Şimdi Ara

@@@ Harman Kardon AVR145 (yerine Sony STR-DA2400ES) + Jamo S 606 HCS 6@@@ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
20.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesaj tekrarından dolayı sildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 28 Nisan 2009; 18:37:56 >

  • quote:

    Orjinalden alıntı: altanpsx


    quote:

    Orjinalden alıntı: @coyote

    347, malesef yeni nesil ses formatlarını desteklemiyormuş. Hazır avr değiştirmişken, bunlar da olsun diyorum.



    Yanlış anlama sadece merak ettiğimden soruyorum. Ps3 onboard yeni ses codecleri çözüyor, popcornda izleyeceğin mkv lerde ben bu güne kadar dts ve dd dışında bir mkv görmedim duymadım. Toshiba'nda dvd seyredeksin sanırım yine dts, dd. Mevcut elindeki kaynaklarla yeni ses codeclerini çözdürme ihtiyacın yok. Neden illaki yeni ses codeclerini çözen bir cihaz ?


    Aslına bakarsan bunu hiç düşünmemiştim. "Yeni nesil ses formatlarını desteklemeyen avr" deyince, nedense aklıma hep, benim 145 gibi, hdmi girişi olmayan avr'ler geliyordu. Ama şimdi sen söyleyince birden uyandım; Benim 145'lerden hd sesleri alamamın sebebi, 145'in bu formatları desteklememesi değil ki, benim ps3 ile 145'i birbirine bağladığım optik çıkış üzerinden, bu seslerin çözülmüş olarak dahi taşınamaması.

    Şimdi sorulması gereken soru şu; AVR'nin ekranında "HD" yazısını görmek için ne kadar bir fark ödemeyi göze alabilirim. Ya da şöyle söyleyeyim, ekrandaki "HD" yazısından vazgeçebilmem için, alacağım avr ne kadar ucuz olmalı?

    Sağolasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 28 Nisan 2009; 19:47:44 >




  • HD yazısı için kesinlikle 765 dostum ona göre
  • 863'te de çok güzel "HD" yazıyormuş, öyle diyorlar.
  • bence yamaha 665 ya da onkyo 607 yeterli,denon 1909 da olabilir,daha üstü iyi bir fiyata alınıyorsa neden olmasın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tamerege

    HD yazısı için kesinlikle 765 dostum ona göre

    TX-SR607 olmasın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Elendil

    quote:

    Orjinalden alıntı: tamerege

    HD yazısı için kesinlikle 765 dostum ona göre

    TX-SR607 olmasın



    Bencede ya Yamaha 663(yeni ses codeci çözer) ,yada yeni ses codecleri önemli değil diyorsan ki senin durumunda ben bir önem göremiyorum 861.
  • Postlarını takip ettiğim kadarıyla, sevgili coyote için daha çok doğallıktan ve flat likten yana bir portre oluştu kafamda Tabi ki böyle bir durumda da onkyo ve de yeterli hdmi giriş sayısı ve diğer özellikleri ile 607 öne çıkıyor. Yuuhh, postlardan karakter tahlili, üstüne bir de AVR önerisi yaptım
  • Dostum senin bu postlardan karakter tahlili tuttu valla. Aradığım şey aynen o. Geçen dire straits you and your friend dinleyeyim dedim. Parçanın girişindeki gitarın her bir notasını, yanımda çalıyor gibi duyunca, ne iyi ettim de kurdum şu sistemi dedim kendi kendime. Asıl merak ettiğim, kısıtlı bir bütçe ile kurduğum mütevazi sistemim bile beni mutlu edebiliyorken, belkide tek bir kolonunun fiyatı benim tüm sistemden pahalı olan ses sistemleri insana neler hissettirir?

    Neyse biz işimize bakalım. Sesin çözdürülmesi ile ilgili aydınlanma anından sonra aklıma başka bir soru takıldı. Evet ps3'te sesin çözülerek (pcm) ya da çözülmeden (bitstream) aktarılmasını seçebiliyoruz. Yanlız anladığım kadarıyla bunu sadece filmler için yapabiliyoruz. Çünkü bu seçenek genel ses ayarları altında değil. Bu durumda, oyun oynarken sesin ne şekilde aktarılacağını değiştiremiyor muyuz acaba? Aslında herhangi bir oyunun yeni nesil ses formatlarına sahip olup olmadığını da bilmiyorum ya neyse.

