Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (166. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.437
Cevap
88
Favori
470.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 06/04/2018 günü aracımın yanına gittiğimde aracın arka camında kırık olduğunu fark ederek yönlendirmesi için acentayı aradım ve aracı Toyota Efe servisine getirebileceğimi, groupama genişletilmiş süpper kaskom olduğunu cam hasarının kaskodan yaptırılabileceğini ileterek rahatlattılar. Aracıma bindim ve kapıyı kapamamla bi sesle birlikte arka cam döküldü.Aracı servise götürdüm ve servisteki arkadaşta cam hasarının sıkıntı olmadığını, kaskoda bugüne kadar camdan red olmadığından felan bahsederek beni iyice rahatlattı ve beyan yazmamı istedi. Bende bu rahatlıklıktanmı, kaskonun verdiği güvendenmi, rehavettenmi,heyecandanmı bilemem ilk beyanımda “kapıyı kapamamla bi sesle birlikte camda patlama oldu”yazdım.(kırılan cama derler ya cam patladı diye, patlamayı camın ufalanıp dökülmesi manasında kullanmıştım)Servisteki arkadaşta beyanı okuyup aracı 3-4 günde içinde alırsınız deyip yolladı.

    11/04/2018 de arac durumunu sormak için aradığımda kasko ret verdi deyince servise gidip acentanın bu olayı çözebileceğini düşünerek olayı tekrar izah ettim.acentadaki arkadaş Yeni ve kısa bir beyan yazdırdı “aracımda daha öncesinde tas gelmesi sonucu oluşan kırıgın araca binip kapıyı kapamamla dökülmesi” diye..k tekrar mağduriyetimin iletileceğini, giderilmeye çalışılacağını söylediler. Fakat sonuç yine reddedilmiş. İlk reddedilmede kendi kendine oluşmuş dediler sözlü olarak. Aracım 6 nisandan bu zamana bir cam hasarı yüzünden serviste yatmakta. ne yapmalıyım?
  • Alaraerdogan A kullanıcısına yanıt
    Trafikten men olması, hasarın ödenmemesine şart değil. Tahkim komisyonuna telefon ile ulaşıp görüşmenizi tavsiye ederim.
  • ancyra06 A kullanıcısına yanıt
    Hocam yıllardır sürekli söylüyorum dilimde tüy bitti tabiri caizse. ŞİRKETİN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ, ACENTENİN İYİSİ KÖTÜSÜ OLUR.

    Cam kendi kendine kırılması/çatlaması farketmez sonuçta kırıldı ve bunun tamiratını üstlenmesi gerekiyor. Özelden iletişim numaramı yolluyorum arayın yönlendireyim hocam.
  • Arkadaşlar bu dosya incelemesinin,yasal bi süresi var mı?aracım 27 gündür serviste. Araştırmayı yapan kişiyi kaç kez aramama rağmen habire yarın dosyayı kapatıyorum diyerek erteliyor. Sizce ne yapabilirim,aracımın ücretini ödeyip çıkarsam sorun olur mu sonra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haddibe

    Arkadaşlar bu dosya incelemesinin,yasal bi süresi var mı?aracım 27 gündür serviste. Araştırmayı yapan kişiyi kaç kez aramama rağmen habire yarın dosyayı kapatıyorum diyerek erteliyor. Sizce ne yapabilirim,aracımın ücretini ödeyip çıkarsam sorun olur mu sonra.
    En fazla 28 iş günüdür.
  • Hocam bu arada. Tamirci arayıp dosya sonuçlandı dedi,benden ödeme için vekalet istedi. Bu vekaleti vereyim mi,birde ön raporda işçilik dahil 3700 dü şimdi 4700 faturadan bahsediyor. Eksper şirketini arayıp ödemenin kesin olarak yapılıp yapılmayacağını öğreneceğim. Sizin fikriniz ne yardım ederseniz sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın rahatsız ettiğim için. Tamirci arayıp dosya sonuçlandı dedi,benden ödeme için vekalet istedi. Bu vekaleti vereyim mi,birde ön raporda işçilik dahil 3700 dü şimdi 4700 faturadan bahsediyor. Eksper şirketini arayıp ödemenin kesin olarak yapılıp yapılmayacağını öğreneceğim. Sizin fikriniz ne yardım ederseniz sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haddibe

    kusura bakmayın rahatsız ettiğim için. Tamirci arayıp dosya sonuçlandı dedi,benden ödeme için vekalet istedi. Bu vekaleti vereyim mi,birde ön raporda işçilik dahil 3700 dü şimdi 4700 faturadan bahsediyor. Eksper şirketini arayıp ödemenin kesin olarak yapılıp yapılmayacağını öğreneceğim. Sizin fikriniz ne yardım ederseniz sevinirim.
    Bu vekalet konusunu ben sevmiyorum hocam.

