Şimdi Ara

Hastane kapısında sigara içmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
1
Favori
10.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen hastaneye gittim, bir baktım bir grup orta yaşlı toplanmış hastane kapısının önünde sigara tüttürüyor, bu ne falan oldum içimden sonra sordum birine yahu olur mu böyle şey hasta insan giriyor buradan diye serbest orada içmek dedi nasıl bir zekanın ürünüdür bu? nefes problemim var zaten hasta hasta ve uykusuz içeri girerken bildiğin nefesim kesildi dumandan o an öyle bir korktum ki öleceğimi sandım, benim bildiğim bu sigara bahçede falan içilir banklarda içilir, hastane kapısında içilir mi abi ya? az ileride banklarda daha rahat içersiniz nasıl bir sadistliktir tam orada sigara içmek? oradan içeri giren insanın her türlü hastalığı olabilir hiç mi düşünmüyorlar?



  • Affedersiniz ama sizde sigarayı abartıyorsunuz, beyefendi okudunuz mu bilmiyorum fakat, ben sizin sigara içme hürriyetinize hiçbir şekilde karışamam, fakat sizin hastane, bir sağlık binasının önünde sigara içmeniz sizce kişisel özgürlüğe mi giriyor, yoksa başkasının özgürlüğünü gasp etmeye mi?
    Sigara icenlerin genelinde ilginc bir vurdumduymazlik var. Sigarada empati yapmayi engelleyen bilesenler var sanirim.



    Hatta yukarida artilanmis (!) bir mesaj da var, “cok abartiliyormus sigara karsitligi” destek de goruyor.



    Birinin kendini sigarayla zehirlemesi umurumuzda degil, bizi ilgilendiren sizlerin bizi de zehirlemeniz. Zor olacak ama biraz empati. Hastasiniz, coluk cocugunuz var, yasli anne bababiz var. Hastane ya da herhangi baska bir toplu yasam alanina girerken bir duman bulutunun icinden gecmek zorunda kaliyorsunuz...



    Sigara icmek ozgurluk degil tamamen baskalarinin ozgurlugunu gasptir. Acik alanlarda da yasak gelmeli ve caydirici cezalar verilmelidir.
    Maalesef öyle hocam, gördüğünüz gibi yine sigara içenler linç içerikli mesajlar yazıyor konuya, nefes problemi olan birisi olarak beni sağlığımdan eden bir şeyi söyledim, adamlar sırf sigara içtiklerini herkese göstermek için bunu bile es geçip derdiniz ne bizimle gibi şeyler söylüyor.

    Kaç kere söylersem anlaşılır bilmiyorum, fakat, arkadaşlar, sizin sigara içmenize laf eden yok, fakat arkadaşlar, bu SİGARA DENEN ŞEY, ZARARLIDIR, O YÜZDEN, BAŞKALARINA BULAŞTIRMAK GİBİ BİR HAKKINIZ YOK, BU İŞTEN ZATEN EGZOZ DUMANI DA VAR DİYİP SIYRILAMAZSINIZ, BEN EGZOZ DUMANINDAN DA GÖRDÜĞÜM YERDE KAÇARIM HER DUMANDAN SAKLANIRIM NEFES PROBLEMİM OLDUĞU İÇİN, SİZİN O KADAR NARGİLE CAFELER, RESTORANLARDAKİ ÜST KATLAR VARKEN ISRARLA GİDİP HASTANE KAPISI GİBİ YERLERDE İÇMENİZ, YOLDA YÜRÜRKEN İNSANIN YÜZÜNE ÜFLEMENİZ ÖZGÜRLÜK DEĞİLDİR ÖZGÜRLÜĞÜ GASP ETMEKTİR, BİR DÜŞÜNÜN YAHU NEDEN TEPKİ GÖSTERİYORUZ?

    SİGARA.İÇMEK.SİZİN.ÖZGÜRLÜĞÜNÜZDÜR.

    FAKAT.BU.İÇTİĞİNİZ.SİGARANIN.DUMANINI.İÇMEYENLERE.ZORLA.AMA.ZORLA.ISRARLA.BULAŞTIRMAK.ÖZGÜRLÜK.DEĞİLDİR.BİZE.ZARAR.VERİYORSUNUZ.