    863 almaya neredeyse karar vermiş gibiydim, hd sesleri çözemeyen bir avr alacak olursam da sanırım 861 alırım. (Düzeltme: Hayır almam, çünkü sadece 2 hdmi girişi var) Size linkini verdiğim, 10 adet avr arasında 863'ün 2. olduğu testte, bu avr için söylenen birkaç olumsuz şeyden biri de, kapağın altındaki görünümün 861 kadar kalite izlenimi uyandırmadığı idi. Üşenmeyip araştırdım, aşağıdaki resimler de bunu doğrular nitelikte. Özellikle trafolara dikkat.

    863
     @@@ Harman Kardon AVR145 (yerine Sony STR-DA2400ES) +  Jamo S 606 HCS 6@@@


    861
     @@@ Harman Kardon AVR145 (yerine Sony STR-DA2400ES) +  Jamo S 606 HCS 6@@@




  • Sevgili coyote;

    quote:

    Evet ps3'te sesin çözülerek (pcm) ya da çözülmeden (bitstream) aktarılmasını seçebiliyoruz.


    Ancak bu işlemi yeni nesil ses kodekleri için yapamıyorsun, PS3 bunları bitstream olarak gönderemiyor, çözüp de gönderiyor.
    Oyun kısmını ben de bilmiyorum, ama oyunlarda yeni nesil ses kodeği varsa bile onları da pcm olarak göndereceğini tahmin ediyorum.
  • @coyote avr-145 varmış. amfi lazım değil derim.
    diğer yandan kapak altına bakılınca rx-v861 ila 863 arasında fark göremedim. 863 ucuz detay göstersede önemli değil. trafoya bakınca ben nedense yamahaya göre Sony STR-DA1200ES trafonudaha çok beğendim; beğenirim.
  • Coyote ikiside çok sevimli durmuyor. Kafanı bunlara takma. Zaten bu fiyat aralığında cihazların içindeki komponentlerin çokta kaliteli olmasını beklemek hayalcilik olur. Sonuçta 500-1000 euro arası cihazlar. Ne kadar kaliteli olabilir.
  • Uzun bir aradan sonra konuyu tekrar hortlatayım bakalım.

    Öncelikle, hala surround'lara yapmayı düşündüğüm ayakları bir türlü yapamadığım için, söz verdiğim gibi sistemin fotoğraflarını çekip buraya koyamadım, kusura bakmayın.

    Hobilerimizle ilgilenebilecek maddi imkanları sağlayabilmek için çalışmak ve çalışmaktan hobilerimizle ilgilenmeye vakit bulamamak, bu bölüm altında bir araya gelmiş bir çok kişinin ortak derdi olsa gerek.

    Neyse sistemle ilgili önemli bir ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedim;

    İşlerimin yoğunluğundan seti kullanmaya pek fırsatım olmuyor. Haftada bir film seyredebilirsem kendimi şanslı sayıyorum ve bu kısıtlı zamanlarda duyduğum performans da beni tatmin ediyor(du). Ancak dün anfinin ayarlarındaki bir hatamı farkedip düzelttikten sonra artık herşey daha güzel. Bu konu tüm 5.1 set kullananların dikkat etmesi gereken bir konu olduğu için paylaşmak istedim.

    Ön kolonlarla karşılaştırılınca, daha küçük sürücülere sahip oldukları için, center ve surround kanal çıkışlarını anfiden small olarak ayarlamıştım. Ancak dün ilk kez (nihayet !) anfimin kullanım kılavuzunu okurken gördüm ki, bu şekilde ayarladığım zaman, center ve surround kanala gitmesi gereken seslerin çoğu front'lara yönlendiriliyormuş. Ben setin gerçek performansını bilmediğim için de, zaten sınırlı olan kullanma fırsatlarımda da pek bir eksiklik hissetmiyordum. Ancak frontlar dahil tüm kanalları large olarak seçtikten sonra değişim inanılmaz oldu. Artık çevresel etki müthiş. En güzeli de zaten beğendiğim bir şeyin eskisinden de iyi olması.

    Yani siz siz olun, center ve surround için, 100 Hz'in altına inemeyen küçük uydu kolonlar kullanmıyorsanız, kesinlikle small seçeneğini kullanmayın. Hele ki elinizdeki kolonlar benim örnekteki gibi 75 Hz'e kadar inebilen kolonlarsa kesinlikle large seçeneğini kullanın.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 29 Haziran 2009; 13:28:32 >




  • @coyote ; siz frontları hangi konumda kullanıyorsunuz? Bas sürücüsü içe bakıcak şekildemi yoksa dışa bakıcak şekildemi?