    Şirketten öğrenebilir ve hesabınıza gelince servise verebilirsiniz bu tutarı.

    Ön rapor değişebilir çok normaldir.
  • Acentenin iyisi kotusu oldugunu yasayarak ogrendim. En sonunda kabul ettriebildigim cam hasarini tamamen kendi cabalarimla sonuclandirabildim. Ben yapabildiysem acente yazismalarini konusmalarini dogru yapabilse bu kadar surec uzamayacakti.
    Bu seferse y.servise verdigim orj. Cam takilsin gibi bi komplekse girerek bu kadar zahmete girdigim aracimi teslim aldim ama camin altindaki, yanindaki plastikler kasitli yapilsa bu kadar cizilebilrdi. Kas yaparken göz cikartmislar resmen. 23 nisan tatilinden sonra bu seferde servisle ugrascaz bakalim. Aracdan sogutttular resmen. Hayirlisi bakalim..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aldığım yeni aracımı tescil ettirdiğim gün eski aracımdan devam eden kaskomu (Ak Sigorta Kırmızı Kasko) zeyil yaptırıp devam ettirdim. Tescil tarihim 19.04.2018. Aldığım aracın bir anahtarı kayıp ve ben bunu kaskodan yaptırmak istiyorum. Cumartesi günü yetkili servise sordum tescil yeni olduğu için anahtarı ödemez 3-4 ay bekleyin dediler. Sizce ne kadar beklesem yeterli olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracima duruken baska bir arac carpti(on tampon sadece hasarli) surucu sucunu kabul ediyor, benim kaskomun/hasasizligin delinmemesi icinne yapmali? Duydugum sigortsirketlerinin karsi tarafin trafik sigortasi uzerinden acilan dosyalari karsilamadigi ve kolaylarina geldigi icin kaskodan acip yaptirip hasarsizligin bozuldugu. Bu dogru mu? Tramerde illaki hasar gorunecek, sikinti yok zaten sadece tampon. Ancak bnm kaskomdan yapilmamasi icin ne yapmam lazim???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bece3284 B kullanıcısına yanıt
    Tutanak tutup , sigortacınıza bilgi verin. Sigortacınız zaten kasko indiriminiz konusunda size doğru tutanal tutturuğ bozulmamasını sağlayacaktır indiriminizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba. bayram öncesi yoğunlukta ve hayatımda ilk defa ufacık bir trafik kazasına karıştım. ışıklı kavşaktan hemen öncesi ve trafik oldukça yoğundu. sağa döneceğim için sağ şeride geçtim. fakat önümdeki araç dörtlüleri yanılı halde duruyordu. bu nedenle sağ şerit tamamen kapalıydı yani. sol sinyalimi yakıp bekledim. araçlar hep önümden sıfır noktasından geçtiği için 2 3 dakika kadar bekledim. en son sol aynama baktığımda soldaki araçla aramda tahminen 2 3 metre kadar varken gireyim dedim. fakat arkamdaki ticari araç durmadı. o durmayınca ben durdum. ön kısmı geçti ama arka tamponunun sağ köşesi benim sol çamurluğa çarptı. sonuç olarak sol çamurluğumda hafif bir göçük ve tamponda ve çamurluğun alt kısmında birkaç çizik oluştu. adam kazanın oluş doğrultusunda durmadı ve aracımın ön tarafından hemen sağa geçtiği için kaza anının fotoğrafını çekmek mümkün olmadı. sonra araçlardan indik. adam hata senin dedi. ben açıkçası hafif şok halindeydim. çünkü öyle bir çarpma beklemiyordum. tutanak tutalım dedim. adam dedi bu senin zararına olur masrafı ver aramızda halledelim dedi. telefonda birileri ile konuştu. önce 500 istediler sonra neden bilmem 400 e düştüler. sizce doğru mu yaptım? yoksa hatasızken suçlu durumuna mı düşürdüm kendimi? olan oldu ama düşüncenizi merak ettim. teşekkürler.
  • merheba. 3 hafta once durup geri vitese taktıgımda bir bayana çarpıp yere düşmesi sonucu kolu kırılan bır teyzeyi ambuansı arayıp en yakın özel ersoy sağlık kurmuna goturduk. ilk acil oalrak trafik kazası tutanaga gecildi. tedavisi yapıldı ve kolunda kırık oldugu 4 haftalık iyileşme suradci oldugu belirtilip o gun aksamına taburcu edıldı. buraya kadar hersey guzel ve cıkarken herhangı bır ucret rontgen vs emar için para talep edilmedi. ancak ertesi hafta muaynelerde her seans bası 70 tl ve 15 seansa kadar fizik tedavı vs icin ucretler talep edılmeye baslandı. bende sıgorta sırketımı generalli sigortayı aradıgımda trafik kazası saglık gıderlerını talep ettim. 2011 de cıkan 2918 sayılı trafşik kanunun 59.maddesı degısmesıyle artık sıgorta sırketlerının tedavılere odeme yapmadıgını sgk dırek kendı odedıgını belirtti. sgk yı aradıgımdada ıilk acil tedavı ucretı dısında ıkıncıl tedavi ucretlerını odemedıklerını bıldırdıler. iyide teyzeyı 4 hafta hastanedemı taburcu etmeden tutacaktık. ıyılesınceye kadar eskı halıne gelınceye kadarkı tedavı ucretlerını karsılaması gerekmezmı?
    burdan sıgortacı arkadaslara ve konudan anlıyan basına gelen arkadaslara soruyorum. trafık sıgortası adı altında tonlarda para alınıuyor temınatlar yazılıyor ama ıs ıcrata gelınce ne generallli sıgorta nede sgk doyurucu bır cevap vermıyor. suan ıcın cebıımden seanslar dahil 1000 tl cıktı. dahada ne oalcakgı mechul. olakı amelıyatta denırse ne yapacagız. ceptenmı odeyecegız bu gıderlerı?
  • camkolonyasi C kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

