Şimdi Ara

Hasta odası için klima tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bir arkadaşımın annesi ağır hasta evinde hasta odası kuruyorlar odanın sabit bir derecede kalması için benden de klima araştırmamı istedi. Ben de buradaki deneyimli arkadaşlara sormak istedim. Sorularım şunlar:

    1) oda yaklaşık 20 metrekare aşırı soğuğa ihatiyaç yok o nedenle 9000btu yeterli olur mu?
    2) özellikle havayı çok iyi temizlemesi gerekiyor zira klima bakterisi kaynaklı bir hastalık oluşsun istemeyiz, bir yandan da ionizer zararlı diye konular var bu durumda ne önerirsiniz?
    3) marka konusunda şartlarımızı sağlayan en iyisi hangisiyse onu almak istiyoruz konu anne olunca bütçe sınırsız oluyor. Bu nedenle şu marka şu model derseniz işimizi kolaylaştırırsınız.
    4) bazı modellerde düşük fan hızı seçeneğide var mıdır, gerekli midir?
    5) inverter düşünüyoruz doğru mu yapıyoruz?

    Aklıma gelen sorular bunlar ekstra dikkat etmem gerekenler de var ise belirtirseniz sevinirim, cevaplarınız hastası olanlar için de iyi bir kaynak olacaktır şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba,
    Allah tez zamanda şifa verir inşallah bu mübarek günlerin hürmetine...

    • Isı kaçakları çok değilse metrekare itibariyle zaten 20m² / 2.2 = 9.090BTU'ya ihtiyacınız var.

    • Ekstra donanıma sahip olmayan hiç bir klima tam anlamıyla havayı temizlemez. Bunu dışarıdan hava alarak yapan (sanıyorum ki Türkiye pazarındaki tek klima) 9.000 küsur fiyatıyla Daikin Ururu Sarara.

    • Yeni üretimlerin çoğunda "silent, silence, sleep" adlarıyla olağandan daha da düşük ses seviyesi için düşük fan hızları bulunmakta ancak odanın istenilen dereceye gelmesi için ilk olarak yüksek fan hızında, sonrasında düşük fan hızları kullanılmalı soğutma için.

    • Zaten artık inverter olmayan klima üretilmesi yasaklanmış durumda. Ayrıca, oda sıcaklığını sabit tutmak için inverter teknolojisi şart.

    En önemlisi, klima soğutma modundayken bir yandan da odadaki nem oranını hızlıca düşüreceği için kuru ve soğuk havayla sağlıksız bir ortam yaratacaktır. Bunun aksine, konfor koşullarına yetecek kadar odadaki sıcaklığı ve nemi düşüren nem alma modunu kullanmalısınız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.