Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.437
Cevap
88
Favori
471.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GürkaN-18

    değişim ücretini kaskonuzdan aldıysanız hasar dosyası açmaları gayet normal ve hasarsızlık indiriminizin iptali de aynı şekilde. Eğer siz kendi cebinizden ödediyseniz kaskoda herhangi bir ücret talep etmediyseniz onlarda size ödeme yapmadılarsa hasar dosyası açamazlar.

    Hocam yıllık orijinal olmayan bir cam hakkım var. Ve hasarsızlığı bozmaz normal şartlarda, ben de o hakkımı çatlak olan camı değiştirerek kullandım. Zaten Anadolu sigorta da bana gelirsen ben hasarsızlık indirimi yaparım diyor. Fakat hakkım olan bir işlem için hasar kaydı açılıyor ve diğer sigorta şirketlerinden indirimli fiyat teklifi alamıyorum sorun bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yavuz

    Mantıklı olan Anadolu Sigortadan kasko yapmaya devam etmenizdir bence. Hasar konusuna gelince. Bu diğer şirketlerde de böyledir. Yani Aksigorta.dan kaskonuz olsa idi ve siz anlaşmalı serviste camınızı değiştirseydiniz yine de hasar dosyası açılacaktı ve tramere kayıt işlenecekti. Bunun olmaması mümkün değil. Sonuçta camcı parasını almak için hasar dosyası açmak ve bunu talep etmek zorundadır parasını alabilmek için.

    Ben iki yıldır Anadolu Sigorta.dan kasko yaptırıyorum. Geçen yıl bir hasar koruma hakkım vardı. Alt korumaları beyanla talep edip değiştirdim. Kasko yenileme zamanı geldiğinde Anadolu sigorta dışındaki tüm sigortalar bu hasarı dikkate alıp daha yüksek fiyat verirken Anadolu sigorta hasar korumayı dikkate alıp hasarsızlık kademesini de yükseltip hasar koruma hakkımı da ikiye çıkardı.

    Cam konusuna gelince. Anadolu Sigorta orjinal camı hasarsızlık kapsamında kabul etmiyor. Yani yılda bir cam değiştirme hakkınız ancak anlaşmalı cam servisinde yan sanayi cam değiştirme şeklinde olabiliyor. Tabi bunun bir formülü var. Orjinal camı talep edip hasar koruma hakkınızı kullanabilirsiniz.

    Mantıklı olan neden anadolu sigortada kalmaktı ki anlamadım, ergoyu önerdi çiftkurtlardaki arkadaş.Opel ile anlaşmalı imiş. Poliçesinin daha dolu ve hizmetlerinin de daha iyi olduğunu söyledi. Orijinal cam hakkın var, autoking hizmeti var vs... Ve fiyatı da, Anadolu sigortanın hasarsızlık indirimi sonrasındaki fiyatla aynı. Anadolu yu seçmemin hiçbir anlamı yok benim açımdan.
    Hocam orijinal cam taktırmadım, ve anlaşmalı yerde yaptırdık o konuda sorun yok. Poliçede hasarsızlığı bozmayan denilen bir madde, aslında şu şekle dönüştü. Aynı sigorta şirketinde kasko yaptıracaksan bozmuyor. Başka yerlerden teklif alacaksan bozar anlamı taşıyor. Yani bir nevi insanları kendilerine mahkum ediyorlar. Ama hakkımı sonuna kadar arayacağım...




  • Arkadaşlar sigorta acentemin ısrarı üzerine Ergo hasarsızlığı onaylamış, poliçemi ergodan indirimli yaptırmış oldum...
  • sorum şu olacak opel astra classic 3 konfor paketli 2011 model aracımla tek taraflı kaza yaptım aracım pert oldu kasko değerim 35.000 TL ve aracım yılını 1.5 ay önce doldu kasko poliçemde eskisi yerine yenisi klozu maddesi var şimdi ben piyasa değerine göre mi yoksa kasko değerini mi alıcam yardımcı olurmusunuz hasan Bey
  • megane 2 aracımın bir kartı kırıldı diğeride bozuk kırık olan sağlam çalışıyor kenarı kırıldı sadece .kasko ödermi acaba 200 küsur tl kartın tanesi.

    kasko indirimi bozulurmu acaba.biraz araştırdım bazı yerlerde arızalı kartı ödemez falan yazılmış emin olamadım.daha önce bu durumla karşılaşan varmı acaba.

    hasan bey size uğrayacağım sanırım .kartla ilgili bilgi verebilirmisiniz.
  • 2009 ford focus otomatik vites bi araç buldum araç pert olmuş ama sahibinin sözüyle sadece 2 hava yastıgı kaput ve rot kolları egri imiş araç çok güzel begendim fiyatıda uygun yaptırılıp binilirmi