    İyi günler.
    Sigarasiz alan degil sigarali alanlar yapicaksin. Bu alan disinda icenleri de cezalandiracaksin. Tek care bu. Bi de para cezasi olucak. Bizim millet parayi seviyor. Para cezasi olmadan yaptirim uygulanmaz. Sigarasiz alana da 69tl ceza koysalar kapali alan yasagi gibi millet sevve sevve uyguluyacak.



    Bizim hastanenin onunde de baykus gibi tunuyolar herkesin elinde sigara. Acilin onunde bile iciyolar. Abi acil ya acil. Bi sen varsin su ulkede amk mali.



    Adam ambulanstan indiriliyor acil servise girerken sigara kokusu aliyor dusunsenize ironiyi.



    Bi de amma nazlisiniz hanim evladisiniz faln demisler. Ulan insallah koah astim falan olursunuz da empatiyi seve seve ogrenirsiniz.

    Ayrica illa hasta olmaya da gerek yok. Benim burnumu tikiyor. Illaki bir rahatsizligimin olmasina gerek yok. Git ötede istersen gotune sok oyle ic o sigarayi. Ama toplumsal alanlarda ne diyr icersin saygisiz herif.



    Su sigara icenlerde zerre akil yok. Inanin yok. Doktorlardan sanatcilardan icen de var alayinda zerre akil yok. Iradesiz adamdan ulkeye hayir mi gelir.



    Bi de sey der bunlar sigaranin vergisi su kadar zaten cok pahali falan filan. Lan zaten 20 sene duzenli sigara kullanan adamda 40 45 yasindan sonra her turlu sorun cikacak. Bu tibbi bir gercek. Ya akciger kanseri olucaksin ya KOAH olucaksin ya girtlak kanseri olucaksin ya koroner damarlarin tikanacak angina olucaksin... Devlet de senden tek kurus almadan tedavini ustlenecek. Sigaraya verilen paranin tek geri donusu size tedavi hizmeti olarak gelicek onda da rezil bir hayat yasayacsksiniz.



    Ben anlamiyorum. Hocalar anlatiyor derste adam dersten cikinca direk sigara yakiyor. Lan zaten surada 70 sene ya yasiycaz ya yasamiycsz belli degil. Sigara icerken ayri dusuruyosunuz hayat kalitenizi 45 yasindsn sonra da sigara yuzunden sagliginizdan olup yine kalitesiz hayat yasiyorsunuz. Bok gibi hayat yasayip gidiyorsunuz.



    Bu iradesizliginizi kendiniz de bilip ya icen de olcek icmeen de olcek gibi safsatalar uretiyorsunuz. 50 yasina geldiginde suan zorlanmadan aldigin nefes gotunden ciktiginda gorucem ben onlari. Gidin hastanelerin kliniklerini gezin. O kamu spotundan daha beter insanlar var kliniklerde. Hayal edebiliyor musunuz her nefes alisiniz da ve verisinizde aci cektiginizi?

    Kalp hastasi olursan hergun zibilyon tane hap icip hap icmeyi unuttugunda kalp sıkısması yasayi hastaneye kaldirilacagini. Kalp krizi gecirdiniz mi hic? Kalp krizinin agrisinin nssil oldugunu hayal edemezsiniz. Yassdiginiz hicbir aciya benzemez.

    2 merdiven ciktiginizda kalbinizi tutucak nefessiz kalicaksiniz. Yatakta cukunuz kalkmayacak,nefesiniz yetmeyecek arkanizdan iktidarsiz denecek.

    Tum bunlari bilmeden icen adam cahildir. Icsin. Bildigi halde icense ahmaktir. O da icsin. Ozgurluktur. Ama saygi gostermek zorundalar.
    Hastane, hapishane gibi yerlerin kapisinda sigara icmek farkli bir sey.



    Sigara icen birisi degilim, kokusundan nefret ederim ve vapurda falan bile acik alanda icilmesi rahatsiz eder.



