Şimdi Ara

hastaneden randevu alamama ( kör mü olayım ) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
8.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sağlıkta devrim yaptık demediniz mi lan?
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Gözde ne zaman sıra yoktu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Romatoloji 8 ay, emar 3 ay sonra sıra alabiliyorum.(yani alamıyorum) Hayaldi GERÇEK OLDU!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man utd -- 17 Şubat 2018; 20:11:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum,2 haftadır diş için randevu almaya çalışıyordum,en sonunda dün gittim özelde hallettim.
  • gılışdaşoğlu sesegayı batırdı..
    pardon onun yeri burası değildi dimi..
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 21:4:37 >
  • İzmir içinde aynı durum geçerli sağlık ocaklarının baktıkları alanlar dışında hangi hastalığınız olursa olsun en az 2-3 hafta sonrasına sıra alabiliyorsunuz.Ya kendinize çok iyi bakıcaksınız yada anında tedavi için 1-2 bin lirayı sağlık için her daim kenarda tutucaksınız.Suriyeli olsaydık randevulu hastalardan önce bile bakılırdık.Ne yazık ki bu ülkede Türk olmak gibi bir suç işlemişiz.
  • 21 yaşındayım 14 yıldır şeker hastasıyım yılda en az 20 kere hastanelere ugruyorum 14 yılda değişen ve iyileşen o kada az şey varki.birde kötüleşen şeylerde 2003-2004 yıllarında eczane anlaşması felan filan yok ilaçları hastane deposundan alıyorsun reçeteyle haliyle yabancı firmalar bizm devleti sömürüyor şimidi aylık 500 tl olan ilaç masrafı o zaman en az 1000 tl(rakamlar kes degil) o zamana göre asgari ücrete göre bakarsan uçuk ama sgk 0 fark alıyor şimdi koçak firması insülin yapmış fiyatı daha ucuz sgk diyor ki en ucuzunu ücretsiz veririm daha pahalısnı alırsan aradaki farkı sen ödersin ama ben tıp 1 diabetim koçak firmasını arayıp soruyoruz tıp 1 diabetli hastalara uygun degil tıp2 diabetliler için yaptık diyor ama sgk benle alakısı olamayan bir ilaç çıktı diye benden fark alıyor,fark alıyor diye dilekçeler veriyoruz danıştay bu ilaçlardan fark almazsın diye karar çıkarmsına rağmen sgk fark almaya devam ediyor.

    2007-08 yılarıydı sanırım tedavi ücreti yeni çıkmıştı olay şu ki 3-5 yıl mı geriye dönük doktor ziyaretlerine fark ödedim.sadece ben degil ailemdeki ve çevremdeki hekese cıktı bu ücretler.

    sgknun verdiği ücretsiz medikal ürünler yine ilk hasta oldugum yıllara göre çok dandik çin malı kalitelisine fark ödüyorsun insülin kalemine tam oturmayan ve fabrika hatalı çık olasığı yüksek iğne uçları, parmak delmeyen kalemler , düzgün ölçüm yapmayan 1 dolara üretilmiş şeker ölçüm cihazları...

    hastahanelere gelince değişen tekşey temiz olmaları yeni yapılmış hastahanlerde acil servis ufacık, koridorlar dar,doktor odaları yine ufak,düzen sistem sıfır randevulu hastalar sağlık kurulundan işe giriş için rapor alamaya gelen hastalar yüzünden sıra bekliyor sağık kurulu bunlara öncelik veriyor ve ayrı bir doktor atamıyor ,hastanenin kendisinin emg cihazı ve teknisyeni var ama ben emg çektirmek için başka hastahaneye sevk ediliyorum bu tam bir saçmalık.

    hastahnelerde ücret ödenmecek deyip ücreti eczaneden yada maaşdan kesiyorlar alıyorlar :D
    kanser hastarının ilaçları artık ücretsiz diyorlar ama sgk karşılamağı kanser ilaçları mağdur hastalar görüyoruz çünkü kanser hastaları dedikleri 1-2 kanser hastalıgının ilacı ücretsiz.

    çoğu üniversite hastanesi mükemmel derecede bunlar sağlık bakanlığına bağlı değil ama sgk anlaşmalı çoğu şeye ücret ödemiyorsunuz randevu sistemleri ayrı mhrsden alınmıyor ve şunu söyliyim bundan 10 yıl öncede üni.hastaneleri devlet hastanelirinde çok daha iyidi üni.hastanelerini yönetenler sağlık bankanı olmaz bizim ülkede saçma sapan adamlar olur.

    düşük nufuslu şehirlerde yaşayıp sıra beklemiyoruz felan filan diye konusuyorlar benim gibi raporlu hasta olmayıp sürekli işiniz düşmeyince ağrı kesi ateş düşürücüye 2-3 tl fark ödeyince her şey güzel tabi .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruker -- 17 Şubat 2018; 22:0:5 >
  • Sosyal aktivite olarak hastaneleri kullanmayı bırakmadıkca gerçek hastalar mağdur olmaya devam edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceden şu hastane sistemini savunurdum fakat şuan ki durumun savunulacak bir tarafı kalmamış

    Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı. Bu tip konularda hiç şaşmıyor. Ancak başa gelince ancak
  • Yani şu altta bir örneğini verdiğim, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmış, birçok yerel kanalda döndürülüp duran, çeşit çeşit hazırlanmış kamu spotları izleyenlere direk yanlış bilgi veriyor diyorsunuz? :):):) Oysa ki benim, Türkiye'nin herhangi bir yerinde, ihtiyacı olduğu anda randevusunu almış hastasını kapıda karşılamak için bekleyen bir doktor olduğuna dair umudum var...Hastanelerde bir sıra varsa bunun tek sebebi; kendilerine evlenecek kız bakmaya giden gençler ve aileleri, başka da bir şey değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 17 Şubat 2018; 22:38:57 >
  • Bende Fizik Tedavi için Özel hastanede sıra bekliyorum 1 haftadır.
  • tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırıp özele git. sgk yı artık zorunlu trafik sigortasına benzeriyorum kaskon yoksa hiçbişey. yakında sgkda öyle olacak. özel sağlık sigortası isteyecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durum, ile ve hastaneye göre değişiyor. Mesela ben hep işlerimi Okmeydanı SSK araştırma hastanesinde yapıyorum. Yakın zamanlara randevu alabiliyorum, testler aynı gün ya da bir sonraki gün yapılıyor. MR iki kere çektirdim, birinde aynı gün, diğerinde 3-4 gün sonraya. Kontrol için olan testleriniz varsa (misal 6 ayda bir benim tiroid için kan testi), boş olan herhangi bir bölüme alın, o doktora yazdırın testi. Ben öyle yapıyorum. Yalnız bunları yaptıkça aylık verilen GSS parasına ekleniyor. Bugüne kadar 100 den aşağı vermedim. Muayeneydi, ilaç farkıydı, şuydu buydu derken ekleniyor. Bende kızdım birkaç aydır ödemedim.
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Anayasa oku sonra sosyal devlet anlayışı nedir öğren sonra üniversitene git.Boşa dememişler tahsil cehaleti ( ! ) alır devamını biliyorsun.
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Sırf senin gibi birinin ismini bulmak için mesajlara tek tek baktim şimdi blokluyorum ve rahatliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • P.tesi günü endoskopi olmaya gittim. Randevuyu 10 gün önce cuma günü almıştım. Randevu da sabah kalkıp 7'de gidiyorsun, adını kağıda yazıyorsun öyle hani. Neyse giren yarım saatte çıkıyor, meğer anestezi alıyorlarmış ondan uzun sürüyor. Ben anestezi istemedim 5 dakika bekle o zaman dedi. Tam o sırada bir amca geldi randevu için. 7 mayısa gün verdi. Amca öyle bakıyor, mayıs la bildiğin. Ben o zamana ölürüm dedi.

    Demem o ki maalesef özellikle büyük şehirlerde baya ileri tarihe veriyorlar.

    Ama göz mesela her hastane randevu vermiyor. Bozyaka SSK'dan göze gittim ben de 3 ay önce. Direk aynı gün yarım saat bekleyip muayene oldum, gözlük yazdı. MHRS'den bakınca Bozyaka yok sistemde ama hastaneye gidince kolayca işimi hallettim.

    İzmir yine iyi durumda. Allah İstanbul'a düşürmesin. Abi ne buluyorsunuz bu kadar İstanbul'da anlamıyorum. Aylık 5 bin İstanbul'da kazanacağıma 3 bin İzmir'de kazanırım daha iyi. Böyle dedik diye İzmir'e gelmeyin, her yer doldu zaten. 81 tane il var gidin oralara.
  • Yahu siz nasıl insansınız adam kızım var diyor şöyle böyle yaptım diyor hala yalan konuşuyorsunuz diye sacmaliyorsunuz siz nasıl insansınız?

    http://www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/saglik/454630/Dis_teli_sirasi_6_yilda_geliyor.html



    Oldu mu ? inandın mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend


    quote:

    Orijinalden alıntı: Turboducato

    Randevu almadan sabahtan sıra Alarak gidebilirsin



    Millet istanbul ankara demiş Kocaeli'de bile yapamazsın bunları.

    körfez devlete gel ozaman kocaelideysen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe


    quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    Sağlık sistemi berbat, hastanede para almıyorlar eczanede para alıyorlar bizim cahil köylü memet ağada ne güzel parasız hastane sanıyor.. En yakın randevu 3 hafta sonraya veriliyor, acillerde abartısız minimum 40 kişi sırada oluyor nerden tutsan sistem elinde kalıyor.

    2 ameliyata girdim. 3 ya da 4 kere röntgen çekildim. İlaçlarla birlikte 20 lira tuttu

    Odadaki arkadaşa devlet ücretsiz her ay 2000 liralık iğne yapıyor.

    Okuldaki arkadaş 1 senedir bedavaya kemoterapi görüyor. Onun da aylık masrafı 2000 küsürdü.

    Siz anca buradan dünyadan haberi olmayan bilgisayarına yapışmış asosyal veletleri kandırırsınız.

    Edit: Geçen sene de acile gittim. Yaklaşık 5 dakika bekledim. Doktorlar hemşireler vs herkes güleryüzlüydü ilgiliydi. Acaba siz hangi ülkede yaşıyorsunuz hayret ediyorum.

    İnsanların anlattığı kadarıyla sanırım siz başka bir İstanbul'da yaşıyorsunuz Neyse ben tekrarlayayım sağlık sektörünün bölgenizde iyi olması bir şeyi ispatlamıyor. Ona bakarsak ben Konya'dayım burası sağlıkta en iyi şehirlerden biri, ben Türkiye'de sağlık süper diyebilir miyim? Ayrıca maaştan kesilen SGK'sıdır bilmem nesidir haberiniz yok sanırım. Eskiden sağlık sistemi bundan iyi değildi fakat ucuzdu. Şimdi dünya standartlarına oranla hala aynı seviyedeyiz fakat daha pahalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 18 Şubat 2018; 0:28:9 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.