Şimdi Ara

Harvard doktorunun salgınları engelleyecek fikri TED Ödülü'nü kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Harvard doktorunun salgınları engelleyecek fikri TED Ödülü'nü kazandı
    2005 yılından beri dağıtılan ve dünyayı değiştirme potansiyeline sahip fikirleri desteklemek için verilen TED Ödülü, bu yılki sahibini buldu. 1 milyon dolarlık ödülün bu yılki sahibi, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde doktor olarak görev alan Dr. Raj Panjabi oldu.
     
    Dr. Panjabi, TED ödülünü salgın hastalıkları henüz başında sonlandırma potansiyeline sahip Community Health Academy (Toplum Sağlık Akademisi) projesi ile kazandı. Gine'nin küçük bir köyünde ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan Ebola gibi ölümcül salgınların başlangıçta küçük çaplı olduğuna dikkat çeken Dr. Panjabi, yeterli sağlık hizmetinin sağlanması halinde bu tür salgınların henüz en başında sonlandırılabileceğini ifade etti.
     
    TED Ödülü'nü kazanan Community Healt Academy planı, dünyanın dört bir yanında görev alan toplum sağlık çalışanlarının sayısını önemli ölçüde arttırmayı hedefliyor. Böylece Ebola gibi salgınlar henüz ilk aşamada tespit edilebilecek ve çok geç almadan kontrol altına alınacak.
     
    Harvard Üniversitesi'nin Küresel Sağlık Eşitliği Departmanı'nda görev alan Dr. Raj Panjabi, aynı zamanda ücra bölgelere sağlık hizmeti götüren Last Mile Health örgütünün de kurucusu ve CEO'su. Liberya doğumlu doktor, Business Insider'a verdiği röportajda, amacının bugüne kadar kurulan en büyük toplum sağlık ordusunu toplayıp yetiştirmek olduğunu belirtti.







  • Bu fikrin tam olarak ne özelliği var ki adam doktorları arttırıcaz diyor anladığım kadarıyla. Bu mudur yani fikir? Keşke daha ayrıntılı anlatılsaymış.
  • Hastalık üreticilerinin karşılığı bekleniyor.

  • Ödülü aldim gerisi bahane, diyor olabilir simdi :D

  • Bu fikirle çıkagelmek için çok düşünmüşmüdür acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam harvadlı ondan vermişler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.