    Ancak o hastanenin onunde o korku yada endiseyle veya panikle o sigarayi bir gun yakmadiysan eger o sigara iceni anlayamazsin (keyfi icip goygoy yapanlardan bahsetmiyorum tabiki)
  • Dışarıda da yasaklanmalı sigara. Bu zehiri biz de cigerlerimize çekmek zorunda değiliz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1

    Dışarıda da yasaklanmalı sigara. Bu zehiri biz de cigerlerimize çekmek zorunda değiliz.

    Hocam dediğinizi söyleyince linç ediliyoruz işte, bu konuda anlattığım dahada küçük olsada en az o kadar HAKLI bir istek, umarım bunun üzerinden de linç edilmeyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1

    Dışarıda da yasaklanmalı sigara. Bu zehiri biz de cigerlerimize çekmek zorunda değiliz.

    Direk ekilmesini yasaklayacaklar anca öyle çözüm etkili olur. Gereksiz bir şey insan niye kendisine zararsız bir şeyi eker ki?
  • Çok abartıyosunuz şu sigara karşıtlığını ya cidden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heyea

    Çok abartıyosunuz şu sigara karşıtlığını ya cidden.

    Affedersiniz ama sizde sigarayı abartıyorsunuz, beyefendi okudunuz mu bilmiyorum fakat, ben sizin sigara içme hürriyetinize hiçbir şekilde karışamam, fakat sizin hastane, bir sağlık binasının önünde sigara içmeniz sizce kişisel özgürlüğe mi giriyor, yoksa başkasının özgürlüğünü gasp etmeye mi?
  • Sigara yasaklanmalı diyenler artı butonuna nazikçe tıklıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapının tam önünde içmek yasak. hatta bazı hastanelerde sigara içilmeyen alan şeklinde ayrılmış ve yazılmış oluyor. insanlar salak ne yazık ki değişmeyecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    kapının tam önünde içmek yasak. hatta bazı hastanelerde sigara içilmeyen alan şeklinde ayrılmış ve yazılmış oluyor. insanlar salak ne yazık ki değişmeyecek.

    Hocam gittiğim hastanede maalesef tam kapının önünde içiliyordu, bildiğiniz kapıdan girerken içenlerin dibinden geçiyorsunuz mesafe aynı böyle.
  • hastane ve okulların 50m çevresinde sigara içmek yasak benim bildiğim kadarıyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Funky Boy with Hurricane

    hastane ve okulların 50m çevresinde sigara içmek yasak benim bildiğim kadarıyla.

    Maalesef insanımız dinlemiyor, ve herhangi bir uyarı levhası da olmuyor genelde.
  • 1 kamyon dolusu tezekle sigara içen birinin yanından geçmezsen, o sigarayı içen, sigarasının bize nası koktuğunu anlamaz, empati yapmak yerine yaşatmak lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serbest falan değil. Hastane kapılarına belli bir mesafede sigara içmek yasak. Hatta tabelalar bile var. Lanet olası yerde yaptırım uygulanmıyor ki hiç. Her birine keseceksin 100 küsur lira cezayı. Bak bakalım bir daha içiyorlar mı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre D

    Serbest falan değil. Hastane kapılarına belli bir mesafede sigara içmek yasak. Hatta tabelalar bile var. Lanet olası yerde yaptırım uygulanmıyor ki hiç. Her birine keseceksin 100 küsur lira cezayı. Bak bakalım bir daha içiyorlar mı.

    Valla hocam ben hiç tabela görmedim, ama dediğiniz gibi ceza kesilmediği sürece akıllanmaz bunlar.
  • Sigara icenlerin genelinde ilginc bir vurdumduymazlik var. Sigarada empati yapmayi engelleyen bilesenler var sanirim.



    Hatta yukarida artilanmis (!) bir mesaj da var, “cok abartiliyormus sigara karsitligi” destek de goruyor.



    Birinin kendini sigarayla zehirlemesi umurumuzda degil, bizi ilgilendiren sizlerin bizi de zehirlemeniz. Zor olacak ama biraz empati. Hastasiniz, coluk cocugunuz var, yasli anne bababiz var. Hastane ya da herhangi baska bir toplu yasam alanina girerken bir duman bulutunun icinden gecmek zorunda kaliyorsunuz...