    Benimkiler içe bakıyor diğer türlü bir avantajı olcaksa değiştirmek istiyorum aslında sağ-solu , çünkü genelde kullananlar hep dışa dönük gördüğüm kadarıyla.
  • Ben bas sürücüler dışa dönük kullanıyorum. Jamo'nun kullanma kılavuzunda da dışa dönük durumda daha yüksek bas, içe dönük durumda daha düşük bas alınacağı, şekille anlatılmış.
  • Arkadaşlar. Harman Kardon AVR145 ile olan kısa ama anlamlı ilişkimiz sona ermek üzere . Hatırlarsınız, tv'min arkasında, elimdeki tüm cihazları bağlayabileceğim kadar hdmi girişi olmadığı için, AVR145'i, üzerinde yeterli sayıda hdmi girişi olan bir avr ile değiştirmeye karar vermiştim. Artık Sony STR-DA2400ES'ye kesin karar verdiğim için Harman Kardon AVR145 ile vedalaşma vakti geldi.

    Bu başlığı takip edenler zaten biliyordur ama kısaca tekrar edeyim. Cihazı Electroworld kampanyasından satın aldım, adıma faturalı ve garantili, ilk kez 2-3 ay kadar önce kutusundan çıkarıldı ve bu süre boyunca da seyrek kullanıldı. Kutusu, kitapçıkları, ekranındaki jelatinine kadar sıfırdan farksız. Hani "toz yok" dedikleri cinsten.

    Neyse, anfinin tüm seceresi, bu başlıktaki eski mesajlarımda zaten var.

    Güncelleme: STR-DA2400ES'yi satın aldım, ancak tam aradığımı bulamadığım için, onu satıp, bir süre daha AVR145 ile devam etmeye karar verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 25 Temmuz 2009; 13:40:38 >




  • hort
    öncelikle yeni bir konu açmamak için bu topice yazıyorum.
    yamaha htr-6030 avr ile quadral quintas 500f hoparlör setini birlikte kullanıyordum.
    bi süre sonra hi-fi virüsü yeniden hareket etmeye başlayınca onkyo tx-sr607 avr aldım.
    onkyo tx-sr607 anfim ile birlikte quadral quintas 500f hoparlör setini birlikte kullanmaya başladım.
    bir ocak 2010 tarihinde wd tv live aldım best buy dan. iki ocak 2010 tarihinde yakın bir arkadaşım;
    yamaha htr-6030 avr mi ve quadral quintas 500f hoparlör takımım ile birlikte bir günlük wd tv live dan oluşan sistemimi benden almış bulunmakta.
    yani anlıcanız onkyo tx-sr 607 ile birlikte sürebileceğim hoparlör ne tavsiye edersiniz. bu topic başlığında olduğu gibi Jamo S 606 HCS 5 hoparlör takımı almayı düşünüyorum 1400 tl 8 takside bu hoparlör takımını alabiliyorum. siz ne önerirsiniz.
    saygılar...




  • Jamo S 606 HCS 5 dendiği zaman, sete sub250 subwoofer da dahil demektir ki, eğer sub250 dahil 1400 tl fiyat aldıysanız, hiç düşünmeyin bile hemen satın alın. Çünkü normal şartlarda, Jamo S 606 HCS 3 set, yani sub olmadan 5 parça set, o fiyata satılıyor ve sub 250'nin tek başına fiyatı yaklaşık 600-650 tl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akşahin

    hort
    öncelikle yeni bir konu açmamak için bu topice yazıyorum.
    yamaha htr-6030 avr ile quadral quintas 500f hoparlör setini birlikte kullanıyordum.
    bi süre sonra hi-fi virüsü yeniden hareket etmeye başlayınca onkyo tx-sr607 avr aldım.
    onkyo tx-sr607 anfim ile birlikte quadral quintas 500f hoparlör setini birlikte kullanmaya başladım.
    bir ocak 2010 tarihinde wd tv live aldım best buy dan. iki ocak 2010 tarihinde yakın bir arkadaşım;
    yamaha htr-6030 avr mi ve quadral quintas 500f hoparlör takımım ile birlikte bir günlük wd tv live dan oluşan sistemimi benden almış bulunmakta.
    yani anlıcanız onkyo tx-sr 607 ile birlikte sürebileceğim hoparlör ne tavsiye edersiniz. bu topic başlığında olduğu gibi Jamo S 606 HCS 5 hoparlör takımı almayı düşünüyorum 1400 tl 8 takside bu hoparlör takımını alabiliyorum. siz ne önerirsiniz.
    saygılar...



    bu fiyatı nerden aldığınızı merak ettim.. paylaşırsanız memnun olurum..




  • coyoto merhaba. sen frontları biamp bağlantı yaptın mı? ben suan normal bağlantı yaptım... bi de artık su resimleri eklesende biz de biraz ordan tiyo alsak
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.