    ÇALIŞIR YÜRÜR SALINCAK ROT KOLU EĞRİ ONLAR TAMİR OLDUĞUNDA YÜRÜR YÜRÜRÜNCE PROBLEM YOKTUR 1.6 TAHMİNİ HASAR 4 BİN TL CİVARIDIR MOTORDA ŞANZIMANDA HASAR YOKTUR 2 TANE HAVA YASTIĞI PATLAKTIR .

    focusun tampon rot kolları ne tutar sizce hava yaştıgını yaptırmicam yada çıkma alıcam. sizce yaptırmaya degermi aracı 18.000 liraya alıcam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: triger

    2009 ford focus otomatik vites bi araç buldum araç pert olmuş ama sahibinin sözüyle sadece 2 hava yastıgı kaput ve rot kolları egri imiş araç çok güzel begendim fiyatıda uygun yaptırılıp binilirmi

    ÇALIŞIR YÜRÜR SALINCAK ROT KOLU EĞRİ ONLAR TAMİR OLDUĞUNDA YÜRÜR YÜRÜRÜNCE PROBLEM YOKTUR 1.6 TAHMİNİ HASAR 4 BİN TL CİVARIDIR MOTORDA ŞANZIMANDA HASAR YOKTUR 2 TANE HAVA YASTIĞI PATLAKTIR .

    focusun tampon rot kolları ne tutar sizce hava yaştıgını yaptırmicam yada çıkma alıcam. sizce yaptırmaya degermi aracı 18.000 liraya alıcam

    aracın pert kaydı var ise sakın almayınız..!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murttea

    sorum şu olacak opel astra classic 3 konfor paketli 2011 model aracımla tek taraflı kaza yaptım aracım pert oldu kasko değerim 35.000 TL ve aracım yılını 1.5 ay önce doldu kasko poliçemde eskisi yerine yenisi klozu maddesi var şimdi ben piyasa değerine göre mi yoksa kasko değerini mi alıcam yardımcı olurmusunuz hasan Bey

    yeni deer klozu var ise size aracın sıfır parasını veya aynısından verirler

    geçmiş olsun
  • 40.000 tl degeri olan bi aracı pert kaydı var ise 24.000 tlye alam mantıklımı.
  • Merhabalar dün ufak bir kaza yaptım ışıklardan geçerken kırmızı ışık ihlali sonucunda bir Opel astra bana sol önden çarptı . Suçunu kabul etti tutanak tuttuk . Çamurluk eğildi teker biraz eğildi rot ayarı bozuldu jant kapağı kırıldı farında bağlantı ayakları koptu . Sormak istediğim şu ki benim aracımın orijinal farları iç ve dıştan modifiye edilmişti ( angel far takılması , karartma ve kaş ) e şimdi bu farın değişmesi gerekiyor. Değişince de farklılık olacak ucuz birşeyde değil ki 700 tl civarı diğerini kendim alayım. Çarpan sürücüde 18 yaşlarında ne var ya 50 100 vereyim dedi. Zavallım yetkili serviste jant kapağının tanesi 153 tl haberi yok :) Neyse konuyu dağıtmadan sorayım benim farım ne olacak şimdi ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asilkanissan

    Merhabalar dün ufak bir kaza yaptım ışıklardan geçerken kırmızı ışık ihlali sonucunda bir Opel astra bana sol önden çarptı . Suçunu kabul etti tutanak tuttuk . Çamurluk eğildi teker biraz eğildi rot ayarı bozuldu jant kapağı kırıldı farında bağlantı ayakları koptu . Sormak istediğim şu ki benim aracımın orijinal farları iç ve dıştan modifiye edilmişti ( angel far takılması , karartma ve kaş ) e şimdi bu farın değişmesi gerekiyor. Değişince de farklılık olacak ucuz birşeyde değil ki 700 tl civarı diğerini kendim alayım. Çarpan sürücüde 18 yaşlarında ne var ya 50 100 vereyim dedi. Zavallım yetkili serviste jant kapağının tanesi 153 tl haberi yok :) Neyse konuyu dağıtmadan sorayım benim farım ne olacak şimdi ??

    sonradan modifiye varsa yani orijinal parça değişmişse kasko ya da sigorta şirketi, parça değişimi yapacaksa orijinal parçanın fiyatını öder sizde farkı koyup sonradan taktığınız parçayı alırsınız. eğer modifiye olarak değiştirdiğiniz parçaları kaskoda işletmişseniz hepsini öder. şuda var far tamir edilecek durumdaysa dışarıda tamir ettirip faturasını şirkete ibraz ederek tamir parasını alırsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

    Merhaba Hasan Bey,

    Dün aracıma vurdular, karşı taraf kusurlu görünüyor. Karşı tarafın sigortası hasarı karşılaması gerekir ama, ben kasko yaptırdığım acentayı aradım. o da aracını kaskonun anlaşmalı olduğu yere ver, sonra o karşı tarafından sigortasından karşılar, hasarsızlık indirimin bozulmaz dedi.

    ben de öyle yaptım, kasko yaptırdığım sigorta şirketinden dosya açtırdık. bir de üstüne kiralık araç talep ettim. Kasko şirketimden eksper geldi vs.