    Sigara icmek ozgurluk degil tamamen baskalarinin ozgurlugunu gasptir. Acik alanlarda da yasak gelmeli ve caydirici cezalar verilmelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle sigara içmiyorum. Orda adamın içerde belki yakını yaralı, belki yoğun bakımda, belki karısı doğuruyor. Adam orda sigara içmiyor, sigarayı "yiyorken" ve bunu açık havada yapıyorken kimse karışmamalı.
  • Gün geçmiyor ki sigara içenler ölsün konusu açılmasın. Bence de idam edilmeliyiz. Giyotin geri gelmeli ve daha birsürü şey...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InScienceWeTrust

    Sigara içen bir insan salak olduğu için böyle bir şey yapması normal değil mi nerede boş adam var kendini geliştirmemiş adam var bakıyorum elinde sigara

    Allah allah linç edilmemiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: W.Amadeus

    Sigara icenlerin genelinde ilginc bir vurdumduymazlik var. Sigarada empati yapmayi engelleyen bilesenler var sanirim.



    Hatta yukarida artilanmis (!) bir mesaj da var, “cok abartiliyormus sigara karsitligi” destek de goruyor.



    Birinin kendini sigarayla zehirlemesi umurumuzda degil, bizi ilgilendiren sizlerin bizi de zehirlemeniz. Zor olacak ama biraz empati. Hastasiniz, coluk cocugunuz var, yasli anne bababiz var. Hastane ya da herhangi baska bir toplu yasam alanina girerken bir duman bulutunun icinden gecmek zorunda kaliyorsunuz...



    Sigara icmek ozgurluk degil tamamen baskalarinin ozgurlugunu gasptir. Acik alanlarda da yasak gelmeli ve caydirici cezalar verilmelidir.

    Maalesef öyle hocam, gördüğünüz gibi yine sigara içenler linç içerikli mesajlar yazıyor konuya, nefes problemi olan birisi olarak beni sağlığımdan eden bir şeyi söyledim, adamlar sırf sigara içtiklerini herkese göstermek için bunu bile es geçip derdiniz ne bizimle gibi şeyler söylüyor.

    Kaç kere söylersem anlaşılır bilmiyorum, fakat, arkadaşlar, sizin sigara içmenize laf eden yok, fakat arkadaşlar, bu SİGARA DENEN ŞEY, ZARARLIDIR, O YÜZDEN, BAŞKALARINA BULAŞTIRMAK GİBİ BİR HAKKINIZ YOK, BU İŞTEN ZATEN EGZOZ DUMANI DA VAR DİYİP SIYRILAMAZSINIZ, BEN EGZOZ DUMANINDAN DA GÖRDÜĞÜM YERDE KAÇARIM HER DUMANDAN SAKLANIRIM NEFES PROBLEMİM OLDUĞU İÇİN, SİZİN O KADAR NARGİLE CAFELER, RESTORANLARDAKİ ÜST KATLAR VARKEN ISRARLA GİDİP HASTANE KAPISI GİBİ YERLERDE İÇMENİZ, YOLDA YÜRÜRKEN İNSANIN YÜZÜNE ÜFLEMENİZ ÖZGÜRLÜK DEĞİLDİR ÖZGÜRLÜĞÜ GASP ETMEKTİR, BİR DÜŞÜNÜN YAHU NEDEN TEPKİ GÖSTERİYORUZ?

    SİGARA.İÇMEK.SİZİN.ÖZGÜRLÜĞÜNÜZDÜR.

    FAKAT.BU.İÇTİĞİNİZ.SİGARANIN.DUMANINI.İÇMEYENLERE.ZORLA.AMA.ZORLA.ISRARLA.BULAŞTIRMAK.ÖZGÜRLÜK.DEĞİLDİR.BİZE.ZARAR.VERİYORSUNUZ.

    İyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moving On -- 22 Ocak 2018; 12:8:26 >




  • Sigara özentiyle başlayıp daha sonra müptelası olunan zehirli bir şeydir. İradesi zayıf insanlar bırakamazlar, Keşke tamamen yasaklansa suç olsa
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.