Şimdi Ara

harp okulları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diş etlerimin problemli oluşu ve birkaç çürük ve dolgumun olması hava harp okuluna girmeme engel olur mu?

• Dolguya bir şey demiyorlar ama çürük için bir ley diyemem bende ne dolgu ne çürük vardı onay mühürünü bastı ama arkadaşın dişi yamuktu ortodontik diş bozykluğu yazıp red verdi. Aslında doktoruna göre değişiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    mülakatlarda sorular sorular nelerdi? senin o sorulara verdiğin cevaplar?
  • Cengiz topel i sordu, okuldaki mühendislikleri sordu, kaç tane uçak var say, adaları say, türkiyenin gündemindeki üç olay, türk yıldızları bir kaç tane daha sordu. Ama en iyi olan şey mülakatta Yusuf Kurt'un olmasıydı. Bir tulum ancak bu kadar yakışabilir . İlk önce rahat olacaksın, eeee ıııı gibi şeyleri yapmayacaksın bilmiyorum deyip geçeceksin. Orada senin kararlılığını diksiyonunu hiyabetini ölçüyorlar sorulan sorular filan hikaye, tabi bilsen iyi olur

sorulan soruların kaçını cevapladın orda. bir de yazılı mülakat oluyor diyolar doğru mu? bu arada cevaplarından dolayı teşekkür ederim.

• riza30 R kullanıcısına yanıt
    Yazılı mülakat yok. İki tane mülakat var ilk mülakat binbaşı yüzbaşı filan var orda sana soru soruyorlar. Birde en son karar mülakatı var okul komutanı var tümgeneral, dosyana bakıyor ne yaptın yapamadın diye o karar veriyor devam edip etmeyeceğine. Bir tane bilemedim sorulardan.

bilemediğin soru sayısı fazla olursa yani 1 tane bilsen ama kararlı olduğunu karşıdakine kanıtlayabilsen geçme şansın var mıdır?

Kararlılığına bakıyorlar ama genel kültürünüde ölçüyorlar. Sorularıda bilsen iyi olur. Mesela arkadaşa türk yıldızları nedir dedi bilemedi ama geçti böyle basit soruyu bilemeden geçince kararlılıktan başka şeye baktıklarını pek sanmıyorum.

okula alındın mı yoksa diğer bölümlerin herhangi birinde elendin mi?

Yok geçtim mülakatlar yarın genel sağlık taraması var dediler, çok yorgundum alarmı kurdum 5 e, sonra çaldı baktım çok halsizim hala gitmedim bende zaten akşamına darbe olayı oldu.

kaç puanla girmiştin , taban puan kaçtı bu sene?
    Puanımı hatırlamıyorum ama sıralamam 60 bindi. Taban puanını hiç bilmiyorum kaçla aldığını.

okutulan dersler hakkında bi bilgin var mı ? yani zor muymuş derslerden geçmek falan?
    Dersler hakkında bilgim yok. Askeriye işte zorluk çekilir

helikopter pilotu nasıl olunuyo dostum? kara havacılık okulu varmış fakat başvuru falan yapılacak yeri bulamadım onların öğrenci alma sistemi farklı mı bilgin var mı ?
    Evet karafan alınıyor ama havadanda geçiş oluyor bildiğim kadarıyla. Ama harekata helikopter pilotu olmak yürek ister.

kara harp okuluna girsem yapmam gereken nedir? başvurmak falan mı? orda da mülakat var mı ?

Bir bilgim yok bu konuda. KHO ve HHO sitelerinden gerekli bilgileri edinebilirsin. Olmadı mail yolla onlar sana geri döner.

• Ben bu yıl hava harp okulunun mülakatlarına girdim ön sağlığı geçtim spora gittik onuda geçtim psikomotor vardı onuda geçtim sonra mülakata götürdüler geçtim takım çalışması yaptırdılar geçtim nihai karar kuruluna çıktım onuda geçtim dediler ertesi gün genel sağlığa gel.Gittik ertesi gün onuda geçtim.Sonra darbe oldu mülakatlar iptal edildi şanssızlığa baksan ya :( Not her türlü soruyu sorabilirsin.

KHO ve DHO'da sözlü mülakatta elendim itiraz ettim yine elendim.
  • Sony Black S kullanıcısına yanıt
    benim 3 yıldır süleymancılaeın kurslarında kaydım var orda kaldığıma dair harp okullarına girmeme engel midir? bir de psikomotor testi nasıl oluyo anlatabilir misin?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.