    şimdi aklıma bir kurt düştü, acaba yanlış mı yaptım? hasarsızlık indirimim bozulur mu? hiç kaskoya bulaşmadan karşı tarafın sigorta şirketiyle mi halletmem gerekirdi?



    acenteniz doğru demiş

    karşı araç %100 kusurlu ise kaskonuz karşı aracın trafiğinden alacaktır

    geçmiş olsun

    Ben de benzer bir kazada %100 kusurlu olan tarafım ve karşı tarafın kendi hasarı için kaskosuna başvurduğunu tahmin ediyorum.

    Trafik sigortam yapılalı 1-2 ay olmuştu yani yeni ve geçerli,kazanın olduğu anın 1 ay öncesinden itibaren geçerli bir sigorta.Ki aracım bir gün bile sigortasız kalmadı.Kendim de kazada yaralandım ama iyileşeceğim umarım.



    Sorum şu

    Bir şekilde alicengiz oyunu vs olup bu karşı tarafın hasarını sigortadan değil de benden alma olasılıkları var mı?Kazadan 2 hafta sonra arabamı sattım,sigorta poliçemi korkudan hala kalan kısmını iptal ettirmedim geçerli.


    Beni de ne arayan ne soran oldu ne de kaza tramerde geçiyor.Polis tutmuştu yaralanmalı kaza tespit tutanağını...

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 14 Mart 2012; 0:40:35 >




  • Sayin Hasan Bey,

    Yardimci olursaniz sevinirim. 20 gun once bir kazamiz oldu. Tramer tarafindan karsi taraf %100 kusurlu bulundu. Karsi tarafin sigortasi bizim hasarimizi karsilamayi kabul etti. Bu sure icinde karsi taraf karara itiraz edecegini soyledi, etti mi bilmiyoruz. Bize hala odeme yapilmadi, bugun yarin yapacagiz diyorlar.

    Bugune kadar odeme yapilmamasi normal mi? Karsi taraf tutanaga itiraz ederse durum degisir mi? Odemenin yapilmasi icin ne yapmamiz gerekiyor?

    Cok tesekkurler.
  • Merhabalar,

    Bir iki gün önce aracımla otoparkta geri geri giderken, dalgınlık eseri aracımı otoparkın duvarına çarptım. Resimdeki gibi bir hasar oluştu. Tampon'daki hasar önemli değil fakat, saç kısımdaki hasar beni endişelendiriyor. Sizce bu hasarı mini onarım haklarımla yaptırabilir miyim? Mini onarım + ek ücret istemeleri durumu olabilir mi? Eğer mini onarım + ek ücret olur ise kasko'daki hasarsızlık bozulur mu? Teşekkürler...


  • quote:

    Orijinalden alıntı: erakan

    Merhabalar,

    Bir iki gün önce aracımla otoparkta geri geri giderken, dalgınlık eseri aracımı otoparkın duvarına çarptım. Resimdeki gibi bir hasar oluştu. Tampon'daki hasar önemli değil fakat, saç kısımdaki hasar beni endişelendiriyor. Sizce bu hasarı mini onarım haklarımla yaptırabilir miyim? Mini onarım + ek ücret istemeleri durumu olabilir mi? Eğer mini onarım + ek ücret olur ise kasko'daki hasarsızlık bozulur mu? Teşekkürler...




    Tampondaki pasta ile büyük ölçüde giderilir, gerisi mini onarım olur
    geçmiş olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melikek

    Sayin Hasan Bey,

    Yardimci olursaniz sevinirim. 20 gun once bir kazamiz oldu. Tramer tarafindan karsi taraf %100 kusurlu bulundu. Karsi tarafin sigortasi bizim hasarimizi karsilamayi kabul etti. Bu sure icinde karsi taraf karara itiraz edecegini soyledi, etti mi bilmiyoruz. Bize hala odeme yapilmadi, bugun yarin yapacagiz diyorlar.

    Bugune kadar odeme yapilmamasi normal mi? Karsi taraf tutanaga itiraz ederse durum degisir mi? Odemenin yapilmasi icin ne yapmamiz gerekiyor?

    Cok tesekkurler.

    trafik siortlarında 20 günde hasar ödemesinin çıkmaması çok normal
    eksper ile görüştünüz mü
    servis tramer sonucuna göre işlem yapması gerekirdi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: melikek

    Sayin Hasan Bey,

    Yardimci olursaniz sevinirim. 20 gun once bir kazamiz oldu. Tramer tarafindan karsi taraf %100 kusurlu bulundu. Karsi tarafin sigortasi bizim hasarimizi karsilamayi kabul etti. Bu sure icinde karsi taraf karara itiraz edecegini soyledi, etti mi bilmiyoruz. Bize hala odeme yapilmadi, bugun yarin yapacagiz diyorlar.