    Kaza sonucu oluşan bütün yaralanmalar sgk kapsamındadır. SGK ödeme yapmıyor ise faturalar ile itiraz edebilir ve ücretinizi alabilirsiniz.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim. ilk acil mudahelede herhangı bır para talebi olmuyor. dogru. ancak sgk yı aradıgımda taburcu edıldıkten sonraki tedavi masraflarını karsılamaz dendi. ancak şahsın kolu kırıldı ve ozel hastane 2 haftada bır kontrol rontgen ve guc kaybı olusmasından amelıyat yapabılırız denıldı. bu durumda her muaynede ilaveten 15 seans fızık tedavı yapoılması gerektıgı soylendı doktor tarafından. bu masrafları nasıl alabılecegım sorum bu? yanı hasta kaza sonucu bıyerı kırıldı ve ıyılesme suracı 4-6 hafta bu sure zarfındakı tedavı ucretlerı kım karsılıyor? hasta iyileşene kadar karlşılanması dıye dusunuyorum. sgk olumsuz yanıt verdi. sıgorta sırketı zaten bız karısmıyoruz artık dıyor. bu akdar temınatlar alınıuyor neden? tamamen iyileşip doktordan yazı aldıktan sonra tedavı bıttıgıne dair olması gerekmezmı yardımın devam etmesı? burda bi bosluk var. olmadı faturalarla sgkya basvuracagım sanırım

    saglık uygulama kanunu ekte maddesı var
    (19) sut kazası nedeniyle ilk müdahalenin sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularında sağlanması halinde bu sağlık hizmeti sunucusunda trafik kazası nedeniyle sunulan sağlık hizmetinin devamı niteliğinde olan tedaviler SUT ve ekleri esas alınarak Kurumca karşılanacaktır. Ancak bu süre trafik kazasının oluştuğu tarihten itibaren 6 ayı geçemez.
    (Ek: RG- 18/03/2014- 28945/ 5 md. Yürürlük: 18/03/2014)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camkolonyasi -- 20 Haziran 2018; 13:30:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: camkolonyasi

