Şimdi Ara

Harmony saldırısında Kuzey Kore izleri, ödül avı başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Harmony saldırısında Kuzey Kore izleri, ödül avı başladı



    Geçtiğimiz hafta Harmony ağında yer alan Horizon köprü platformunun saldırıya uğraması sonucunda 100 milyon dolarlık zarar oluşmuştu. Axie Infinity saldırısını yapan Kuzey Koreli Lazarus ekibi yine işin arkasında.



    Harmony saldırısında zarar büyük



    Horizon köprüsünün Ethereum tarafındaki bir açığı kullanan saldırganlar 85837 ETH yani o dönemin karşılığı olarak 100 milyon dolar çalmıştı. Harmony çaldıklarını geri verme karşılığında 1 milyon dolarlık ödül teklif etmişti ancak bir gelişme olmadı.



    Ayrıca Bkz.Harmony ağından 100 milyon dolar çalındı



    Araştırmalar Kuzey Koreli Lazarus ekibinin işin arkasında olduğunu gösteriyor. Bu ekip Axie Infinity saldırısında çaldığı 600 milyon doları Tornado Cash platformunda aklayarak ortadan kaybetmişti. Yani geri verme niyeti olan bir grup değil. Zaten 36000 adet ETH çoktan aklanmış durumda. Grubun bugüne kadar 2 milyar dolarlık saldırı yaptığı tahmin ediliyor.



    Harmony ekibi yine de ikinci bir şans vermek istiyor ve varlıkları geri gönderirse 10 milyon dolarlık bir ödül vadediyor. Diğer taraftan saldırganlar ile ilgili bilgi sağlayanlara da 10 milyon dolara kadar ödül verilecek. Yani henüz somut bir gelişme yaşanmadı.




    Kaynak:https://www.coindesk.com/tech/2022/06/30/harmony-horizon-exploit-linked-to-north-korea-10m-bounty-offered-in-global-manhunt/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.