mr ini. Geçmiş olsun bu arada

    Geçmiş olsun hocam. Demek ki ülkede zengin olmak gerekiyor yaşıyorum demek için, hasta olmak bile zor parası olmayana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.