    tesekkur ederim. ilk acil mudahelede herhangı bır para talebi olmuyor. dogru. ancak sgk yı aradıgımda taburcu edıldıkten sonraki tedavi masraflarını karsılamaz dendi. ancak şahsın kolu kırıldı ve ozel hastane 2 haftada bır kontrol rontgen ve guc kaybı olusmasından amelıyat yapabılırız denıldı. bu durumda her muaynede ilaveten 15 seans fızık tedavı yapoılması gerektıgı soylendı doktor tarafından. bu masrafları nasıl alabılecegım sorum bu? yanı hasta kaza sonucu bıyerı kırıldı ve ıyılesme suracı 4-6 hafta bu sure zarfındakı tedavı ucretlerı kım karsılıyor? hasta iyileşene kadar karlşılanması dıye dusunuyorum. sgk olumsuz yanıt verdi. sıgorta sırketı zaten bız karısmıyoruz artık dıyor. bu akdar temınatlar alınıuyor neden? tamamen iyileşip doktordan yazı aldıktan sonra tedavı bıttıgıne dair olması gerekmezmı yardımın devam etmesı? burda bi bosluk var. olmadı faturalarla sgkya basvuracagım sanırım

    saglık uygulama kanunu ekte maddesı var
    (19) sut kazası nedeniyle ilk müdahalenin sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularında sağlanması halinde bu sağlık hizmeti sunucusunda trafik kazası nedeniyle sunulan sağlık hizmetinin devamı niteliğinde olan tedaviler SUT ve ekleri esas alınarak Kurumca karşılanacaktır. Ancak bu süre trafik kazasının oluştuğu tarihten itibaren 6 ayı geçemez.
    (Ek: RG- 18/03/2014- 28945/ 5 md. Yürürlük: 18/03/2014)
    Genel şartlar A bendi 3. kısıma göre sgk kaza ile ilgili bütün giderleri karşılamakla yükümlüdür.

    Siz doktor raporlarını aldıktan sonra , bu hasarın kaza nedeniyle olduğunu ibraz etmeniz yeterlidir. Sosyal güvenlik kurumuna iadeli taahütlü olarak başvuru yapmalısınız , olumsuz sonuçlanırsa dava yolu ile ödediğiniz tutarı geri alabilirsiniz.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    genel şartlar derken tam olarak adresı yazarmısınız Genel şartlar A bendi 3. kısıma neredeki?
    tesekkkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: müzik öğretmeni