    Bugune kadar odeme yapilmamasi normal mi? Karsi taraf tutanaga itiraz ederse durum degisir mi? Odemenin yapilmasi icin ne yapmamiz gerekiyor?

    Cok tesekkurler.

    trafik siortlarında 20 günde hasar ödemesinin çıkmaması çok normal
    eksper ile görüştünüz mü
    servis tramer sonucuna göre işlem yapması gerekirdi...

    Ilginiz ve yanitiniz icin tesekkur ederim. Karsi tarafin kaskosu odeyecek hasarimizi. Exper aradi, odeme yapacaklarini bildirdi. Ilk defa basimiza geldiginden surec nasil isliyor bilmiyoruz.

    iyi gunler dilerim.




  • Selam...

    Bugüne kadar sigorta ile ilgili hiçbir şekilde işim olmadı (Allah'a şükür) o yüzden bilen arkadaşlardan yardım almak istedim...

    Aracımı bir arkadaşa vermiştim emaneten oda kendi arabasını garajdan cıkartırken benim araca yandan vurmuş yani kazayı yapan iki türlü kendisi oluyor kendi aracıyla benim araca vuruyor sonrada benim aracımı alıp bana gelmiş böyle böyle oldu dedi daha sonra gelde rapor tutalım benim sigortadan yaptıralım dedi... şimdi benim ne yapmam gerekir? onun aracıyla rapor tuttuktan sonra ben kendi istediğim yere götürüp yaptırmammı gerekir arabayı yoksa sigorta şirketinimi arayacagız? yada servisemi götüreyim arabayı aracım kangoo hasarda sürgülü kapı 20 cm çapında içeri girmiş durumda...

    şimdiden teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justang

    Selam...

    Bugüne kadar sigorta ile ilgili hiçbir şekilde işim olmadı (Allah'a şükür) o yüzden bilen arkadaşlardan yardım almak istedim...

    Aracımı bir arkadaşa vermiştim emaneten oda kendi arabasını garajdan cıkartırken benim araca yandan vurmuş yani kazayı yapan iki türlü kendisi oluyor kendi aracıyla benim araca vuruyor sonrada benim aracımı alıp bana gelmiş böyle böyle oldu dedi daha sonra gelde rapor tutalım benim sigortadan yaptıralım dedi... şimdi benim ne yapmam gerekir? onun aracıyla rapor tuttuktan sonra ben kendi istediğim yere götürüp yaptırmammı gerekir arabayı yoksa sigorta şirketinimi arayacagız? yada servisemi götüreyim arabayı aracım kangoo hasarda sürgülü kapı 20 cm çapında içeri girmiş durumda...

    şimdiden teşekkürler...

    anlaşmalı tutanak tutunuz
    sizin aracınız park halinde olduğundan kusurunuz olmayacaktır
    servise müracaat ediniz

    geçmiş olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: erakan

    Merhabalar,

    Bir iki gün önce aracımla otoparkta geri geri giderken, dalgınlık eseri aracımı otoparkın duvarına çarptım. Resimdeki gibi bir hasar oluştu. Tampon'daki hasar önemli değil fakat, saç kısımdaki hasar beni endişelendiriyor. Sizce bu hasarı mini onarım haklarımla yaptırabilir miyim? Mini onarım + ek ücret istemeleri durumu olabilir mi? Eğer mini onarım + ek ücret olur ise kasko'daki hasarsızlık bozulur mu? Teşekkürler...

    Tampondaki pasta ile büyük ölçüde giderilir, gerisi mini onarım olur
    geçmiş olsun

    Merhaba Hasan Bey, cevabınız için teşekkür ederim.

    Bugün iki Otto Zenith servisine gösterdim. İkisi de mini hasar onarımdan olmaz dediler. Biri 450 TL fiyat verdi ve tamir bedeli aracın kasko bedelinin altında olunca, kasko bozulmaz, biz kaskodan yapalım dedi. Diğeri tampon hariç 100 TL + KDV'ye yapabiliriz dedi.

    Autoking'e de sordum (Ankara Sigorta'lıyım eskiden anlaşmalılarmış yine de yaparız dediler) tampon + saç yaparız, 4 onarım hakkınızı da kullanırız ayrıca 100 TL + KDV vereceksiniz dedi. Onarım haklarımı kullanmazsalar 250 TL + KDV'ye yapabilirlermiş.

    Hangisi daha doğrudur? Hiç biri mini onarım ile olur demedi, ne yapmamı tavsiye edersiniz?




  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.