    merhaba. bayram öncesi yoğunlukta ve hayatımda ilk defa ufacık bir trafik kazasına karıştım. ışıklı kavşaktan hemen öncesi ve trafik oldukça yoğundu. sağa döneceğim için sağ şeride geçtim. fakat önümdeki araç dörtlüleri yanılı halde duruyordu. bu nedenle sağ şerit tamamen kapalıydı yani. sol sinyalimi yakıp bekledim. araçlar hep önümden sıfır noktasından geçtiği için 2 3 dakika kadar bekledim. en son sol aynama baktığımda soldaki araçla aramda tahminen 2 3 metre kadar varken gireyim dedim. fakat arkamdaki ticari araç durmadı. o durmayınca ben durdum. ön kısmı geçti ama arka tamponunun sağ köşesi benim sol çamurluğa çarptı. sonuç olarak sol çamurluğumda hafif bir göçük ve tamponda ve çamurluğun alt kısmında birkaç çizik oluştu. adam kazanın oluş doğrultusunda durmadı ve aracımın ön tarafından hemen sağa geçtiği için kaza anının fotoğrafını çekmek mümkün olmadı. sonra araçlardan indik. adam hata senin dedi. ben açıkçası hafif şok halindeydim. çünkü öyle bir çarpma beklemiyordum. tutanak tutalım dedim. adam dedi bu senin zararına olur masrafı ver aramızda halledelim dedi. telefonda birileri ile konuştu. önce 500 istediler sonra neden bilmem 400 e düştüler. sizce doğru mu yaptım? yoksa hatasızken suçlu durumuna mı düşürdüm kendimi? olan oldu ama düşüncenizi merak ettim. teşekkürler.
    sorum arada kaynamış sanıyorum. uzmanların görüşlerini önemsiyorum ve gelecekte yaşanması muhtemel olaylarda tecrübe kazanmayı ve diğer arkadaşların da gelecekte bu tecrübelerden yararlanmasını umuyorum. yaşadığım olayı biraz daha açayım. 2 gidiş 2 gelişli bölünmüş bir bağlantı yolunda yaşandı bu olay. aracımı daha önce bıraktığım otoparktan çıkarıp dikkatli bir şekilde yolun karşısına geçip ışıklı kavşağa yakın bir yerde sağa döneceğim için sağa sinyal verip sağa yanaştım. ama önümde bulunan araç sahibi dörtlüleri yanılı bir şekilde aracı terk etmişti ve şeridim kapalıydı. ışık öncesi olduğu için ve ekstra olarak bayram hemen öncesi yoğunluğu olduğu için trafikte açılma olması pek muhtemel değildi. araçlar hep sıfır noktasından geçtiği için birkaç dakika kadar sol sinyalim yanılı şekilde bekledim. ışık yeşile döndüğünde ve sol yan aynamdan görebildiğim kadarı ile sol arkamdaki araçla aramda 2-3 metrelik bir boşluk oluştu. daha öncesinden sol sinyalimi yaktığım için sola doğru hafifçe hareketlenmeye başladım. fakat soldaki ticari araç geçişime müsaade etmedi ve beni sollamaya kalktı. birdenbire şaşkınlıkla önümde beliren araca bakakaldım. aracın ön bölümü geçti fakat arka tamponununun sağ köşesinden benim ön sol çamurluğumun alt kısmına vurduğunda duyduğum sesle şok oldum. araç hemen ışık öncesi çarptı bana. sonra kazanın oluş doğrultusunda aracından inmedi. sol şeritte olmasına rağmen sağ tarafa geçti. bu nedenle fotoğraf çekemedim. birkaç çizik te bu çarar çarpmaz mesafesiz bir şekilde öne geçtiği aşamada oluştu sanıyorum. onun ticari aracı kazasız yeri olmayan dökük bir araçtı zaten. ondaki sağ tampon hafif yerinden oynamıştı yerine doğru yerleştirdi. neyse araçlardan indik. ticari araç sürücüsü bana hatanın bende olduğunu ve ona ödeme yapmam gerektiğini söyledi. tutanak tutmayı önerdim fakat bu durumda daha önce hiç kazam olmadığı için ve tecrübem de olmadığı için bana primin yükselir sonrakinde daha çok ödeme yapman gerekir parayı elden ver ben senin için diyorum vs. dedi. telefonda birileri ile görüşme yaptıktan sonra önce 500 lira masraf ver dedi. ödeme aşamasında ise 400 dedi. neden bilmem 100 tl düşürdü ve ödedim. sizce bu kazada hatalı olan ben miydim boşa mı ödeme yaptım? özellikle uzman arkadaşlardan görüş bekliyorum. bir de bende bu kaza sonucunda sol ön çamurlukta yumurta göçüğü denebilecek ufak bir göçük oluşmuştu ve sol ön çamurluğun alt ucunda bir çizik. tamponda da birkaç çizik vardı. tanıdık bir ustaya götürdüm. göçüğü düzeltti ama hafif dalgalanmalar var. bir de çizikleri içini doldurmadan son derece acemi bir şekilde sadece kapatmış ve rötuşlanan kısımlar hani küçük çocuklar resim yapar ya öyle duruyor. sadece renk atmış çizik kapanmamış. rötuş bu şekilde mi olur? hiç beğenmedim. ilimde bulunan vw servisini aradım sadece rötuşu ücretsiz yaparız dediler. durumu da anlattım elimizden geleni de yaparız dediler. bu durumda tekrar servise götüreyim mi sizce? kıymetli görüşleriniz için teşekkür ederim.
  • İyi Aksamlar. Bugün ufak bir kaza yaptım. Park yasağı bulunan cadde üzerinde kaldırımdan hiç bir sebeb yokken 1 araba genişliği uzak olarak şeridin tamamını kapatarak park edilmiş kamyonete kendi şeridinden gelen araca kafadan vurmamak için kaçıyım derken kamyoyenete sürttüm. Bu durumda %100 benmi kusurluyum yoksa Park yasağı olan yerde park eden Kamyonetmi ? Yoksa %50 %50 mi ? İlk Durumda kamyonette hasar yok diye çekip gidiyordum kusurlu benim diye lakin esnaf o kusurlu tutanak tut itiraz ederse polis çağır falan diyince kafam karıştı... Daha Önce başına benzer olay gelen varmıdır yada fikriniz nedir ?
  • 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.